torsdag den 18. september 2014

NetværksForum til dem der har været udsat for en forbrydelse eller en voldsom oplevelse

Har du været udsat for en forbrydelse, eller kender du nogen som har NetværksForum er et tiltag hvor du har mulighed for fysisk at møde andre, der står i samme situation som dig, samt møde en psykolog, en jurist og en socialrådgiver, der måske kan hjælpe dig videre og besvare dine spørgsmål. Mød derudover relevante personer og politikere. Konceptet er ikke før prøvet i Danmark. Hvis man udsættes for en forbrydelse eller en voldsom oplevelse, er det helt normalt, at man kan blive ramt af følelser som magtesløshed, tristhed og frygt. Dette kan betyde, at man får oplevelsen af at stå alene med den oplevelse, man har været igennem, og at det er svært at overskue det man plejer. Dermed kan det ske, at man isolerer sig fra sin familie, sine venner og sit arbejde.

I nogle tilfælde fører det til, at man bliver nødt til at sygemelde sig fra sit arbejde, bliver afskediget, har behov for psykologisk hjælp eller oplever mangel på forståelse fra myndighederne. Dette måske samtidig med at man skal igennem en retssag som forurettet, eller vidne i forbindelse med forbrydelsen.

NetværksForum tilbyder muligheden for at møde andre ofre, pårørende og berørte, samt en psykolog, en jurist og en socialrådgiver, til hvem du kan stille de spørgsmål, du end måtte have eller lytte til de andre gæsters spørgsmål til fagpersonerne. Derudover er der til hver aften inviteret et tidligere offer, som fortæller sin historie og om sine oplevelser i den forbindelse.
En aften med mulighed for at skabe netværk med andre ligesindede og mere klarhed over din situation.

Hvert møde starter med et kort oplæg fra en relevant personlighed om et relevant emne.

Det er anonymt og gratis at deltage og kræver ikke tilmelding
Location er et centralt og trygt sted, tæt på parkering og offentlig transport.

Adressen er:

"Forsamlingshuset"
Onkel Dannys Plads 5 (ved Halmtorvet)
1711 København V

Datoerne for møderne er:

Torsdag d. 18. september 2014
(Oplægsholder - Helle Hald - Aktiv i Hjælp Voldsofre og bistandsadvokat)

Torsdag d. 16. oktober 2014
(Oplægsholder - Charlotte Wegener - Konfliktrådskoordinator i politiet)

Torsdag d. 20. november 2014
(Oplægsholder - Peter Skaarup - Bl.a. Retsordfører for Dansk Folkeparti)

Torsdag d. 18. december 2014
(Oplægsholder - Pernille Skipper - Bl.a. Rets- og Socialordfører for enhedslisten)

Alle dage fra kl. 18.00 til 21.00

Kom alene eller tag dine nærmeste med.

Se mere på:
www.offerforum.dk/netvaerksforum
www.facebook.com/netverksforum

NetværksForum er skabt af OfferForum.dk og Foreningen Next Step.

Læs mere her

tags: retssag, Danmark, København, politi, Dansk Folkeparti, december, psykologi, 2014, offentlig transport,

fredag den 12. september 2014

Smagsnyheder for marcipanelskere

I år smager marcipanen af hot chili, populær lakrids eller ekstra meget af mandel. Så nu er det igen nemt og sjovt at lave sin egen smagfulde konfekt, is og desserter
Årets færdigblandede marcipaner fra Odense Marcipan udfordrer endnu en gang smagsløgene. Den hotte nyhed er en marcipan med chili og chokoladestykker, og den smagfulde nyhed er en ekstra grov marcipan med en tydelig sødmefyldt smag af mandler.

Den populære marcipan med lakrids fås også i år, og den er blevet endnu bedre med en kraftigere og mere markant lakridssmag.

Alle tre smagsvarianter er nøje udvalgt af flere hundrede dedikerede marcipanelskere, som har smagt, testet og valgt de bedste og mest spændende smagskombinationer sammen med marcipaneksperterne hos Odense Marcipan.

Marcipan med smag er nemt at arbejde med og klar til at blive brugt i alverdens konfekt og desserter. Det er hurtigt at trille konfektkugler med chilismag eller lakridssmag og så overtrække med en god chokolade.

De nye marcipaner kan også rives eller skæres i tern, røres i blød is og serveres som smagfulde, portionsanrettede isdesserter.

De tre smagsvarianter kommer i 150 g pakker og koster ca. 21,95 i butikkerne.

Chilikonfekt
18 stk.

150 g Odense Marcipan med Chili & Chokolade
200 g mørk chokolade
Evt. 1 knivspids chilipulver (hvis der ønskes ekstra stærk konfekt)
Pynt: F.eks. hindbærstøv eller flagesalt

Marcipanen trilles til 18 kugler og dyppes i tempereret chokolade. Se hvordan chokolade tempereres under Den Søde Skole på www.odense-marcipan.dk
Ønskes en ekstra stærk konfekt kan marcipanen æltes med lidt ekstra chilipulver.
Til sidst pyntes med f.eks. flagesalt eller hindbærstøv.

---

Til redaktionen: Kildeangivelse ved online anvendelse

Ønskes opskriften fra Odense Marcipan anvendt i online medier,
skal "kilde: www.odense-marcipan.dk" fremgå med direkte link
til opskriften på hjemmesiden:
http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/julekonfekt/chilikonfekt.aspx s=Chilikonfekt

Læs mere her

tags: chokolade, Odense,

onsdag den 10. september 2014

Sådan ser Danmarks sødeste hund ud

Sankt Bernhardshunden Messi løb med titlen som årets "OLIVER'S HOTDOG 2014" i søndags.

Der var hård kamp om pladserne i dette års fotokonkurrence for hunde, som danske OLIVER'S Petfood har afholdt i hele august måned. Sankt Bernhardshunden Messi løb med titlen som årets "OLIVER'S HOTDOG 2014" i søndags.
Der var hård kamp om pladserne i dette års fotokonkurrence for hunde, som danske OLIVER'S Petfood har afholdt i hele august måned. De 10 mest populære hunde gik "dogwalk" i søndags til finaleshowet der blev afholdt hos OLIVER'S i Hvidovre. I gen i år var Kira Eggers konferencier og jurypanelet bestod af Silas Holst, Marianne Gammelgaard, Ulf Fjelsted, Charlotte Storgaard og Caroline Larsen. Et godt blandet jurypanel som bestemt viste at deffinationen af charme hos hunde heldigvis er meget mangfoldig.

En rigtig whisky hund
Messis ejer Sabrina Rømler formåede på en sjov måde, at inddrage noget af den historie som sankt bernhardshunden faktisk har med sig i bagagen. Messi havde nemlig en fin lille whisky tønde om halsen til konkurrencen. Allerede fra1695 begyndte en munkeorden i Alperne nemlig at bruge netop sankt bernhardshunden som en redningshund, når udmattede rejsende i bjergpasset var faret vild i snemasserne. Samtidig lyder historien at tønden var fyldt med brændevin, så de fundne ofre kunne varme sig ved at drikke af tønden.


Læs mere her

tags: Messi, Hvidovre, OL, LIVE, konkurrence, 2014,

tirsdag den 9. september 2014

Ny café mixer vintage med rugbrødsmadder

Vil du nyde en frokost lavet af lokale råvarer og inspireres af kuriøse vintageting som caféen er fyldt med Det kan du nu i Roskilde, hvor FORMIDABLE i Ringstedgade 6 giver dig mulighed for at købe den stol du sidder på eller det bord du spiser ved eller hvad du nu bliver fristet af i FORMIDABLE. Butikken er fyldt med franske og skandinaviske loppeting og antikviteter. Alt er originalt og unikt.

Forretningen er centralt beliggende kun et stenkast fra gågaden og tæt på parkeringsområdet ved Schmeltz Plads i Ringstedgade 6A lige ved siden af Lützhøft's´ Købmandsgård, som ejes af Roskilde Museum.

Forretningen er indrettet med en skønsom blanding af vintage og antikke kuriositeter fra franske og skandinaviske markeder kombineret med årstidens blomster. Kuriositeterne sælges i caféen, som – udover kaffe i sublim kvalitet - tilbyder hjemmelavet morgenmad og frokostanretninger komponeret af forhåndenværende råvarer fra lokale gårde i nærområdet.

Spisekortet vil ændre sig efter hvilke råvarer, der er til rådighed og sammensættes så unødigt madspild undgås. Maden indtages i de smukke lokaler og i den bedårende købmandsgård.
Alt er til salg – også de stole som gæsterne sidder på.

I FORMIDABLE kan man købe lokale fødevarer og udvalgte europæiske delikatesser såsom økologisk fransk rosévin og italiensk olivenolie fra producenter, som FORMIDABLE kender og har besøgt.

Caféen/butikkens navn er CAFÉ FORMIDABLE og der har faktisk været uformelt åbent i de sidste par uger for lige at få logistikken på plads. På trods af at der kun har været annonceret på de sociale medier, har interessen og købelysten fra Roskildes borgere været overraskende stor.

Ejerkredsen bag CAFÉ FORMIDABLE er livstilsbutikkerne VINTAGE HOUSE og LA GARE og FARMEN ved Maglesø i Tølløse, hvor der har været afholdt markeder i de sidste par år. I deres netværk findes lokale fødevareproducenter og kokke, som vil bakke op om initiativet.

KOM TIL RECEPTION
Lørdag den 13. september kl 13-15 går det løs, hvor der er officiel åbning, som fejres med en reception i den gamle købmandsgård bag ved FORMIDDABLE. Alle er velkomne.

Fakta:
FORMIDABLE opkaldt efter en sang komponeret af den belgiske sanger STROMAE.
FORMIDABLE kombinerer café, spisested, fransk og dansk vintage med blomster og salg af lokale delikatesser.

FORMIDABLE samarbejder med livstilsbutikkerne:
LA GARE (www.la-gare.dk)
VINTAGE HOUSE (www.vintagehouse.dk)
besøgsgården FARMEN ved Maglesø (www.magleso.dk)

Læs mere her

tags: euro, Ringstedgade, råvarer, Roskilde, Ringsted, recept, skandinavisk, økologi, Fakta, kaffe,

søndag den 7. september 2014

Tilmeldingerne til Skagen Marathon 2014 slår nye rekorder

Med blot en måned til Skagen Marathon 2014 ligger antallet af tilmeldinger betragteligt højere i forhold til 2013. Hermed ser den støt stigende tilmedingsrate ud til at fortsætte på 5. år. Det glæder arrangørerne bag Skagen Marathon Turisthus Nord, Arena Nord og Skagen Ok- og Motion, der igen i år har lavet en massiv markedsføring blandt andet ved Copenhagen Marathon og GöteborgsVarvet. Med blot en måned til startskuddet for Skagen Marathon den 4. oktober tegner der sig nu et billede af endnu en deltagerrekord for 5. år i træk. Udover de mange nye tilmeldinger er der flere og flere løbere, der gør det til en fast tradition at deltage i Skagen Marathon. For mange løbere er det kombinationen af en unik rute og en velorganiseret afvikling, der får dem til at deltage hvert år. Herudover er de forskellige distancer også med til at tiltrække flere børnefamilier, der gerne vil løbe sammen.

Deltagerantallet til Skagen Marathon har været støt stigende siden løbet blev skudt i gang den 10.10.10, og sidste år deltog 1535 løbere i alt fra Danmark, Tyskland og det øvrige Skandinavien. I år estimerer arrangørerne, at der vil være omtrent 1700 løbere på ruten i Skagen, og dét må siges at være et ganske flot resultat her på 5. år.

Gratis foredrag med Eskild Ebbesen

Igen i år kan alle deltagere i Skagen Marathon komme gratis med til foredrag dagen før løbet. Her kan man høre Eskild Ebbesens foredrag "Vejen til at blive en vinder" den 3. oktober i Kulturhus Kappelborg kl. 20.00. Eskild deltager selv i Skagen Marathon dagen efter. For alle der vil høre foredraget uden at være løbsdeltager koster det 100,-

Foredraget er sponseret af advokatfirmaet HjulmandKaptain, BDO, Skagen Mægleren og Sparekassen Vendsyssel. Eskilds ophold sponseres af Hotel Sønderstrand.

Læs mere om Skagen Marathon 2014 samt om foredraget med Eskild Ebbesen på www.skagenmarathon.dk


Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, Tyskland, Kulturhus, 2013, advokatfirma, Göteborg, Arena, Vendsyssel, Skandinavien, 2014,

lørdag den 6. september 2014

Kæmpe besparelser på feriebudgettet

1-2-3 book-selv rejseguide giver råd til en ekstra ferie. Det er skønt at rejse, men det kan også være en bekostelig affære, især hvis man gerne vil rejse 2-3 gange om året, hvilket mange danskere gør. Køb 2 ferier om året og få den 3 gratis
.
"SPAR MIN. KR. 6.000,00 PÅ EN UGES FERIE FOR 4 I EFTERÅRSFERIEN"

Den nemmeste måde er at booke en færdig pakkerejse gennem et rejsebureau, men mange gange er det også den dyreste måde.

De høje priser hos rejsebureauerne er en af årsagerne til, at mange danskere ikke kommer udenlands så ofte, som de gerne ville.

Men det kan faktisk gøres en del billigere, hvis man gør-det-selv.

Firmaet Travelfreak.dk, som giver gode råd og tips omkring det at rejse, har nu lavet en guide til, hvordan man selv kan booke både fly, hotel/lejlighed og sågar transfer fra lufthavnen til hotellet hjemme fra sofaen og oveni købet spare 35 - 50 % af rejsens pris.

Travelfreaks råd:

Det første du bør gøre, er at finde ud af hvor du gerne vil hen og i hvilken periode du vil rejse.
Dernæst søger du efter fly til det ønskede rejsemål via en af rejsesøgemaskinerne f.eks. Momondo. I forbindelse med søgningen bør du tjekke forskellige afgangslufthavne, både for at finde ud af hvilke lufthavne, der har afgange til rejsemålet, men også for at se evt. prisforskelle.

Hvis du er villig til at køre til Hamborg eller Bremen for at rejse derfra, så kan du ofte spare yderligere i forhold til at rejse fra en dansk lufthavn.

Når du har fundet en afgang, som passer dig både pris- og rutemæssigt, så gå ind på flyselskabets egen hjemmeside og se deres vilkår for bagage, sædereservering, mad om bord m.v. Tjek ligeledes prisen, måske kan du spare yderligere i forhold til de priser, du så hos søgemaskinen.

Book dine flybilletter og gå så i gang med at finde et hotel/ferielejlighed, her kan du også bruge en søgemaskine, som første step f.eks. Hotels.com til at danne dig et overblik over muligheder/prisleje.

Du kan naturligvis også benytte dig af dit netværk og spørge familie, venner og arbejdskolleger, om de kan anbefale et hotel/lejlighed, så du ved, at det er noget ordentligt, du kommer ned til.

Når du har fundet et attraktivt overnatningssted, så tjek pris og om det er ledigt i den ønskede periode, (dette kan du naturligvis også gøre, inden du booker fly), dette kan du med fordel gøre direkte på hotellets egen hjemmeside, det er jo muligt, de har en rabat i den ønskede periode, som ikke fremgår ved booking portalerne.

Den sidste del af selv-booking har holdt mange fra selv at arrangere deres ferie.

Så er flybilletter og overnatning på plads, nu mangler du bare den sidste del, som hidtil har holdt en del rejsende fra at booke selv - nemlig transfer fra lufthavn til hotel.

Nogle hoteller tilbyder, at du kan bestille en taxi fra lufthavnen til hotellet (og retur) i forbindelse med reservationen af værelset, men det er som regel ikke den billigste løsning. I nogle tilfælde er det faktisk ligeså billigt at leje en bil i en hel uge.

Dette kan f.eks. gøres gennem rentalcars.com, som fungerer ligesom fly-søgemaskinerne og finder de billigste priser fra en lang række biludlejningsfirmaer.

Men da det ikke er alle, der føler sig trygge ved at køre i en udlejningsbil i et fremmet land, så er der faktisk en hjemmeside (Resorthoppa.com), hvor man kan booke befordring til/fra lufthavnen i over hundrede forskellige lande.

"Spar 35 - 50% på en uges efterårsferie på Mallorca"

Men hvad kan man egentlig spare ved selv at booke fly, hotel og transfer, vi har spurgt Jan Christensen fra Travelfreak.dk.

Han kommer med et eksempel, hvor en familie på 4 skal til Mallorca i efterårsferien:

• 4 flybilletter med fast plads i flyet og mad/drikke ombord fra Bremen til Mallorca i alt kr. 6990,00
• 7 dage i lejlighed med 2 sovevær. i Alcudia lige ved stranden i alt kr. 3725,00
• Transfer Palma lufthavn - Alcudia og retur i alt kr. 517,00
• Ca. ekstra udgift ved at skulle køre til Bremen kr. 500,00
• Samlet pris for 2 voksne og 2 teenagere kr. 11.732

Den billigste rejse af samme standard i samme periode (efterårsferien), som Jan Christensen har kunnet finde ved et af de større danske rejsebureauer kostede kr. 18.200,00, men langt de fleste af de fundne rejser kostede over kr. 20.000,00 for samme standard.

Man sparer i dette tilfælde ca. kr. 6.468,00. På denne måde kan en familie på fire faktisk få 3 ferier af 1 uges varighed om året for 2 feriers pris!

(Det skal nævnes, at rejsen fra Bremen er fra mandag til mandag og rejsen fra det danske rejsebureau er fra lørdag til lørdag, og så skal man ligeledes være opmærksom på at rejsegarantifonden ikke dækker evt. tab, hvis flyselskabet eller hotellet måtte gå konkurs m.v. ved selv booking).

Læs mere her

tags: billetter, portal, konkurs, SF, rejsebureau, flybillet, efterårsferie, søgemaskine,

onsdag den 3. september 2014

Nu debatterer danskerne døden - Dagblad får Pris

Årets Liv&Død Pris hylder Kristeligt Dagblad for én lang aftabuisering af døden Siden 2011 har Landsforeningen Liv&Død uddelt Liv&Død Prisen, der er den eneste pris af sin art i Danmark. I 2014 har priskomiteen – med formanden for Landsforeningen Liv&Død, Inge Nesgaard, i spidsen – valgt at hylde Kristeligt Dagblads samlede indsats for at nedbryde tabuet om døden i det daglige.

"Der er næppe noget medie i Danmark, der beskæftiger sig så meget med døden og samtlige menneskelige, etiske, kulturelle og åndelige aspekter af den som avisen Kristeligt Dagblad" siger Inge Nesgaard og fortsætter:

"Udover en løbende dækning af alle tænkelige dimensioner af det forhold, at vi mennesker skal dø, finder man i Kristeligt Dagblad en ugentlig sektion, Liv&Sjæl, der gennem diverse interviews, portrætter og temaer er med til at belyse livsfaserne og alle livets og dødens store spørgsmål."

Kristeligt Dagblad har blandt andet med stor gennemslagskraft sat debatten om aktiv dødshjælp på dagsordenen og har desuden formået at gøre emner som fx hospicebevægelsen, begravelseskultur og kirkegårdsudvikling til nyheder, der når bredt ud og citeres af andre medier. Dette har ført til mange levende debatter blandt såvel almindelige læsere som eksperter inden for feltet om, hvordan vi bør behandle døende, hvordan vi bør begraves, og hvordan vi kommer bedst herfra.

"Kristeligt Dagblads måde at behandle døden på emmer af grundighed, lødighed og empati og er samlet set én lang aftabuisering af døden, som skaber debat og eftertanke om emnet i den brede danske befolkning. Derfor er vi stolte over at kunne belønne Kristeligt Dagblad med Liv&Død Prisen 2014", slutter Inge Nesgaard.

FAKTA

• Liv&Død Prisen er på 10.000 kr. og et diplom. Prisen hylder personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at nedbryde tabuet omkring døden ved at sætte fokus på den og skabe debat og eftertanke om emnet i det offentlige rum.

• Prisen blev lanceret i 2011 som led i Landsforeningen Liv&Døds 130 års jubilæum og blev her tildelt journalisten Anders Agger for 'Sømanden og Juristen'.

• I 2012 gik Prisen til Jes Dige og Per Bøge fra projektet OmSorg, der indeholder pædagogisk materiale og sorggrupper for børn.

• I 2013 blev ægteparret Marianne Harboe og Hans Dal hædret for deres store og beundringsværdige indsats for beboerne på Danmarks hospicer.

• Landsforeningen Liv&Død er en af landets ældste foreninger med rødder tilbage til 1881, hvor foreningen blev stiftet som Dansk Ligbrændingsforening. I dag arbejder Liv&Død for en værdig afsked med livet og for at bryde tabuet om døden. Læs mere på www.livogdoed.dk eller på www.facebook.com/livogdoed

• Liv&Død Prisen 2014 overrækkes i Landsforeningen Liv&Døds lokaler på Nikolaj Plads 27, København K, ved en reception onsdag d. 17. september 2014 fra 14:00-15:30. Der er offentlig adgang til receptionen, men tilmelding på tlf. 33 36 49 70 tilrådes.

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, København, interview, 2013, begravelse, 2012, recept, journalist, organisation, 2014,

tirsdag den 2. september 2014

Hunde kan blive syge, hvis deres ejere ved for lidt

Om sommeren oplever de danske dyrlæger og dyrehospitaler en massiv stigning i henvendelser fra hundeejerne. Skaderne skyldes ofte hundeejernes uvidenhed om hvordan man bør holde hunden, og kunne være undgået ved et par simple forholdsregler og 'hundetips'. Søgestatistik fra Google viser, at søgning på "dyrlæge" og "dyrehospital" er stigende i juli måned. Årsagerne til stigningerne er mange og skyldes ikke udelukkende at hunde kommer mere til skade i sommerperioden, fortæller Sonja Karaoglan, der er Country manager hos Agria Dyreforsikring.

"Vi ved, at stigningen bl.a. skyldes, at man er på ferie og får brug for dyrlægehjælp men ikke er i nærheden af ens faste dyrlæge. Men en anden årsag er ren og skær uvidenhed. Mange får en hundehvalp i løbet af sommeren og mangel på viden omkring hvordan den lille hund passes, gør ofte at hvalpene bliver syge."

Ser vi nærmere på de typer af henvendelser som dyrlægerne modtager, så viser tal fra Agria Danmark, at de mest almindelige henvendelser i sommermånederne er spørgsmål om maveproblemer såsom diarre, opkast og forstoppelse (19%). Dette kan bl.a. skyldes at hunden har badet i algefyldt vand, og muligvis har fået algeforgiftning, men også at hunden har nydt godt af sommerens grillrester. Tilberedte fugle-, flæsk- og fiskeben kan splintres til meget skarpe stykker i mavesækken. Dette kan medføre opkast, at hunden drikker og spiser dårligt og har svært ved at komme af med afføringen.

Men udover de mere sæsonbaserede henvendelser ligger traumatiske skader, som bl.a. kloskader (15%) også højt på listen. Dette er skader der dog meget let kan forebygges.

"Det er ikke kun mennesker, der kræver god hygiejne og pleje for at undgå infektioner og sygdom - det samme gør sig gældende for hunde. Desværre er især førstegangs hundeejere ofte uvidende om hvordan man 'holder' familiens nye ven," forklarer dyrlæge Lene K. Jørgensen, Agria Dyreforsikring.

"I vores skadesstatistik kommer øresygdomme og kloskader højt på listen over de mest almindelige skader. Det overrasker altid en del, netop fordi disse skader ofte kan forebygges ganske enkelt. Det kræver ikke andet end regelmæssig pleje og pasning – præcis ligesom hos mennesker" forklarer Lene K. Jørgensen.

Agria Dyreforsikring har lavet fem videoer som bl.a. giver nybagte hundeejere information til hvordan du sikrer en velholdt og sund hund. De fem film er spækket med gode råd og tips som let kan hjælpe hundeejerne, så besøget hos dyrlægen kan undgås.

"Vi har lavet de fem film for at give hundeejerne den viden der skal til for at undgå de mest almindelige skader hos hunde. Videoerne er rigtig gode hvis man er førstegangs hundeejer, men det skader bestemt ikke at se dem selvom man er garvet hundeejer," understreger Sonja Karaoglan.

Serien med 'Agria Hundetips' tager følgende emner op:

1. Flåter - forebygge og fjerne
2. Regelmæssigt sundhedstjek
3. Klipning af hundens klør
4. Rengøring af ører
5. Tandbørstning

De fem film kan ses på Agrias YouTube kanal som kan findes her: http://www.youtube.com/user/AgriaDyreforsikring

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, Google, infektion, sygdom, sundhedstjek,