torsdag den 10. maj 2012

37 familietyper - hvordan er børnene sikret

Nye tal fra Danmarks statistik viser, at blot 55 procent af de danske børnefamilier består af par, som kun har fælles børn under 18 år. Resten af børnefamilierne - de 45 procent er sammensat på 36 andre forskellige måder. Det har betydning for, hvordan forældrenes pensionsordning skal strikkes sammen

I dag indeholder en typisk pensionsordning ud over selve opsparingen - også en række forsikringer, der sikrer dig økonomisk, hvis du bliver syg og ikke kan arbejde i en periode, eller hvis du mister livet.

Det er vigtigt, du har sørget økonomisk for dine børn, hvis du mister livet, inden de er nået at blive voksne, siger Anne-Mari Sonne, Pensionsoplysningen.

Enlige forældre, tjek forsikringerne
Godt 16 procent af alle børnefamilier består af enlige forældre med børn. Er du blandt dem, så tænk over, hvor sårbar økonomien kan blive, hvis du i en periode ikke kan arbejde, og husk på, at børnene er økonomisk afhængige af dine forsikringer, hvis der skulle ske dig noget.

Tjek hos dit pensionsselskab, om de beløb, der bliver udbetalt til dig, hvis du på grund af sygdom eller ulykke ikke længere kan arbejde, er store nok til at sikre familiens økonomiske fremtid. Og tjek også, hvad der bliver udbetalt til børnene, hvis du mister livet.

Hvem er omfattet af forsikringerne ved død
Med 37 forskellige familietyper er det klart, at mange børn bor helt eller delvist sammen med voksne, der ikke er deres far eller mor.

For at være omfattet af udbetalingerne fra forsikringerne skal barnet være barn eller adoptivbarn af den voksne, der mister livet.

Et bonusbarn eller et plejebarn er ikke automatisk sikret en udbetaling. Det kan ske ved, at man opretter et testamente og dermed sikrer barnet økonomisk på anden måde.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, pensionsordning, sygdom,

onsdag den 9. maj 2012

12 årig bag landsindsamling for kræftramte børn

Den 12-årige Toke Lars Bjarke fra København har besluttet at starte sin egen landsindsamling til fordel for Familier med kræftramte børn . Målet med indsamlingen er at skaffe kr. 200.000,00.

Egne lommepenge

Toke Lars Bjarke har sparet kr. 20.000 op og vil bruge sine egne lommepenge som startinvestering i sin landsindsamling. Toke har et mål om at indsamle ikke mindre end kr. 200.000,00 over de næste par måneder. Toke får hjælp af sin familie, og Tokes far Lars Bjarke hjælper sin søn med at holde styr på pengene og sætte initiativer og events i søen i kampen for at nå målet.

Stor opgave

Toke er helt bevidst om, at hans indsamling er meget ambitiøs, hvorfor Toke vil forsøge at få en masse virksomheder til at bakke op omkring initiativet. Foruden dette vil Toke forsøge at få jævnaldrende børn over hele landet til at indsamle penge. Som Toke siger: Jeg kunne godt tænke mig, hvis børn over hele landet ville lave indsamlinger i skolen eller måske sælge ting på loppemarkeder og så sende pengene til mig - så kunne vi alle sammen hjælpe de kræftramte børn .

Indsamling over 2 måneder

Tokes indsamling kører til at starte med i maj og juni måned, og Toke har en tro på, at han kan få opbakning fra danske virksomheder og en masse børn, således vi kan give de alle kræftramte børn nogle oplevelser, som de normalt ikke ville kunne få. Formand Kurt Hansen fra Familier med kræftramte børn udtaler; Det er helt eventyrligt, at en dreng på bare 12 år har taget dette initiativ, og jeg håber inderligt, at rigtig mange virksomheder samt privatpersoner både børn og voksne - vil hjælpe Toke med at nå sit mål. Det fortjener både Toke og de mange kræftramte børn!

Læs mere om Tokes indsamling på www.fmkb.dk

Ønsker man at hjælpe Toke kan man sende en mail på un@fmkb.dk

For yderligere informationer:

Kurt Hansen
Familier med kræftramte børn
Kontor: 86 94 69 30
Mobil: 20 12 69 30


Statistik om børnekræft:

- Hvert år får ca. 160 børn i alderen 0-14 år konstateret kræft i Danmark. Det tal har været konstant siden 1943.

- Børn rammes af andre kræftformer end voksne. Leukæmi, lymfekræft og hjernesvulster er de mest udbredte kræftformer hos børn, mens de derimod sjældent rammes af lungekræft, brystkræft og tarmkræft.

- Ca. tre ud af fire børn helbredes i dag for kræft dog med variationer fra sygdom til sygdom. Ved nogle kræftformer er helbredelsesprocenten over 75 procent, mens den for andre er lavere.

Et behandlingsforløb for børn strækker sig typisk over to til tre år. Børn reagerer generelt bedre på behandling end voksne, lige meget hvilken kræftsygdom der er tale om. Børnene behandles med operation, kemo- eller stråleterapi ofte i kombination med hinanden. Derudover suppleres kræftbehandlingen af fx blodtransfusioner og antibiotika.

- Der er forskellige bi- og senfølgevirkninger ved behandling, som kan være mere eller mindre alvorlige. Det drejer sig bl.a. om svækket korttidshukommelse og indlæringsevne, nedsat syn, hørelse og funktionsevne på vitale indre organer, lever, lunger, nyre og hjerte mv.


Fakta om organisationen Familier med kræftramte børn :

- Familier med kræftramte børn er en selvstændig, landsdækkende organisation, der formidler personlig kontakt og støtte til familier med kræftramte børn og udbreder kendskabet til de vilkår, som børn og unge med kræft og deres familier lever under.

- Familier med kræftramte børn afholder en række faglige, sociale og rekreative aktiviteter for børn og unge med kræft og deres familier samt arbejder for forbedringer i behandlingen af og omsorgen for børn og unge med kræft.

- Familier med kræftramte børn driver et mindre ferie- og rekreationscenter, hvor familier med kræftramte børn og unge fra hele Danmark kan få et ophold.

- Familier med kræftramte børn blev etableret i 1983 og har i dag over 2.000 familiemedlemmer, der alle repræsenterer en familie, som har eller har haft et kræftramt barn. Hertil kommer et større antal støttemedlemmer. Størstedelen af arbejdet i organisationen med gennemførelse af aktiviteter og arrangementer sker på frivillig og ulønnet basis.

Læs mere her

tags: Danmark, brystkræft, København, selvstændig, virksomhed, antibiotika, penge, kreativ, organisation, privatperson, Fakta, kaffe, sygdom, helbred, behandlingsforløb,

mandag den 7. maj 2012

Synoptik vinder priser for banebrydende online synstjek

Synoptik vinder tre priser for sit Online synstjek ved gårsdagens DIA prisuddeling (Danish Internet Award), hvor årets bedste danske digitale kampagner kåres. Synoptik vinder blandt andet prisen som Årets Digitale Markedsfører. Online synstjekket gør det let og hurtigt at undersøge, om øjnene har brug for et eftersyn. Mere end 130.000 brugere fra verden over har gennemført synstjekket.

I foråret 2011 lancerede Synoptik et online synstjek, der som det første i verden lader brugerne teste synet, mens de sidder ved skærmen. Den danske idé er nu blevet en ægte eksportsucces: Mere end 130.000 brugere fra 107 lande har gennemført online synstjekket på Synoptiks hjemmeside.
Og optikere i lande som Chile, England, Belgien og Finland er nu ved at implementere online synstjekket på deres hjemmesider.

Tre DIA priser til Synoptik

Synoptiks Online synstjek blev i går ved DIAs prisuddeling belønnet med hele tre priser. Ud over to priser i kategorierne Onsite og Retail vandt Synoptik prisen som Årets Digitale Markedsfører.

Vi er naturligvis glade og stolte over at have vundet tre priser for vores online synstjek. Og vi er ikke mindst rigtig tilfredse med, at mange danskere har benyttet synstjekket til at blive klogere på deres syn. Vores løsning er en hurtig og let tilgængelig måde at få et vejledende tjek af synet på. Inden for fem minutter ved man, om man kan forbedre synet, og dermed også om det er på tide at komme til optikeren for en fyldestgørende synsprøve, siger Poul O. Kuhberg, Kundechef i Synoptik.

Den bedste idé vinder

Online synstjekket er blevet produceret for et relativt lille budget. Og ifølge Synoptik er det netop ikke budgettets størrelse men idéen, der gør forskellen:
At Synoptik vinder prisen som Årets Digitale Markedsfører med Online synstjekket er for os et bevis på, at det er indholdet i kampagnen og effekten af indsatsen, der er afgørende. Vi havde et ønske om at gøre det nemmere for forbrugerne at få vejledning omkring deres syn, og det behov opfylder Online synstjekket bestemt. Med ganske få midler er synstjekket blevet en stor succes, Siger Poul O. Kuhberg.

Det er niende gang at Danish Internet Award bliver afholdt. Prisuddelingen er oprindeligt grundlagt af FDIM, der i dag er en del af den nye medieorganisation Danske Medier.

Prøv synstjekket her:
http://www.synoptik.dk/synstjek/

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Poul O. Kuhberg, Kundechef, Synoptik A/S, på tlf.: 36 73 77 55 eller e-mail pok@synoptik.dk

Om Synoptik
Synoptik blev etableret i 1931 og er med 102 butikker i Danmark førende inden for salg og service af briller, kontaktlinser og solbriller. Virksomheden er en del af én af verdens største optikerkæder, GrandVision, der har over 4000 butikker i 40 lande.
Synoptiks mål er at yde markedets bedste service og rådgivning til super skarpe priser.

Læs mere her

tags: England, Danmark, 2011, Belgien, Chile, Finland, organisation,

søndag den 6. maj 2012

Livrenten kan sættes på pause

Fremover bliver det muligt at sætte livrenten på pause. Det sker, når Folketinget torsdag den 3. maj 2012 vedtager nye forbedrede regler for livrenter.

Pensionister med livrenteopsparing får nu mulighed for at sætte udbetalingerne på pause og vende midlertidigt tilbage til arbejdsmarkedet.

I dag fanger bordet, hvis du går på pension og får dine månedlige udbetalinger fra din livrente. Det betyder, at du som pensionist risikerer et skattesmæk, hvis du gerne vil tilbage på arbejdsmarkedet i en periode.

- Undersøgelser viser, at mange fortryder, at de er gået på pension. De keder sig simpelthen og mangler den sociale kontakt og at mærke, der er brug for dem. De har både kræfter og lyst til at arbejde nogle år mere, siger Anne-Mari Sonne, Pensionsoplysningen.

Fremover bliver det så muligt at sætte den livsvarige livrente på pause, hvis man begynder at arbejde igen.

Sådan kan du sætte livrenten på pause

De nye fleksible regler betyder også, at pausen kan iværksættes på flere forskellige måder. Det afhænger af den enkeltes behov.

En oplagt situation er der, hvor pensionisten arbejder i sommermånederne, så børnefamilierne kan holde sommerferie sammen. I sommerferieperioden sættes livrenten på pause og erstattes af løn fra arbejdspladsen.

En anden mulighed er at bruge livrenten som delpension. Du nedsætter de månedlige udbetalinger i takt med, at du supplerer din indtægt med løn fra fx et job med 2-3 timer om dagen.

På den måde giver de nye regler nogle rigtig gode muligheder for, at pensionister kan tilpasse deres økonomi, når de genindtræder på arbejdsmarkedet efter en mere eller mindre frivillig periode som pensionist.

Læs mere her

tags: økonomi, renten, Folketinget, 2012, arbejdsmarked, sommerferie,

lørdag den 5. maj 2012

Babymassage kan hjælpe dit barn

Vidste du at massage kan lindre mavekneb,hjælpe på kolik og den lilles nattesøvn

Så skulle du prøve at kontakte babykontakt.dk der tager rundt i hele landet for at lave babymassage sammen med mødrene.

De tager ud til mødre/mødregrupper i eget hjem og laver babymassage når dit barn har brug for det.
Babymassage er en god måde at have kontakt med sin baby da det især i den første tid er vigtigt med masser af berøring og kærtegn.

Når babykontakt.dk kommer ud til jeres hjem, giver de jer samtidig instruktion til hvordan du selv kan lave babymassage på dit barn.

Dermed kan du selv være medvirkende til at dit barn kan få det bedre hvis dit baby har kolik, mavekneb eller lignende.

Som noget helt eksklusivt har børnebasaren i Kolding d.13.maj fået lov til at udlodde 15 gavekort til babykontakt.dk, og du har mulighed for at vinde en af dem.

Kom og kig på vores børnebasar søndag d.13.maj kl 10-14 i KFUM hallen og lad dig friste af de mange gode tilbud på brugte børneting og sager.

Vi udtrækker gavekortene fra babykontakt.dk på entrébilletten så lad os se om du er en af de heldige.Se mere på www.creativeevents.dk

Læs mere her

tags: Kolding, massage,

fredag den 4. maj 2012

Flere danskere betaler begravelsen på forhånd

Uanset hvor gammel du bliver, og uanset hvor meget priserne stiger, så har du betalt for bedemandens ydelser ved tegning af en Forudbetalt Begravelse.

Det kender man alt til hos Begravelseskassen Danmark, der er Danmarks ældste begravelseskasse med mere end 40.000 medlemmer. Her oplevede man sidste år en 40 procents stigning i nytegningen af Forudbetalt Begravelse. For at komme udviklingen i møde har Begravelseskassen nu lanceret en helt ny hjemmeside, forudbetalt.dk, hvor man på en nem og overskuelig måde kan bestille Begravelseskassen Danmarks service og produkter.

At der er flere og flere, der vælger denne løsning, er der gode grunde til: Dels sikrer man sig en begravelse eller bisættelse til den pris, som den koster i dag, dvs. at uanset hvor gammel man bliver, eller hvor meget priserne stiger, så har man betalt for bedemandens ydelser. Man skal dog være fyldt 50 år for at kunne tegne en Forudbetalt Begravelse.

En Forudbetalt Begravelse giver også andre fordele. Alle der har stået for at arrangere en begravelse eller bisættelse ved, at det kan være et stort pres midt i sorgen at skulle vælge kiste, ligtøj, urne m.m. Har man købt og betalt en Forudbetalt Begravelse via forudbetalt.dk eller ved direkte kontakt til Begravelseskassen Danmark, tager man selv stilling til mange af de praktiske ting ved sin begravelse/bisættelse. Dermed behøver ens familie eller pårørende ikke at tænke på dette, og de skal derfor kun beslutte eventuelle omkostninger til gravsted, kremering (hvis den afdøde skal brændes), gravsten med mere.

På forudbetalt.dk kan man vælge mellem tre forskellige aftaler, der passer til de flestes behov og pengepung. Alle aftaler indeholder en række garanterede ydelser på bedemandens arbejde, som kan tilpasses individuelle ønsker. Herudover kan der afsættes et ekstra beløb til ønskede tillægsydelser, for eksempel blomster, annoncer eller sten efter nærmere aftale.

Begravelseskassen Danmark har et samarbejde med Begravelse Danmark, der er Danmarks eneste landsdækkende kæde af bedemænd, om at stå for begravelsen, når man tegner en Forudbetalt Begravelse, og på den måde har Begravelse Danmark garanteret for ydelserne. Aftalen er dog fleksibel således, at man mod et mindre gebyr til enhver tid kan opsige aftalen og få beløbet udbetalt, ligesom ens efterladte mod et gebyr også kan vælge at bruge andre end Begravelse Danmark, hvis de ønsker en anden bedemand.


FAKTA:
Hjemmesiden forudbetalt.dk drives af Begravelseskassen Danmark, der siden 1881 har varetaget mere end 50.000 danskeres opsparing i forbindelse med dødsfald. Begravelseskassen Danmark er en selvstændig juridisk forening, som er ejet af de personer, som har indgået en aftale med Begravelseskassen Danmark. Egenkapitalen sikrer medlemmernes indskud, og formuen i Begravelseskassen Danmark er placeret i værdipapirer og fast ejendom. Se mere på forudbetalt.dk

Foto: Modelfoto taget af fotograf Trille Skjelborg

Læs mere her

tags: Danmark, værdipapirer, selvstændig, begravelse, penge, omkostninger, dæk,

onsdag den 2. maj 2012

Ny børnebog om vigtigheden af vacciner

Flere og flere forældre vælger at droppe vaccinen til deres børn, men sygdomme som mæslinger, fåresyge og røde hunde findes stadig enten her eller i landene tæt på os. Sidste år var der bl.a. et udbrud af mæslinger i Danmark. Hos visse børn vil sygdommene udvikle sig meget alvorligt, men man kan ikke på forhånd vide, hvem der vil blive hårdt ramt. Og får man sygdommene som voksen kan man blive meget syg. Derfor er det vigtigt, at så mange som muligt lader sig vaccinere. Det handler en ny børnebog om.

Asle er en bomstærk dreng, der aldrig bliver syg. Han kan både klare en stor, stærk bjørn fra Alaska og løbe hurtigere end en leopard fra Afrika. Asle er slet ikke bange for noget! Undtagen lige én ting Kanyler! Asle er frygteligt bange for kanyler og læger i hvide kitler. Men selvom man er nok så stærk en dreng, så kan man godt blive syg, hvis man ikke får en supermandsvaccine hos lægen, siger mor.

En sjov børnebog, der med humor og indlevelse sætter fokus på, hvorfor det er så vigtigt at blive vaccineret mod børnesygdomme såsom mæslinger, fåresyge og røde hunde. Bagerst i bogen kan man finde informationssider fra Sundhedsstyrelsen, der kort gør rede for MFR-vaccinen og de sygdomme den beskytter imod.

En syg historie om en rask dreng udkommer den 1. maj 2012 på TURBINE.

En syg historie om en rask dreng
Ulrik T. Skafte. Illustrationer af Rasmus Juul.
TURBINE. Aarhus 2012. 36 sider.
ISBN: 978-87-7090-767-5.
Vejledende pris: 239,- kr.


Læs mere her

tags: Danmark, Vejle, Afrika., 2012, Sundhedsstyrelsen, sygdom,