lørdag den 31. marts 2012

Disney går aldrig af mode i børneværelset

Dansk tapetfabrik lancerer kollektionen Disney Magic Kids, der går rent ind i børneværelserne.

Børnene elsker Disneys sympatiske figurer, som de kender fra Disney Sjov, og en ny generation af forældrene kan blive helt nostalgiske over de kendte klassikere fra barndommens bøger og tyndslidte VHS-bånd.

Den danske tapetfabrik Juvita, har gjort et scoop og fået licens til en stor, ny tapetkollektion: Disney Magic Kids. Udviklingen er foregået i et tæt samarbejde mellem fabrikken og Disney, så alle de kendte figurer indgår i forskellige farvekombinationer og på en lang række forskellige design på både tapeter i stærke farver, mere neutrale udgaver, tilhørende border og på paneler en slags kæmpeplakater, som er det nye salgshit til vægdekoration.

Tapetsering er blevet in igen i de senere år, men danskerne er stadig lidt forsigtige i forhold til andre lande, fortæller direktør Christians Boye fra Juvita Home Decoration Aps, der eksporterer til en lang række lande. Trenden herhjemme går på, at man ønsker virkelig knald på en enkelt væg, og så lader de andre vægge spille sammen med motivet med en neutral tapet, hvor en lille detalje går igen. Vi ser også en ny tendens, hvor folk, der ellers ikke er til tapeter, er begyndt at tapetsere en enkelt bane eller to eller bruger de nye paneler som kæmpeplakater .

Kollektionen Magis Kids er skabt med nogle af de mest eftertragtede figurer fra Disneys kendte univers. Her mødes alle de kendte prinsesser; Tornerose, Snehvide, Askepot og mange flere. Der er fart og tempo over de sjove biler fra Cars2, Phineas & Ferb og Pirates of the Caribbean. De elskede klassikere som Peter Plys og alle hans venner, Mickey og Minnie er der naturligvis også blevet plads til. Kollektionen er som den eneste Disney-kollektion en såkaldt non woven tapet, en slags formstabil filt, som gør opsætningen så let, at selv ikke-øvede kan tapetsere uden problemer. Man ruller blot limen på væggen og sætter tapeten på.

Kollektionen kan ses på juvita.dk og hos farvehandlere over hele landet. Juvita oplyser den nærmeste forhandler på tlf. 55 56 12 12.

Fotos:
Babyværelse med Peter Plys, pigeværelse med prinsessedrømme, drengeværelse med Cars2 og teenageværelse med Mickey på filmrullen.

Læs mere her

tags: direktør, Peter Plys, Disney, prinsesse,

fredag den 30. marts 2012

Papirløst samliv kræver styr på papirerne

Sidste år sagde kun 27.200 par ja til hinanden på rådhuset eller i kirken, og det er det laveste antal siden 1983. Par, der blot vælger at bo sammen, bør være ekstra grundige med at sikre hinanden økonomisk, da de ikke automatisk arver hinanden.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at færre og færre gifter sig. Vælger I at bo sammen uden at gifte jer, er det vigtigt, at I sørger for, at papirerne er i orden. At I har sikret jer selv og hinanden økonomisk, hvis der skulle ske noget.

Passer pensionsordningerne til jeres behov
- Har I som samlevende købt fælles bolig, bør I undersøge, om I er tilstrækkeligt sikret økonomisk og kan blive boende, hvis den ene bliver syg og ikke kan arbejde i fuldt omfang. En pensionsordning indeholder typisk en forsikring ved tab af erhvervsevne. Måske skal forsikringssummerne reguleres, siger Anne-Mari Sonne fra Pensionsoplysningen.

I bør også tjekke, hvordan I er stillet økonomisk, hvis den ene af jer dør tidligt. Også her kan I justere på forsikringerne, der bliver udbetalt ved død.

Det er vigtigt, at forsikringer og pensioner, der udbetales ved død, sker til de rigtige personer. Sørg derfor for at sikre, at samleveren er registreret til at modtage pengene.

Har I skrevet testamente
Samlevende arver ikke automatisk hinanden. Har I købt bolig sammen, er det samleverens arvinger, fx forældrene, der arver. I bør derfor overveje at skrive testamente og der aftale, hvordan I skal arve hinanden.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, Danmarks Statistik, penge, pensionsordning, Vælger, rådhus,

onsdag den 28. marts 2012

Beskyt dit kommende barn mod problematisk kemi

Ny undersøgelse viser, at man med enkle midler kan beskytte sig mod hormonforstyrrende stoffer under graviditeten. Derfor er miljøministeren på vej med en række råd, der skal hjælpe kommende forældre gennem kemi-junglen.

Hver anden kvinde ved ikke, at det er vigtigt for hendes ufødte barns sundhed, at der bliver gjort rent en gang om ugen. Og i hvert tredje hjem bliver der ikke gjort rent nok. Det viser en ny måling, som Miljøstyrelsen har lavet.

Miljøminister Ida Auken sætter blandt andet derfor i dag gang i en ny kampagne, der skal hjælpe kommende forældre til at undgå de mest problematiske kemikalier i hverdagen.

- Hvis man for eksempel lufter lidt mere ud eller gør rent mindst en gang om ugen, kan man undgå kemikalier - herunder en række hormonforstyrrende stoffer - der kan samle sig i støvet og dermed ende i kroppen, siger Ida Auken.

Grundig rengøring er et af rådene i kampagnen "Klar til storken - Gravid med god kemi". Rådene er udarbejdet af Miljøstyrelsen i samarbejde med Fødevarestyrelsen, Arbejdstilsynet og Sundhedsstyrelsen.

Gravides vaner øger risiko
Kampagnens råd er baseret på en videnskabelig rapport fra Miljøstyrelsen, som har undersøgt, hvordan gravide i dagligdagen er udsat for 35 stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Rapporten viser, at størstedelen af danske kvinder ikke er udsat for de undersøgte stoffer i en grad, der giver grund til bekymring. Men en sammenblanding af flere kemikalieprodukter kan udsætte kvinderne for stofferne i for høje koncentrationer, og det kan give hormonforstyrrelser hos børnene.

- Jeg vil bruge rapportens resultater til at stramme EU-lovgivningen, så man fremover tager højde for, at vi hver dag bliver udsat for mange forskellige stoffer fra forskellige produkter, siger miljøminister Ida Auken.

Hormonforstyrrende stoffer er også under mistanke for at være årsag til testikelkræft, som Danmark har verdens højeste forekomst af. Stofferne mistænkes samtidig for at give dårlig sædkvalitet hos raske, unge mænd.

Kampagnens fem gode råd om kemi og graviditet:

. Gå efter produkter med miljømærkerne Svanen og Blomsten, helst uden parfume.
. Fjern støv en gang om ugen, og luft grundigt ud mindst to gange dagligt.
. Minimer din udsættelse for kemikalier - undgå f.eks. maling, sprayprodukter og hårfarve.
. Varier dine råvarer, og spis mange forskellige fødevarer hver dag.
. Indtag kun medicin efter samråd med din læge. Det gælder også håndkøbsmedicin og naturmedicin.

Læs mere om kampagnen på www.klartilstorken.dk Her kan du se gode råd samt teste dig selv.

Læs den faglige rapport bag kampagnen (PDF)

Yderligere information:
Mariam Mosen, pressemedarbejder, Miljøministeriet, tlf.40 85 92 11, e-mail: marmo(at)mim.dk
Shima Dobel, kampagneansvarlig, Miljøstyrelsen, tlf. 72 54 43 15, e-mail: sdo(at)mst.dk

Læs mere her

tags: Danmark, EU, medicin, lovgivning, råvarer, Sundhedsstyrelsen, kemi, Arbejdstilsynet, Fødevarestyrelsen, videnskab, miljø, PDF, Ida Auken,

mandag den 26. marts 2012

Forår med Toddler Copenhagen

Foråret er tiden hvor alt er nyt og frisk. Det er nu vi elsker at dække op med fine farver og lave dejlig mad til familie og venner.

Vi skal huske at de små også skal være med når det gælder bordets glæder, så hvorfor ikke gøre det med maner og lade dem spise af Toddler Copenhagen bestik, kop, tallerken og skål.

Produkterne er ergonomisk korrekt udviklet og designet, med henblik på at imødekomme det lille barns naturlige måde at spise på.

Tallerken og skål er formet, så maden ikke let falder ud over kanten, samtidig med at de står tungt og fast på bordet. Koppen har en form som gør det nemt for den lille hånd, at gribe om den og ubesværet at drikke af koppen, selvom den er fyldt godt op.

Toddler Copenhagen er super som barselsgave, dåbsgave, fødselsdagsgave eller som påskegave til forældrene.

Toddler findes i farverne rød, blå, grøn og orange.
Serien tåler både mikrobølgeovn og opvaskemaskine

Vejl. udsalgspris er: Kop kr. 129,- Tallerken kr. 149,- Skål kr. 149,-

Toddler Copenhagen forhandles i førende børneudstyrsbutikker, samt Bahne og Magasin.

Nærmeste forhandler anvises på 32 11 56 78

Læs mere her

tags: dæk,

lørdag den 24. marts 2012

Tid til forår og espresso i solen

At sætte sig i døråbningen og mærke de første varme solstråler, er bare en rigtig stjernestund. For at gøre den fuldendt skulle du brygge en rigtig skøn kop espresso, serveret i den franske Les Artistes espressokop.

Den er lavet af smukt hvidt porcelæn, belagt med plisseret silikone i dejlige farver. Start din samling i dag for bare kr. 50,-

Koppen forhandles hos Bahne, m.fl.

Få oplyst nærmeste forhandler på telefon 3211 5678.


Læs mere her

tags: silikone,

fredag den 16. marts 2012

Forældrerådgivningens fremtid er sikret

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini skaber ro om Forældrerådgivningens økonomi.

Forældre, der har brug for råd og vejledning om deres børns skolegang, kan også fremover få hjælp i Forældrerådgivningen. Børne- og undervisningsminister Christine Antorini er så glad for rådgivningen, at hun har skabt ro om den fremtidige økonomi. Fremover skal Forældrerådgivningen ikke længere bygge sin virksomhed på etårige tilskud.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini:

Forældrerådgivningen er et trygt sted, hvor forældre til børn, der har vanskeligheder i skolen, kan henvende sig, hvis forældrene ikke synes, skolen eller kommunen lytter. Eller hvis de er usikre på deres rettigheder. Folkeskolen bygger på dialog mellem forældre og skole, og Forældrerådgivningen kan spille en vigtig rolle som brobygger.

Forældrerådgivningens formål er at fremme udsatte børns trivsel og læring. Ved at informere forældrene om deres muligheder og rettigheder i forhold til deres barns eller børns skolegang kan Forældrerådgivningen være med til at løsne op for problemer, der er gået i hårdknude. Rådgivningens egne statistikker viser, at dialogen især er vanskelig, når det drejer sig om specialundervisning og forholdet mellem elev og lærer.

I følge Evaluering af Forældrerådgivningens virksomhed 2009-2010 af Signe Holm-Larsen opfylder Forældrerådgivningen et stort behov for uvildig rådgivning af forældre.

Benedikte Ask Skotte, formand for Skole og Forældre:

Vi er utrolig glade for, at det nu er lykkedes at sikre, at Forældrerådgivningens vigtige arbejde kan videreføres. Det er en god dag for landets forældre.

Fakta om Forældrerådgivningen
Forældrerådgivningen er en uvildig rådgivning, som rådgiver og vejleder forældre, hvis børn oplever vanskeligheder i skolen. Forældrerådgivningen vejleder også parterne omkring skolen.

Rådgivningen er oprettet og drives af organisationen Skole og Forældre, der er landsorganisation for forældre i folkeskolen.

Forældrerådgivningen blev oprettet i 2006 og har siden da haft cirka 3.600 henvendelser.

Læs mere her

tags: 2009, 2010, økonomi, virksomhed, 2006, folkeskole, undervisningsminister, organisation, undervisning,