onsdag den 29. juni 2011

Odense Blomsterfestival

Hillingsø og Boye åbner Odense Blomsterfestival 2011

Det er den kendte og populære skuespillerinde Ellen Hillingsø., der åbner Odense Blomsterfestival sammen med byens borgmester Anker Boye. Åbningen på Flakhaven krydres traditionen tro med underholdning., der bliver leveret af Odense Symfoniorkester.

For de fleste danskere vil både ansigt og stemme være let genkendelige træk ved Ellen Hillingsø, der viser sine evner som skuespiller og oplæser i mange forskellige sammenhænge. I dette tilfælde er det Odense Blomsterfestival, der har glæde af den elegante og markante profil med et CV, der bugner af stærke roller på teater, film og i TV. Hillingsø mestrer alle sider af skuespillerfaget. Hertil kommer et stort engagement i velgørenhed, hvor Ellen Hillingsø blandt andet gør en forskel i AIDS-Fondet

Nordisk Mytologi og musik

Temaet for årets blomsterfestival er den nordiske mytologi.. Festivalen dyrker de nordiske rødder med de farverige figurer, helte og skurke. Mytologien er fuld af universelle følelser og dramatik. Og der er guddommelig magi og store kræfter på. Spil. Det hele er sat i scene rundt omkring i Odense City under Odense Blomster¬festival 2011.

Den musikalske underholdning leverer Odense Symfoniorkester, der også har ladet sig inspirere af årets tema - med musik, hvor luren spiller en rolle.

Vedhæftet
Portrætfoto: Ellen Hillingsø
Portrætfoto: Anker Boye
Billeder fra sidste års Blomstefestival.


Læs mere her

tags: 2011, Odense, borgmester, skuespiller, skuespillerinde, velgørenhed,

lørdag den 25. juni 2011

Soveværelset kalder på sommerindretning

SOMMERKLAR: Med udsigt til flere dages sol og varme handler det om, at heden ikke stiger en til hovedet om natten. En let og luftig sommerdyne kan redde sommerferien

Theilgaard, Tanev, Jarnvig og de øvrige vejrprofeter er i disse dage inde i varmen hos danskerne. Der skrues nemlig op for sommertemperaturerne. Og har man ikke allerede fået det gjort, så er der al mulig grund til nu at gøre soveværelset sommerklar. Her kan man nemlig formentlig til de flestes overraskelse få fuld glæde af varmen ved noget så simpelt som at udskifte vinterdynen med en sommerdyne.

- Alt imens vi gør bilen og haven klar til sommeren, og udskifter garderobe og sko, så overser vi ofte soveværelset. Dét selvom varmen er en tilbagevendende udfordring for vores søvn og dermed vores humør i dagtimerne. En let sommerdyne er med til at sikre, at vi har ordentlige søvnbetingelser, når varmen melder sin ankomst, siger Hans Erik Schmidt, udviklingsdirektør hos den danske dyneproducent Quilts of Denmark.

Astronaut-dyner

Virksomheden er berømt for at udvikle innovative dynekollektioner, som skaber optimale søvnbetingelser. Blandt andet ved at skæve til erfaringerne og egenskaberne fra de rumdragter, som NASA?s astronauter ifører sig. Med millioner af små mikrokapsler på den aktive side af dynerne reguleres kulde, varme og fugt, mens man sover.

- Det afgørende er, at man vælger en dyne i en varmeklasse, som matcher den enkelte årstid - og afhængig af om man er en frossen-pind eller en varme-fætter, siger Hans Erik Schmidt.

Direktøren lægger ikke skjul på, at han brændende ønsker at åbne danskernes øjne for vigtigheden af at have både en vinter- og sommerdyne. For mens der raskvæk spenderes store summer på tøj, sko og to sæt dæk til bilen, så er det langtfra en selvfølge, at husstanden også råder over sæsondyner, der matcher sommer- og vinterhalvåret.

- Rigtig mange sover i den samme dyne hele året, og det er en stor fejl. Man sover ganske enkelt dårligt med en vinterdyne om sommeren, og al søvnforskning viser, at dårlig søvn indvirker på såvel helbred som vores generelle velbefindende, slutter Hans Erik Schmidt.

Gode sommerråd
- Sørg for at lufte ud mindst 15-20 minutter hver dag.
- Sørg for ikke at have det for varmt i soveværelset.
- Vælg en dyne som passer til årstiden, en let og luftig dyne anbefales til sommerbrug.
- Kig efter fyld vægt ca. 250 350 g (ved bæreevne over 10) for dyne i 140x200cm.
- Pak den varme dyne væk, men sørg for at lufte den godt igennem, og at den er tør. Kom den gerne i tørretumbleren med et par tennisbolde 20-30 min. er nok. Dette kan med fordel gøres, når den skal findes frem igen.
- Luft madrassen, puder m.m., når der nu alligevel skiftes dyne.


Læs mere her

tags: direktør, bilen, NASA, husstand, sommerferie,

fredag den 24. juni 2011

Ny landsforening hjælper pårørende til døende

Døden er et stort tabu for mange danskere. Såvel på et personligt plan som i det danske sundhedsvæsen.

Det har fået en række ildsjæle til at stifte landsforeningen AngelKIT Danmark, der ene og alene har det formål at støtte døende og pårørende til døende, så man sikrer en smuk, værdig og respektfuld afsked, når livet slutter.

Landsforeningen med blandt andre tidligere kræftpatient og forfatter Susan Binau og musiker og komponist Niels Eje ønsker at gøre op med dødens tabu og lindre og hjælpe de mange tusinde pårørende, der hvert år må tage afsked med deres kære.

AngelKIT Danmark tilbyder AngelKIT et støtteværktøj som man kan give pårørende, unge såvel som voksne, til terminalt syge eller døende. Afdelinger på henholdsvis Hillerød Hospital og Odense Universitetshospital har allerede modtaget en række AngelKIT - donationer, og de første tilbagemeldinger giver teamet bag Landsforeningen blod på tanden for at fortsætte og udbrede hjælpen til de mange, der har behov.

"De første tilbagemeldinger er både rørende og glædelige. For det viser, at selv med få virkemidler som AngelKIT er, kan en donation fundamentalt forandre en families oplevelse af at tage afsked med en døende. Fra noget, de er forfærdeligt og trist til noget smukt og fredfyldt,? fortæller Susan Binau.

En af de første familier der har modtaget en Angel Kit donation er Marina Canfarotta der er pårørende. Hun og familien brugte AngelKIT i forbindelse med hendes mors sidste tid på Herlev Sygehus, Marina fortæller:

?Angel kit gjorde en stor forskel for min familie og jeg, i den måde hvorpå vi taklede situationen med en terminal pårørende. Indholdet i Angel Kit udgør et smukt og enkelt ritual, som kan bruges af alle uanset tro og overbevisning. Som tidligere kræftpatient har jeg selv overvejet hvordan en værdig død kunne udspille sig og Angel Kit er en stor hjælp på vejen, for både patient og de pårørende?.

Ideen til initiativet er udsprunget af flere personlige oplevelser, som både patient og pårørende hos stifteren bag:

?Jeg har selv ved flere lejligheder oplevet at tage afsked og mærket magtesløsheden og de mange spørgsmål, der trænger sig på. For hvad gør man i den konkrete situation? Jeg har gennem de sidste tre år mødt tusindvis af pårørende, når jeg har holdt foredrag, og det er deres historier og oplevelser, som gav mig inspiration til at arbejde videre med min ide og samle et team af ildsjæle omkring dette arbejde,? fortæller Susan Binau.

Første del af projektet er sponseret af Susan Binau privat, og AngelKIT landsforeningen søger nu aktivt efter fonde og virksomheder, der vil støtte projektet. Målet er, at der i 2012 kan uddeles 10.000 AngelKITs på hospitaler rundt om i Danmark. Efterspørgsel fra både private personer og Hospitaler der har hørt eller læst om projektet, viser projektgruppen bag Landsforeningen at der er brug for AngelKIT til de pårørende.

For yderligere information om initiativet og projektet, se venligst www.angelkit.dk

KONTAKT

Susan Binau på: susan@angelkit.org
Projektleder og sygeplejerske Danielle Axelsen: Danielle@angelkit.org

Foto:

Vedhæftet er et billede af Susan Binau og Niels Eje der står med AngelKIT.
Billedet er taget af Christian Heldbo Wienberg/Hørsholm

Fakta

AngelKIT er et støtteværktøj til pårørende til terminalt syge og døende Patienter.

Pakken indeholder:

- Guiden ?Værdighed i sidste stund?af Susan Binau, der er konkrete råd til de pårørende her og nu. Guiden er skrevet efter sparring med læger, sygeplejersker og ud fra Susan Binaus egen erfaring som patient og pårørende.

- Et LED-lys, da det normalt ikke er tilladt at skabe en rolig og afslappet belysning på et hospital med levende lys.

- En MusiCure CD af den danske musiker og komponist Niels Eje. Det særlige ved MusiCure er, at musikken er skabt i samarbejde med professionelle behandlere og forskere, målrettet specielt til afstresning, lindring og beroligelse. Efter mere end 12 års forskning og udvikling, er der nu i talrige videnskabelige artikler i internationale medicinske tidsskrifter blevet offentliggjort meget positive dokumenterede resultater med MusiCure musikken fra studier på nordiske og amerikanske sygehuse. Mere information om MusiCure kan findes på: www.musicure.com (musikken) og www.musicahumana.org (forskningen)

- En læbepomade, der også er en opfordring til de pårørende om at være med til at sikre den syge eller døende nok væske.

- En flaske uparfumeret olie til håndmassage, da berøring er meget vigtig og en blid massage kan frigive spændinger og afslappe både patienten og den pårørende.

- En engel? et universelt bud om fred.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, Odense, medicin, Herlev, sygehus, 2012, virksomhed, kemi, Hillerød, sundhedsvæsen, forfatter, sygeplejerske, Hørsholm, videnskab,

torsdag den 23. juni 2011

Sommeren er højsæson for faldulykker hos katte

Hold øje med katten om sommer selv om den er indendørs. Det er ikke ualmindeligt at katten falder ud af vinduer og ned fra altaner på denne årstid. Det er faktisk så almindeligt at engelske dyrlæger har kaldt fænomenet ?Cat Falling Disease?.

? Det findes en myte om, at katte aldrig kommer til skade eller slår sig. At de er store balancekunstnere. Virkeligheden ser ganske anderledes ud. Vil man lade katten gå frit på altanen, bør man sætte et beskyttelsesnet op, sier Lotta Möller, dyrlæge i Agria Dyreforsikring.

Selv om mange katte lander på alle fire ben, så betyder det ikke, at de kommer ned uskadt.

? Faldulykker giver ofte brud på blandt andet ben, bækken og underkæbe. Det er også almindeligt at lungerne punkteres og urinblæren springer. Derudover kan katten få mellemgulvsbrok samt lever- og miltskader, fortæller Lotta Möller videre.

Den gennemsnitlige omkostning for behandling af en kat, der skades efter et fald er 4500 kroner, men har den behov for hjælp, udenfor klinikkens åbningstid, kan omkostningerne blive betydelig højere.

Til trods for dette kan prognosen for katte med skader efter fald være god. Det kommer selvfølgelig an på, hvor alvorlig skaden er og hvor hurtigt katten bliver behandlet.

Stadig flere katteejere også dem som har en almindelig huskat − tegner en sygeforsikring på sit dyr. Og med moderne behandlingsmetoder kan ejeren ofte tage katten med hjem efter behandling på en dyreklinik.

Agria Dyreforsikring råder alle katteejere til at forebygge faldulykker ved at sætte beskyttelsesnet op om altanen og låse vinduet i åben stilling med en sikkerhedslås, så katten ikke kan åbne vinduet helt og falde ud. Vil du have vinduet helt åbent, er det bedst at sikre med et net foran hele vinduet.

For mere information kontakt Sonja Karaoglan, Country Manager, Agria Dyreforsikring på 56 13 07 01. Du kan læse mere på www.agria.dk. Pressebilleder af Sonja Karaoglan og Lotta Möller finder du her:http://www.agria.se/agria/artikel/Pressbilder

Læs mere her

tags: kunst, ulykker, omkostninger,

lørdag den 11. juni 2011

Gå på vandet i Kattegatcentret

Søndag den 12. juni kan du gå med tørre strømpesokker på vandet i Kattegatcentrets lagune.

Kattegatcentret har indgået en aftale med Team Funballz og tilbyder nu en ny udendørs sommeraktivitet med de ustyrlige Funballz.

?Vi har en attraktiv beliggenhed ved havet og inddrager på mange forskellige måder havet i vores aktivitetstilbud,? fortæller Karsten Bjerrum Nielsen, udstillingschef og biolog. ?Med Funballz aktiviteten får vi også aktion på og gang i den på de varme sommerdage. Vi glæder os meget til at se hvordan gæsterne tager imod tilbuddet, som skal tilkøbes.?

Funballz er store gennemsigtige bolde på to meter i diameter. Man hopper ombord, lynlåsen lukkes, og man kan nu lave de mest fantastiske tricks på vandet, løbe som en hamster eller bare ligge og nyde den unikke oplevelse af at være alene ude på vandet! Der er også en flerpersoners model, så lille sønnike kan være sammen med mor, far eller en ældre søskende.
Der er altid to bolde på vandet samtidig, så man kan se andre tumle rundt.

Boldene er fastgjort med sikkerhedsliner til bolværket, og de er 100 % vandtætte.
Man har almindeligt tøj på inde i boldene, og der er luft i boldene til 40 min. aktivitet,
men en tur varer ca. 8 min.
(Alle bolde er godkendt og testet af FORCE teknologisk institut, Århus)

Tidspunkter for Funballz i Kattegatcentret:

Premiere: Søndag den 12. juni
Hver dag i perioden: 4. juli 14. august 2011

For yderligere information:
Karsten Bjerrum Nielsen, biolog og udstillings- og formidlingschef
Tlf: 8758 0521 / 3025 1551

Else Brask, kommunikationschef
Tlf: 8758 0500 / 2339 5375


Læs mere her

tags: 2011, Århus, teknologi, kommunikation,

mandag den 6. juni 2011

Toyota overtager trafikskolen i LEGOLAND

Trafiksikkerhed vægter højt for verdens største bilproducent Toyota. Derfor har Toyota Danmark A/S indgået samarbejde med LEGOLAND om at uddanne børn i, hvordan de skal forholde sig i trafikken. Det sker gennem forlystelsesparkens trafikskole.

Der er ikke kun fokus på miljørigtige biler og høj kundetilfredshed hos verdens største bilproducent Toyota. Trafiksikkerhed vægter nemlig ligeså højt hos det japanske bilmærke.

Derfor har Toyota Danmark A/S netop indgået partnerskab med LEGOLAND om den populære trafikskole i forlystelsesparken. Trafikskolen får samtidig navnet Toyota Trafikskole.

Her kan børn i alderen 7 til 13 år bl.a. høre mere om, hvad hajtænder betyder, hvordan man skal placere sig på vejbanen, hvis man vil dreje til højre, og en hel masse andet relevant om det at færdes sikkert i trafikken.

Eldrevne Toyota-biler i LEGO

Samtidig får eleverne mulighed for at køre i rigtige eldrevne LEGO Toyota-biler på en bane med vejskilte, trafiklys, rundkørsel, tankstation og vaskehal. Undervejs giver instruktøren gode råd for at øge elevernes evne til at bedømme farerne i trafikken.

Toyota arbejder på mange forskellige områder for at øge trafiksikkerheden mest muligt. Vi udvikler først og fremmest sikre biler. Men vi deltager også i arbejdet med at skabe sikrere trafikforhold og i uddannelse i trafiksikkerhed. Derfor glæder vi os ekstra meget over partnerskabet med LEGOLAND om Toyota Trafikskole, siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Formålet med Toyota Trafikskole er, at eleverne opnår sikkerhed i at færdes i trafikken og opnår viden om de faremomenter, de bliver stillet over for i trafikken både på cykel og til fods. Alle elever i trafikskolen får et kørekort næsten magen til det ægte, som mor og far måske har i forvejen.


Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, OL, trafikken, Toyota, Toyota., miljø,

onsdag den 1. juni 2011

Aupairforsikring.dk lancerer samlet au pair forsikring for 24 måneder

Nordflex Assurance Agentur ApS kan i samarbejde med forsikringsselskabet Chartis Europe S.A. tilbyde aupair forsikring for op til 24 måneder.

Med virkning fra den 20. maj 2011 blev der gennemført en række ændringer i aupair-ordningen. Bl.a. er det nu muligt at få opholdstilladelse for aupair-personer i op til 24 måneder. Herudover udvides personkredsen, der kan modtage aupair-personer, til at omfatte raske pensionistægtepar, uanset at der ikke er hjemmeboende børn.

Fra den 1. juli 2010 er det et krav, at værtsfamilier for aupair-personer fra Filippinerne skal tegne forsikringer, der bl.a. dækker omkostninger til hjemtransport i tilfælde af aupair-personens død, alvorlig sygdom eller ulykke.

Det har hidtil kun været muligt at købe de krævede forsikringer enkeltvis, spredt på flere forsikringsselskaber, og dette har skabt stor forvirring blandt værtsfamilierne. Aupairforsikring.dk kan nu tilbyde værtsfamilierne med aupair-personer, der kommer fra andre lande end EU-lande, herunder Filippinerne, at tegne Hjemrejseforsikring, Ulykkesforsikring og Arbejdsskadeforsikring. Alle 3 forsikringer kan købes samlet eller enkeltvis for henholdsvis 6, 12, 18 eller 24 måneder , udtaler Jannie Høeg, presseansvarlig hos Nordflex Assurance Agentur ApS.

Nordflex Assurance Agentur ApS har isamarbejde med Chartis Europe S.A. udviklet en samlet forsikringspakke til hovedsagligt filippinske aupair-personer, men også til aupair-personer fra andre lande udenfor EU, herunder aupair-personer fra USA, Thailand og Kina.

Pr. 1. juni 2011 er www.aupairforsikring.dk udvidet til, at de 3 krævede forsikringer kan købes samlet for op til 24 måneder. Ligeledes kan raske pensionistægtepar samt fraskilte forældre hvor aupair-personen ikke følger barnet, når barnet opholder sig hos den anden forælder også købe aupair forsikringen. Forsikringerne kan købes direkte hos Nordflex Assurance Agentur ApS på 4810 5161 og på www.aupairforsikring.dk,

Værtsfamilien bør være opmærksom på, at de krævede forsikringer for aupair-personer ikke er en del af familiens indbo/familieforsikring.

Yderligere oplysninger kan fås hos Nordflex Assurance Agentur Aps, tlf. 4810 5161

Pressekontakt:
Jannie Høeg
4810 5157

Læs mere her

tags: USA, 2010, 2011, EU-lande, Thailand, EU, Kina, forsikringsselskab, opholdstilladelse, omkostninger, Europe,