torsdag den 23. februar 2012

Ny Diplomuddannelse hos Danske Bedemænd

Veluddannede bedemænd og større tryghed for forbrugerne.

Brancheforeningen Danske Bedemænd har taget initiativ til at løfte branchens niveau et yderligere stykke op over den ?grundliggende bedemandsuddannelse?, som blev etableret i 1979.

Den ny uddannelse hedder Diplomuddannelsen og er resultatet af flere års udviklingsarbejde på uddannelsesområdet. Gennem denne uddannelse tilføres deltagerne en videregående indsigt i sociale forhold, ark & skifte, psykologi, miljø, andre trosretninger/kultur, nye livstilsformer samt flere relevante fagområder i et forløb over 6 moduler.

Med denne uddannelsesmæssige baggrund er de nye kursister rigtig godt rustet til at tackle hverdagens udfordringer og forventninger og dermed levere den service og rådgivning, som de pårørende og familierne i stigende grad efterspørger.

Det nye hold er sammensat med følgende bedemænd: (se vedlagt foto)
(Bagerste række fra venstre)
Lars Søgaard, Bispebjerg Begravelsesforretning. København
Simon Simonsen, Boesens Begravelsesforretning. Vejle
Flemming Mortensen, E. Christoffersens Begravelsesforretning. Næstved
Lone Esbensen, Hornsleths Eftf. ApS. Horsens
Anne Langskov, Langskovs Begravelsesforretning ApS. Nexø
Elsebeth Andersen, Mørkøv-Jyderup Begravelsesforretning. Jyderup
Kim Bøilerehauge, Bøilerehauge Begravelse. Odense
Bente Lorenzen, Grejsdalens Begravelsesforretning. Vejle

(Forreste række fra venstre)
Niels-Erik Bundgaard, Bundgaards Begravelsesforretning. Viborg
Carsten Olsen, Lyngby Begravelsesforretning. Virum
Per Rasmussen, Bedemand Per Rasmussen. Viborg
Niels-Otto Mortensen, GENEGA begravelsesforretning A/S. Herning

Læs mere her

tags: København, Horsens, Næstved, Odense, Lyngby, Vejle, Næstved, uddannelse, Nexø, Viborg, begravelse, Herning, Jyderup, miljø, psykologi, øl,

lørdag den 18. februar 2012

Partnere til personer med svær epilepsi får posttraumatisk stress


Næsten hver anden partner til personer med svær epilepsi har symptomer på posttraumatisk stress (PTSD), og 7,7 % har alle symptomerne på PTSD, viser en endnu ikke publiceret dansk undersøgelse. Dansk Epilepsiforening mener, at der skal støre fokus på pårørende til handicappedes problemer.

I en kandidatafhandling på Institut for Psykologi på Århus Universitet har Ditte Aagaard Norup som den første set på PTSD hos partnere til personer med epilepsi.

Når man er partner til en person med epilepsi, udsættes denne partner for en potentiel risiko for at ?opleve, være vidne til eller blive konfronteret med en begivenhed, som indebar død eller trusler om død eller alvorlig kvæstelse eller trusler mod egen eller andres fysiske integritet? og hvor ?personens reaktion involverede intens frygt, hjælpeløshed eller rædsel", hvilket udgør de væsentligste kriterier for en PTSD diagnose (American Psychiatric Association, 1994).

15.000-20.000 danskere har en epilepsi, hvor de ikke kan gøres anfaldsfri, og det er partnerne til disse, der lider af eller er i risiko for at udvikle PTSD.

Dansk Epilepsiforenings landsformand, Lone Nørager Kristensen, kan godt se, hvorfor partnere til personer med svært behandlelig epilepsi kan udvikle PTSD:

?Det lyder selvfølgeligt barskt, når man lige hører begrebet posttraumatisk stress sat i forbindelse med at leve sammen med en person med epilepsi,? siger hun: ?Men partnere til personer med epilepsi, der har mange anfald, kan føle sig magtesløse over for de voldsomme anfald, de aldrig ved hvornår kommer, og som kan betyde skade og i allerværste tilfælde død for deres livsledsager.?

Dansk Epilepsiforenings formand kan også nikke genkendende til de symptomer som 43,9 % af partnerne rapporterede:

- Gentagne, invaderende og belastende erindringer om det skete.

- Vedvarende forsøg på at undgå stimuli, der er forbundet med traumet eller en følelsesmæssig tilbagetrækning. Fx forsøg på at undgå tanker eller følelser samt aktiviteter og situationer, der kan give erindringer om traumet. Det kan også indebære en oplevelse af, at fremtidsmulighederne er begrænset.

- Vedvarende symptomer på øget stress. Fx ved at være overvagtsom, irritabel eller have koncentrations- eller søvnbesvær.

?De fleste, der fx kontakter vores rådgivning, er familiemedlemmer til personer med epilepsi. Og der hører vi om disse ting. Ligesom det kommer frem, når folk mødes i nogle af vore netværk,? fortæller Dansk Epilepsiforenings landformand, Lone Nørager Kristensen.

Afhandlingen viser også, at der er en øget forekomst af angst og depression hos partnerne, der sammen med epilepsiens sværhedsgrad, hyppighed og anfaldstyper, udgør en risiko for at udvikle PTSD.

På trods af de dystre resultater viser kandidatafhandlingen også, at parrene er gode til at holde sammen, selvom de kæmper med hhv. epilepsien hos den ene ægtefælde og PTSD og lignende psykologiske reaktioner hos den anden.

I sin afhandling argumenterer Ditte Aagaard Norup for behovet for større fokus fra professionelle i sundhedssektoren til at klæde partnere bedre på i forhold til de konsekvenser, det kan medføre, når ens ægtefælde får epilepsi, ligeså vel som social støtte fra omgivelserne er en vigtig faktor for at opretholde psykologisk sundhed. Afslutningsvis peger hun på, at der brug for yderligere forskning i området.

Dansk Epilepsiforenings landsformand, Lone Nørager Kristensen, støtter hende: ?De problemer og psykosociale omkostninger man har, når man er partner eller pårørende til en med svær epilepsi bliver ofte overset. For partnere til personer med epilepsi handler det også om, at de skal vide, at de ikke er alene. Fx kan de gennem Dansk Epilepsiforening altid komme i kontakt med andre der har det ligesom dem.?

Afhandlingens baggrundsmateriale er indhentet fra Dansk Epilepsiforenings medlemsundersøgelse fra 2009 om levevilkårene hos partnere til personer med epilepsi, hvorunder Ask Elklit stod for de psykologiske variable i spørgeskemaundersøgelsen.

Kontakt

Ditte Aagaard Norup, Cand. Psych. Tlf.: 40 18 91 95
Lone Nørager Kristensen, Dansk Epilepsiforenings landsformand. Tlf.: 30 88 37 92


Læs mere her

tags: 2009, Århus, vold, erindringer, omkostninger, stress, sundhedssektoren, psykologi, øl,

torsdag den 16. februar 2012

Agria giver 5 millioner til nordisk forskning om hunde og katte

Hvorfor får flatcoated retrievere så ofte cancer og hvad er den genetiske baggrund til hudsygdommen demodex? Det er nogen af de forskningsspørgsmål som i 2012 får midler fra Agria Dyreforsikrings og Svensk Kennelklubs fælles forskningsfond. Sammenlagt gives der støtte til 25 forskningsprojekter hvoraf fem udføres på Københavns Universitet. Et af de danske forskningsprojekter er et studie omkring forekomsten af stafylokokker og disses reaktion på antibiotika.

Formålet med studiet er at undersøge forekomsten af Staphylococcus pseudintermedius, som er en vigtig sygdomsårsag hos hunde, samt bakteriens reaktion på antibiotika. Hypotesen er at stafylokokker, som findes ved første gangs hudinfektioner, viser relativt ringe resistens mod et smalt spektrum af antibiotika. Der vil blive taget prøver fra 200 hunde på ti klinikker. Resultaterne forventes at danne grundlag for en national antibiotikapolitik med den ambition, at mindske anvendelsen af bredspektrede antibiotika. Et andet forskningsprojekt handler om epilepsi hos hunde.

Eftersom Agria også forsikrer en del katte, gives der også midler til forskningsprojekter, der handler om katte. Et dansk studie, som får midler fra fonden i 2012, har til formål at undersøge mulighederne for, at forudse sygdomsudviklingen hos katte med hypertrofisk cardiomyopati, ved anvendelse af proteinet troponin. Hypertrofisk cardiomyopati er en hjertesygdom der resulterer i en forstørret hjertemuskel. Undersøgelsen vil blive udført som et prospektivt studie, hvor katte med denne form for hjertesygdom undersøges hver 6. måned.

Flere af forskningsprojekterne omhandler molekylærgenetiske studier. Et af projekterne handler om sygdommen juvenil demodikos hos hunde, oftest kaldet demodex efter den parasit som forårsager hudsygdommen. Visse racer har større risiko for at få sygdommen og studiet skal derfor kortlægge forandringer i arvemassen, som kan forbindes med sygdommen.

Hver anden flatcoated retriever dør før 10 års alderen og cancerfrekvensen er høj. I et unikt studie skal samtlige dødsfald og cancerdiagnoser hos racen registreres i et år. Endvidere skal et helt års hvalpekuld følges gennem livet, med indsamling af prøver fra disse hunde og hunde fra med kræft, for at muliggøre genetiske undersøgelser. Metoder udviklet i dette pilotprojekt, kan bruges til at studere andre racer.

? Agria Dyreforsikring har i mere end 80 år haft en fast tradition for at stimulere forskning. Gennem forskningsfonden kan vi bidrage til at sygdomme aldrig behøver at opstå. Hvis de alligevel opstår, skal der findes god og effektiv behandling, mener Pekka Olson, chef veterinære strategier hos Agria Dyreforsikring.

Læs mere på http://www.agria.dk/agria/artikel/om-forskningsvirksomheden

For
mere information kontakt: Sonja Karaoglan, Country manager Agria Dyreforsikring på 23 60 31 61 eller sonja.karaoglan@agria.dk, eller Pekka Olson, Chef veterinære strategier Agria Djurförsäkring, +46 73 9642113 eller pekka.olson@agria.se

Hos Agria Dyreforsikring, specialist i dyreforsikringer, er de fleste medarbejdere dyreejere. Sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Selskabet blev grundlagt i Sverige i 1890 og er i dag repræsenteret i de nordiske lande. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til hunde, katte og andre smådyr som for eksempel kaniner, ildere og papegøjer.

Læs mere her

tags: København, Danmark, Sverige, politi, infektion, 2012, virksomhed, antibiotika, bakterie, strategi, organisation, pilotprojekt, forskningsprojekt, øl,