fredag den 22. april 2011

Ingen æggejagt til menneskets bedste ven

Det er vigtigt ikke at falde for fristelsen og give hunden påskeæg. Chokolade er skadeligt for den, og kan være giftigt.

Hold påskeægget utilgængeligt for hunden. Chokolade indeholder theobromin, et stof der er giftigt for hunde. Ved chokolade med højt kakaoindhold kan et par firkanter være nok til at hunden bliver forgiftet.

- Får hunden fat i påskechokoladen, kan det betyde, at påsken ender med intensiv pleje på dyrehospitalet. Hunden kan faktisk dø af chokolade forgiftning, "siger Lotta Möller, dyrlæge ved Agria Dyreforsikring i Sverige.

Hvis hunden spiser for meget chokolade kan symptomerne vise sig efter alt mellem 2 og 24 timer. Eksempel på symptomer: hunden savler, opkastning, smerter i bugen, øget tørst og hyppig vandladning. Den kan desuden blive irritabel, urolig, få kramper, og hjertebanken.

Hverken mennesker eller hunde har godt af at spise usundt. Overvægtige hunde kan rammes af blandt andet ledproblemer, diabetes og andre sygdomme.

Lotta Möllers råd er, at undgå at give hunden godbidder i det hele taget.
- Hunden bliver mindst lige så glad for en ekstra påsketur, siger hun.

Vil du gerne "påske" lidt for hunden alligevel, kan du gemme et pappåskeæg med lidt kødboller eller skinkestykker i og lade hunden snuse efter dette.

Flere tip til dig og din hund kan findes på Agria.dk

Læs mere her

tags: hospital, Sverige, chokolade, diabetes,

søndag den 17. april 2011

Påskeudflugt til Fårets dag

Fårehold er blevet populært blandt mange landfamilier. I påsken den 23. april inviterer fåreavlere til Fårets dag, hvor hele familien kan holde og se de mange, nye påskelam. Skulle familien blive fristet til at bringe et lam eller to med hjem, så har Land & Fritid alt til opstart og vedligehold af jeres eget fårehold.

Der er masser af glæde ved at holde får. Ikke mindst påskelammene gør lykke - også hos børnene.

I dag holder mange får som hobby, hvor dyrene udover at være et hyggeligt indslag i dagligdagen også bidrager med både kød og uld.

Fåret klippes normalt 1-2 gange årligt og giver ca. 2-10 kg uld om året afhængig af race. Ulden bruges til fremstilling af garn og til filtning - og kødet er mere velsmagende end de fleste regner med.

Det at holde får er ikke noget nyt. Fårene var blandt de første dyr, som mennesket tæmmede og gjorde til husdyr og som husdyr er fåret udbredt over det meste af verden.
Fåret kom til Danmark som husdyr for ca. 6.000 år siden og har lige siden leveret mælk, uld og kød.

Det er forholdsvis nemt at starte et lille fårehold op. Alt hvad der skal bruges er selvfølgelig pladsen, som skal hegnes ind, noget foder og et par får - så er man godt i gang.

Hos Land & Fritid, der består af 62 butikker fordelt over hele landet, har man alt, hvad der skal bruges til at komme i gang.

Fåret dag
Hvis du vil besøge en fåreavler for at lære mere om det at holde får, så er der netop nu gode muligheder, idet Dansk Fåreavl holder åbent hus på Fårets dag lørdag den 23/4 kl. 10 - 16, hvor en række fåreavler åbner dørene for besøg.
Mange steder er der nyfødte lam og måske muligheder for at få smagsprøver eller køber produkter fra lam eller får.
Adresserne på fåreavlerne kan ses på www.sheep.dk, så hvis du er interesseret i at se, hvad der foregår i en besætning i nærheden af dig, er du meget velkommen.
Du kan finde den nærmeste Land & Fritids butik på www.landogfritid.dk, her vil personalet ligeledes kunne rådgive i opstart af forehold.

Så kom ud se de nye påskelam, måske får du selv lyst til at holde får

Land & Fritid er en landsdækkende butikskæde i DLG-Koncernen. Kæden leverer kvalitet og rådgivning til landboere og til alle med hus, have og kæledyr. Land & Fritid fører en lang række produkter indenfor foder, gødning, hegnsartikler, udstyr til hest og rytter samt til kæledyr. Butikkerne forhandler også biobrændsel, telekommunikation og forsikringer.

Læs mere her

tags: Danmark, DLG, LG, kommunikation,

onsdag den 13. april 2011

Gravide kvinder kan nu sove på maven

At være gravid og ikke kunne ligge på maven i måneder Øv!

Emma var gravid og foretrak at ligge på maven og forstod ikke, at der ikke var en madras til gravide på markedet, designet således, at de vordende mødre havde mulighed for at ligge på maven.

Hun tog derfor sagen i egen hånd og udviklede GraviditetsMadrassen.

Gennem 3 år designede og testede hun en så simpel ting, som en madras med hul til maven, så gravide kvinder kan sove, ligge, læse eller se TV liggende på maven.

Det som gjorde, at madrassen blev godkendt, var den forhøjede kant omkring hullet, som sikrer at hofterne støttes og forhindrer at lænden og ryggen svajer. Enkelt og genialt!

Da opfindelsen nu er på markedet, så er det slut med rykke rundt på puder og hynder for at bygge et hul til maven, for at finde en behagelig liggestilling , udtaler Dan Thorsen.

GraviditetsMadrassen afhjælper eventuelle ryg- og bækkensmerter og anbefales af fysioterapeuter, massører og yogainstruktører.

Endnu et plus er, at det er en luftmadras, så du kan tage den med
hvor end du er; på ferie, sommerhus, på visit.

Husk også madrassen når du skal have massage eller fysioterapi.

GraviditetsMadrassen kan bruges på ethvert tidspunkt i graviditeten. Fra det øjeblik det bliver umuligt at ligge på maven og lige indtil fødslen. One-size. Passer til alle.

Godnat og sov godt på maven for kr. 398,-

Læs mere her

tags: fysioterapi,