søndag den 26. september 2010

Sådan skriver du en bryllupstale der tager alle med storm (som set i DR Aftenshowet)

Svedige hænder og rystende stemme Det er alment kendt, at det kan være et mareridt at skrive en bryllupstale. Beretninger fra brudepar og bryllupsgæster viser, at mere end hver anden bryllupstale går i vasken og skuffer enten brudeparret eller forfatteren selv. Hjælpen er nu gratis at hente online!

Som set på DR Aftenshowet i udsendelsen om den svære kunst at skrive en bryllupstale, skulle brudgommen i udsendelsen, Kenneth WedMore Lund, på 7 minutter skrive en uforberedt bryllupstale fra bunden samt holde talen live på TV for sin kommende brud, Anette WedMore Lund.

Parret er kendt fra Danmarks officielle bryllupswebsite, www.Bryllup.dk og har skrevet over 1.000 artikler samt flere bøger om bryllupsplanlægning, herunder udfordringen i at skrive en bryllupstale der tager alle med storm.

Efter udsendelsen fik vi over 30.000 besøg på Bryllup.dks afsnit med fif til bryllupstaler afslører Kenneth WedMore Lund og det gav parret et vink med en vognstang.

Det skulle nemlig vise sig, at mere end hver anden bryllupstale kikser. Enten fordi den ikke lever op til brudeparrets eller til den pågældende tale-forfatters forventninger.

De flester laver de samme 3-4 klassiske fejl. Alt for mange starter med Nu er jeg jo ikke taler og så har man tabt publikum med det samme. Andre typiske fejl er at talen bliver for lang eller at der er for mange indforståede pointer i talen, som kun få i selskabet forstår fortæller medforfatter og bryllupsekspert, Anette WedMore Lund.

Derfor satte WedMores-parret sig ned og skrev et lynkursus i at skrive en bryllupstale, som tager alle med storm og som kan skrives på de samme 7 minutter, som vist på DR Aftenshowet!

5 råd fra eksperten i bryllupstaler
Vælg en overordnet pointe eller tema til din tale
Hellere end kort og god tale, end en lang og kedelig - max. 5-10 minutter
Brug billedsprog, som tilhørerne kan leve sig ind i
Varier din stemme: hold pauser, varier tempoet og tal tydeligt
Husk at talen ikke kun er til brudeparret, men også til alle de andre tilhørere

Bryllupstale-guiden kan downloades gratis på http://www.Bryllup.dk/bryllupstale

Om forfatterne:
Ud over at have verdensrekorden i antal bryllupper med hinanden, er WedMore-parret af engelske medier udråbt til at være Verdens mest romantiske par . Med adskillige bryllupsbøger og tusindvis af artikler om bryllupsplanlægning på CV et og med eksperterfaring i bryllupper siden 2001, er en stor mængde erfaring samlet i denne nye bog. Parret har drevet Bryllup.dk, Danmarks officielle bryllupsportal, siden 2001 og har medvirket i en stribe talkshows og TV-udsendelser i både Danmark og udlandet.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar