fredag den 31. januar 2014

Tryg indgår ny it-driftsaftale med TCS og outsourcingaftale med Accenture om dele af it-udviklingen

Som meddelt 13. december 2013 har Tryg opsagt sin it-driftsaftale med CSC med virkning fra 1. august 2014.
Tryg har i dag i stedet indgået en ny 4-årig it-driftsaftale med TCS (Tata Consultancy Services Limited) og deres partnere ATEA og KMD.

- Aftalen sikrer Tryg en mere moderne og fremtidsrettet it-drift kombineret med en økonomi, der lever op til tidligere udmeldte besparelsesmål, siger CIO Espen Opedal.

Samtidig er der indgået en outsourcingaftale med Accenture vedrørende dele af Trygs it-udvikling. Aftalen løber 5 år med mulighed for at udtræde efter 3 år.

Læs mere her

tags: økonomi, 2013, december, KMD, CSC, 2014,

Gammel Estrup – Herregårdsmuseet åbner

med en række vinteraktiviteter

Museet åbner 1. februar, og sæsonen 2014 byder både på nye udstillinger og et væld af aktiviteter. Året begynder med en række forskellige vinteraktiviteter
Især for børn
I uge 7 er der vinterferie, hvor alle børn kan lave deres eget kuglespil, som man legede med på herregården før i tiden. Herregårdskøkkenet er åbent, så man kan følge Husjomfruen og køkkenpigernes arbejde med at lave dejlig varm suppe på brændekomfuret – og mon ikke man også kan få lov at smage.

2. marts er det Fastelavn, og det fejres på museet med tøndeslagning.
I Herregårdskøkkenet kan man smage Husjomfruens hjemmebagte fastelavnsboller, og i klippeværkstedet kan man lave fastelavnspynt. Så find prinsessekjolen og ridderskostymet frem og vær med!

Tag bussen til Gammel Estrup
I uge 8 og 9 præsenterer museet 'Herregårdsbussen', der kører mellem byer i Nord- og Syddjurs og Gammel Estrup. På herregården er der rundvisning samt kaffe og kage til deltagerne. Så kom med på en historisk dannelsesrejse i lokalområdet – alle er velkomne, og det er ganske gratis.

11.-13. marts er der igen buskørsel til Gammel Estrup, men denne gang fra Århus i forbindelse med Århundredets Festival. Der kører både busser eftermiddag og aften, og der er henholdsvis rundvisning og foredrag på herregården samt kaffe og kage, før turen går hjemad igen.

Udover de særlige vinteraktiviteter kan man selvfølgelig opleve de pragtfulde sale og elegante gemakker, hvor Gammel Estrups grever og grevinder slog deres folder før i tiden samt Herregårdskøkkenet og de mere enkle værelser, hvor deres tjenestefolk boede og arbejdede.

Læs mere her

tags: Århus, prinsesse, 2014, kaffe,

torsdag den 30. januar 2014

Iskold januar booster online aktivitet

image description
Danskerne klikker amok på rejser
Star Tour har analyseret besøg på hjemmesiden i januar 2014, der traditionelt er den måned på året, hvor flest booker deres sommerferie.
Over 10 % flere har foreløbigt besøgt startour.dk i løbet af januar i år, i forhold til januar sidste år, og top fem over rejsemål som fleste klikker på er Mallorca, Cypern, Menorca, Kreta, Rhodos.
Samtidig kan man se, at danskerne i dén grad er til Apple produkter*, for der er flere end dobbelt så mange, der besøger startour.dk fra Apples safari browser i forhold til Explorer, og for hver 15 besøg med Iphone og 10 besøg fra Ipad, er der blot 1 besøg fra andre modeller telefoner og tablets.

- Der er meget at se om danskernes vaner og lyster ud fra de analyser, vi kan lave om klik på vores hjemmeside. Vi kan for eksempel se at topscorerne i antal klik er Grækenland, All inclusive hoteller og koncepthoteller for børnefamilier. Vi kan også konstatere, at vores jyske indsats har båret frugt, ved f.eks. at se en stigning på 317 procent i antal besøg fra Kolding, fortæller salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

Top fem over mest besøgte hoteller på startour.dk lige nu er alle koncepthoteller for børnefamilier, hvilket stemmer fint med at det er familierne, der booker flest rejser i januar måned:

Blue Village Caldera Beach, Kreta
Blue Star Naxos Beach, Sicilien
Blue Star Club Dem, Tyrkiet
Blue Village Alcudia Pins, Mallorca
Blue Star Club Menorca, Menorca

* Januar 2014 vs. januar 2013, besøg på startour.dk fra:

Apple safari browser, stigning på 36 %
Explorer browser, fald på 21 %
Iphone, stigning på 61 %
Besøgende fra facebook, stigning på 40 %

Læs mere her

tags: direktør, 2013, Kolding, Grækenland, browser, sommerferie, 2014, stemmer, frugt,

onsdag den 29. januar 2014

På tøsetur til Svendborg

Skal skilsmissen fejres Eller trænger du og veninderne bare til en pigeweekend med forkælelse, fjol og bobler Så er Hotel Ærø i Svendborg stedet.
Januar og februar er kun så grå og triste, som man gør dem til. Det mener man på Hotel Ærø i Svendborg, der netop har opfundet begrebet "Tøsetur til Svendborg".

- Jamen, i stedet for at gå og brokke sig og være lidt vinterdepressiv, så vælger vi den sjove løsning. Kom med din veninde eller mor. Tag en pause fra dagligdagens stress og jag, og kom ud og fjol med pigerne. Der er masser af natteliv i Svendborg. Få massage, professionel styling og makeup, og slut det af med bobler og et Hollywood-portræt, lokker hotelchef Ellen Sandal.

- Og har du selv eller en af veninderne en skilsmisse med i bagagen, så lad os få den ud i lyset og festet væk, tilføjer hun med et af sine karakteristiske grin.

De pigegrupper, der fristes af en Tøsetur til Svendborg, kan endvidere se frem en lækker treretters menu på hotellets anerkendte spisested Restaurant5, en overnatning i dobbeltværelse og morgenbuffet.

Hotel Ærø ved den gamle træskibshavn i Svendborg er kendt som byens hyggeligste hotel, som Elvira Madigan og Sixten Sparre valgte at bo på, inden de i sommeren 1889 gik i døden sammen på grund af ulykkelig kærlighed. Hotellet ligger centralt i Svendborg ved vandet, kun få minutter fra banegården.

###

Links:
www.hotel-aeroe.dk
www.visitsydfyn.dk

Læs mere her

tags: Hollywood, stress, skilsmisse, Svendborg, massage,

tirsdag den 28. januar 2014

Nu kan du få grafiske designere til at lave din CEWE FOTOBOG

Dagligdagen har fundet sig til rette igen - år 2013 synes allerede langt væk – omend året faktisk kun er få klik borte: Via CEWEs nye "Designservice" kan du nemlig få eksperter til at udforme din personlige fotobog med dine bedste billeder, så du bare kan læne dig tilbage i sofaen og genopleve oplevelserne igen og igen…
Uanset om behovet er en årbog, en rejse-fotobog eller begivenheden er dåb, konfirmation, bryllup eller en anden betydningsfuld anledning, så er en CEWE FOTOBOG ganske enkelt perfekt til at fastholde de dejligste øjeblikke i livet!

Designservice – den komfortable løsning
Hvis din tid er knap - og du ønsker at have et evigt, fotografisk bogminde om en for dig

vigtig begivenhed, så er CEWEs Designservice det optimale valg:

1. Du udvælger bare dit favoritdesign og den ønskede CEWE FOTOBOG-variant
2. Herefter uploader du dine fotos (usorteret) fra begivenheden
3. Når CEWE har udformet et udkast, får du fotobogen til gennemsyn. Du kan få foretaget justeringer – eller straks godkende

CEWEs kompetente designteam udarbejder din CEWE FOTOBOG - for dig - lige efter dit ønske. Det bedste er, at fotobogen først kan bestilles, når du er tilfreds – før det har du ingen udgifter af nogen art!

FAQ – de hyppigst forekommende spørgsmål
På www.onlinefotoservice.dk figurerer en lang, overskuelig liste med fyldestgørende svar på mange forskellige spørgsmål i forbindelse med Designservice. Læs mere om den unikke, uforpligtende mulighed her.

Eksempler på CEWE FOTOBØGER kreeret af designservice-teamet
På www.onlinefotoservice.dk kan du også se eksempler på et par af de mange tusinde CEWE FOTOBØGER, som designeksperterne har udformet på vegne af forbrugere.

Ane Gyldholm, adm. direktør for CEWE NORDIC fortæller stolt: "Hver side i den pågældende CEWE FOTOBOG udarbejdes individuelt, og det bliver derigennem muligt at få stil og billeder af høj vigtighed til at stemme overens. Således bliver enhver bog til et unikum."

Yderligere informationer om muligheden for at benytte Designsevice kan fås på www.onlinefotoservice.dk

Læs mere her

tags: direktør, OB, 2013, bryllup, Design,

mandag den 27. januar 2014

Integration af Video i en CEWE FOTOBOG

Den teknologiske udvikling har gjort det muligt at kombinere billeder og videosekvenser - og integrere begge elementer i en CEWE FOTOBOG. Ved hjælp af QR-koder kan der indsættes og gemmes videoer i fotobogen, som efterfølgende kan afspilles ved hjælp af Smartphones og Tablets.
CEWE FOTOBOG er bestselleren i CEWEs overdådige sortiment af fotoprodukter. Produktet står for fremragende kvalitet med 100 % tilfredshedsgaranti! Med over 40 alsidige bog- varianter og forskellige indbindinger, formater og papirtyper kan du designe dit helt eget eksemplar med dine personlige billeder.

Levende billeder i en CEWE FOTOBOG
Der findes emotionelle situationer, som kun kan videregives livagtigt og naturtro af en videooptagelse. Derfor bruger mange hobbyfotografer muligheden for videooptagelse - som supplement til fotos - til at fastholde deres værdifulde oplevelser og uigenkaldelige erindringer.

CEWE tilbyder nu en komfortabel løsning, hvor begge media kan kombineres - i en professionelt trykt CEWE FOTOBOG.

Så nemt er det
Du kan ganske enkelt klikke på videoen og med musen gå til den ønskede position i filmen. Herefter er der to muligheder for at få vist videoen i CEWE FOTOBOGEN: med et titelfoto eller med en filmstribe indeholdende op til seks billeder.

Naturligvis er QR-koden placeret i umiddelbar nærhed af videoen, som kan afspilles på Smartphones og Tablets.

Såfremt du ikke længere ønsker at dele din video, kan adgangen til galleriet til enhver tid ophæves.

Adm. direktør for CEWE NORDIC, Ané Gyldholm fastslår: "Vi er meget stolte af vores videreudvikling til vores topprodukt CEWE FOTOBOG. Integration af videoer i bøgerne, som kan indgå i et farverigt samspil med fotos, gør oplevelserne levende og nærværende."

For yderligere informationer kan den prisbelønnede CEWE FOTOBOG-software downloades gratis fra en af CEWEs utallige samarbejdspartnere via www.cewefotobog.dk

Læs mere her

tags: direktør, OB, downloade, erindringer, teknologi, komfortabel,

Endelig blev tyvene stoppet

image description
To tyve var i gang med det 14. indbrud i en families hjem i Vanløse, da familien kom hjem og overraskede dem. Men denne gang kom tyvene ikke ind. Huset var overalt blevet sikret med nye Lindrucker låse og glassikringer i alle vinduer og terrassedøre, og det hjalp!
Da familien for nylig låste sig ind i sin villa i Vanløse, hørte de et dunk fra den anden side af huset og var hurtigt klar over, hvad der var på færde.
"Vi tog tyvene på fersk gerning, da de stod og kæmpede med terrassedøren efter at de havde opgivet at bryde ind gennem vinduerne. De havde stået der et stykke tid, og hørte ikke vi kom hjem". Faren gik rundt om huset og så to mænd med ryggen til, og råbte meget højt: "Hvad laver I her " Hold da op, de blev forskrækkede. "De truede mig med det værktøj, de havde, så jeg blev nødt til at lade dem komme forbi og så tog de flugten".

Ny lås holdt tyvene ude

Hele 13 gange havde familien haft indbrud i deres hus. Familien har fulgt politiets anbefalinger til indbrudssikring og har gennem de sidste par år også haft alarm, hvilket ikke har stoppet indbruddene. Nu var to tyve i gang med indbrudsforsøg nummer 14. Men alt, hvad de fik med sig, var en forskrækkelse. Normalt tager det ellers kun indbrudstyve cirka 20 sekunder at bryde ind af et vindue eller terrassedør, men da huset for nyligt var blevet sikret med nye vindueslåse, gik det ikke.

Udsat område

"Vores hus er ekstra udsat, fordi det har en meget privat baghave og terrasse", fortæller familien.
"Det ligger i et område mellem to S-togs stationer, hvor det både er nemt at komme væk og gemme sig. Jeg har på fornemmelsen, at der er mange indbrud i området. I den tid vi har boet her, har vi i gennemsnit haft et indbrud om året. Jeg kan huske vores første indbrud. Alle garderobeskabene lå på gulvet, og jeg fik stjålet alle mine mange cd'er. De havde fyldt tre store sportstasker. Jeg forstår ganske enkelt ikke, hvordan de har båret sig ad med at komme væk med dem".

Farmor blev hellere hjemme

"Smykker har også været populære hos tyvene", fortæller familien.
"Vi har haft så mange indbrud, at min kone aldrig har nået at have nogen smykker særligt længe. Ellers har vi fået stjålet Playstations, spil og sågar børnenes sparegrise med 100 og 200 kroner i. Det kom så vidt, at selv min mor ikke havde lyst til at passe vores børn i huset, men hellere tog dem med hjem til sig selv. Nu, når vi forlader vores hjem, har vi altid vores bærbare og de vigtigste ting med i bilen".

De kunne ikke komme ind

Men noget tyder på, at der ikke bliver flere indbrud i huset i Vanløse. Alle vinduer og terrassedøre, som ellers er tyvenes foretrukne indgange, har fået monteret nye låse og glassikringer, som er den bedste måde at sikre mod indbrud på. Politiet, der kom, da familen ringede og fortalte om tyveriet, var positive over den nye sikring. "Det var super fedt, at det ikke lykkedes for tyvene at komme ind. Det var sådan lidt: Ha! I var lige ved at blive nuppet, og I kunne ikke komme ind. Det var en fed sejrsfølelse", slutter familien tilfreds.

[FAKTABOKS 1]

Fakta om låsen

• Firmaet Lindrucker har samarbejdet med både designere, forsikringsselskaber, Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut, ingeniører og politi om at skabe den mest sikre og gennemtestede lås.
• Den har, som den eneste i verden, bestået den europæiske normtest EN1627 annex B, klasse 3.
• Låsen passer til ca. 80 % af alle installerede vinduer i Danmark.
• Låsen sælges på www.lindrucker.dk og hos låsesmede.

[FAKTABOKS 2]

Derfor virker låsen
Det helt unikke ved en Lindrucker vindueslås er, at den har en montering, der går igennem hele vinduesrammen og derved udnytter styrken i vinduets eksisterende materialer. Lindrucker vindueslåsen er desuden synlig udefra med en refleksstreg, der signalerer til tyven, at her er der sikret med en Lindrucker vindueslås. Indefra kan man åbne låsen med en talkode, så det er let at åbne vinduet, og man behøver ikke en nøgle i tilfælde af fx brand.

[FAKTABOKS 3]

EN 1627 annex B, klasse 3
• 5 minutters boretest med 6mm HSS bor, 300 N tryk, 750 rpm
• Træk test med 650kg
• Tryk test med 650kg
• 20 minutters (5 min. effektiv) indbrudsforsøg med, skruetrækker, hammer, jernrør, stiksav, koben, Kiler, rørtang, kniv, dorne, håndboremaskine.


Læs mere her

tags: Danmark, euro, bilen, politi, indbrud, Playstation, smykker, forsikringsselskab, S-tog, Teknologisk Institut, værktøj, Fakta,

søndag den 26. januar 2014

Foto-App fra CEWE imponerer

Europas største fotofinisher CEWE har stor succes (192.426 downloads til dato) med sin "CEWE FOTOBOG" App i Skandinavien. App'en kan downloades gratis fra Apples "App Store" eller fra Androids "Google Play". Via den innovative App kan du hurtigt og nemt afgive bestilling på fotos, CEWE FOTOBØGER, fotokalendere og postkort – direkte fra din Smartphone eller Tablet.
Mange foto-entusiaster og hobbyfotografer samt den unge generation tager mange billeder med deres Smartphones. Denne digitale trend imødekommer CEWE med sin fleksible, testvindende CEWE FOTOBOG App.

Pletskud som fortjener at blive foreviget
Yndlingsfotos, taget med Smartphone eller Tablet, kan ved hjælp af App'en sendes direkte til CEWEs fotolaboratorie til produktion. App'en muliggør bestilling i fire forskellige formater på blankt, luksuriøst fotopapir – fra det traditionelle 10 x 15 cm format og op til 15 x 20 cm. Du kan desforuden vælge at få trykt dine fotos med eller uden farvet kant.

CEWE FOTOBOG - altid nærværende og aktuel
I få brugervenlige, intuitive skridt lander personlige fotos på siderne i din individuelt kreerede CEWE FOTOBOG i App-universet. Du kan tilføje tekster til billederne, vælge din favorit blandt mange flotte layouts samt benytte de kreative redigeringstools.

Når du er tilfreds, kan du bestille din personlige fotobog direkte via Smartphone/ Tablet.

Fotokalender med valgfri startmåned
App'en muliggør også bestilling af flotte fotokalendere i A4 eller A3 format i forskellige papirkvaliteter. Der kan frit vælges startmåned og årstal samt layout og farver kan tilpasses individuelt.

Postkort - via App direkte til modtageren
Med CEWE FOTOBOG App'en smelter ny teknologi og gammel tradition sammen.
Ved hjælp af CEWEs App kan du sende personlige postkort – uden af få skrivekrampe.

Du udvælger blot et eller flere fotos fra din kamerarulle på din Smartphone/ Tablet og taster din hilsen samt modtagers adresse. Herefter sendes det færdige postkort elektronisk via App'en til CEWE, som trykker kortet på højteknologisk udstyr.

Efter produktion forestår CEWE forsendelse af kortet pr. post til den af dig ønskede adresse – uanset om modtageren er bosiddende i Danmark, i Norden eller et helt 3. sted i verden.

Din individuelle hilsen - med det ønskede foto trykt på postkortets forside - er nem at udforme og hurtigt for dig at sende via App'en – fx direkte fra din feriedestination!

Modtageren vil blive imponeret og føle sig værdsat - der er 14,8 x 10,5 cm glæde og overraskelse i et personligt App-postkort: Innovation og tradition i eminent. fuldendt form.

Betaling af produkterne sker via en sikker kreditkort-løsning i App'en.
Læs mere om "CEWE FOTOBOG" App'en på www.onlinefotoservice.dk

Læs mere her

tags: Danmark, Europa, OB, downloade, Google, Android, universet, teknologi, kreativ, Skandinavien, forsendelse, kamera,

lørdag den 25. januar 2014

Egne fotos som flerdelte billeder på væggen

At iscenesætte egne fotos som iøjnefaldende blikfang i hjemmet er en populær præsentationsform af personlige fotografier, som er blevet den nye, spændende trend i Danmark. Europas største fotofinisher, CEWE tilbyder talrige individuelle vægdekorationer. Nyheder i sortimentet er produktet flerdelt vægdekoration, der sammensættes til et komplet billedmotiv - samt selvklæbende plakater med dine egne fotos.
Flerdelte billeder og selvklæbende plakater
Den hastigt voksende efterspørgsel inden for personlig vægudsmykning går i særdeleshed på produktet "flerdelt vægdekoration", hvor motivet bliver printet i to, tre eller fire dele.

De enkelte dele placeres, så de hænger med ca. tre centimeters afstand fra hinanden og frembringer på den måde deres særlige virkning. Hos CEWE kan flerdelte billeder fås i mange forskellige materialer og i talrige format-kombinationer.

Et andet innovativt vægudsmykningsprodukt er selvklæbende plakater. De lader sig let anbringe på både vægge, møbler og vinduer! Fordelen er, at de let kan løsnes uden at efterlade mærker - og så kan de genanvendes! CEWE tilbyder 18 formater mellem 20 x 30 cm og 100 x 150 cm. Således pryder yndlingsbilledet i fremtiden køleskabet, PC'en eller fx væggene i børneværelset.

Motivgalleri - utallige professionelle billeder til udvalg
Hvis du ikke selv har et billede til en flot vægdekoration til rådighed, kan du nemt og hurtigt finde et professionelt foto i "Motivgalleriet" via www.onlinefotoservice.dk.

Motiverne imponerer fra arkitektoniske mesterværker til billeder af drømmestrande hen til klassiske stilleben-billeder. Alle billeder er nøje og overskueligt sorteret efter tema – og antallet af flotte, dekorative motiver udvides løbende.

Innovative trykprocesser og talrige materialer af højeste kvalitet
Til vægdekorationer bliver der hos CEWE anvendt trykmetoder af høj kvalitet såsom UV- direkte tryk med syv farver, som muliggør en høj farvestabilitet og homogene fladeafbildninger. Resultatet er en ultimativ fotopræsentation af højeste kvalitet.

CEWE tilbyder et bredt spekter af materialer. Dertil hører premium-fotopapir, luksuslærreder, hårde skumplader, alu-dibond eller billeder bag akrylglas.

Materialerne er et spørgsmål om smag men retter sig også efter anvendelsesformålet.
CEWE vælger i fremstillingen den trykmetode, der egner sig bedst til det pågældende materiale.

Samlet set tilbyder Europas største fotoserviceudbyder 42 forskellige formater og materialer inden for vægudsmykninger.

Læs mere om de mange muligheder for unikke og personlige vægdekorationer på www.onlinefotoservice.dk

Læs mere her

tags: Danmark, Europa, Ford,

fredag den 24. januar 2014

Ny gratis app forbedrer trafiksikkerheden

image description
Den nye app Lygtetid kan fortælle dig, hvornår man skal have lys på cyklen. Man kan også planlægge frem i tiden. Med denne app er der ingen undskyldning for ikke at have sine lygter med til cyklen eller for at man ikke har tændt dem.
Man skal have cykellygter på sin cykel fra solnedgang og frem til solopgang og dette er ikke det samme, som at man skal have cykellygter på, når det er mørkt. Tidspunktet som definerer solnedgang, er det tidspunkt, hvor solen forsvinder under horisonten. Men selvom solen er gået under horisonten, spreder den stadig lys. Hvor lang tid der går fra solnedgang og til at det er rigtigt mørkt afhænger af afstanden til ækvator og varierer derfor efter jordens rotation. Alt dette er naturligvis modsat, når man taler om solopgang.

Derfor bliver man nødt til at få at vide, hvornår den aktuelle solnedgang og solopgang er, hvis man vil sikre sig, at man har cykellygterne tændt efter de gældende regler. Men der er ikke ret mange, som husker at tjekke den officielle solnedgang eller opgang, inden de skal af sted og derfor kommer mørket ofte bag på dem. Specielt i vinterhalvåret, hvor Danmark ligger langt væk fra ækvator, overraskes mange af det pludselige mørke og der er ikke ret mange, som lader cyklen stå, hvis cykellygterne ligger derhjemme.

Sådan fungerer appen
Appen regner som udgangspunkt lygtetændingstiden ud fra telefonens position ifølge den indbyggede GPS og dags dato. Men man har også mulighed for at ændre på datoen eller for at flytte positionen manuelt. Derved kan man tjekke lygtetændingstiden ud i fremtiden og giver mulighed for at bruge appen uden at give denne adgang til at benytte sig af telefonens GPS.

Med Lygtetid har man med et enkelt klik styr på, hvornår man skal have lys på cyklen lige der, hvor man befinder sig. Dette giver fx forældre muligheden for at huske deres børn på, hvornår de skal have lys på cyklen, når de skal hjem fra fritidsinteresser, legekammerater m.m. Lygtetid er en meget simpel app, som er rigtig let at bruge og man kan hurtigt lære sine børn selv at tjekke, om de skal have cykellygter på eller ej.

Øget sikkerhed
I skumringstiden mellem solnedgang og indtil det er mørkt, ses der rigtig mange cyklister, som ikke har lys på cyklen og dette antal håber udviklerne af Lygtetid at gøre mindre ved at give let adgang til lygtetiderne og via generel oplysning. Foruden lygtetider, så giver appen også adgang til de gældende regler for cykellygter og let adgang til at købe et stort udvalg af godkendte cykellygter.

Ofte er cyklister godt klar over, hvis de har en cykellygte, som ikke virker ordentligt, men når de først kommer hjem, så glemmer de at bestille en ny og så kører de også næste gang med en cykellygte, som ikke lyser særligt godt. Dermed er de i risikogruppen for at blive overset i trafikken, men de er også til stor gene for de bilister, som har meget svært ved at se dem. Via Lygtetid har man let adgang til at købe godkendte cykellygter og derved håber udviklerne af Lygtetid at cyklisten bestiller sin nye cykellygte, når de opdager, at den gamle er ved at være udtjent. Lygtetid er selvfølgelig gratis og bliver ved med at være det.

Læs mere her

tags: Danmark, trafikken, cyklist, jorden,

torsdag den 23. januar 2014

Folketinget: Ekspertmøde om Fædre

Foreningen Far har i dag deltaget i lukket ekspertmøde i Folketingets ligestillingsudvalg om Forskelsbehandling af Fædre.

Foreningen Far ønsker at pointerer, at temaet for dagens møde var Forskelsbehandling af Fædre og at dette er en vigtig debat i forbindelse med samfundsudviklingen på arbejdsmarkedet, i uddannelsessystemet og i familierne med fokus på vækst, beskæftigelse og innovation i Danmark.

Vi skal have alle børn og forældre med i fremtidens velfærdssamfund m/k.

Vi vedhæfter talen med bilag, som blev afholdt af Foreningen Far. Da mødet var fortroligt kan vi ikke kommenterer på mødet.






Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, Folketinget, arbejdsmarked, beskæftigelse, innovation,

onsdag den 22. januar 2014

Årets bedste lystbådehavne 2013

Årets "duksedrenge" blandt danske lystbådehavne, er nu kåret af aktive sejlere.
Den internetbaserede maritime forening Duelighedsklubben, som siden 2002 har udfoldet sig på http://www.duelighed.dk, har bedt sine 3.000 daglige brugere kåre årets bedste lystbådehavne 2013. Sejlerne måtte kun anmelde havne, hvori de personligt var gæstesejlere i løbet af 2013.

Her er resultatet:

Kategorien "Perfekte havne" i alfabetisk rækkefølge:
- Agersø Havn
- Bagenkop Havn
- Bisserup Havn
- Brejning Lystbådehavn
- Juelsminde Havn og Marina
- Kignæs Lystbådehavn
- Kragenæs Havn
- Lemvig Havn
- Løgstør Havn
- Marselisborg Lystbådehavn
- Mårup Havn
- Nivå Havn
- Omø Havn (Kirkehavn)
- Præstø Havn
- Stubbekøbing Havn
- Thisted Havn
- Tunø Havn
- Venø Havn
- Ærøskøbing Havn

Kategorien "Gode havne" i alfabetisk rækkefølge:
- Boderne Havn
- Bønnerup Havn
- Fur Havn
- Faaborg Havn
- Gjøl Fiskeri- og Lystbådehavn
- Guldborg Lystbådehavn
- Gåbense Havn
- Haderslev Havn
- Holstebro-Struer Havn
- Jegindø Havn
- Kerteminde Havn
- Klintholm Havn
- Nyborg Lystbådehavn
- Nykøbing Falster Havn
- Reersø Fiskerihavn
- Skive Søsportshavn
- Skælskør Havn (sejlklubben)
- Svinø Broer
- Thyborøn Lystbådehavn (Nordre Inderhavn)
- Tuborg Havn
- Vejrø Havn
- Aabenraa Lystbådehavn

Læs lystsejlernes kommentarer til deres foretrukne lystbådehavne på http://www.duelighed.dk/havnebarometer_dk_dk/, og se hvilke havne, der efter sejlerfolkets mening, kunne lære lidt af "duksedrengene".


Læs mere her

tags: internet, 2002, Marselisborg, 2013, Holstebro, Nyborg, Struer, Aabenraa, Lemvig, Faaborg, Skive, Nykøbing, lystsejler, Thyborøn, Haderslev,

tirsdag den 21. januar 2014

Flere børnefamilier ønsker julehjælp

image description
For 10. år i træk holder Røde Kors og Codan Forsikring jul for personer og familier uden netværk. I år deltager langt flere børnefamilier end tidligere.
Julen er forbundet med samvær og familieglæde, men for mange danskere er julen en tid med ensomhed. Faktisk holdt over 132.000 danskere jul alene sidste år*.

"Julen er en dejlig højtid, men hvis du ikke har en familie eller venner at fejre jul med, kan julen være en tid fyldt med ensomhed. Derfor holder vi stor julefest for 215 personer og familier, der ikke har nogen at holde jul sammen med," siger Charlotte Graversen fra Røde Kors Hovedstaden og fortsætter:

"Hvert år bliver pladserne ved julearrangementet hurtigt booket. De senere år har vi oplevet stigende søgning fra børnefamilier. Faktisk har vi omkring dobbelt så mange børn med til arrangementet i år som tidligere år."

Charlotte Graversen fortæller, at der især er flere enlige forsørgere med børn, der ønsker at deltage i julearrangementet. Udover manglende netværk har de enlige forsørgere en trængt økonomi, der også er med til at sætte begrænsninger for at holde jul på traditionel vis.

Julegaver – ligesom vennerne
75 frivillige sørger for, at de mange gæster får god julemad, underholdning og dans rundt om juletræet. Derudover har Codans medarbejdere samlet penge ind, så børnene kan få gaver fra Julemanden.

"Vi vil gerne være med til at gøre en forskel for dem, der har behov for det. Og vi ved, at gaverne har stor betydning for børnene. Så kan de fortælle vennerne henne i børnehaven eller skolen, at de også har fået flotte julegaver," siger Bjørn Hjalte Laursen, der sammen med 30 andre frivillige Codan-medarbejdere hjælper til ved julearrangementet.

*Måling af Epinion foretaget for DR Nyheder.

Yderligere oplysninger
Rune Sandholt, CSR og kommunikationskonsulent hos Codan Forsikring A/S, +45 30 37 83 33
Charlotte Graversen, frivillig i Dansk Røde Kors, +45 20 22 04 47

Læs mere her

tags: DR Nyheder, økonomi, Røde Kors, julegave, penge, børnehave, kommunikation,

Hjerterumsprisen 2013 går til Pia Glavind

image description
For første gang uddeler Landsforeningen Støtte Før Afskeden Hjerterumsprisen for at hædre en ildsjæl som har ydet en ekstraordinær indsats for at forbedre forholdene eller støtte de børn som skal miste.
"Vi ønsker at anerkende den person/de personer som har gjort en særlig positiv forskel for at støtte de børn eller unge som skal miste en forælder eller søskende i barndommen. Terminal sygdom og død er et stort tabu i vores samfund og der er mangelfuld viden og støtte til de mange familier der rammes af dødsfald" fortæller Susan Binau, formand og initiativtager til Støtte før Afskeden.

Landsforeningen Støtte før Afskeden ønsker med Hjerterumsprisen at sætte fokus på nogle af de ildsjæle der skiller sig ud ved at have mod til at gøre en indsats i et tabufelt.

"Vores valg faldt på initiativtageren til LIVLINE I SORGEN, Pia Glavind for hendes utrættelige indsats for at hjælpe de familier der trænger til en livline i et af livets sværeste stunder" fortæller Ninia Bouet der til daglig er palliativ fysioterapeut og frivillig projektudvikler i Landsforeningen Støtte før Afskeden.

Pia Glavind udtaler "Jeg er meget rørt over at Landsforeningen Støtte før Afskeden anerkender mit og foreningens arbejde. Livline i sorgen udspringer af mine egne erfaringer. I 2007 mistede min 10-årige søn sin far - han blev 41 år gammel. Aldrig i mit liv har jeg følt mig så ensom som da jeg stod uden for Rigshospitalet med min søn og ikke anede mine levende råd. Når en familie med mindreårige børn mister en mor, far eller søskende, udsættes familien for et uhyre stort pres, og man er ofte overladt til sig selv i den kaotiske tid der følger. Mit håb er at prisen kan skabe mere debat om den glemte målgruppe af familier der skal miste" fortæller Pia Glavind.

Hjerterumsprisen blev overrakt til Pia Glavind ved privat arrangement.

Fakta om Livline i Sorgen
Livline i Sorgen yder gratis akut støtte til familier med børn fra 0-18 år, der skal miste eller har mistet en forælder, søster eller bror.

Hver dag mister 10-11 børn i Danmark en forælder eller søskende. Hvert år står 4.000 forældre tilbage med egen sorg over at have mistet og skal samtidig håndtere og rumme børnenes sorg og udfordringer.
Kilde Danmarks Statistik.

Mere information www.livlineisorgen.dk

Kontakt:
Pia Glavind, stifter af Livline i Sorgen, mobil 50 56 87 17
Birthe Gaj Nielsen, formand Livline i Sorgen, mobil 20 93 31 55

Om Landsforeningen Støtte før Afskeden
Stiftet af tidl. kræftpatient Susan Binau og komponisten Niels Eje, MusiCure i 2011.

STFA er mest kendt for at donere støttepakker "Englepakken" en donation til voksne pårørende til en terminal syg/døende på et hospital eller anden offentlig institution. Landsforeningen har støttet flere end 1000 danske familier med en donation.

Mere information www.stfa.dk

Prisen
Hjertet er skabt af kunstneren Lina Murel Jardorff. Se mere på www.linaart.dk


Læs mere her

tags: hospital, Danmark, 2011, kunst, Danmarks Statistik, 2007, Fakta, sygdom,

mandag den 20. januar 2014

Julen ødelægger parforhold

Der er markant flere flytninger i januar måned, sammenlignet med andre måneder og en af forklaringerne er at julen er med til at ødelægge parforhold. Det viser en opgørelse fra ServiceByen.dk, som er Danmarks største flytteportal. Igennem de sidste tre år har januar måned været den travleste for flyttefirmaerne, med 14% af alle årets flytninger.
"Vi kiggede på vores database og faldt over et tydeligt mønster. Denne tendens har været tilstede i alle de fire januar måneder, som vi har data fra, siden 2010. Feedback fra vores brugere og flyttefirmaer tyder på julestress, der går ud over forholdene, og som resulterer i at folk flytter fra hinanden i den efterfølgende måned." fortæller direktør Paul Mateescu fra ServiceByen.dk

Våbenhvile i julen
Forklaringen bakkes op af Mette Haulund, coach og stifter af virksomheden Institut for Krisehåndtering og hjemmesiden forholdsraad.dk:
"Det er rigtig nok. Man håber jo, at julen og fridagene sammen kan rette op på forholdet. Men en uges ferie, hvor man render til julefrokoster, er ikke nok til at redde noget, der ikke har fungeret længe."

Data fra ServiceByen.dk viser også, at kun hhv. 4,2, 3,5 og 2,1 procent flyttede i december måned fra 2010 til 2012. Altså flytter folk ikke fra hinanden når julepynten er blevet hængt op. "Man bliver sammen, fordi man ikke vil ødelægge julen. Det kan man ikke gøre for børnenes skyld. Så man indfører våbenhvile. Og når man så finde ud af, at intet er bedre når julen og nytåret er overstået, så brister forholdet," forklarer Mette Haulund.

Eneste tal om flytninger
Hvornår på året danskerne er mest tilbøjelige til at flytte er ikke blevet dokumenteret før, men ved at gå ud fra samtlige lejlighedsflytninger og husflytninger, hvor kunder har indhentet tilbud gennem ServiceByen.dk har det været muligt at lave en opgørelse. I 2012 var det 9445 flytninger i alt.

Ligeledes findes der ingen konkrete tal på, hvornår et parforhold går i opløsning. Mens Danmarks Statistik har tal for skilsmisser, så skal de fleste være separerede i seks til tolv måneder, hvorfor listen ikke giver et tydeligt billede af, hvornår det går galt.

FAKTA: Flytninger i 2012*
Januar: 13,6%
Februar: 8,4%
Marts: 8,1%
April: 7,8%
Maj: 8,6%
Juni: 9,8%
Juli: 10,7%
August: 10,2%
September: 8,7%
Oktober: 6,9%
November: 5,1%
December: 2,1%
* Baseret på 9445 lejlighedsflytninger og husflytninger

FAKTA: OM SERVICEBYEN.DK
ServiceByen.dk lader fagfolk konkurrere om kundernes opgaver. Når kunden har indtastet en opgavebeskrivelse på hjemmesiden, kan fagfolk give et tilbud. ServiceByen.dk giver kunden indsigt i vigtige oplysninger om fagfolkenes forsikringsforhold, medlemskab i industri-faggrupper og eventuelle sager hos Forbrugerstyrelsen. Brugere af ServiceByen.dk kan bedømme de fagfolk, de har benyttet – og bedømmelserne vil hæfte sig til fagfolkene og dermed hjælpe fremtidige kunder. Al kommunikation mellem kunde og fagmand foregår via hjemmesiden.

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, direktør, våben, nytår, portal, december, Danmarks Statistik, våbenhvile, 2012, virksomhed, stress, skilsmisse, kommunikation, database, coach,

søndag den 19. januar 2014

Salt i brusetabletter øger risikoen for blodprop og blødning i hjernen

Brusetabletter indeholder så meget salt, at de på langt sigt kan påvirke blodtrykket og give blodpropper eller blødning i hjernen. Det viser ny forskning. Derfor bør brusetabletter mærkes med "højt saltindhold", mener Hjernesagen og professor, dr.med. Hans Ibsen. Sidste år blev der solgt 21,5 millioner døgndoser herhjemme, alene i smertestillende midler. Dertil kommer vitaminer og kosttilskud.
Flere end 1,3 millioner personer indgik i det britiske studie, der viser, at de, der tog saltholdige brusetabletter, havde 22 % højere risiko for blødning eller blodprop i hjernen, sammenlignet med personer, som anvendte almindelige tabletter. Det var syv gange mere sandsynligt, at de udviklede et forhøjet blodtryk end kontrolgruppen, og risikoen for, at de døde tidligt, var 28 % højere. Forskningen viser ikke entydigt, at brusetabletterne er den eneste udløsende faktor, men konklusionerne bør føre til mærkning af brusetabletter, mener Hjernesagen. Og man bør undgå brusetabletter til personer med for højt blodtryk.
Brusetabletter bliver udskrevet af læger herhjemme og solgt i håndkøb. Dertil kommer vitaminer, kalk og zink, der også findes som brusetabletter.

Salt giver blodpropper
Det er saltet (Natrium) i tabletterne, der er risikabelt. Ifølge studiet får en person, der tager det højest anbefalede antal brusetabletter på et døgn, typisk 6-8 gram mere salt end det anbefalede daglige indtag på 6 gram, alene via medicinen. Og det kan på langt sigt være farligt for helbredet.
"Brusetabletter af enhver slags bør være mærket med, at de har et højt saltindhold. Det er ikke nok at skrive det på indlægssedlen", mener professor, dr. med. Hans Ibsen, overlæge på Holbæk Sygehus og medlem af bestyrelsen i Dansk Hypertensionsselskab. (Hypertension = forhøjet blodtryk)
Salt påvirker blodtrykket, og et for højt blodtryk kan dels give hjertesygdomme, dels udløse en blodprop eller blødning i hjernen.

Forbrugere bør kende risikoen
"Nogle foretrækker brusetabletter, fordi de har svært ved at sluge almindelige tabletter, eller fordi den type medicin optages hurtigere i kroppen, men de bør kende den risiko, der kan være ved saltindholdet", mener han. "De fleste vil jo sagtens kunne anvende almindelige tabletter, så man behøver ikke at udsætte sig for risikoen ved alt for høj saltindtagelse."
Hjernesagen er landsforening for mennesker ramt af blødning eller blodprop i hjernen, andre hjerneskadede og deres familier, og her mener man også, at forbrugerne skal advares mod det høje saltindhold.

"Vi ved, at hver anden blodprop eller blødning i hjernen kan undgås, hvis vi har styr på blodtrykket. Derfor mener vi klart, at brusetabletter skal mærkes med det høje saltindhold og at læger bør lade være at udskrive den type medicin til mennesker med risiko for forhøjet blodtryk ", siger direktør i Hjernesagen Lise Beha Erichsen.

Hver dag får 35 danskere en blødning eller blodprop i hjernen. For de, der overlever, betyder det ofte en tilværelse med voldsomme følger som lammelser og tale- og sprogproblemer, og skjulte handicap som udpræget træthed, mangel på initiativ og overblik.

Link til den britiske forskning:
George J, Majeed W, Mackenzie IS, et al. Association between cardiovascular events and sodium-containing effervescent, dispersible, and soluble drugs: nested case-control study. BMJ – British Medical Journal. Offentliggjort 26. november 2013: http://www.bmj.com/content/347/bmj.f6954



Læs mere her

tags: direktør, hjerneskade, 2013, medicin, Holbæk, overlæge, sprog, Forskning, vitaminer, sygdom, handicap, kosttilskud, helbred, blodtryk, hjertesygdom,

lørdag den 18. januar 2014

Thule Adventure Team i spidsen for Adventure Race World Championships, Costa Rica

image description
Efter næsten tre dages hård mountainbike, trekking og kajak i Costa Ricas mangrove sump er Thule Adventure Team i spidsen for Adventure Race World Championships.
Adventure Race World Championships startede mandag d. 2. December, kl. 14.00 lokal tid i Costa Rica, og efter næsten tre dage er Thule Adventure Team I spidsen af løbet, og har været det i det meste af det hårde løbet. Holdet har nu afsluttet 5 af 13 etaper og har kørt omkring 340 km af de samlede 804 km. I dette øjeblik, har de et fire timers obligatorisk stop før de kan fortsætte på ruten.

Thule Adventure Team har holdt en god fart og lavet ganske få navigationsfejl på den meget krævende rute. Thule Adventure Team og Team Seagate, vinderen fra 2012 World Championships, har skiftet posistioner hele vejen fra starten af løbet, men er nu et stykke foran forfølgerne.

Ruten er over 800 km lang og strækker sig over hele landet fra kyst til kyst, Stillehavet til Atlanterhavet og fra grænse til grænse fra Nicaragua til Panama. Der er en bred vifte af forskelligartet terræn fra strandture til stigninger på mere end 1000 meter, som ender i 3800 meter i svært fremkommelige stenede bakker.

Følge løbet live på: http://live.arcostarica.com/
For de seneste holdets opdateringer se http://www.facebook.com/thuleadventureteam


Læs mere her

tags: Panama, Stillehavet, 2012,

fredag den 17. januar 2014

Skal du på herretoilettet

image description
Foreningen Far har i samarbejde med Ekstrabladet fredag fortalt historien om toiletterne i Statsforvaltningen Hovedstaden. Der er to toiletter i mødeområdet - et dametoilet og et gæstetoilet, hvilket er det første som møder forældrene.
Foreningen Far har indbragt sagen for ligebehandlingsnævnet. Det gør vi fordi alle tidligere sager i Ligebehandlingsnævnet er afvist, da der ikke er dokumentation for, at der sker forskelsbehandling i statsforvaltningen. Det påhviler derfor ikke statsforvaltningen, at fremkomme med kønsopdelt statistik over alle afgørelser, hvilket man ikke gør idag.

Ligebehandlingsnævnet i Danmark kan ikke behandle sager der er afgjort ved domstolene. Det er samtidig alene domstolene der kan afgøre bopæl og forældremyndighedssager i Danmark. Midlertidige afgørelser som træffes i statsforvaltningen for børn og forældre - eller manglen på samme - er pågrund af sagsbehandlingstiden afgørende for sagernes senere udfald.

Ligebehandlingsnævnet hører under Ankestyrelsen. Ankestyrelsen laver lovforslag til politikerne på familieområdet, udarbejder bekendtgørelser og vejledninger til sagsbehandlerne, behandler klagesagerne og evaluerede i 2012 forældreansvarsloven - dermed sig selv.

Foreningen Far stiller et alvorligt spørgsmålstegn ved retssikkerheden i Danmark på familieområdet.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, 2012, domstol, retssikkerhed,

Nu skal Kattegatcentrets sælunge, Malik videre ud i verden

Onsdag 15. januar om formiddagen tager to dyrepassere af sted til Odense Zoo for at aflevere Malik, som er Kattegatcentrets sælunge fra august 2013. Malik er en hansæl og har nu en fremtid som avlshan i sælflokken i Odense Zoo, som består af tre hunner.
Malik har fra første færd været en aktiv sæl. Det er ikke for meget at kalde ham lidt af en krudtugle. Han har en nysgerrig natur og var ikke sen til at finde ud af, at det var sjovt at være med i træningen, og der er oparbejdet en stor tillid mellem sæltrænerne og Malik.

Træningen af sælerne har flere formål. For at sikre at dyrene trives i fangenskab, er det vigtigt at stimulere deres naturlige adfærd og samtidig aktiverer dyrene. Den tillid og nærhed der er mellem sæl og trænere, er også vigtig, når dyrene skal håndteres og helbredsundersøges.

"Indfangningen af Malik forventes at ske stille og roligt på stranden i sælanlægget. Malik er i den senere tid vænnet til at få et ringnet omkring sig og accepterer det fuldt ud. Det er af stor betydning for trivslen, at vi kan indfange sælen nænsomt og undgå at stresse den", udtaler kurator Rune Kristiansen.

Malik sendes af sted uden vemod
Det kan umiddelbart virke trist at skulle sende Malik væk fra Kattegatcentret, men det er alt i alt en stor glæde for Kattegatcentret at kunne bidrage til det omfattende udvekslingsprogram, der er imellem akvarier og zoologiske haver. Samarbejdet er gensidigt og sker via donationer institutionerne imellem. Udvekslingen er med til at sikre sunde og levedygtige dyr samt at forhindre indavl af nært beslægtede dyr via kontrol med stamtavler.

I Odense Zoo vil Malik fortsætte sin træning, som også her har høj prioritet, så han vil fortsat blive stimuleret og få et aktivt liv.


Læs mere her

tags: kurator, 2013, Odense, stress, sprog, helbred,

torsdag den 16. januar 2014

Arv: Danskerne spiller hasard med arven - og lader staten bestemme

Fire ud af fem danskere har ikke et testamente, og det skaber problemer: "Familiemedlemmerne og den afdødes ønsker bliver overset, når staten beslutter, hvem der skal arve, " siger Ret&Råd-formand.
Ca. 80 procent af danskerne har ikke et testamente, viser en analyse foretaget af Megafon. Men det kan få alvorlige konsekvenser, fortæller Ret&Råd Advokater, der hvert år rådgiver hundredvis af danskere i arvesager.

Udskyder besværlige beslutninger
"Danskerne orker ikke at træffe besværlige beslutninger som, hvem der skal arve dem, eller hvad der skal ske med børnene, hvis forældrene dør tidligt. I stedet for at lave et testamente og selv få indflydelse på disse ting, så udskyder eller ignorerer vi disse trælse spørgsmål. Det betyder desværre, at vi giver staten bemyndigelse til at beslutte, hvem i familien der skal arve og hvor meget. Eller hvor ens børn skal anbringes. Det kommer bag på resten af familien, fordi de efterladte langt fra altid er enige i de beslutninger, staten træffer," siger formand for Ret&Råd Advokater, Anne Broksø.

Tjek testamentet hvert 8. år
Ifølge Ret&Råd er der ikke så stort et behov for at ændre på arveloven, som den ser ud nu, fordi den eksisterende lov allerede giver danskerne mange muligheder for at fordele deres værdier til deres familie og pårørende. Det vigtigste er derimod at få danskerne til at lave et testamente. Gerne flere gange i livet.

"Livet ændrer sig, og på samme vis ændrer ens ønsker og behov sig. Derfor bør folk indstille sig på, at de skal gøre sig de her overvejelser hvert 8-10 år. At fastlægge sin arv minder om et helbredstjek – noget vi alle bør gøre med et vist mellemrum," siger Anne Broksø, Ret&Råd.

Billedtekst:
Det kommer bag på danskerne, at staten træffer beslutningerne for dem i forbindelse med arven, hvis de ikke har lavet et testamente.


Læs mere her

tags: Advokat, helbred,

onsdag den 15. januar 2014

Huslejeregulering står fast

Regeringen afviser alle tanker om at fjerne huslejereguleringen. Det vil give voldsomme huslejestigninger.
Boligminister Carsten Hansen (S) afviser blankt Søren Pinds (V) tanker om at fjerne huslejereguleringen.

Den uafhængige forskningsinstitution DREAM har i en analyse konkluderet, at huslejerne på landsplan i gennemsnit vil stige med 54 procent, hvis huslejereguleringen bliver fjernet. I København er tallet endnu højere. Her vil cirka 100.000 lejligheder få fordoblet deres husleje.

"Søren Pinds forslag vil give enorme huslejestigninger og er derfor en bombe under det private boligmarked. Derfor er det vigtigt for mig at slå fast, at regeringen ikke vil ophæve huslejereguleringen, som sikrer billige boliger til almindelige indtægter," siger boligminister Carsten Hansen.

Læs mere her

tags: København, regeringen, regering, husleje, Søren Pind,

tirsdag den 14. januar 2014

Det personlige tilbageblik på året, der gik, i en CEWE FOTOBOG

Fra januar til december - højdepunkter fra 2013
Året 2014 er begyndt, og vi kan se tilbage på 12 oplevelsesrige måneder. Det nye år giver tit anledning til hyggelige dage, hvor man i ro og mag kan tænke tilbage på 2013. Med den gratis software fra CEWE kan du hjemmefra designe et helt specielt tilbageblik på året, der gik - fra ferier, fødselsdage eller fælles oplevelser med familien. Med få skridt kan dine personlige billed-highlights fra 2013 fastholdes i en højkvalitets CEWE FOTOBOG.

Dejlige minder i en personlig fotoårbog

I det forgangne år har der været mange mindeværdige oplevelser, som kamera eller smartphone ofte har foreviget i form af billeder. Alle disse erindringer kan inddrages i en personlig fotoårbog. Dette er muligt og helt ukompliceret i en CEWE FOTOBOG. Du behøver blot at vælge dine yndlingsbilleder fra de 12 måneder i 2013, organisere billedsammensætningen på siderne i bogen - og derved gøre 2013 til et uforglemmeligt år. Billederne kan f.eks. være fra ferier, børnenes første skoledag eller fra en festlig fødselsdagsfest. Når billederne opstilles kronologisk i bogen, kan fotos, som også viser naturens skiftende årstider, gøre årbogen harmonisk og stemningsfuld.

Hurtig og individuel udformning

Den gratis designsoftware fra CEWE kan bruges som designskabelon til alle tænkelige anledninger. Du kan sammensætte dine billeder med professionelle designeffekter og cliparts, kombineret med personlige tekster eller blot dato og sted. Forskellige layouts giver mulighed for at kunne arrangere billederne på en afvekslingsrig måde. CEWE FOTOBOG-assistenten fører dig skridt for skridt gennem funktionerne i programmet og hjælper dig med at finde den passende stil til forskellige temaer. Du kan også opsætte dine yndlingsbilleder som dobbeltside i bogen. Dermed har du altid mulighed for at tage de bedste øjeblikke fra 2013 frem og nyde minderne i en selv-designet billedudformning.

CEWE FOTOBOG findes i 43 varianter. Til ekstraordinære fotoerindringer kan en CEWE FOTOBOG XXL Panorama forevige de bedste billeder på fotopapir i mat eller højglans. Det specielle fotopapir giver dine billeder det optimale lys, så billedernes farver stråler mest muligt, og billedernes detaljer bliver så skarpe som muligt.

Et år at se tilbage på
Nu har du også mulighed for at integrere videoer i din CEWE FOTOBOG og fastholde de allervigtigste øjeblikke som visuelle erindringer. Få bevægelse og dynamik ind i din fotoårbog ved at integrere videoer, hvor lysene på fødselsdagskagen pustes ud, en gåtur på stranden eller den første sneboldkamp om vinteren vises. Videoen kan integreres gennem et titelbillede eller en filmstribe. Via en QR-kode kan videoen ses over smartphone eller tablet.

Hvis du planlægger at lave en fotoårbog fra 2014, anbefaler vi dig allerede nu at lave en mappe på computeren, hvori du løbende kan gemme alle dine yndlingsbilleder fra årets 12 måneder. Når du så skal til at designe din CEWE FOTOBOG 2014, har du samlet de bedste billeder ét sted.

Læs mere her

tags: elbil, OB, 2013, december, computer, fødselsdagsfest, erindringer, kamera, 2014,

Børnefamilier er vilde med USA

Rejser til USA er populært hos børnefamilier. Faktisk så populært, at over hver tredje USA-booking hos FDM travel er med børn. Det er det store udbud af oplevelser for hele familien, der gør USA til et favorit-rejsemål.
Mange børnefamilier drømmer om at hive et par uger ud af kalenderen og tage børnene med på en lang ferie til USA. Det er tanken om masser af tid til samvær og nye fælles oplevelser, der trækker. Men for mange bliver det ikke kun ved drømmen. Hos FDM travel er over hver tredje booking til USA nemlig med børn.

"USA er yderst populær blandt børnefamilier, da oplevelser for børnene står i kø. De store forlystelsesparker er selvfølgelig et kæmpe trækplaster, men også den storslåede natur fanger børnenes interesse. Derudover er USA et utrolig børnevenligt land at rejse rundt i. Hoteller, restauranter og museer sørger for, at børnene har det godt, og at de er underholdt. Og når børnene er glade, er forældrene det også", siger adm. direktør hos FDM travel, Jan Lockhart.

Når rejsen skal planlægges, vælger de fleste børnefamilier at opleve USA på fire hjul, enten i en lejet bil eller motorhome.

"Det er især den fleksible og behagelige rejseform, der trækker. Med bilen kan man nemt tage en afstikker fra rejseplanen, hvis nye spændende oplevelser dukker op, og man kan rejse i lige præcis det tempo, der passer familien. Bilen gør det nemt og bekvemt at komme rundt, og det er noget børnefamilier prioriterer højt", siger Jan Lockhart.

Et af de mest populære amerikanske rejsemål for børnefamilier er Florida. Staten byder på et væld af oplevelser for både børn og voksne, og de korte afstande gør det muligt at opleve meget på kort tid. Temaparkerne Walt Disney World og Kennedy Space Center er sikre børnehits, men også nationalparkerne byder på store oplevelser.

"Florida byder på en helt fantastisk natur og et unikt dyreliv. Sidstnævnte kan man især udforske i nationalparken Everglades, hvor man uden at være bange kan opleve områdets alligatorer og andre spændende dyr. Har man brug for lidt afslapning ovenpå de mange oplevelser, kan man altid tage familien med på strandtur til en af de mange børnevenlige strande og tage sig en dukkert i det lyseblå hav", siger Jan Lockhart.

På www.fdm-travel.dk/usa kan man læse mere om rejser til USA og finde tips til gode kør-selv-oplevelser for børnefamilien.

Læs mere her

tags: USA, direktør, restaurant, bilen, Florida, Disney, FDM,

mandag den 13. januar 2014

Kvinder kan spise sig ud af barnløshed

Flere kvinder rammes af polycystisk ovariesyndrom (PCOS), som bl.a. kan umuliggøre befrugtning. Problemet kan imidlertid afhjælpes med kostændringer.
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) – 'symptomer forårsaget af mange blæredannelser på æggestokkene' – forekommer stadig hyppigere hos kvinder i den fødedygtige alder. Syndromet opleves ved udeblivende eller uregelmæssige menstruationer, ufrivillig barnløshed, uønsket hårvækst, uren hud, store humørudsving og øget trang til søde sager.

– På æggestokkene dannes en række mindre cyster omkring de modnende æg, som brister ved ægløsning. Hos nogle går cysterne imidlertid ikke i sig selv. PCOS er kombinationen af hormonforstyrrelser og flere end 12 sådanne cyster, fortæller klinisk diætist Cæcilie Gamsgaard Seidel fra privathospitalet Aleris-Hamlet i Søborg.

Kan bedres gennem kosten

Ved PCOS øges kroppens produktion af flere hormoner – herunder af insulin, som også i høj grad kan påvirkes gennem kostindtaget. PCOS forårsager insulinresistens, hvorved kroppens celler reagerer anderledes på insulin, og det bliver sværere for dem at optage sukker. Kroppen kompenserer for dette ved at producere endnu mere insulin. Ifølge Cæcilie Gamsgaard Seidel kan PCOS afhjælpes ved at regulere indtaget af kulhydrater.

– Kulhydrat påvirker blodsukkeret og får dermed insulinniveauet til at stige. Som PCOS-ramt bør man derfor som udgangspunkt indtage færre kulhydrater end gennemsnittet, mens man med fordel kan indtage mere protein, råder diætisten, der samtidig understreger væsentligheden af at indtage de rette former for kulhydrater. – De typer kulhydrater, som optages langsomt, påvirker insulinniveauet positivt. Vælg derfor kulhydrater fra fiberrige kilder som groft knækbrød, brune ris, fuldkornspasta og rugbrød – og undgå tørret frugt, frisk frugt i store mængder, lyse brødprodukter samt slik og kager.

Vælg fedtstoffer med omhu

Cæcilie Gamsgaard Seidel understreger også vigtigheden af at vælge fedtstoffer med omhu. Fedtstofferne kan inddeles i tre overordnede grupper: mættede, enkeltumættede og flerumættede. Førstnævnte bør undgås. – Ved PCOS er der større risiko for at udvikle type 2 diabetes og hjertekarsygdomme. Derfor er det vigtigt at indtage flerumættede fedtstoffer som omega 3, der forebygger netop disse sygdomme ved blandt andet at sænke kolesterolniveauet i blodet. Derudover er det sandsynligt, at omega 3 har en positiv indvirkning på at sænke niveauet af mandlige kønshormoner (androgener) og dermed forbedrer hormonbalancen, mener diætisten, der opsøges af flere og flere kvinder med PCOS-symptomer.

– Der er også en klar sammenhæng mellem overvægt og hormonel ubalance, så antallet af PCOS-ramte stiger i takt med antallet af overvægtige. 5-10 % i den fødedygtige alder menes at lide af PCOS, og mange opdager det først i forbindelse med ufrivillig barnløshed. Heldigvis kan man ved at regulere insulinproduktionen hurtigt påvirke hormonbalancen og opnå en mere regelmæssig menstruationscyklus, der baner vej for graviditet. Har man mistanke om PCOS, er det en god idé at søge rådgivning hos en diætist, slutter hun.

Fakta:

Aleris-Hamlet Hospitaler er Danmarks største og bredeste privathospital med afdelinger i Esbjerg, Herning, Søborg, Aalborg og Aarhus. Hospitalerne tilbyder undersøgelse og behandling inden for mere end 40 specialer.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, Esbjerg, pasta, Herning, Aalborg, insulin, overvægtig, diabetes, Fakta, frugt, sygdom,

søndag den 12. januar 2014

Kattegatcenteret inviterer til vinterfisk

image description
Denne vinter slår Kattegatcentret dørene op for et nyt koncept med navnet "Vinterfisk", der skal gøre det til en helt særlig oplevelse at besøge Kattegatcentret om vinteren.
"I udstillingen lyser utallige lanterner, vi har lagt lammeskind i vores stole og på vores bænke, vi har lavet en "lounge" med lænestole i vores café, og vi tilbyder hver dag hjemmebagt kage og lokalristet stempelkaffe af høj kvalitet," fortæller direktør i Kattegatcentret, Bjarne Klausen, om Kattegatcentrets nye vinterkoncept "Vinterfisk", der åbnede den 30. november.

Med det nye koncept "Vinterfisk" håber Kattegatcentret at slå sig fast som en attraktion, der har masser af oplevelser at byde på - ikke kun om sommeren, men også om vinteren. Og det nye koncept er især henvendt til befolkningen på Djursland.

"Om vinteren lukker mange af Djurslands attraktioner p.g.a. få turister, regn, blæst og frost. Men i Kattegatcentret er der varmt, tørt og masser af oplevelser, og med vores nye koncept "Vinterfisk" er det blevet til en ekstra god oplevelse at besøge Kattegatcentret om vinteren. Vi håber, at alle på Djursland vil besøge Kattegatcentret mindst én gang om året – og om vinteren er det nu blevet en helt særlig oplevelse," fortæller Bjarne Klausen.

SAMARBEJDE MED LOKALT KAFFERISTERI
Og Kattegatcentret spiller på alle hyggens tangenter med det nye koncept, der også byder på smukke havbilleder i udstillingen og ikke mindst en helt ny kaffebar. Kattegatcentret har nemlig allieret sig med det lokale håndværksristeri, KAMA Kafferisteri, og har opstillet en kaffebar, hvor Kattegatcentrets gæster kan brygge deres egen stempelkaffe.

"Du vælger mellem 4 forskellige kaffebønner, kværner kaffen direkte ned i din stempelkande, fylder 90 grader varmt vand på, og 4 minutter efter kan du nyde en fantastisk kop kaffe til Danmarks bedste udsigt, mens du sidder afslappet i en lænestol. Og mens du nyder livet og naturen, kan du sende ungerne hen og prøve kræfter med vores nye udstilling "Havet in Action". Bedre bliver en søndag eftermiddag ikke," fortæller Bjarne Klausen, om et af de mange nye tiltag i Kattegatcentrets nye koncept "Vinterfisk".

Du kan selv opleve den hyggelige atmosfære i Kattegatcentret frem til den 28. februar 2014 - og mellem jul og nytår er der tilmed 50 % på billetprisen.

FAKTA
• Læs mere om Kattegatcentrets nye koncept "Vinterfisk" på www.kattegatcentret.dk
• Kattegatcentret har åbent mellem jul og nytår (27.-30. december) fra kl. 10-16
• "Vinterfisk" åbnede den 30. november og løber frem til 28. februar 2014
• Billeder kan rekvireres hos Kattegatcentret - eb@kattegatcentret.dk


Læs mere her

tags: Danmark, direktør, nytår, december, LO, blæst, atmosfære, 2014, kaffe,

lørdag den 11. januar 2014

Kan take away mad være sund

image description
Mange forbinder take away mad med usund mad. Men sådan er det lang fra. I mange store byer spirer nye madkoncepter som stenalderkost, rawfood og sunde sandwich. Ofte er disse madkoncepter yderst velegnet til take away, hvilket gør det let for travle familier og andre med fokus på sund mad, at outsource madlavningen. E-takeaway har allieret sig med Diætisthuset for at øge fokus på sund take away.
E-takeaway vil gerne bidrage med større gennemsigtighed på markedet for sund take away mad og har i den forbindelse indgået samarbejde med Diætist huset. "Vi har allieret os med én af de førende eksperter på området, fordi Diætisthuset professionelt giver råd og vejledning ved eksempelvis at beregne kalorieindholdet i udvalgte retter. Dermed kan vi og vores kunder helt konkret vurdere, hvordan take away mad kan indgå i en sund kost. Samarbejdet er vigtigt for os, da mange af de restauranter vi repræsenterer, har fokus på kvalitet og sundhed". Udtaler ejeren af e-takeaway, Thomas Cort Hansen.

Diætisthuset hjælper med kostvejledning
Diætisthuset rådgiver og vejleder om alt inde for sundhed og velvære i hverdagen. Behandlingsområder omfatter blandt andet vægttab, hjælp til mave-tarm gener, sportsernæring, børneernæring, allergi og meget mere. DiætistHuset har klinikker i hele landet og tilbyder således kostvejledning, rådgivning og sundhedsforløb for både privatpersoner, mindre og større virksomheder i hele Danmark.

"Der er generelt en stigende interesse for sund kost i hverdagen. For mange mennesker kan det dog godt være en udfordring, at få dette til at passe ind i en travl hverdag og det kan knibe med tiden til at handle ind og lave mad. Her kan sundere take away mad med omtanke for energiindhold og sammensætning være et godt alternativ". Udtaler Klinisk Diætist, Heidi Rydahl Jensen fra Diætisthuset.

Ved at tilbyde og synliggøre fordelene ved sund take away håber e-takeaway, at der kommer mere fokus på at take away mad også kan være sund. Hele dialogen kan følges på e-takeaways Facebook side.

Om e-takeaway
E-takeaway er en madportal, der leverer take away mad fra lokale restauranter i primært Storkøbenhavn. Virksomheden blev etableret i 2003 af tre brødre Thomas, Ulrich og Lars Cort Hansen, som stadig har fuldt ejerskab. E-takeaway er i konstant vækst og blev i 2013 kåret som Gazellevirksomhed af Børsen, ligesom virksomheden har påbegyndt internationaliseringsprocessen med lancering af konceptet i andre lande.

Billedtekst
Kan take away mad være sund I tæt samarbejde med Diætisthuset ønsker e-takeaway at sætte fokus på sund take away mad.

Læs mere her

tags: Danmark, 2003, restaurant, Børsen, EM, 2013, Facebook, portal, VW, virksomhed, energi, privatperson, allergi, vægttab, ernæring,

fredag den 10. januar 2014

Stå sikkert fast, når det er glat

image description
Shopper Spike sættes let på alle slags sko og støvler
Nu er det mere sikkert at gå på vinterglatte fortove og veje. Shopper Spike er en lille, men rigtig effektiv opfindelse, der passer til alle sko og støvler – så de får skridsikre "pigdæk" under sålerne.

Velcrolukningen betyder, at Shopper Spike hurtigt kan tages på og af, når der bliver brug for det. Leveres i en praktisk opbevaringstaske af plast, så de ligger rent og godt i lommen eller håndtasken – og er nemme at have med.

De slidstærke pigge sidder solidt på et underlag af mønstret gummi, der også hjælper mod glat føre. Desuden har Shopper Spike reflekser, så man er mere synlig i mørke.

Set til en vejl. pris på 99 kr, så nu kan et stort vinterpro-blem løses for små penge.

Fås i skoforretninger over hele landet. For nærmeste forhandler kontakt Shoecare på 43 45 86 00.

Se mere på www.shoecare.biz


Læs mere her

tags: penge,

Sådan forebygges jule- og nytårspanik hos hund og kat

Fire ud af fem hunde og katte er bange for fyrværkeri. Samtidig stresses dyrene i december af juletravlhed og ændringer i omgivelserne. Her er fagfolkenes tips til, hvordan jul og nytår gøres rarere for dit kæledyr.
For hunde og katte byder juletiden på masser af kilder til angst og panik. 80 % af dyrene er bange for fyrværkeriet nytårsaften, og inden da bliver de påvirket af bl.a. travlhed, gæster og måske et ophold i dyrepension. Ifølge fagfolk er det derfor væsentligt, at man tager de rette forholdsregler for at undgå stress og ubehag hos sit kæledyr.

– Ofte kan man med fordel søge professionel hjælp, hvis ens dyr tidligere har vist angst for fyrværkeri eller andre høje lyde. Desuden er det vigtigt at påbegynde tilvænningen af killinger og hvalpe, så snart man får dyrene hjem. Miljøtilvænningen bør være en naturlig del af helt unge dyrs vigtige socialisering, råder Christina Vestergaard, der på Otterup-Søndersø Dyreklinik arbejder som fagveterinærsygeplejerske med speciale i hunde- og katteadfærd.

Signalstoffer kan hjælpe

De mange pludselige forandringer i december kan være en hård belastning for hunde og katte. Især har dyrene svært ved at forholde sig til høje brag og kraftige lysglimt fra fyrværkeri. – Nogle hunde og katte vil instinktivt reagere med frygt og måske forsøge at flygte. Det er helt naturligt, hvis ikke de er vænnet til situationen, eller hvis de tidligere har haft en ubehagelig oplevelse i en lignende situation. Går dyrene gang på gang i panik, kan det udløse varig stress og lydfobi med pludselige, voldsomme reaktioner. I værste fald overføres angsten til andre situationer, så dyret også bliver bange for tordenvejr og andre høje lyde, forklarer Christina Vestergaard. Hun anbefaler, at man derfor sørger for at tilvænne dyrene til de høje, uventede lyde.

Træningen kan ifølge veterinærsygeplejersken med fordel ledsages af signalstoffer, der øger dyrenes naturlige tryghedsfølelse, fx Adaptil til hunde og Feliway til katte. – Signalstofferne frigives enten gennem et særligt halsbånd, en diffusor til stikkontakten eller en spray til tæppe eller kurv. Med den rette forberedelse kan man nytårsaften ofte nøjes med at anvende signalstoffer i stedet for receptpligtig medicin. Oplever man udpræget fyrværkeriangst eller angst for høje lyde hos sit kæledyr, bør problemet dog altid løses i samarbejde med en professionel adfærdsbehandler, råder hun.

Gode råd nytårsaften

Christina Vestergaard anbefaler, at man nytårsaften undgår truthorn, bordbomber og udklædning, der kan virke stressende og forværre angsten hos dyrene. – Man bør ignorere fyrværkeriet og fremstå rolig. Det er vigtigt ikke at ynke dyret og dermed bekræfte, at situationen er farlig. Hvis hunden eller katten søger tryghed, må man til gengæld gerne kæle med dyret, præcis som man plejer. Man skal tænke på, at angsten er en følelse, som dyret ikke selv kan vælge til eller fra, siger veterinærsygeplejersken. – Ved mørkets frembrud er det en god idé at skrue op for tv'et eller velkendt musik og at afskærme for lyd og lys udefra. Samtidig bør man lukke vinduer, døre og kattelemme, så dyrene ikke forvilder sig ud og bliver endnu mere bange. Det er en god idé at give kæledyret en hule eller et rum, hvor det er vant til at opholde sig og kan føle sig i sikkerhed – og at opsætte diffusorer med signalstof så tæt på 'gemmestedet' som muligt, anbefaler hun.

– Nytårsaftensdag bør man aktivere sin hund ekstra godt både mentalt og fysisk, herunder med en god luftetur inden mørkets frembrud, hvor dyret kan få brugt sin lugtesans. Husk snor, så hunden ikke har mulighed for at stikke af, hvis den bliver forskrækket. Foderet kan med fordel smides på jorden eller puttes i aktivitetsbolde, så der skal arbejdes lidt for det. Brug gerne lidt ekstra tid på mental aktivering, så hunden er velstimuleret og dermed får de bedste forudsætninger for at komme godt ind i det nye år, slutter Christina Vestergaard.

Fakta:

Adaptil er et adfærdsregulerende signalstof til hunde, som fås uden recept. Midlet skaber en følelse af naturlig tryghed og velvære for både hvalpe og voksne hunde. Adaptil anvendes i kombination med træning – forebyggende eller ved allerede opståede adfærdsproblemer. Produktet er uden bivirkninger og fås hos dyrlæger og dyrehandlere som halsbånd, spray og elektrisk diffusor, der konstant udsender signalstoffet. Forhandleroversigt og yderligere information findes på www.adaptil.dk.

Feliway er et adfærdsregulerende signalstof, som skaber en følelse af velvære og tryghed i kattes nærmiljø. Midlet anvendes til at berolige dyrene i pressede situationer og til at reducere stressniveauet ved ændringer i deres miljø. Feliway er uden bivirkninger og fås både som spray og som diffusor til stikkontakten. Det kan købes uden recept hos dyreklinikker og dyrehandlere.

Læs mere her

tags: nytår, medicin, december, jorden, recept, stress, miljø, sygeplejerske, bivirkning, Fakta,

torsdag den 9. januar 2014

Kendte Frederiksberg ildsjæle pynter drømmejuletræ på Frederiks Jul

Når Frederiks Jul åbner dørene til Brøndsalen fredag den 20. december kl. 14, står Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj klar til at klippe juleguilanden.
Borgmesteren er samtidig den ene af fire kendte Frederiksberg ildsjæle, der har kastet sig ud i julelegen og takket ja til at pynte og vise sit personlige drømmejuletræ på Frederiks Jul.

"Julen er hos os megen traditionsbunden. Vi får både and og flæskesteg, vi spiller julebingo og træet er altid en ædelgran pyntet med danske og norske flag" udtaler Jørgen Glenthøj, da vi spørger til borgmesterens særlige juletraditioner.

Danseren Silas Holst er mere til glimmer og glitter.
"Jo mere sølv, guld og lilla, jo bedre. Gerne med lyskæder, sølv lametta og dannebrogsflag, så er det rigtig jul" siger Silas Holst.

For lakridskongen Johan Bülow er det en ganske særlig jul i år.
"Julen er varm og sammen med familien. Julen betyder ekstra meget for mig i år, da min lille pige kan opleve den rigtigt for første gang og det ser jeg virkelig frem til", supplerer Johan Bülow.

Den folkekære og sprælske skuespiller Jytte Abildstrøm hylder julens budskab om næstekærlighed. "Lige fra jeg var barn, har julen altid betydet, at vi hylder "et barn er født i Bethlehem" og den stund med alle de gode ord i salmerne og træet som midtpunkt. Træet pynter jeg helt enkelt med pigeonæbler, røde og hvide hjerter, to hvide dure (fra Noahs ark) og fire engle - helt enkelt med stjernen i toppen", udtaler Jytte Abildstrøm.


Oplev drømmejuletræerne på Frederiks Jul i Brøndsalen i Haveselskabets Have

Fredag den 20. december kl. 14-20
Officiel åbning kl. 14 v. Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj
Lørdag den 21. december kl. 11-18
Søndag den 22. december kl. 11-17

Gratis entré

Se program på www.frederiks-jul.dk og vind Frederiksberg lækkerier på www.facebook.com/frederiksjul.dk

Arrangør : Frederiksberg Handels- og Erhvervsforening i samarbejde med Frederiksberg Kommune.
Idé, koncept og produktion : Expo Viva


Læs mere her

tags: borgmester, Frederiksberg, skuespiller, december, flæskesteg, æble,

onsdag den 8. januar 2014

Fulde huse på Frederiks Julemarked

image description
Når Frederiks Jul går i luften d. 20.-22. december, på det gamle Frederiksberg med den smukke Brøndsal i Haveselskabets Have som ramme, er det med fulde huse på udstillersiden. Frederiksberg's specialforretninger og udvalgte gæsteudstillere præsenterer deres unikke varer og oplagte mandel- og værtindegaver.
Frederiksberg lækkerier
Mielcke & Hurtigkarl har nyfortolket den klassiske gløgg, der serveres i Brøndsalens julecafé, Lagkagehuset vækker den gamle traditionelle opskrift på Frederiksberg julebollen til live og Frederiksberg Chokolade frister med de eftertragtede chokoladeovertrukne pebernødder. Smagsprøver på oplagte julevine, skønne olier fra Middelhavet, særlige kryddersalte og verdens bedste nødder og tørrede frugter er blandt de udvalgte delikatesser, der kan opleves på julemarkedet.

Lyden af Frederiks Jul
Der er lagt op til en rigtig Frederiksberg jul med juleværksted, udvalgte julespecialiteter og små underholdnings visitkort i form af lokale bud på "Lyden af Frederiks Jul". Frederiksbergs bedste gospelkor Good Hope byder på en minikoncert og Danmarks ældste kammerkor, Frederiksberg Kammerkor, synger vinterkulden væk med et eksklusivt udvalg af julesange.

Julegrammofonen er kørt i stilling og står klar til at afspille de medbragte juleplader, hvis man har fundet sine favoritter frem fra gemmerne derhjemme.

Besøget på Frederiks Jul kan forlænges med en tur på skøjtebanen eller et besøg i den hemmelige slotskirke, som åbner sine døre for en særomvisning om søndagen.
Begrænset antal pladser - billetter hentes på Frederiks Jul.

Vis mig dit drømmejuletræ
Fire kendte Frederiksberg ildsjæle pynter juletræ.
Oplev de skønne juletræer - pyntet af Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj, lakridskongen Johan Bülow, danseren Silas Holst og skuespilleren Jytte Abildstrøm

Se den fulde udstillerliste og det fulde program på www.frederiks-jul.dk eller i medsendte bilag

Frederiks Jul, Brøndsalen, Haveselskabets Have

Fredag den 20. december kl. 14-20
Officiel åbning kl. 14 v. borgmester Jørgen Glenthøj
Lørdag den 21. december kl. 11-18
Søndag den 22. december kl. 11-17

Gratis entré

Se program på www.frederiks-jul.dk og vind Frederiksberg lækkerier på www.facebook.com/frederiksjul.dk

Arrangør : Frederiksberg Handels- og Erhvervsforening i samarbejde med Frederiksberg Kommune.
Idé, koncept og produktion : Expo Viva

Læs mere her

tags: Danmark, billetter, julesang, borgmester, chokolade, Frederiksberg, skuespiller, december, koncert, frugt,

tirsdag den 7. januar 2014

20.000 fik nytårsmad udefra

Kokken & Jomfruen havde travlt i køkkenet op til nytår. 20.000 nytårsmenuer skulle ud af døren. Det er en fremgang på 15 % i forhold til sidste år
"Maden kommer udefra i år." Sådan sagde mange værtinder til deres gæster på årets sidste aften. Og mad udefra er ikke længere et fyord for danskerne, når de skal holde fest – eller fejre årets sidste dag. Det ved virksomheden Kokken & Jomfruen noget om. Op til nytår skulle de nemlig levere 20.000 nytårsmenuer til hele Danmark, hvilket er en fremgang på 15 % i forhold til sidste år.

- Danskerne har fundet ud af, at det er billigere – og nemmere - at få maden udefra. Det er dyrt at gå til slagteren og råvarerne er også steget i pris. Derudover så sparer man også meget tid. Jeg tror, at folk hellere vil bruge tiden på at købe den rigtige champagne eller vin, siger Henrik Nygaard, der er direktør i Kokken & Jomfruen.

Danmarks største cateringkoncern havde hele 150 chauffører på landevejen 31. december, så de 20.000 kuverter kunne nå frem i god tid inden Dronningens nytårstale. Forinden havde travle kokke og køkkenmedarbejdere haft gang i gryderne på de fire store køkkener, som Kokken & Jomfruen driver i København, Slagelse, Odense og Århus.

Som en lille kuriositet kan nævnes, at der tilberedt mere end halvanden tons oksefilet. Det svarer til at mere end 165 køer har lagt ryg til nytårsmenuerne. Henrik Nygaard er ikke i tvivl om, hvorfor netop Kokken & Jomfruen har haft så stor succes i år.
Han siger:
- Vi har markedets bedste priser, da vi køber stort ind af råvarer i en rigtig god kvalitet. Derudover har vi gode kokke, investeret i et helt nyt it system, som sikrer intet spild og nye store køkkener med moderne køkkenudstyr. Det er det, der er vores hemmelighed.


Læs mere her

tags: Danmark, København, direktør, Århus, Dronningen, nytår, Odense, december, råvarer, nytårstale, virksomhed, Slagelse, landevej,

mandag den 6. januar 2014

Ny kogebog til kræftpatienter og deres familier

Kogebogen "Smag på livet" af Sandra Pugliese er netop udkommet.
"Smag på livet" er skrevet til alle, som godt kan lide at lave sund mad, der ser appetitlig ud, og som er hurtig at tilberede. Men bogen er tiltænkt helt særligt til folk, der har været igennem en kræftsygdom – eller lever med kræft.

Bogen har fokus på sanselig og velsmagende mad, der er afstemt således, at det i overvejende grad kan give kræftpatienter lysten til at spise tilbage samt overdøve metalsmagen, når de er i kemo.

Kogebogen er ikke en helbredende kur, det er en opskriftsbog for hele familien. Bogen er blevet til i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, som har godkendt alle opskrifter. Retterne er desuden blevet prøvesmagt af kræftpatienter.

Læs mere her

tags: kræftpatienter, Kræftens Bekæmpelse, sygdom, helbred,

Lækkerier uden brug af mælk, sukker og gluten

image description
Kostvejleder Trine Vesteraa og fotograf Kirsten Bøjstrup står bag kogebogen "Det smager sødt", som er en kærkommen brugsbog til personer med gluten- eller mælkeallergi såvel som til andre, der ønsker lækkerier til den søde tand uden at sukkerindtaget løber løbsk.
Koge- og bagebogen "Det smager sødt", som TURBINE forlaget sender på gaden den 30. oktober er lavet ud fra filosofien om, at opskrifterne skal være lette at lave, de fleste ingredienser skal kunne købes i almindelige supermarkeder, og så skal bogen selvfølgelig vise, at lækkerier uden mælk, sukker og gluten smager skønt og fuldt ud kan konkurrere med de traditionelle kager og desserter.

"Der er nemlig ingen grund til at gøre livet som gluten- eller mælkeallergiker unødigt kompliceret," som kvinden bag opskrifterne, kostvejleder Trine Vesteraa, siger.
"Vi vil gerne vise alle, der ønsker at leve lidt sundere, uanset om man er allergiker eller ej, at man slet ikke behøver undvære de 'søde sager' - man skal blot bruge nogle lidt andre ingredienser, end man er vant til, og så ellers bare have mod på at prøve noget nyt i køkkenet."

Trine Vesteraa er selv hverken gluten- eller mælkeallergiker, men lever gluten- og mælkefrit og oplever i sit daglige arbejde i en helsekostforretning i Ålborg, hvordan det for mange allergikere kan være en udfordring at lave mad, særligt kager og desserter. Derfor tog bogprojektet form som en hjælp til de mange, der er ramt af allergi. Men derudover mener Trine Vesteraa, at alle ikke-allergikere også har stor gavn af at tage deres kost- og spisevaner op til revision i ny og næ:

"Det er meget inspirerende at se, hvordan en kostomlægning kan give ny energi, velvære, overskud og fravær af gener som eksempelvis hovedpine og fordøjelsesbesvær. Ligeledes inspirerer det mig, når opskrifter, tips og tricks til madlavningen gør, at det bliver lettere og mere spændende for mennesker at gå i gang med en ny kost og hermed livsstil. Derfor er det vores mål med den nye bog, at den både bliver brugt af allergikere og folk, der "blot" ønsker en sundere kost uden at undvære kager, desserter og andre retter, der lige gør det hele lidt sjovere at være til."

Bogen udkommer 30. oktober 2013 ved TURBINE.
Det smager sødt / Trine Vesteraa og Kirsten Bøjstrup / TURBINE, Aarhus 2013,
120 sider ill. i farver / ISBN: 9878771414097 / Vejledende pris: 229 ,- kr.

For mere information se trinevesteraa.dk

Læs mere her

tags: Vejle, 2013, supermarked, energi, allergi, hovedpine, livsstil,