lørdag den 28. juni 2014

Billig cykler

Hos Outlet-Cykler.dk betyder fænomenet "billig cykler" ikke at man skærer ned på hverken kvalitet eller service. Her går ternerne billig og høj kvalitet, hånd i hånd. Disse termer skaber kriterierne for en god webshop, der gennem priser og service, kan spare forbrugeren mange penge og samtidig kan give god inspiration til velvære, næste ferie m.v. Leder du efter et godt tilbud på en racercykel eller en mountainbike, der kan spare dig penge og give inspiration, så er det hos Outlet-Cykler.dk man kan finde de gode udsalg.

Outlet-Cykler.dk er gode til at minimere salgsomkostningerne på webshoppen og det skal selvfølgelig også komme kunderne tilgode. Her kan du købe kvalitetscykler indenfor så kendte mærker som Avenue cykler, Winther cykler, MBK cykler og Kildemoes cykler. Der er mange flere cykelmærker at vælge mellem og alle cyklerne bliver solgt med prisgaranti.

Hvad betyder prisgaranti.
Prisgarantien har Outlet-Cykler lavet til deres kunder og det fungerer således, at hvis man finder sin drømmecykel på en anden webshop i Danmark til en billigere pris, så vil Outlet-Cykler sælge cyklen til samme pris. Kunden er hermed garanteret den billigste cykel, hver gang.

Man har også mulighed for at tilmelde sig kundeklubben. Dette gøres nemt ved at registrere sig på webshoppen. Registrerer man sig, udløser det yderligere rabat på 10 %, på mange racercykler, mountainbikes, herrecykler og damecykler, så allerede her får man de gode tilbud.

Hvilken service udbyder Outlet-Cykler.
Outlet-Cykler.dk kan og er meget mere end prisgarantien. De yder og lever op til flere gode services. F.eks. bliver alle nye cykler 100 % færdigsamlet, inden de sendes fragtfrit til kunden, med egen fragtmand. Tilkøber man ekstra tilbehør til cyklen, vil dette ligeledes blive påmonteret, uden beregning.

Opstår der problemer under garantien, i garantiperioden og kræver det f.eks. reparation hos en cykelsmed, så vil Outlet-Cykler refundere beløbet, mod kvittering. Det er service man kan forstå.

Brugervenlighed i webshoppen.
Webshoppen er logisk og professionelt opbygget, er nem at finde rundt i og er meget brugervenlig. Det er nemt at få et overblik over de forskellige cykler. Man kan både søge på kategorier som racer cykler, mountainbikes, herrecykler og damecykler m.m., samt på mærkerne som Avenue cykler, MBK cykler, Kildemoes cykler m.m.

Endvidere er der også på siden en kategori, hvor man kan købe tilbehør til cyklen. Her kan du købe rigtig mange produkter, som kan forskønne din cykel og gøre cykelturen mere komfortabel. Der er selvfølgelig også de praktiske ting, som cykelpumper, olie, fedt og værktøj m.m.


Outlet-Cykler.dk er et sted hvor Danmarks cykelentusiaster kan samles og hvor man kan finde masser af inspiration og få mange gode tilbud.

Man kan bruge lang tid derinde for at studere de mange flotte cykler og sammenligne priser. Mange besøger daglig webshoppen og mange ender også med at købe sin cykel eller sit tilbehør her.

Konceptet "billig cykler" lever i bedste velgående hos Outlet-Cykler.dk, vel og mærke billig cykler og tilbehør, i høj kvalitet.

Læs mere her

tags: Danmark, penge, omkostninger, komfortabel, værktøj,

fredag den 27. juni 2014

Ingen hjælp at hente for sygdomsramte feriedanskere

Rejs endelig ikke på ferie med det blå sygesikringskort som eneste beskyttelse, lyder rådet fra Next Forsikring. Fra 1. august 2014 er du på Herrens mark, hvis du bliver syg eller kommer til skade. Der er ingen hjælp at hente hjemmefra fra en dansk alarmcentral. Du kan kun få gratis behandling på offentlige behandlingssteder, som der – for at gøre ondt værre - kan være mange kilometer væk. En privat rejseforsikring har aldrig før været så grundlæggende nødvendig, som den bliver efter den 1. august, hvor de nye regler for offentlig rejsesygesikring træder i kraft. Herefter får man kun dækket behandling på offentlige behandlingssteder, og ikke private. Man er endda overladt til selv at skulle finde det rette behandlingssted, hvis man vil have udgifterne dækket af det offentlige.

Dét bliver et stort problem for de ferieglade danskere, der kommer til skade på deres rejse. En række destinationer, som i Spanien og specielt på de græske øer, findes der slet ikke offentlige hospitaler. Det kommer til at betyde, at syge danskere let kommer til at stå med hele regningen, hvis de ikke har tegnet en privat rejseforsikring.

"Det er ikke rimeligt, at en sygdoms- eller ulykkesramt dansker skal diskutere behandlingssted med en taxichauffør eller hotellets personale, når de ligger med åbent benbrud eller høj feber. Og det er slet ikke rimeligt, at skulle diskutere om det virkelig er nødvendigt med en operation, når man først er havnet på en operations- og behandlingsivrig privat lægeklinik. Når uheldet rammer, skal hjælpen være nær uden at man efterfølgende skal gå fra hus og hjem for at betale en lægeregning", siger Pelle Martin Smidt, adm. direktør i Next Forsikring.

Det blå sygesikringskort skaber falsk tryghed
Han mener, at det blå sygesikringskort giver rejselystne danskere en falsk tryghedsfølelse, som kan gå hen og få store konsekvenser for både helbred og økonomi.

"Som danskere har vi igennem generationer vænnet os til, at vi med det gule sygesikringskort i hånden var godt dækket ind, hvis vi kom til skade på rejser i udlandet. Dét er slut nu. Fremover bør man tjekke behandlingsmulighederne før man rejser hjemmefra. Og hvis man ikke føler sig tryg ved dækningen på rejsedestinationen, så bør man sikre sig, at man har en privat rejseforsikring - før man rejser.
FAKTA - Forskel på offentlig sygesikring i udlandet og privat rejseforsikring
Efter 1. august 2014 dækker den danske stat ikke, hvis danske turister modtager behandling på privat klinik eller hospital på rejser i udlandet. Det betyder, at uheldige danskere vil stå med hele regningen, hvis de bliver syge på rejsen.

Bemærk, at mange forsikringsselskaber forlanger, at man har det blå EU-sygesikringskort med, selv om man har en privattegnet rejseforsikring. Det gør Next Forsikring ikke. Her kan du trygt rejse af sted uden.

Læs mere her

tags: hospital, direktør, økonomi, EU, Spanien, forsikringsselskab, udland, græske, 2014, sygdom, helbred,

torsdag den 26. juni 2014

Hunde med kornallergi er en udfordring for hundeejere

Vi elsker vores hunde og vil naturligvis gerne have, at de lever så længe som muligt. Det kræver den rette kost og motion. Desværre bliver man oftere kontaktet af hundeejere, hvis hunde har udviklet korn og glutenallergi. Vores hunde er en vigtig del af vores liv. Det er et familiemedlem, og vi vil gerne have, at vore hunde er sunde og raske. Mange hunde udvikler desværre allergi. Særligt korn og gluten allergi kan være et problem, da meget hundefoder indeholder ris og/eller forskellige kornprodukter. Det er et billigt fyld, der giver begrænset næring, men desværre kan være skadeligt for hunde med korn og glutenallergi. De færreste er dog klar over, at det er, når de fodrer hunde med hundemad, som indeholder korn, at allergien fremkaldes. Det er derfor ikke kun relevant at være opmærksom, hvis ens hund har fået allergien, men også før den har udviklet det. På trods af at der er kommet mere opmærksomhed på vores hundes kost, er korn og glutenallergi hos hunde stadig et problem.

Det har man bemærket hos Faunakram, hvor der kommer større og større efterspørgsel på deres kornfrie hundefoder. Det er fordi, der i mange hundes kost forekommer meget korn. Kan de kornallergi. Når hunden først har udviklet allergien, er den permanent, og det kan være vanskeligt at finde det rette foder. Det er derfor vigtigt at tænke på kornfrit hundefoder som noget forebyggende.

"Det er ikke kun vigtigt for hunde, der har udviklet kornallergi, men også for andre hunde, så man forebygger, at de får det." Siger Morten Kaas Jespersen, ejer af www.Faunakram.dk

Hvis du har en hund med kornallergi eller gerne vil forebygge, at din hund får det, har Morten Kaas Jespersen en række ting, man skal være opmærksom på. For det første er det vigtigt at holde øje med om hundefoderet indeholder ris. Nogle tilføjer ris i stedet for korn som hvede. Ris er også en kornsort og kornfrit hundefoder skal derfor ikke indeholde ris. Hunde trives godt, hvis de får lam. Med den rette kombination af proteiner og fibre. Lam er en meget fin proteinkilde, fordi det er mere proteinrigt end feks. kylling. For at give hunden en varieret kost, er det rigtig godt med gode grønsager, der hjælper på fordøjelsen. Faunakram har også tilsat natrium polyforsfat, der forebygger tandsten. Det er, hvad Faunakram har prioriteret i deres kornfrie hundefoder, og det har givet den bedste respons hos hundene.

Morten Kaas Jespersen udtaler, at de har stor fokus på gode råvarer i deres kornfrie hundefoder.


Læs mere her

tags: råvarer, allergi,

Katte kan ikke tåle loppemidler til hunde

Sundhedsstyrelsen har modtaget flere henvendelser om, at katte er blevet syge, fordi de er blevet behandlet med et loppebekæmpelsesmiddel til hunde. Derfor advarer vi katteejere mod at bruge loppebekæmpelsesmidler, der er godkendt til hunde. Advarslen fremgår allerede af produktinformationen for loppemidlerne, men vi får desværre alligevel løbende indberetninger om katte, der er blevet forgiftet.

FORGIFTNING SKYLDES STOFFET PERMETHRIN

Forgiftningen af kattene sker, når de bliver udsat for kontakt med stoffet permethrin, der indgår i en del loppemidler til hunde. Situationen kan opstå, hvis en katteejer bruger et af disse hunde-loppemidler til deres kat, eller i ekstreme tilfælde hvis en kat er i nærkontakt med en hund, der er blevet behandlet med et permethrin-holdigt loppemiddel.

RÅD TIL KATTEEJERE

Hvis din kat skal behandles for lopper, skal det ske med et loppemiddel specifikt godkendt til brug på katte. Hvis du er i tvivl, så tjek om der er permethrin i det loppemiddel, du påtænker at bruge til din kat. Kontakt eventuelt en dyrlæge eller et apotek, hvis du er i tvivl.

Læs mere her

tags: Sundhedsstyrelsen,

onsdag den 25. juni 2014

Nyt Blue Village resort på Sardinien næste sommer

Star Tour åbner familiekoncepthotel nr. 28 i Italien Danmarks største rejsearrangør, Star Tour, udvider i Italien med deres 28. Blue Village familieresort – det nyrenoverede Baia di Conte på Sardinien.
Investeringen er på over 122 mio. kroner, og hotellet er klar til at modtage gæster fra sommer 2015.
Blue Village Baia di Conte bliver det første skandinaviske familieresort med børneklubber i Italien.

Interessen for Italien er voksende blandt danskere og skandinaver generelt, og Star Tour indsætter et fly mere til den italienske perle næste sommer.

- Vi har været på udkig efter et egnet Blue Village anlæg i Italien i ti år, selvfølgelig direkte på stranden. Endelig har vi fundet det. De moderne, unge familier vil gerne holde ferie på mindre og autentiske destinationer, mens de samtidig ønsker sig alle tænkelige faciliteter for hele familien på hotellet, fortæller salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

Blue Village Baia di Conte er beliggende i en beskyttet bugt på en lang sandstrand i en 34 hektar stor naturpark, og blot 20 minutters kørsel fra Alghero by med fine, gamle stræder og lækre restauranter.

- Et stort plus for børnefamilier er den korte transfertid fra lufthavnen, og at anlægget er så stort, der er masser af plads og ingen vil føle sig klemt, mener Stig Elling.

Fakta om Blue Village Baia di Conte
• Tre pools
• Ligger lige på en 620 meter lang hvid sandstrand
• Området er på 34 hektar
• 11 tennisbaner
• En græs fodboldbane 70 meter lang og 65 m bred
• Blue Village konceptet omfatter flere sports-og aktivitetstilbud, herunder Les Mills træning for voksne og børn, crawlkurser for voksne og svømmeundervisning for børn
• Blue Village har også skandinaviske børneklubber, aktiviteter, underholdning, restauranter, kaffe og juice bar og meget andet - her i den italienske udgave.
• I sommeren 2015 flyver Star Tour direkte til Sardinien og Baia di Conte fra København og Billund

http://www.startour.dk/rejse/italien/sardinien/porto-conte/baia-di-conte/ season=sommer-2014
http://fritidsresor.citat.se/marketstore/press.jsp PRESSID=0005102

Læs mere her

tags: Danmark, Italien, København, Billund, direktør, restaurant, fodbold, skandinavisk, undervisning, 2014, Fakta, kaffe,

tirsdag den 24. juni 2014

Grækenland og Tyrkiet er førstevalg

Ca.325.000 danskere på charterferie i skolernes sommerferie: Der pakkes kufferter rundt om i de danske hjem, for skolesommerferien står for døren, og i løbet af de længe ventede seks ferieuger drager omkring 325.000 danskere på en charterferie i enten 1, 2 eller 3 uger.
Flest rejser mod tyrkiske og græske feriemål, og det er specielt Alanya og Kreta, der trækker statistikken op.
Spanien ligger på en tredjeplads med Mallorca og Gran Canaria som de store feriemål.

- Helt generelt kan man nok sige, at Tyrkiet trækker flest, der ønsker en all-inclusive ferie, hvor man får meget for pengene, mens Grækenland og Spanien i højere grad har både det lille familiedrevne pensionat og de store skræddersyede koncepthoteller. Fælles er en udpræget tendens til, at hotellet spiller en helt afgørende rolle for valg af feriedestination – og i langt højere grad end tidligere, fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour, der er Danmarks største rejsearrangør.

Antallet af danskere, der vælger at spendere en del af sommerferien på en charterferie i udlandet denne sommer, er på niveau med sidste sommer, hvor rekorden i antal danskere på charter – igen – blev slået.
Estimeret rejser ca. 86.000 danskere til græske feriemål i skoleferien, ca. 85.000 til de tyrkiske feriemål og ca. 74.000 til Spanien.

- Denne sommer har flere danskere dog trukket beslutningen til sidste øjeblik, nok på grund af en meget fin og solrig dansk forsommer, som har fået en del til lige at vente lidt med at træffe afgørelse om, hvorvidt ferien skulle tilbringes under hjemlige himmelstrøg eller i syden. Det kræver is i maven, også for os som rejsearrangører, men de seneste dages regn og rusk giver et dejligt boost til salget, erkender Stig Elling.

Top 10 over mest populære feriedestinationer for danskerne sommer 2014 (Star Tours salgstal):
1: Kreta, 2: Alanya, 3: Mallorca, 4: Rhodos, 5: Dalaman, 6: Bulgarien, 7: Gran Canaria, 8: Cypern, 9: Sardinien, 10: Menorca .

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, Spanien, Grækenland, udland, græske, penge, Bulgarien, sommerferie, 2014,

mandag den 23. juni 2014

Forskere spørger sjældent far

Kristeligt Dagblad har i ugen sat fokus på familie forskningen og konstatere, at far sjældent bliver spurgt. Hvordan kan vi så træffe afgørelser som er bedst for barnet Foreningen Far finder at SFI og Ankestyrelsen bør beklage deres orientering af Folketinget i forbindelse med forældreansvarsloven 2012.

SFI havde 9/10 kvinder i følgegruppen ved evalueringen og har i flere andre undersøgelser 10 af 10 kvinder i deres ekspert og følgegrupper som kender hinanden.

SFI sender ofte kun spørgeskemaer til bopælsforældre dvs. 87% mødre og har efter eget udsagn ingen kontakt til fædre. SFI gør ikke selv opmærksom på dette i deres forskning eller når de orienterer befolkningen, pressen og folkevalgte politikere.

I forbindelse med forældreansvarsloven 2012 talte SFI med 28 børn fundet i eget netværk eller med sager i statsforvaltningen af 1.3 millioner børn i Danmark. Den ledende forsker havde forud for undersøgelsen afgivet dissens imod fælles forældremyndighed i det lovforberedende arbejde.

Foreningen Far har på den baggrund kritiseret Egmont fonden for at støtte SFI forskningen finansielt, da Foreningen Far må betragte det som indirekte forskelsbehandling.

Foreningen Far har i adskillige år bedt Ministerier, Ankestyrelsen og Statsforvaltningen om at foretage grundige og ligeværdige undersøgelser for børn og forældre uden at det er sket til dato. Ligebehandlingsnævnet har ikke ville behandle sagen.


Læs mere her

tags: Danmark, politi, Folketinget, SF, 2012, Egmont,

søndag den 22. juni 2014

Gør en god rejsehandel

Søger du tips og ideer til at gøre en god rejsehandel eller en genvej til den perfekte ferie, så se her. Vi er rigtig mange der godt kan lide at rejse, shoppe og gøre en god handel og når vi så kan kombinere tingene bliver det rigtig godt.

Når vi rejser er humøret højt, livet nydes i højeste gear og vi har lyst til at shoppe tøj, ure, kosmetik, parfume, smykker og andre skønne ting, som giver livsglæde.

Pengene sidder som regel lidt løsere, når vi er på ferie, men det betyder ikke nødvendigvis, at vi bare bruger løs uden at tænke på prisen. Vi vil gerne gøre en god handel, også når vi er under fjerne himmelstrøg, men det er ikke altid at vi ved hvad der er billigt og værd at gå efter på enkelte rejsemål.

Det har rejsesitet Travelfreak.dk nu tænkt sig at gøre noget ved, de vil lave en liste fordelt på lande, som fortæller hvor der er penge at spare, når du besøger det pågældende rejsemål.

For eksempel kan du godt spare 15 - 20 % på parfumeartikler, når du besøger Canarie-øen Fuerteventura, Levis cowboybukser skal naturligvis købes i USA, Guldsmykker sælges til rimelige penge i Abu Dhabi.

Men der er helt sikkert mange andre ting, som er billige rundt om i verden, så ligger du inde med et godt tip til hvor man kan gøre en god handel, kan du besøge Travelfreak.dk´s facebook side og poste dit tip, ligesom du selv kan blive inspireret til din næste rejse shoppingtur på Travelfreak´s hjemmeside, hvor du også finder alle de andre oplysninger du kan få brug for, når du skal ud at rejse.


Læs mere her

tags: USA, smykker, penge, Levi,

lørdag den 21. juni 2014

Destination Djursland er med i innovativt udviklingsprojekt

Destination Djursland har sammen med seks andre af Danmarks store turistområder udviklet en ny, gratis digital guide til søgning i områdets udvalg af ferieoplevelser. Mobilsitet "Feellikedjursland.dk" tager udgangspunkt i følelserne, og efter fire enkle valg på Feel-o-meteret kommer et skræddersyet udvalg af oplevelser, der matcher ens humør og ønsker frem. Gys, tøsesjov eller underholdning
På en hurtig og underholdende måde er det nu muligt at skræddersy sin egen helt personlige plan, så den kommer til at indeholde lige præcis de oplevelser og dét indhold, humøret er til. Skal ferien for eksempel indeholde gys hos hajerne i Kattegatcentret, aktiviteter i glashytte på Glasmuseet Ebeltoft eller en vild tur i rutsjebanerne i Djurs Sommerland

Mobilsitet er en helt ny og anderledes måde at søge ferieoplevelser på. Resultatet er nemlig baseret på den enkeltes ønsker og humør. Indledningsvis skal brugeren blot angive, om det er oplevelser for en familie eller voksne, søgningen drejer sig om. Herefter giver de fire slidere på Feel-o-meteret mulighed for nemt at indstille, om ferien for eksempel skal indeholde gys eller hygge, være rolig eller aktiv, til tøsesjov eller drengerøv. Efter de korte personlige valg kommer en oversigt med lige netop de oplevelser, som matcher ens humør og ønsker.
Der er også mulighed for at lave en udvidet søgning på geografiske områder, datoer og tidspunkter.

Turismedirektør Flemming Rasmussen udtaler: "Den danske turismebranche ønsker at imødekomme gæsternes behov, og det er derfor nødvendigt i fællesskab at gå nye veje. Gæsterne ønsker i højere og højere grad at skræddersy deres ferie. Det gælder både, når de vælger feriemål, og når de søger oplevelser under selve ferieopholdet. Begge dele foregår desuden oftere og oftere på en mobil eller digital enhed."

FAKTA

Feellikedenmark.dk: http://www.feellikedenmark.dk/ er tilgængelig både på mobil, tablet eller computer.

Feellike demo: http://www.youtube.com/watch v=E2w_mwZ4-o8

Mobilsitet er på dansk, tysk og engelsk

De medvirkende turistområder er:
Aarhus
Aalborg
Nordsjælland
Odsherred
Møn-Sydsjælland
Hvide Sande
Djursland

De syv turistområder er alle en del af Danske Destinationer, der står bag udviklingen af Feellikedenmark.dk.

Foreningen er Danmarks innovative aktør inden for destinations- og oplevelsesudvikling.
Dens formål er at gøre danske destinationer til attraktive og synlige besøgsmål samt øge og koordinere markedsføringen af destination-erne og deres oplevelser/produkter.

Se mere på www.danskedestinationer.dk - http://www.danskedestinationer.dk/

Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, direktør, Nordsjælland, Aalborg, computer, turistområde,

fredag den 20. juni 2014

Vær forsigtig ved sankthansbålet

En række gode Falck-råd hjælper med at sikre, at det kun bliver hekse og bål, der futtes af på sankthansaften. Den 23. juni vil der traditionen tro blive tændt tusindvis af sankthansbål rundt om i landet. Den ellers hyggelige begivenhed medfører hvert år ulykker og farlige situationer, som sagtens kunne være undgået, hvis der var tænkt på sikkerheden, inden bålet blev tændt. For at undgå at bringe mennesker og dyr i fare samt at den åbne ild breder sig ukontrolleret til nærliggende bygninger, skove eller marker, er her syv gode råd fra Falcks brandchef Bendt Trustrup.

Før bålet tændes

1. Et bål skal altid placeres i forsvarlig afstand til omgivende ting, der kan brænde.

Et sankthansbål skal placeres mindst:

60 meter fra letantændelige markafgrøder.
30 meter fra bygninger med hårdt tag
200 meter fra bygninger med stråtag, nåletræsbevoksninger, oplag af brandfarlige stoffer og andet letantændeligt materiale.

Husk, at kraftig vind kan få ilden til at blusse op og bære gnister og gløder langt omkring.

2. Det er vigtigt, at der i bålet ikke er fugle eller dyr, der har valgt at bruge bålet som skjulested. Det bedste råd er at flytte bålet eller at bygge det om så tæt på afbrændingstidspunktet som muligt. Mange dyr vil krybe længere ind i bålet, hvis man nøjes med at rode let rundt i det for i den bedste mening at skræmme dem væk.

3. Hav altid vand eller andet slukningsudstyr i nærheden, hvis ilden breder sig. Det er ligeledes en god idé at have en skovl ved hånden til at dæmpe gløderne langs bålets kant. Fugt eventuelt området omkring bålet, inden det antændes.

Selve afbrændingen

4. Undgå at bruge brandfarlige væsker som benzin eller sprit, når du tænder bålet -brug i stedet avispapir.

5. Smid aldrig fyrværkeri på et bål..

6. Vær sikker på, at bålet er forsvarligt slukket, inden bålpladsen forlades – køl derfor ned med vand. Tildæk ikke de varme gløder med sand. Sandet holder på varmen, og det kan forvolde alvorlige forbrændinger dagen derpå, hvis personer eller dyr træder eller roder i det gloende sand.

7. Hvis uheldet er ude, så husk at brandsår behandles bedst og mest effektivt medkoldt vand.

Læs mere her

tags: Falck, benzin, ulykker,

torsdag den 19. juni 2014

Vurdering af betydning af to nye EU-domme om familiesammenføring

Justitsministeriet har lavet en juridisk vurdering af to nye EU-domme om familiesammenføring, der fremover får betydning for danske statsborgere, der for eksempel pendler til arbejde i Sverige. Justitsminister Karen Hækkerup vurderer, at det kun er få sager, som bliver berørt af de praksisændringer, som dommene giver anledning til. EU-Domstolen afsagde den 12. marts 2014 dom i to sager om adgangen til familiesammenføring for EU-statsborgere og deres tredjelandsfamiliemedlemmer i en situation, hvor EU-statsborgeren vender tilbage til sin medlemsstat efter at have benyttet retten til fri bevægelighed. Justitsministeriet har nu udarbejdet et juridisk notat om betydningen af de to EU-domme for dansk praksis.

Den ene dom betyder, at danske statsborgere kan have adgang til familiesammenføring efter EU-retten, hvis de bor i Danmark, men enten pendler til arbejde i et andet EU-land, f.eks. Sverige eller Tyskland, eller i forbindelse med deres arbejde hos en arbejdsgiver i Danmark regelmæssigt rejser frem og tilbage mellem Danmark og et andet EU-land.

Ud over at den danske statsborger skal have status som arbejdstager, er det imidlertid også en betingelse, at familiesammenføringen skal være nødvendig for, at den danske statsborger kan udøve sin ret til at arbejde i det andet EU-land. Alene det, at den danske statsborger ønsker at bo i Danmark med sin udenlandske ægtefælle, er altså ikke nok. Derfor forventes dommen ikke at få betydning for et større antal sager.

Den anden dom betyder, at der ikke længere vil blive stillet krav om forsørgelse af ægtefælle og børn, hvis man som dansk statsborger har haft ophold som selvforsørgende i et andet EU-land og vender tilbage til Danmark som arbejdstager eller selvstændig.

Konsekvensen af den anden dom vil forventeligt berøre højst omkring en håndfuld sager om året, hvor der altså ikke vil blive givet afslag på familiesammenføring med den begrundelse, at forsørgelseskravet ikke er opfyldt.

Justitsminister Karen Hækkerup udtaler:

"De to nye EU-domme på familiesammenføringsområdet giver anledning til at ændre dansk praksis, så den stemmer overens med dommenes konklusioner. Jeg forventer, at praksisændringerne kun vil få betydning for et fåtal af sager om familiesammenføring efter EU-retten. Det skyldes blandt andet en betingelse om, at familiesammenføringen skal være nødvendig for, at man kan udøve sin ret til at arbejde i et andet EU-land. Dommene har selvsagt ikke betydning for reglerne om familiesammenføring efter udlændingeloven."

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, Tyskland, retten, Justitsminister, EU, selvstændig, statsborger, Justitsministeriet, arbejdsgiver, 2014, stemmer,

Vinderne af Nationalparkernes Fotokonkurrence 2014 er kåret

Nationalparkernes fotokonkurrence er blevet afholdt fra 23. marts til 25. maj 2014. Syv spændende kategorier
Fotokonkurrencen har været bygget op om syv forskellige kategorier, hvor alle interesserede har kunnet deltage med op til 10 billeder. Kategorierne har været: "Fred og velbehag", "Vand/svøm", "Luft/flyv", "Mennesket", "Tæt på og landskabet", "Fri kategori" og "Nationalparkdagen".

Der har været en overvældende interesse for fotokonkurrencen, hvilket har betydet et stort antal deltagere i alle kategorier. Samlet set er der blevet uploaded mere end 1500 flotte billeder fra de tre nationalparker: Thy, Mols Bjerge og Vadehavet.

Stort antal tilmeldte til fotovandringer og workshops
Under konkurrencen er der blevet arrangeret gratis workshops og fotovandringer, som har gjort det muligt for alle deltagende at lære meget mere om fotografering. To fotografer fra fotografikurser.dk har bidraget med tips, tricks og gode ideer til at blive endnu bedre til at tage smukke billeder.

I hver nationalpark er der blevet afholdt to fotovandringer med tilhørende workshop.

Gennemsnitligt har ca. 100 personer deltaget, og det betød to gange at locationen måtte ændres, da så mange var interesserede i at lære nyt. Til arrangementernes anden afholdelse var det glædeligt at opleve rigtig mange nye ansigter i de tre nationalparker.

Løbende har de mange deltagere kunnet uploade billeder fra hver kategori, og stemme på billeder, der fortjener publikumsprisen. Nu har professionelle fotografer og andre fagfolk så truffet det endelige valg om de billeder, der skal præmieres som vinderbilleder. Se offentliggørelsen af vinderbillederne på www.nationalparkfoto.dk.

Unik udendørs udstilling af vinderbillederne
Som et unikt tiltag bliver samtlige vinderbilleder efter kåringen udstillet udendørs i Nationalpark Thy, Nationalpark Mols Bjerge og Nationalpark Vadehavet.

Adm. direktør i CEWE Nordic, Ané Gyldholm, fortæller: "Det er meget glædeligt, at så mange interesserede fotoentusiaster har deltaget i Nationalparkernes spændende fotokonkurrence," og hun fortsætter, "I CEWE Nordic er vi stolte af, at vi efterfølgende kan sponsorere vinderbillederne til en unik udstilling udendørs, som ikke er set før. Billederne bliver produceret i aluminium, og det gør, at de kan holde til al slags vejr. På den måde får alle besøgende i nationalparkerne en unik oplevelse af en udendørs udstilling – med smukke billeder fra bl.a. deres udflugtssted."

Læs mere om præmierne og fotokonkurrencen på: http://www.cewefotobog.dk/community/fotokonkurrence.html

Læs mere her

tags: direktør, Mols, konkurrence, 2014,

onsdag den 18. juni 2014

ÅBENT BREV: Glemte SFI alligevel far

Kære Agi Csonka, Direktør for SFI, Pressen Folketingets Socialudvalg, Folketingets Ombudsmand

Vedr. : Glemte SFI alligevel far I en artikel den 8. juni 2014 i Kristeligt Dagblad konstaterede førende forskere, at far sjældent bliver spurgt i familie forskningen og at det har betydet at forskningen usynliggøre mænds rolle i familielivet.

I et debat indlæg den 12. juni gav Foreningen Far, som eksempel SFI rapporten baseret på 28 børn delvist fundet i forskernes eget netværk, som blev givet af SFI til folkevalgte politikere i forbindelse med evaluering af familie lovgivningen i 2012.

Kristelig Dagblad: Forskere spørger aldrig far
http://www.kristeligt-dagblad.dk/2014-06-08/forskere-spørger-sjældent-far

Foreningen Far: Hvorfor spørger forskere aldrig far
http://www.kristeligt-dagblad.dk/familieliv/2014-06-12/hvorfor-spørger-forskerne-aldrig-far

SFI har svaret i et indlæg i Kristeligt Dagblad den 13. juni under titlen SFI glemmer ikke far.
http://www.kristeligt-dagblad.dk/forældre/2014-06-13/sfi-glemmer-ikke-far

Foreningen Far må i den forbindelse spørge SFIs nuværende direktør om man er enig i den seneste artikel eller man ønsker, at beklage SFI rapporten, som blev givet til folkevalgte danske politikere for evaluering af dansk familie lovgivning i 2012.

For:

1. Valgte SFI ikke selv følgegruppen med 7 kvinder og kun 1 mand samt de 3 kvindelige forskere og 1 kvindelig afdelingsleder for rapporten

2. Hvorfor gjorde SFI ikke selv politikerne, pressen og befolkningen klart opmærksom på den manglende ligeværdighed i SFI undersøgelsen i sine pressemeddelelser og omtale

3. Er det korrekt at der i flere andre familie undersøgelser hos SFI kun deltager kvinder i følgegruppen og ingen mænd eller højst en mand

4. Er det korrekt at SFI kun sender breve til bopælsforældre (87% mor) når forældrene ikke bor sammen

5. I år 1999 i den større børneforløbsundersøgelse talte man med 5233 mødre og 55 mænd. Hvad var tallet i 2013 jfr. http://www.sfi.dk/børneundersøgelse-1258.aspx

Er der kort sagt hos SFI tale om ligeværdig forskning for børn og begge forældre eller er det tom snak i medierne i Kristelig Dagblad artiklen den 13. juni 2014.

Foreningen Far har ingen holdning til den bedste forælder m/k eller samværsform, som er familiernes frie valg og ansvar i respekt for familielivet, men notere sig at SFI på forsiden af rapporten viser et billede af et barn med ryggen til, i grå farver bærende på tunge tasker, alene på en vej og vidst oven i købet med en bamse. Vi noterer os samtidig at den ledende forsker i det lovforberedende arbejde forud for undersøgelsen afgav dissens imod deleordninger og fælles forældremyndighed.

Foreningen Far noterer sig på familiernes vegne at udvidede samværsordninger herunder deleordninger findes positive af de fleste forældre, som er de virkelige eksperter bl.a. fordi ordningerne kan give mere ro og kvalitetstid for nogle børn, dog ikke alle.

Vi skal samtidig gøre SFI direktøren opmærksom på at deleordninger for en gruppe af børn er direkte livsvigtige, da færre børn i dag har bopæl hos deres far end i 1980 og dette bl.a. skyldes at børn som objektivt skal bo hos deres far f.eks. hvis mor har det rigtig skidt i en periode, men behov for sociale ydelser som alene følger med bopælen, får bopæl hos mor og deleordning hos far eller far ryger ud af barnets liv. Det er bl.a. i denne gruppe vi finder nogle af de mest alvorlige børnesager med misinformering af rent lovtekniske årsager. På samme vis som fædre naturligvis kan træde ved siden af.

Så finder du som direktør for SFI, at SFI kan stå inde for en undersøgelse af 28 børn delvist fundet i forskernes eget netværk af 1.3 millioner børn i Danmark og udvalgt med en statistisk fordeling mellem børn med og uden sager i statsforvaltningen på 50%/50%, velvidende at de færreste børn i Danmark overhoved har haft sager i Statsforvaltningen

Hvordan forholder du dig derudover som direktør for SFI til ovennævnte undersøgelse i forhold til bestemmelserne i FN børnekonventionen artikel 3, den europæiske menneskerettighedskonvention artikel 8 og 14 samt ligestillingslovens kapitel 2 om at børns forældre hverken direkte eller indirekte må forskelsbehandles baseret på køn

Finder du som direktør for SFI at undersøgelsen i forbindelse med evalueringen af forældreansvarsloven 2012 bør trækkes tilbage af SFI med en beklagelse overfor vores folkevalgte politikere og danske børn og forældre

Finder du at rapporten om de 28 børn bør kontrolleres uvildigt i forhold til god forskningsskik og hvem som i givet fald bærer ansvaret for orienteringen til Folketinget, da undersøgelsen blev brugt på meget alvorlig vis i det lovforberedende arbejde, som en af to rapporter givet af Ankestyrelsen til vores folkevalgte politikere

Vi skal venligst spørge hvilke danske og internationale standarder SFI anvender for god forskningsskik på familie området

Læs mere her

tags: Danmark, euro, direktør, FN, politi, 2013, lovgivning, Folketinget, SF, 2012, pressemeddelelse, 2014, Forsker,

tirsdag den 17. juni 2014

Skorstensfejermester i kamp for renere luft

- Brug os skorstensfejremestre fra Skorstensfejerlauget, når danskerne skal lære at tænde rigtigt op i deres brændeovne. Vi er i kontakt med brugerne hver dag, og har den nødvendige viden, opfordrer fynsk skorstensfejermester, efter at miljøministeren nu vil sætte øget fokus på eksempelvis partikelforurening fra brændeovne. -I mit daglige virke fornemmer jeg med al tydelighed, at mine kunder er blevet mere miljøbevidste, når det drejer sig om brændeovne og korrekt optænding. Men der kan stadig gøres en del omkring oplysningsarbejdet og i den forbindelse kan vi skorstensfejremestre spille en endnu vigtigere rolle, end vi gør nu.

Sådan siger den fynske skorstensfejermester, Martin Holm Andersen, der i mere end 20 år har drevet firmaet, Hyrdinden. Udtalelsen kommer efter, at miljøminister Kirsten Brosbøll (S), for nylig lancerede en pakke, som med 149 millioner kroner skal nedbringe luftforureningen i Danmark.
Et af fokuspunkterne i pakken er partikelforureningen fra brændeovne, som i dag er at finde i næsten hvert tredje danske hjem.

I kontakt med brugere hver dag

-Vi har op igennem årene haft et glimrende samarbejde med Miljøministeriet. Således har skorstensfejrelauget allerede i dag et miljøteam, der i samarbejde med Miljøministeriet har afholdt homeparties for at lære danskerne om miljørigtig optænding. Men jeg mener, at det samarbejde kan intensiveres og udbygges yderligere. Som skorstensfejermester er du i daglig kontakt med brugere af brændeovne og kender de problemstillinger, der opstår, når det handler om at fyre rigtigt op, siger Martin Holm Andersen.
Han foreslår blandt andet, at Miljøministeriet i øget grad opfordrer danskerne til at tage kontakt til deres lokale skorstensfejermester, når emnet er korrekt fyring i brændeovne.

Tættere samarbejde med ministeriet

--Vi kender de forskellige optændingsmetoder til punkt og prikke, ligesom vi ved nøjagtigt, hvordan en brændeovn skal vedligeholdes. Og nøjagtigt hvilket brændsel, der er det helt rigtige. Jeg tilbyder i mit firma i forvejen at komme ud til borgerne og orientere om korrekt brug af brændeovne. Det er et vigtigt stykke arbejde jeg og mine kollegaer allerede i dag udfører. Men jeg tror på, der er tale om et samarbejde, der kunne udbygges og effektueres langt mere, end det er tilfældet i dag, fastslår Martin Holm Andersen.

Læs mere her

tags: Danmark, miljø, miljøbevidst, miljørigtig, luftforurening, Miljøminister,

mandag den 16. juni 2014

Deltag i fotokonkurrencen Sommerbilleder og vind fantastiske præmier

Den 1. juni 2014 lød startskuddet til den fedeste fotokonkurrence denne sommer. Kategorien er Sommerbilleder, og vinderne kan glæde sig til flotte præmier fra bl.a. Skallerup Seaside Resort, Ree Park og CEWE FOTOBOG. Konkurrencen
I konkurrencen Sommerbilleder har deltagerne mulighed for at vælge mellem fire temaer, hvorudfra de tager billeder. Det er op til deltagerne selv at bestemme, hvordan de vil fortolke temaerne.
Sommerbilleder har temaerne: Sommerglæde, Sommerens lys, Sommerkys og Sommermad.

Konkurrencen bliver afviklet i både Danmark, Norge og Sverige, og løber fra primo juni til 31. oktober 2014. Herefter bliver de bedste billeder kåret af professionelle fotoeksperter.

Sponsorer og præmier
Skallerup Seaside Resort sponsorerer 1. pladsen i konkurrencen med et dejligt ophold for 4 personer i et af deres skønne spahuse (type D4) – beliggende direkte ud til Vesterhavet. Ree Park sponsorerer 2.-5. pladserne med familiebilletter til 2 voksne og 2 børn (3-11 år), hvor de fantastiske smukke, farlige og sjældne dyr kan opleves i parken. Begge steder er der rig mulighed for, at familien frit kan boltre sig i aktiviteter for både små og store.

6.-20. pladserne kan glæde sig over at vinde flotte CEWE FOTOBØGER, hvor de nemt kan forevige sommerens oplevelser på en professionel måde.

"Sammen med vores fantastiske sponsorer, glæder vi os til at hylde sommeren med dette års sommerfotokonkurrence. Vi glæder os til at se de mange flotte billeder som bliver taget, og ser frem til at finde vinderne til de skønne præmier," udtaler adm. direktør for CEWE Nordic, Ané Gyldholm.

Deltagelse og tilmelding
Alle er velkomne til at deltage i konkurrencen, både unge som gamle. Det vigtigste er, at deltagerne elsker at tage billeder – og det er uanset om de tager billeder med smartphone eller spejlreflekskamera.

Deltagerne skal blot vælge en kategori og et tema (eller flere) at tage billeder ud fra, og derefter uploade på CEWE Nordics hjemmeside www.cewefotobog.dk. Så er de automatisk med i konkurrencen om de flotte sponsorpræmier fra bl.a. Skallerup Seaside Resort, Ree Park og CEWE FOTOBOG.

Tilmeld dig sommerens spændende fotokonkurrence på www.cewefotobog.dk, og læs mere om Skallerup Seaside Resort på www.skallerup.dk, og om Ree Park på www.reepark.dk.


Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, Norge, billetter, direktør, OB, konkurrence, kamera, 2014,

søndag den 15. juni 2014

Når feriestress bliver en passion

Mission: Vi vil gøre det nemmere at være rejsende. Det kan ikke passe, at man skal være stresset og føle det som et mareridt at skulle på ferie med dem man elsker allermest. Det er nu 5 år siden, at Jan Christensen fra Egå og hans familie på 4 stod og skulle på årets sommerferie.

Rejsen var for længst bestilt, og ferieperioden nærmede sig med hastige skridt, og det samme gjorde alle de ting der skulle ordnes inden ferien:

Er alle familiens pas stadig gyldige

og hvis ikke, hvor får vi dem så fornyet

og hvor lang tid tager det

Har vi 4 kufferter, der virker, og passer de egentlig til flyselskabets bagageregler. Er der noget, vi mangler til årets ferie rejsehåndklæder, nakkepuder, kuffertmærker, et pengebælte til at skjule vigtige dokumenter og kreditkort, solcreme eller måske en ny kabinekuffert, og hvor mange butikker skal vi nu besøge for at finde alt det, vi mangler til ferien

Disse og mange andre spørgsmål begyndte at trænge sig på, som de har gjort hvert år ved denne tid og så meget, at Jan Christensen blev helt stresset over, alt det der skulle klares inden familien kunne drage af sted på en velfortjent sommerferie.

Det gik ham faktisk så meget på, at han begyndte at tænke: det må kunne gøres lettere og som sagt så gjort.

Jan Christensen, Travelfreak.dk:

"Travelfreak.dk blev startet for 5 år siden, fordi vi selv synes, at det godt kunne være lidt stressende at skulle på ferie"

Familiens feriestress blev altså startskuddet til hjemmesiden Travelfreak.dk, som i dag 5 år senere rummer ikke mindre end 350 sider fyldt med gode råd, rejsetips, links til rejserelevante sites som f.eks. de officielle hjemmesider for 160 landes turist-information.

Samt en yderst velassorteret rejsewebshop, som har alt fra rejsetandbørste til kuffert og alt det andet, du står og mangler, når du skal ud at rejse. Travelfreak.dk hjælper hver dag 100-vis af rejseglade danskere med blive klar til ferien.


Læs mere her

tags: penge, stress, solcreme, sommerferie,

lørdag den 14. juni 2014

To peel or not to peel

"To peel or not to peel" - det er måske ikke helt hvad Hamlet spurgte sig selv om da han gik gangene tyndt på Kronborg – men det er det som udviklingshuset Fabrikators prøver at fortælle danskerne vi skal spørge os selv om. Og det går helt godt! Hele 400.000 par skrubbehandsker har fundet vej over disken alene hjerhjemme og alt i 2,5 mio par på verdensplan,- og salget går stadig strygende. "Man må nogle gange knibe sig i armen" siger Peter Andensen en af folkene bag succes'en Skrub'a. "Da vi startede havde vi slet ingen forventninger, og at 25 % af alle husholdninger i Danmark bruger skrubbehandsker til at rense nye kartofler er da bare helt fantastisk" Flere og flere har også fået øjenene op for handskernes kvalitet hele året rundt og er således ikke længere kun en sæsonvare, men at finde i butikkerne altid. Så kombinér det praktiske med det sunde næste gang du står og mangler en værtindegave eller skal forkæle et par store mandehænder med en praktisk gave.

Handskerne findes også til børn og til fisk – endda in en 100 % vandtæt udgave.Skrub'a handsken koster kr. 29,95 og 24,95 til børnene.

Læs mere her

tags: Danmark,

VM-klar Krimi der får dig til at glemme kickoff

"Sort søndag" – En italiensk krimi om fodbold, matchfixing og en usædvanlig kriminalkommissær. Det er sæsonens vigtigste kamp i serie A, den som kan afgøre mesterskabet. Anden halvleg burde være i gang, men kampens dommer, Ferretti, er der ikke. Man finder ham hængt i omklædningsrummet.

Det kommer som en bombe for den italienske fodboldverden. Tvivlen, ondskabsfuldhederne og rygterne svirrer, mesterskabet afbrydes. Alle hvisker det ord, man ikke tør sige højt: matchfixing.

Men fodbolden er for vigtig. Og derfor lægges der fra alle sider pres på kriminalkommissær Marco Luciani, for at han skal acceptere den officielle sandhed: Fodbolddommeren har begået selvmord.

Luciani bliver udsat for smiger, trusler og overfald. Derefter prøver de at bestikke ham. Han har sin unge, ambitiøse vicekommissær, Giampieri, til at hjælpe sig, og derudover dukker den smukke detektiv, Sofia Lanni, fra fodbolddommerens forsikringsselskab, op, og tilbyder sin assistance. Men Luciani er vant til kun at stole på sig selv. Den næsten to meter lange, magre kriminalkommissær løber to timer om dagen, bor i en forfærdelig etværelses lejlighed, spiser næsten ikke noget og drikker kun Schweppes Lemon. Men han er typen, der ikke giver op - også fordi fortiden ikke giver ham lov til at acceptere en letkøbt sandhed.

FAKTA
Forfatter: Claudio Paglieri
Pris: 199 kr. inkl. moms
Sider: 308 sider
ISBN: 978 87 91300 21 9
Udkommer: 12. juni 2014

Information: Yderligere oplysninger om indhold, forfatter, interviewaftaler etc. kan fås ved henvendelse til forlaget.

Anmeldereksemplar Kan rekvireres ved henvendelse på tel. 70 15 14 00 eller info@globe.dk

Læs mere her

tags: selvmord, mesterskab, interview, fodbold, forsikringsselskab, overfald, moms, forfatter, 2014,

fredag den 13. juni 2014

Sankt Hans og smagen af sommerfrugt

Denne servering - med jordbær, mangofrugt, melon, friskpresset appelsin og ristet marcipan - kan næsten ikke blive mere frisk og sommerlig på en Sankt Hans aften Nyplukkede jordbær direkte fra haven eller friske fra gårdbutikken er noget ganske særligt. For danske jordbær har deres helt specielle og dejlige kraftige smag af bær og en fin sødme skabt af solens varme stråler. Helt perfekte til en Sankt Hans jordbærsalat med marcipancroutoner.

Sankt Hans er bål, samvær og Midsommervisen. Bålene og traditionerne varsler, at lyset vender, og
at det nu går mod mørkere tider. Ved sådanne overgange troede man i gamle dage, at der var frit spil for overnaturlige kræfter.

Det er af denne grund, vi har den gamle tradition med at brænde en heks på Sankt Hans-bålet. For at sikre, at de onde kræfter, der er på spil denne nat, ikke får plads i den kommende tid, men derimod sendes helt til Bloksbjerg.

Jordbærsalat med marcipan croutoner
(4 personer)

150 g Original Odense Marcipan
1 spsk. rørsukker
Revet appelsinskal fra 1/2 økologisk appelsin
1/2 kg jordbær
1 lille mangofrugt
250 g melon i tern
1/4 dl appelsinlikør
1/2 dl friskpresset appelsinsaft
1 bdt. frisk mynte

Skær marcipanen i tern og vend dem i rørsukker blandet med revet appelsinskal. Læg marcipan-croutonerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 225º C i ca. 8 min. til de er gyldne og sprøde.

Halver jordbærrene. Skræl mangofrugten og skær kødet fri fra stenen. Skær mangofrugten i tern og bland dem med jordbær og melon. Hæld cointreau og appelsinsaft over frugten og lad den trække lidt.
Drys med frisk mynte og marcipancroutoner og server straks.


Læs mere her

tags: Odense, økologi, frugt, salat,

torsdag den 12. juni 2014

Mere tryghed for hundeejere

Fremover bliver det forbudt at skyde strejfende hunde, samtidig justeres udskældt regel, som har ført til unødige aflivninger af hunde. Et bredt flertal i Folketinget vedtog i dag den nye hundelov. Fra 1. juli er det forbudt at skyde hunde, der strejfer. Til gengæld kan ejeren risikere en bøde på op til 2.000 kroner, hvis ejerens hund gentagende gange støver rundt på andres jord.

- Der er slet ingen tvivl om, at ejere har et ansvar for deres hunde og skal sikre sig, at de ikke strejfer og gør folk utrygge. Men samtidig var det helt uholdbart, at private kunne lege sherif på egen jord og skyde hunde, der var på springtur. Hundeloven skal sikre, at vi aldrig mere får en sag som den om Balder, fastslår fødevareminister Dan Jørgensen.

Den nye hundelov byder også på ændringer af den såkaldte skambidsparagraf. I fremtiden vil hundejere have krav på en hundesagkyndigs vurdering.

- Hunde skal selvsagt ikke bide og der skal være mulighed for klare sanktioner, hvis de sker. Men situationer hvor hunde aflives, fordi de fx i leg kommer til at bide en anden hund, må aldrig opstå igen.

- Samlet set har jeg forsøgt at lytte til de mange hundeejere, som har været utrygge for at deres kæledyr måske en dag blev skudt eller aflivet, fordi de var løbet væk eller kommet op at toppes med en anden hund. Den nye lov giver mere tryghed for hundeejere, siger Dan Jørgensen.

Læs mere her

tags: Folketinget, fødevareminister,

onsdag den 11. juni 2014

Danmark praktiserer hunde aflivnings terrorisme !

Der står ingen steder i loven at en hund SKAL aflives. Der KAN gives påbud om at indhegne sin ejendom, at føre hunden i snor, at hunden skal bære mundkurv, eller at hunden skal aflives. Er det så ren drabslyst der i samtlige tilfælde får myndighederne til at springe de mildere sanktions muligheder over Så skal Charlie ( En selskabshund af Fransk Bulldog race ) alligevel aflives.

Ejeren skriver dette på Facebook i dag : - Ja, så er det i morgen min lille Charlieboy skal aflives.. Vi (mig og Fair Dog) tabte slaget mod hhv. Politiet og Rigspolitiet efter Charlie havde bidt en stor hund i øret, fordi min snor knækkede.. Charlie har været opbevaret (ja for han er jo bare en genstand i hundelovens kyniske øjne) på et ukendt pensionat i nu 10 uger mens sagen har kørt.. Jeg er blevet fysisk og psykisk nedbrudt, stykke efter stykke, dag efter dag, i 10 uger.. For slet ikke at turde tænke på, hvor skadet Charlie er, også fysisk og psykisk..

Charlie når kun at blive 3 år, 3 mdr og 11 dage gammel.. Selvom min sjæl græder ved jeg, at han har haft det bedste liv han kunne få.. Cyklet lange ture med kæmpe hundesmil og tungen ude, badet i havet og hentet store pinde, hilst på mange dejlige hunde og deres ejere (for de findes også), givet folk et skævt smil på når han kom gående med sit skægge udtryk, som kun en fransk bulldog kan have.. han vil blive savnet og evigt elsket af mig, min familie og vennekreds..

Jeg har lært, at vi kun er små pissemyre i en kæmpe myretue, hvor vi ikke har noget at skulle have sagt.. jeg har lært, at selvom man kæmper og kæmper, så er det ikke nok.. jeg har lært, at det ikke kan betale sig at være ærlig mod skadelidtes ejer eller politiet.. jeg har lært, at hvis der nogensinde skulle være en næste gang, så løber jeg.

I morgen siger jeg farvel til min stjerne og sender ham et bedre sted hen.

Vi på DyrenesVel.dk mener at det er den rene terrorisme myndighederne har gang i, for der står ingen steder i loven at en hund SKAL aflives. Der KAN gives påbud om at indhegne sin ejendom, at føre hunden i snor, at hunden skal bære mundkurv, eller at hunden skal aflives. Så det er tilsyneladende ren drabslyst der får myndighederne til at springe de mildere sanktions muligheder over.

DKK ( foreningen Dansk Kennel Klub ) har udsendt følgende skrivelse omkring hvordan skambidning defineres sidste år ifm. at Tyske turister ikke turde komme på ferie med hund i Danmark, og det lader desværre til at det ikke holder alligevel.

- Lovens § 6, stk. 5 siger: Hvis en hund ved et overfald har skambidt et menneske eller en anden hund, skal politidirektøren lade hunden aflive. Der skal altså være tale om et overfald – ikke bare to hunde, som "kommer op at toppes". Der skal også være tale om skambidning. Her er det korrekt, at skambidning er defineret meget omfattende i loven, nemlig som skader, der kræver at offeret må sys. Begge krav (overfald og skambidning) skal altså være opfyldt, for at politiet anvender denne paragraf i loven.

Lad os alle sprede budskabet om denne umoralske og især udanske måde myndighederne behandle hunde ejerne på her i 2014. Lad os hive fat i politikere, myndigheder, og foreninger for at lægge pres på at vi får taget denne aflivnings standard procedure af bordet igen.

Danmark bryster sig af at være forgangsland indenfor dyrevelfærd, men hvad nytter når man samtidig slår folks kæledyr ihjel

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, politi, Facebook, overfald, 2014,

søndag den 8. juni 2014

Få målt dit blodtryk og oplev Sebastian Dorset på Hovedbanegården

Spis mindre salt og undgå blodprop i hjernen. Hjernesagen måler blodtryk og deler gode råd, gode grin og madopskrifter ud på Københavns Hovedbanegård. Sebastian Dorset står for grinene. Mandag den 12. maj kl. 14-17. Vi spiser for meget salt, og salt giver forhøjet blodtryk. Forhøjet blodtryk er den vigtigste og alvorligste årsag til blødning og blodprop i hjernen, apopleksi.
Hjernesagen lancerer sin landsdækkende kampagne "Mindre salt – mere krydderi" med blodtryksmåling over hele landet i maj.

I dag spiser vi gennemsnitligt ti gram salt hver dag. Syv af dem får vi fra forarbejdede fødevarer. Og der er meget salt i de fødevarer, vores indkøbsposer er fulde af, som bacon, skinke, spegepølse, røget kød, røget fisk og oliven. Der er også fødevarer, som KAN indeholde meget salt, og hvor man bør sammenligne produkter, inden man vælger: brød, pastasovs, pizza, færdigretter, morgenmadsprodukter, ketchup, mayonnaise og ost.

Højst en skefuld om dagen
Erstat saltet med krydderier og lav mad uden ret meget salt. Det kan tage lidt tid at vænne sig til smagen, men hvis man kommer ned på at spise en teskefuld salt om dagen – alt inklusive – er man ifølge forskerne på den rigtige side. I posen med materialer finder du opskrifter og et hjul med forslag til krydderier, der kan erstatte saltet.

Hver dag får 35 en blodprop i hjernen
En million danskere skønnes at have forhøjet blodtryk. Et normalt blodtryk ligger under 140/90 mmHg. Hver dag får 35 mennesker i Danmark en blødning eller en blodprop i hjernen, og sammen med kræft og hjertesygdomme topper blodprop og blødning i hjernen listen over det, der slår os ihjel i den vestlige verden. Overlever man, er det ofte til en tilværelse med alvorlige handicap.

Vi kan formentlig ikke udrydde blodpropper og blødninger i hjernen, men en god start er at bruge mindre salt og tænke over, hvad vi lægger i indkøbskurven.

Komiker Sebastian Dorset underholder kl. 14.30, 15.30 og 16.30

Læs mere her

tags: Danmark, København, pasta, krydderi, Sebastian Dorset, spegepølse,, sygdom, handicap, blodtryk, hjertesygdom,

lørdag den 7. juni 2014

Den nye generation er parat til Dirch Passer – Passer det

Mette Mahler, som er bibliotekar på Frederiksberg Hovedbibliotek, har skrevet denne søde historie til os: "Forleden kom min søn på 6 år og jeg forbi en plakat. Han spurgte, hvad der stod på plakaten, for der var et sjovt billede af en mand i en hoppegynge. Jeg læste højt, at der er Dirch Passer Festival i Lindevangsparken søndag den 11. maj. Hvortil han logisk nok spurgte: "Hvem er Dirch Passer " Så slog det mig, at der er et helt nyt kvarter på Frederiksberg, som bliver kaldt revykvarteret med Jesper Kleins Plads, Preben Kaas Vænge, Osvald Helmuths Vej og Dirch Passers Allé. For mig er det kendte skuespillere, fra da jeg var barn. Men hvor mange af den yngste generation kender dem overhovedet "

Og nu er der mulighed for at lære Dirch Passer bedre at kende. Søndag den 11. maj i Lindevangsparken vil der være Dirch Passer Festival i Lindevangsparken kl. 15.30 - 20.30. Kom og vær med. Der vil være masser af skæg og sjov med optræden, konkurrencer for både børn og voksne.

Det er lykkedes idémanden Henrik Hansen at få festivalen planlagt på bare tre måneder på et meget begrænset budget, og det er kommer til at løbe rundt. Det har været muligt på grund af frivillig arbejdskraft som har hjulpet. Og der er plads til mange flere. Der er brug for skuespillere, professionelle såvel som amatører der tør tage udfordringen op og komme med deres egene version af en Dirch Passer-sketch efter eget valg. Tør du Kom og gi' et nummer eller sig et par ord, som kunne være Dirch Passers. I bedste tilfælde kan du komme hjem med en af de flotte præmier. Vi skal det bare ha' det sjovt.

Rådmand Morten Jung som er formand for Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg til byde velkommen og Sebastian Dorset vil være konferencier under dagens program. Birgit Sandberg, som har lavet en buste at Dirch Passer, kommer muligvis forbi og viser resultatet til de besøgende. Formålet med projektet er nemlig at få rejst en mandshøj statue af Dirch Passer i 2016, hvor Dirch Passer ville være fyldt 90 år. Der vil senere blive udskrevet en skulptur-konkurrence, og vinderprojektet skal være en folkegave for at hylde og ære Dirch Passer.

Penge til skulpturen skal samles ind ved flere forskellige arrangementer og projekter. Bl.a. arbejdes der på at finde samarbejdspartnere til gennemførsel af motionsløb rundt i landet samt gennemførsel af en fodboldcup. Det er tanken at der til begge begivenheder vil være kendte skuespillere og tidligere fodboldstjerner som deltagere. Hvis der kan opstå en tradition med en Dirch Passer fodboldcup, vil det være helt perfekt.

Og hvad med at lave en animationsfilm over en af Dirch Passers mange udødelige film i samme stil som den der blev lavet med Olesen Banden for et par år siden Animationsfilm er en oplagt mulighed for at få nye generationer til at få øjnene op for den humor og det humør Dirch Passer står for. Ideen skal afprøves sammen med flere andre spændende forslag der arbejdes med.

Idémanden Henrik Hansen vil være til stede under festivalen iført Dirch Passers originale klovnekostume fra Tivolirevyen i 1980 som han har fået lov til at låne til lejligheden – og alle er meget velkomne til at hilse på "Dirch Passer" personligt.

Læs mere her

tags: Tivoli, Frederiksberg, skuespiller, fodbold, 2016, arbejdskraft, konkurrence, Sebastian Dorset,

fredag den 6. juni 2014

Vold mod kvinder er et samfundsproblem – ikke et kvindeproblem

President elect, for Zonta International Mariá José Landeira Østergård taler lørdag den 14. juni 2014 kl. 14 om langtidsholdbare strategier til at forebygge vold mod kvinder. Det sker ved den fælles nordiske ligestillingskonference, Nordisk Forum Malmø 2014, der foregår fra den 12.-15. juni 2014. Vold mod kvinder er ikke et kvindeproblem. Det er et samfundsproblem, der skal løses af kvinder og mænd, som er parate til at foretage de nødvendige forandringer ved at identificere og udrydde årsagerne til volden, fremfor at forsøge at kurere dens konsekvenser. Det mener den kommende præsident for organisationen Zonta International, danske María José Landeira Østergård, der lørdag den 14. juni kl. 14 taler på Nordisk Forum i Malmø om:

"Prevention of violence against women through measurable strategies of lasting impact".
- Hvis vi skal have succes med at forebygge vold, så er der brug for forskellige strategier i forhold til det enkelte menneske, imellem partnere, i lokalområdet og i samfundet generelt, siger María José Landeira Østergård.

Zontas kommende præsident foreslår, at drenge og piger allerede tidligt i skolen skal lære at genkende og forebygge de situationer, der fører til vold, og at mænd generelt skal inddrages i arbejdet med kønsligestilling.
- Det vi har brug for nu, er at mænd engagerer sig og deltager i processen med at forstå årsagerne til volden, at mænd og kvinder definerer, hvordan volden kan forebygges og at vi sammen skaber den sti, vi skal følge for at opnå holdbare resultater, siger María José Landeira Østergård og understreger:

- Bevidsthed om årsagerne til vold samt uddannelse til forebyggelse er gode værktøjer til at ændre holdninger hos både mænd og kvinder, og jeg er overbevist om, at dette er vejen frem for at opnå en verden fri for vold mod kvinder.

Kontakt:
Maria José Landeira Østergård, tlf.: +45 22 75 44 20
Marianne Due, Zonta distrikt 13, 20 og 21, +45 23 68 28 10

"Prevention of violence against women through measurable strategies of lasting impact".
Lørdag den 14. Juni klokken 14-15.30 i lokale "Pankhurst".
Malmø Messen, Hyllie Station Torg 4 , Malmø. Arr.: Zonta distrikt 13, 20 og 21


Læs mere her

tags: uddannelse, Malmø, præsident, strategi, organisation, 2014, værktøj,

100 % tilfredshedsgaranti eller pengene tilbage!

CEWEs topprodukt CEWE FOTOBOG har siden lanceringen i 2005 udviklet sig til Europas mest populære fotobog. Millioner af kunder har tillid til bogens udsøgte, prisbelønnede kvalitet. CEWE indfører nu yderligere tre brands med 100 % tilfredshedsgaranti: • CEWE CARDS - til kreative budskaber på kort
• CEWE KALENDER - til årets bedste motiver
• CEWE VÆGBILLEDER - til de store øjeblikke

CEWE CARDS
CEWE tilbyder mange størrelser og varianter af post- og foldekort. Samtidig kan du vælge blandt forskellige papirtyper og benytte over 1.200 designs til – sammen med dine egne fotos og tekster - at lave dine egne, personlige kort!

Nyhed: Inden for kort tid muliggør en feature i softwaren, at du kan indsætte videosekvenser i dine kort, så budskaberne bliver mere levende og nærværende. Modtageren kan så ved hjælp af en påtrykt QR kode afspille video-klippene på sin smartphone/tablet og glæde sig over kortets visuelle og auditive budskab.

CEWE KALENDER
Med en fotokalender bliver du måned for måned mindet om en ny dejlig oplevelse eller et øjeblik i nærværets tegn. Kalenderen har plads til årets bedste billeder, som kan fremhæves og prydes med flotte designs. Fotokalenderne kan fås i alsidige udformninger og i forskellige formater og papirkvaliteter: Fra vægkalendere i formaterne A4, A3 og A2 på ægte fotopapir henover dekorative bordkalendere til fødselsdags- og årskalendere. Du kan selv vælge ønsket startmåned og årstal på din favoritkalender.

CEWE VÆGBILLEDER
Du kan bestille dekorative vægbilleder med dine egne fotos på utallige materialer, i forskellige formater og med flotte tematiske designs. Der er, med garanti, noget for enhver smag: plakater, lærred, aluminium, akrylglas, hård skumplade, klæb eller galleri tryk. Lad også produktet "flerdelt vægdekoration" få din opmærksomhed: et foto, som er afbilledet på 2, 3 eller 4 separate dele, som så hænges op med 3 centimers afstand fra hinanden. Virkningen er udtryksfuld og afspejler tidens trend. Det nye produkt "fotopanel" i et langt format viser billeder på en ny og spændende måde.

100 % tilfredshedsgarantiernes betingelserOvenstående tre produktgrupper er nu også omfattet af CEWEs 100 % tilfredshedsgaranti.

Du kan over for din fotoservice-udbyder henvise til tilfredshedsgarantierne, såfremt du ikke skulle være tilfreds med dit fotoprodukt: CEWE CARDS, CEWE KALENDER eller CEWE VÆGBILLEDER. Inden for to uger efter modtagelse af din ordre har du mulighed for at reklamere og få et nyt eksemplar af dit personlige fotoprodukt - eller få pengene tilbage.

Adm. direktør for CEWE Nordic, Ané Gyldholm udtaler: "Vi er i koncernen stolte over at kunne give vores kunder 100 % tilfredshedsgarantier på yderligere tre produktgrupper – udover den allerede introducerede tilfredshedsgaranti på vores bestseller CEWE FOTOBOG. "

Ané Gyldholm tilføjer smilende: "Garantierne indikerer ufravigeligt, at CEWE står garant for den højeste kvalitet - og at vi tør give bindende garantier herpå."

Læs mere på www.cewefotobog.dk og https://www.facebook.com/CEWEFOTOBOG

Læs mere her

tags: Europa, direktør, OB, penge, kreativ,

torsdag den 5. juni 2014

Fars dag 5. juni

Foreningen Far er på Fars dag tilstede ved Rundetårn mellem kl. 10-14 i København. Kig forbi for en snak, hør om vores frivillige arbejde eller få et godt råd med på vejen. Flere fædre er i dag på banen end nogensinde i Danmark og flere familier lever i dag ligeværdigt. Alligevel kører familie lovgivningen i hestevogn og splitter forældrene i A og B forælder, når det gælder barnets kærlighed, omsorg og tryghed.

Foreningen Far anbefaler politikerne at gennemføre en lovreform for ligestilling af barnets forældre i familie lovgivningen og praksis i Danmark. Det er på tide vi behandler mennesker for de gode mennesker de er i familielivet m/k med fokus på hele familien.

Glade forældre og positivt samarbejde giver sunde og trygge børn.

OM FARS DAG

Fars Dag er oprindelig en amerikansk idé. I Danmark blev Fars Dag indført i 1935, og dagen fejres altid samtidig med Grundlovsdag d. 5. juni.

Fars Dag er en amerikansk kvindes opfindelse, nemlig Sonora B. Dodd. Hun fandt på Fars Dag i 1909, efter at have lyttet til en prædiken omkring Mors Dag. Derfor besluttede hun, at hendes far også skulle mindes med en speciel dag. Hendes far var landmand og hed William Smart. Han var veteran fra Den Amerikanske Borgerkrig og blev enkemand, da hans kone (fru Dodds mor) døde i barselssengen med deres sjette barn. Derefter tog William sig af den lille, fem større børn og pasningen af deres lille gård i staten Washington. Da fru Dodd selv stiftede familie, gik det op for hende, hvor selvopofrende, hendes far havde været over for hende og den store børneflok.

I 1926 blev der dannet en national "Fars Dag"- komite i New York. Den amerikanske Kongres anerkendte imidlertid først dagen i 1956, og i 1966 gjorde præsident Johnson "Fars Dag" officiel. I 1972 underskrev daværende præsident - Richard Nixon - en erklæring, som gjorde dagen til en officiel amerikansk helligdag. I Danmark blev Fars Dag indført i 1935.

OM FORENINGEN FAR

Foreningen Far har 40 års erfaring på familie området og har årligt over 100.000 besøgende fra 300 danske byer og 50 lande, som henvender sig for vejledning om familie spørgsmål. Foreningen Far taler med kernefamilier og moderne familier - og støtter mor og far ligeværdigt med fokus på positivt samarbejdet og barnet i centrum.

Foreningen har landsdækkende rådgivningscentre, hvor alle er velkomne og man bare møder op. Åbningstiderne finder man på www.foreningenfar.dk. Foreningen Far deltager i høringssvar og orienterer hver eneste uge politikere, offentlige ledere og pressen om mønstre i familierne - og kommer med gode råd.

Vi skal have alle børn og forældre med i fremtidens velfærdssamfund.

Læs mere her

tags: New York, Danmark, København, politi, Washington, lovgivning, præsident,

onsdag den 4. juni 2014

10 must have til ferien

Her er alt det du absolut ikke kan undvære i ferien. Uden mad og drikke dur helten ikke, lidt det samme kan man sige om ferien og det dertil hørende udstyr.

Firmaet Travelfreak.dk har alt det du mangler til rejsen (og lidt til), de har fundet 10 rejseprodukter frem, som du absolut ikke kan leve foruden, når du skal på ferie:

• Smart kabinekuffert med separat udvendigt rum til din tablet.
• En luksus nakkepude i ekstra blødt microfleece.
• Et super let rejsehåndklæde, der tørrer før du får set dig om.
• Dåselåg der sikrer, at du ikke får insekter og andet skidt i sodavanden.
• Den ultimative drikkedunk med lomme til kontanter, nøgle og kort.
• Et par "sexede" rejsestrømper, der holder blodomløbet i gang.
• Yatzy spil – 2 kolde fra kassen og et spil yatzy, er der noget bedre
• Et "Snake Pink" kuffertmærke, gør det let at kende familiens kuffert.
• En nuttet picnickurv, med udstyr til en romantisk picnic for 2.
• Sovemaske og ørepropper, så er der intet der kan forstyrre din nattesøvn – go' nat.

Med disse skønne rejseprodukter i bagagen, så går du i hvert fald ikke ned på udstyret i ferien.

Hvert af disse smarte ferie gadgets har sin helt egen unikke funktion og fælles for dem alle er, at de gør ferien lidt bedre.

Find alle de skønne ting på www.travelfreak.dk og gå ind på deres webshop.

Læs mere her

tags: sex, roman,

tirsdag den 3. juni 2014

Makedonien er det nye sort indenfor feriemål

Det lille land med de høje bjerge og den venlige befolkning er ved at bide sig fast hos danskere, der er blevet trætte af masseturismen. Hvor skal man holde sommerferie, hvis man gerne vil have alle bekvemmelighederne ved en charterferie, men er træt af de traditionelle chartermål Og hvis man vil have sol, lækker mad og masser af aktiviteter for hele familien

Svaret er Makedonien. Det lille land i Sydeuropa er blevet populært blandt danskere, som har lyst til lidt mere end bare at ligge i en liggestol ved stranden. Og som savner de tidligere meget billige priser i Tyrkiet og Grækenland. Makedonien er et af de billigste ferielande i Europa, og du kan let få et måltid mad inkl. vin og vand til en halvtredser.

Alk Rejser har netop haft et års fødselsdag, men de har allerede sendt mange ned til den hyggelige ferieby Ohrid og tilbagemeldingen er den samme: Positiv.

"Mange af vores gæster fortæller, at de oplevede meget mere, end det de oprindeligt søgte, da de bestilte rejsen. Makedonien er et gammelt kulturland med en lang og spændende historie. Der er så meget at se og lave, og det er trygt at gå ud på egen hånd, fordi folk er så venlige. Derudover er landet ikke større end Jylland, så man kan nå langt omkring i løbet af sin ferie", fortæller Naja J. Hursid, som ejer rejsebureauet:

"Der er noget for enhver smag – lige fra vandring i bjergene, paragliding og dykning til gåture i de gamle bydele. Samtidig undgår man at rende ind i turister ved hvert andet gadehjørne".

Alk Rejser har valgt udelukkende at fokusere på rejser til Makedonien, og har en bred vifte af temarejser for eksempel vandreture, adventure og wellness.

Om Alk Rejser
Rejsebureauets ejer Naja J. Hursid er født i Danmark, men hendes forældre er makedonere, og som barn tilbragte hun alle sine ferier i landet. Som voksen fortsatte hun med at holde ferie i Makedonien, denne gang med sin mand og sine børn. Hun undrede sig over, at der ikke var flere danskere, der havde fået øje på landet, og i marts, 2013, oprettede hun rejsebureauet Alk Rejser ud fra et ønske om at vise landet frem for danskerne. Det er Naja J. Hursid selv, der planlægger alle rejserne, og har personlig kontakt med gæsterne. Hun taler sproget flydende, og har et indgående kendskab til landet.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Europa, Makedonien, 2013, Jylland, Grækenland, sprog, rejsebureau, sommerferie,

mandag den 2. juni 2014

Stor sommeroplevelse i vente i slotsparken

Den kongelige Ballet drager igen ud i sommerlandet, og første stop bliver Møgeltønder. Der er gratis billetter til forestillingen fra den 8. maj Sidste gang de var her for at danse, blev det en stor oplevelse for de mange tilskuere i Slotsparken i Møgeltønder. Men på grund af regn desværre en lidt kortere oplevelse end planlagt.

Både Den Kongelige Ballet og Tønder Teater håber, at publikum kan nyde en hel forestilling, når den verdensberømte ballet igen gæster Tønder Kommune. Det sker tirsdag den 10. juni kl. 19. Og ligesom sidste år opføres forestillingen i det fri ved Schackenborg Slot i Møgeltønder, hvor Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie velvilligt stiller en del af den smukke slotspark til rådighed.

Forestillingen i Møgeltønder bliver ekstra festlig, fordi den er premiere på Den Kongelige Ballets årlige sommerturne. I år er det niende gang, balletten drager på turne rundt om i det danske sommerland. I alt syv danske byer får besøg af de dygtige dansere. Som nævnt med Møgeltønder som den første.

- En premiere er altid noget særligt. Og når det så oven i købet er Den Kongelige Ballet, der har valgt at holde premiere her hos os, ja så bliver det ikke ret meget større. Vi glæder os meget, og jeg er sikker på, at rigtig mange mennesker igen i år vil finde vej til Møgeltønder for at få del i denne enestående kulturoplevelse med det kongelige slot som en fantastisk kulisse, siger Palle Guldbrandsen, formand for Tønder Teater. Sammen med bl.a. Tønder Kommune står Tønder Teater for en del af det praktiske ved forestillingen i Møgeltønder.

Gratis billetter

Som altid ved Den Kongelige Ballets sommerturneer er det gratis at overvære forestillingen. Men man skal have billet for at komme ind i slotsparken. Gratis billetter kan bestilles hos Tønder Turistbureau på tlf. 74 72 12 20 fra torsdag den 8. maj og frem til tirsdag den 10. juni. Man skal selv hente bestilte billetter på turistbureauet senest kl. 17 den 10. juni.

Der vil ikke være siddepladser i parken. Man sidder i det grønne, men på særligt anviste steder vil der dog være mulighed for at sidde på små havestole og evt. nyde sin medbragte mad.

Drikkevarer (vand, øl, vin, sodavand, kaffe) må ikke medbringes, men kan købes i parken, hvor der også er udlevering af forudbestilte picnickurve til 60 kr. pr. person.

Der vil være adgang til parken fra slottets hovedindgang mod nordøst fra kl. kl. 17.00.

- Sidste år måtte forestillingen desværre afbrydes, fordi det begyndte at regne. Vandet gør gulvet spejlglat, og så er det simpelthen for farligt for danserne at optræde. Vi krydser fingre for tørvejr denne gang, så vi kan få fuld glæde af det fornemme besøg, siger Palle Guldbrandsen.

Programmet

Årets sommerforestilling byder på uddrag fra Etudes, Sylfiden, Kameliadamen, Minus 7, FØLING.FØLING.VENT.SLUT, Come Fly Away og Et folkesagn og den smukke Grand Pas Classique.

Udover Møgeltønder besøger balletten i år også Billund den 11. juni, Nationalpark Thy den 12. juni, Silkeborg den 13. juni, Munkebo den 14. juni, Gentofte den 15. juni og Roskilde den 18. juni.

Den Kongelige Ballets samarbejdspartnere ved Møgeltønder-forestillingen: Tønder Teater, Tønder Kommune, Landdistriktsudvalget, Sydbank Fonden, Kulturelt Forum og Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie.

Læs mere her

tags: billetter, Billund, Sydbank, Roskilde, Silkeborg, Schackenborg Slot, Tønder, Schackenborg, kaffe,

Hvad irriterer dig op til ferien

Føler du også at der er mange ting du skal have styr på inden ferien og kunne du godt tænke dig, at det var bare lidt lettere Når nu du skal på ferie, er så nogle ting, som du tænker det må kunne gøres lettere eller hvor finder jeg viden om det.

Hvad skal jeg hvad må jeg når jeg skal ud at flyve. Hvor stor må min kabinekuffert være, hvor meget må jeg have med som indchecket bagage, hvor finder jeg en oversigt over flyselskabernes håndbagageregler.

Findes der en APP, som gør det lettere at finde en billig restaurant i Barcelona, hvilke rejseselskaber tilbyder aktiv ferie, findes der en rejsetaske med hjul, som kan foldes sammen så den næsten ingenting fylder, når den ikke er i brug, hvad er max målene for kabinetasker hos de forskellige flyselskaber .

Der er som regel rigtig mange spørgsmål, som trænger sig på og mange ting man skal have styr på, når familien skal på ferie.

Men fortvivl ikke, der er hjælp at hente, hjemmesiden www.Travelfreak.dk er fyldt med gratis rejsetips, råd, links og andre rejserelevante oplysninger, som er frit tilgængelige og kun har et formål: At gøre det lettere for dig at være rejsende.

Så næste gang du skal pakke din kuffert for at komme ud at rejse og mangler lidt hjælp til turen kan du besøge deres hjemmeside, hvis ikke de lige giver dig svaret, så har de sikkert et link til en anden side, hvor du kan få hjælp.


Læs mere her

tags: restaurant, Barcelona,

søndag den 1. juni 2014

Bakken holder liv i lopperne

Det nye drive in-loppemarked om søndagen på Bakken har haft en våd start, men nu lysner det for loppefolket. Pjerrot pustede liv i lopperne første søndag i maj, og nu fortsætter det up front med nye tider alle søndage i juni og august. Loppefolket er optimister. Det har tydeligt vist sig, når vejrudsigten har truet Bakken P Carbootsale de tre første søndage med drive in-loppemarked på en del af den store parkeringsplads ved Dyrehavsbakken i Klampenborg.

- Det regner først i eftermiddag, og vi har både paraply og regntøj med, lød de første morgenmeldinger typisk. Alligevel endte de fleste stadeholdere med at kapitulere til kraftige regnbyger. Men nu skinner solen for det nye, nemme loppemarked, der gerne vil gøre det til et hit at rydde ud i sine gemmer og få det videre ud i verden på en smart måde: Man fylder bare bilen og slår bagklappen op for en hyggelig handel.

- På godt jysk kaldes det bagagerumsmarked, men carbootsale som begreb er nyt herhjemme, og jeg har haft store forventninger til idéen, siger Lilli Henriksen, som har udviklet konceptet og står for både Bakken P Carbootsale og det nye Tisvildeleje Strand Carbootsale, der starter lørdag 7. juni på en del af den store parkeringsplads ved stranden i det populære ferieparadis.

- Jeg er rigtig glad for, at Bakken også tror så meget på idéen, at drive in-loppemarkedet nu får lov at fortsætte alle søndage i juni og august. Vi ændrer samtidig markedstiden, så der er åbent fra kl. 11-15 for at skabe endnu større synergieffekt, for mange af Bakkens voksne gæster vil gerne lige slå et smut forbi og kigge på lopperne i bane 2. Og så kan loppefolket også få lov at sove længe, for vi åbner først for indkørsel kl. 10.

For gæster til fods eller på cykel er der gratis adgang til Bakken P Carbootsale, ellers koster det 60 kr. i normal p-afgift. En stand koster 300 kr. inkl. p-afgift. Der er begrænset antal pladser. Man kan booke på forhånd på carbootsale.dk eller købe sig adgang i billethuset fra kl. 10, hvis der er ledige pladser.

- I gamle dage var der loppecirkus på Bakken. Nu er det folks egne lopper, som bidrager til underholdningen. Og når man har pakket bilen ned igen senest kl. 16, kan man frit gå på Bakken og se, om der er noget om snakken, siger loppedirektør Lilli Henriksen, som er journalist og tidl. chefredaktør på det erotiske magasin Tidens Kvinder.

- Haha, ja, det siger nok lidt om, at jeg er blevet ældre, at fokus er ændret fra lyst til lopper, siger den 55-årige iværksætter, som også har startet en webshop, dotupyourcar.com, med pynt til biler.
- Livet er ikke altid lutter lagkage, solen skinner ikke altid. Men jeg er den fødte loppedirektør, jeg elsker at sætte gang i gaden, og det skal helst være både sjovt og hyggeligt, slutter Lilli Henriksen.

PS Du kan finde mere info på carbootsale.dk eller ring på tlf. 51 95 96 80.

Fakta om carbootsale: Carbootsale som begreb er nyt i Danmark og en ny, nem måde at tage på loppemarked på, fordi man blot fylder sin bil og slår bagklappen op. Begrebet er meget populært i England, Frankrig, Tyskland og Sverige og kendes også fra provinsen som bagagerumsmarked. Carbootsale har ikke noget med støvler at gøre, det betyder bilbagagerumssalg.

Foto: STEFAN KAI NIELSEN, EKKO

Læs mere her

tags: England, Danmark, Sverige, Tyskland, direktør, bilen, Bakken, Frankrig, paradis, chefredaktør, bagagerum, journalist, provins, Fakta,