fredag den 31. oktober 2014

Hvorfor får sexchikanede voksne mere i erstatning end sexmisbrugte børn

Hvordan kan det gå til, at en voksen kvinde kan få tildelt en erstatning på tre millioner for at have været udsat for sexchikane, mens et barn der er blevet sexmisbrugt gennem det meste af sin barndom, må nøjes med et beløb, der er cirka 10 gange mindre Hvad skyldes den store forskel på erstatningsbeløb

I den seneste tid har man i medierne kunnet læse om en kvindelig p-vagt, der har fået tildelt en erstatning på tre millioner kroner for sexchikane. Til sammenligning fik den ældste pige fra Tøndersagen under retssagen en erstatning på 300.000 kroner – et beløb, der i den sammenhæng blev kaldt historisk, men hvorfor er der egentlig så stor forskel på beløbsstørrelserne

- Når man går ind og udmåler erstatningen, kigger man blandt andet på begreber som svie og smerte, varigt mén og tab af erhvervsevne. Svie og smerte takseres i den forbindelse lavt, mens tab af erhvervsevne takseres højt, forklarer advokat Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen og uddyber videre - Som barn har man ikke en fast tilknytning til arbejdsmarkedet, og den erstatning man får, bliver derfor kun beregnet på baggrund af det varige mén og ikke på baggrund af et indtægtstab. Denne beregning foregår på baggrund af nogle takster, der er fastsat i lovgivningen. En person med tilknytning til arbejdsmarkedet har derimod et økonomisk tab som følge af skaden, der kan måles i mistet indtægt. Det medfører en betydelig højere erstatning.

Taksterne for svie og smerte, varigt mén og tab af erhvervsevne fastsættes hvert år i december, og de aktuelle tal kan ses på Erstatningsgruppens hjemmeside: http://www.erstatningsgruppen.dk/kontakt-os/nyttige-tal/. Samme sted kan man se, hvordan erhvervsevnetabserstatningen for et barn udregnes.


Læs mere her

tags: retssag, økonomi, sex, lovgivning, december, Tønder, arbejdsmarked,

fredag den 24. oktober 2014

Kvinder er mere generøse end mænd

Inmobile.dk har gennemført en undersøgelse, der viser at danske kvinder er langt mere gavmilde, når det kommer til velgørenhed. Faktisk er kvinderne så gavmilde, at de udgør næsten 75 % af bidragsydere i Danmark. På baggrund af seneste indsamlinger har Inmobile undersøgt, om der er forskel på hvordan kvinder og mænd agerer ved indsamlinger - og det er der i høj grad! Undersøgelsen viser, at danske kvinder udgør 73 % af danske bidragsydere. Men hvordan kan det egentlig være

Kvinder er mere påvirkelige end mænd
Danske kvinder donerer generelt i langt højere grad penge end danske mænd. Hos Inmobile kan vi dog kun spekulere i hvorfor det forholder sig sådan - man kan spørge sig selv om det skyldes at kvinder er mere tilbøjelige til at føle sympati for de sager, der ligger til grund for landsindsamlingerne. Én ting er dog sikkert. Antallet af donationer fra kvinder er markant større end fra mænd.

Massiv mediedækning har indflydelse på kvinder
De velgørende organisationer er ligeledes blevet mere aggressive i deres markedsføring og forsøger især at fange kvinders opmærksomhed ved brug af budskaber, der appellerer specifikt til dem. Og det virker efter hensigten, mener Lene Bull, forsker i kønsadfærd:

"Sloganet for de seneste års indsamlinger er jo så klokkeklart rettet imod kvinder "når mor mangler..." Der er generelt i indsamlinger en tematisering af børn - hvilket traditionelt set bliver set som noget kvinder tillægger en stor vigtighed i deres eget liv, og derfor antages at reagere på."

Sms'er gør det nemmere at være gavmild
Selvom kvinderne p.t. har givet mændene baghjul i kampen om hvem, der er stærkest på donationsfronten, så ser vi en helt overordnet tendens til at danskerne donerer mere til velgørende formål de seneste år - her har især donationer via sms oplevet et kæmpe boom, fordi flere organisationer tilbyder danskerne denne lettilgængelige løsning.

"Det er ganske enkelt hurtigere, nemmere og mere simpelt end traditionelle bankoverførsler og girokort. I en travl hverdag har man ikke tid til at hive kortet op ad lommen og logge på netbank, og så er det måske lidt for nemt at sige: det har jeg altså ikke tid til eller så donerer jeg bare næste gang der samles ind", udtaler Søren Guldager Larsen, partner og direktør i Inmobile.

Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, direktør, velgørenhed, penge, organisation, banko,

torsdag den 23. oktober 2014

Det kan koste dyrt at hjælpe et familiemedlem

Det er langt fra ualmindeligt, at man giver en hånd med, når familiemedlemmer skal flytte, have ordnet havearbejde eller står overfor større renoveringsprojekter, og det skal der være plads til, men man skal være klar over, at det kan koste dyrt, hvis uheldet er ude. Skrappe regler når det kommer til familiemedlemmer

Håndsrækninger og vennetjenester kan være omfattet af Arbejdsskadesikringsloven, men man skal være opmærksom på, at kravene er meget strenge, når det kommer til familiemedlemmer og venner.

Erstatningsgruppen, der er en del af Advodan, har for ganske nyligt fået afvist en sag i Ankestyrelsen vedrørende hjælp familiemedlemmer imellem. I den konkrete sag havde et forældrepar renoveret deres eget hus fra yderst til inderst, så da datteren og svigersønnen stod over for en gennemgribende renovation af deres nyindkøbte hus med tilhørende have, blev forældreparret spurgt, om de ville hjælpe til.

Projektet var imidlertid knap gået i gang, før moderen faldt og brækkede højre håndled. Det skete, fordi hun ville fjerne et stykke snor, der hang fast i et træ i det unge pars have.

Skaden på håndleddet førte til, at moderen måtte opgive sit arbejde, og i stedet fik hun et fleksjob. For hende har det således haft store økonomiske konsekvenser, at sagen ikke kan anerkendes som en arbejdsskade.

Værd at vide når man hjælper sine familiemedlemmer

Hvis en skade ikke kan anerkendes som en arbejdsskade, står man tilbage med sin personlige ulykkesforsikring, eller en såkaldt arbejdsudygtighedsforsikring hvis man har tegnet en sådan. Økonomisk kan det dog ikke sidestilles med den erstatning, man ville have fået tildelt i tilfælde af, at sagen var blevet anerkendt som en arbejdsskade, ligesom dækningen blandt andet afhænger af, hvilken type forsikring man har, samt hvilke tillægsdækninger man eventuelt måtte have tegnet oveni.

- Set i lyset af ovennævnte sag vil vi fra Erstatningsgruppen råde til, at man overvejer, om en arbejdsskadeforsikring kan være løsningen, hvis man bruger familie eller venners hjælp til større opgaver, hvor der må påregnes en risiko for skader, lyder det fra advokat Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen.


Læs mere her

tags: økonomi,

onsdag den 22. oktober 2014

ÅBENT BREV til Helle, Kristian og Lars om fædre barsel

Kære Helle, Kristian og Lars Fædre barsel er den bedste oplevelse i verden og varer hele livet. Lad os nu komme i gang med positivt samarbejde hos de største politiske partier før folketingsvalget. Fædre barsel er en god, sund og fornuftig samfundsinvestering.

Fædre barsel og familiegrupper skaber positivt samarbejde i et sundt og moderne familieliv mellem far, mor og børn, giver glade børn med kvalitetstid hos begge forældre, sikre to trygge samarbejdende ressource personer for barnet i gode og mindre gode tider, forbedre kvinders ligestilling på arbejdspladsen og mændenes i familien.

Fædre barsel styrker familien som tryghedsfaktor i alle familie former og forbedre folkesundheden, hvorved vi kan skabe bæredygtig vækst, flere arbejdspladser, et højere kompetenceniveau såvel som besparelser på socialbudgettet.

Fædre barsel kan indføres med udvidelse, øremærkning eller overførsel til anden forælder, så ingen af de forklaringer der til dato har været brugt holder faktisk over for far, mor og børn. Fædre barsel handler om barnets positive ret til kærlighed, tryghed og omsorg af sine forældre samt et reelt frit valg og lige muligheder for alle mennesker i vores samfund.

I Sverige forventer man nu at udvide barselsperioden for fædre og I kan læse den nyeste analyse af fædre barsel fra Institut for menneskerettigheder vedhæftet.

Med kærlig hilsen

Foreningen Far
Pasteursvej 2
1799 København V.

OM FORENINGEN FAR
Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre er en frivillig forening med ca. 40 års erfaring på familie området. Foreningen har aktuelt ca. 100.000 besøgende forældre, bedsteforældre og pårørende af begge køn fra 300 danske byer og over 50 lande om året som søger vejledning. Foreningen Far har 12 landsdækkende rådgivningscentre, som yder rådgivning om barsel, faderskab, positivt samarbejde, familie lovgivningen og praksis, skilsmisser med fokus på positive løsninger for hele familien og glade børn. Foreningens rådgivere er mænd og kvinder med erfaring som forældre, bedsteforældre eller fagligt. Al rådgivning er gratis - både mænd og kvinder er velkommen hos Foreningen Far.

Læs mere her

tags: Sverige, København, politi, lovgivning, skilsmisse,

torsdag den 16. oktober 2014

Trænger du til ro i maven

Mange plages af en stresset mave med sure opstød og oppustethed Det kan tit mærkes i maven, når der er travlt i hverdagen. Mange oplever at få sure opstød og føle sig oppustet, og der findes mange gode råd mod disse gener. Blandt andet at skære ned på kaffe og tobak – undgå stærk og krydret mad – og spise skånsomme ting som for eksempel havregrød.

Så naturen skal ofte hjælpes på vej, hvis man har brug for mere ro og velvære i maven. Det kan også ske med kost-tilskud. Her er Gastroform en mulighed, fordi det er et 100% naturprodukt, som indeholder propolis, bukkehornsfrø og lakridsekstrakt.

3 naturlige stoffer
Propolis er det velkendte stof, som bier udvinder fra bladknopperne på poppel, kastanje, lærk og andre træer. Bierne bruger propolis i deres kuber, hvor det blandt andet kan beskytte mod bakterier, virus og svampe.

Bukkehornsfrø stammer fra en ærteplante og indeholder slimdannende stoffer, der kan hjælpe på fordøjelsen. Og lakridsekstrakt, der udtrækkes af lakridsplantens rod, er ikke bare et smagsstof – det kan også anvendes mod mave-onder.

Disse 3 naturlige stoffer er samlet i Gastroform tabletten, som fås hos Matas, helsekostforretninger og apoteker.




tags: tobak, stress, bakterie, kaffe,

onsdag den 15. oktober 2014

Hold jagthunden i form både før, under og efter jagten

Hunden er en trofast arbejdskammerat i skoven, men hvordan træner man bedst jagtteamets vigtigste medlem op til årets opgaver Hvornår skal jeg introducere hunden for vildt Hvor ofte kan jeg gå på jagt og hvordan tager jeg bedst hånd om min trætte kammerat efter dagens jagt Jægerne stiller høje krav til deres jagthunde – de skal kunne arbejde effektivt i varieret terræn, være udholdende og skal kunne koncentrere sig om deres opgave flere timer i træk. En forudsætning for dette er, at hunden er i god fysisk form i tiden op til jagten. Hvordan skal man træne hunden op til jagtsæsonen

Mange glemmer at holde hunden i form hele året. Bare fordi jagtsæsonen slutter, bør hunden ikke komme ud af form. En jagthund skal holdes i gang hele året. Konditionen bygges op over tid og kræver daglig vedligeholdelse. For at opbygge konditionen kræver det lange gåture, flere gange om ugen, gerne i kombination med cykelture, løbeture og svømning.

At træne hundens kondition forbedrer præstationen på jagten på flere måder. Udholdenhed gør at hunden kan arbejde i længere tid og er frisk på en tur mere dagen efter. Musklerne bliver stærkere og hunden kan klare mere. Selv sener, ligamenter og ledbrusk bliver forstærket, hvilket mindsker risiko for skader.

- En veltrænet hund har mere modstandskræft, kommer mindre til skade og bliver ikke så let syg når den køles ned. Også koncentrationsevnen øges. Hvis kroppen bliver træt bliver hovedet det også, siger Lene K. Jørgensen, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.

Træn hunden op gradvist
Præcis som hos mennesker, er det vigtigt at en hund der skal præstere højt, skal spise godt, både under og mellem jagtsæsonerne.

- Giv ikke hunden madrester. Sats i stedet på et godt fuldfoder. Så ved du at hunden får alle de næringsstoffer den behøver. Et tips er at give den samme mængde foder hele året. Giv et foder med lidt mindre kalorieindhold uden for sæsonen og skift så til et højenergifoder i jagtsæsonen, når hunden har brug for mere energi, siger Lene K. Jørgensen.

Spørgsmålet om hvor gammel hunden skal være inden den kan trænes til jagt, er et hot emne. Nogle vil starte så tidligt som muligt, mens andre foretrækker at vente til hunden er over et år gammel.

Der er stor forskel mellem racerne og hvilken type jagt man skal bruge hunden til. Generelt kan man starte lidt tidligere med drivende racer så som spaniels, gravhunde og støvere/drever, end med elghunde og spidshundene. Lad ikke hunden være "elev", især hvis den er født sent på året. En ung hund har ikke grunddressuren på plads og vil få mange unoder hvis den får for meget fripas i starten. Skal hunden trænes til elgjagt eller jagt på andre større dyr har den ikke fået respekt for disse dyr , og det kan forårsage svære skader og nogle gange med dødelig udgang. Der er også en stor individuel forskel, så man må følge sin fornemmelse som hunden modnes.

Et tips er først at teste om hunden har grund dresuren på plads, lige før et årsalderen. Så kan hunden komme med på den første jagtsæson, uden at jage. På den måde vænner den sig til situationen, og jægeren kan se hvad der skal arbejdes videre med.

Tips før, under og efter jagten

Før jagten:

Glem ikke at holde hunden i form, bare fordi jagtsæsonnen er forbi – motioner hunden med lange gårture, cykelture, løbeture og svømning hele året. En veltrænet hund har det bedre og jager mere effektivt.

Hvis du har en ung hund – lad den følge med på jagten det første år for at vænne sig til situationen.

Giv samme mængde tørfoder, men skift til et foder med mere energi under jagtsæsonnen hvor hunden har brug for mere næring og energi. Husk at lave foderskift gradvist, så hundens mave vænner sig til det nye foder.
Under jagten:

Gå ikke på jagt når det er for varmt ude. Hvis det er varmt – så undgå at jage mest intensivt midt på dagen, hvor det er varmest.
Sørg for at hunden drikker rigeligt før jagten og tag en vandflaske med til hunden så du kan tilbyde den vand under jagten.

Hav altid et førstehjælpskit med til hunden under jagten. Desinfektionsvæske, pincet, kompres og forbindingsstoffer kan gøre en stor forskel hvis hunden for eksempel får noget i trædepuden.
Efter jagten:

Efter jagten bør du gå hunden grundigt efter. Tag hånd om eventuelle sårskader eller pinde/fremmedlegemer som kan have kilet sig ind mellem trædepuderne.
Sørg for at hunden ikke bliver kold efter dagens arbejde.
Lad hunden slappe af og køle ned efter jagten.
Tilbyd den rent og friskt vand. Fyld skålen op ofte.

Hos Agria Dyreforsikring, specialist i dyreforsikringer, er de fleste medarbejdere dyreejere. Sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Selskabet blev grundlagt i Sverige i 1890 og er i dag repræsenteret i de nordiske lande. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til hunde, katte og andre smådyr som for eksempel kaniner, ildere og papegøjer.

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, infektion, energi, organisation, svømning, helbred,

lørdag den 11. oktober 2014

200.000 fyskiske postkort sendt med mobilen

Danskerne sender i stor stil deres postkort fra mobilen og lige i brevkassen. I dag er postkort nummer 200.000 nemlig sendt med Post Danmark nye app. Postkortet, som for alvor blev lanceret før sommerferien og står foran endnu et boost i efterårsferien. - Vi er glade for, at danskerne har taget vores nytænkning af postkortet til sig. Med efterårsferien stående for døren vil der være rig mulighed for at sende en personlig og fysisk hilsen med app'en fra feriedagene hos bedsteforældrene eller sensommervarmen sydpå, siger Morten O. Nielsen, kommunikationschef i Post Danmark.

Postkort-app'en gør det muligt at vælge et foto på smartphonen, skrive en personlig hilsen og så sørger Post Danmark for at printe postkortet og aflevere det i brevkassen to dage senere på danske adresser.

I øjeblikket uden for feriesæsonen bliver der sendt mere end 1.000 postkort om dagen med app'en, som danskerne i alt har downloadet omkring 162.000 gange.

- Vi ved, at danskerne elsker at få et postkort. Det er en personlig hilsen, som langt de fleste sætter pris på og gemmer eller hænger op på køleskabet.. Og med den nye app. giver vi danskerne en nem, moderne måde at sende det personlige postkort på, siger Morten O. Nielsen.

Det koster 19 kr. at sende et postkort i A5-størrelse via app'en, uanset hvor i verden du er. Der kan også købes kort i A4-størrelse, opnås mængderabatter, ligesom app'en har forskellige skabeloner, som kan bruges til at udsmykke postkortet og skabe f.eks. indbydelser og takkekort.

Læs mere her

tags: Danmark, bilen, downloade, kommunikation, sommerferie, efterårsferie,

fredag den 10. oktober 2014

Toftlund-familie vandt røgalarm-konkurrence

Med konkurrence på Facebook har Tønder Brandvæsen sat fokus på brandsikkerhed i hjemmet Bettina Quist i Toftlund kan tage sin familie med en tur i oplevelsesparken Universe på Als. Og det kan hun gøre i bevidstheden om, at brandsikkerheden i familiens hjem i Toftlund er tjekket og i orden.

Bettina Quist har nemlig vundet Tønder Brandvæsens røgalarm-konkurrence på Facebook. Her opfordrede brandvæsenet folk til at få tjekket om, de i det hele taget har en røgalarm, der virker og derefter uploade et røgalarm-billede til Brandvæsenets Facebook-side.

Bettinas billede med sønnen Malte fik flest stemmer i Tønder Kommune, og derfor får hun nu fire billetter til Universe.

Med konkurrencen har Tønder Brandvæsen ønsket at sætte fokus på brandsikkerhed i hjemmet. En røgalarm i huset eller lejligheden kan redde liv, men kun hvis der er strøm på batteriet, og den i øvrigt virker. Derfor er det vigtigt, at kontrollere røgalarmen jævnligt.

Rigtig mange har set og liket Facebook-opslaget om konkurrencen, så budskabet om røgalarmers betydning er nået vidt omkring.

Tønder Brandvæsens Facebook-side kan findes på adressen www.facebook.com/brandtoender. Siden opdateres løbende med nyheder om brandvæsenets aktiviteter.

Læs mere her

tags: billetter, Facebook, røgalarm, Tønder, konkurrence, stemmer,

torsdag den 9. oktober 2014

Flere hunde og katte i København - Danmarks største dyrehospital bygger til

Antallet af hunde og katte i København vokser. Danmarks største smådyrshospital, AniCura Københavns Dyrehospital, får nu markant flere lokaler for at følge med det stigende antal henvendelser. Antallet af hunde- og katteejere i hovedstadsområdet vokser. Samtidig stiller ejerne større krav til behandlingen af deres kæledyr, der ofte betegnes som en del af familien.

Det forklarer Danmarks største behandler af hunde og katte, AniCura Københavns Dyrehospital. Hospitalet har som følge heraf nu påbegyndt en totalrenovation af hospitalets ejendom. Desuden bygger virksomheden ud med 435 kvadratmeter for at få endnu flere faciliteter.

Behandler årligt 15.000 dyr
"Igennem de seneste år er der kommet flere hunde- og katteejere i København og omegn. Det har medført, at vi får stadig mere arbejde og har masser af behandlinger hver eneste dag. Københavnerne er følelsesmæssigt nært knyttet til deres dyr og stiller rigtig store krav til vores behandling. Udvidelsen giver os mulighed for at gennemføre flere operationer, så vi kan behandle flere dyr. Herudover vil vi kunne løfte nye, langt mere specialiserede behandlinger, som vi ikke kan i dag," siger dyrlæge og adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital, Jens Eslau.

AniCura Københavns Dyrehospital behandler hvert år omkring 15.000 hunde og katte. Hovedparten kommer fra københavnsområdet og behandles f.eks. for benbrud, fordi de er kommet til skade i trafikken, tandproblemer og mange andre sygdomme.

Mindre ventetid
De nye rammer betyder, at hospitalet får flere konsultationsrum, hvilket vil give kæledyrene en hurtigere og bedre behandling samt reducere ventetiden i receptionen. Dertil bliver designet af rummene og ventefaciliteterne mere indbydende.

For det første ønsker AniCura Københavns Dyrehospital at tage endnu bedre imod kunderne med et lysere og mere moderne indeklima. For det andet skal designet af det nye hospital underbygge dyrlægernes høje faglighed og seriøsitet samt den varme og empati, de altid tilbyder kunderne.

Bløde værdier i højsædet
"Kæledyrsejere køber ikke kun kompetencer, de køber også personer, der elsker at arbejde med dyr, og som kan give deres dyr tryghed. Det er præcis efter den opskrift, at vi arbejder med dyr, og det vil gerne være sikker på, at kunderne bider mærke i allerede, når de sætter benene i receptionen," siger Jens Eslau.

Billedtekst
Der er kommet flere hunde- og katteejere i København de seneste år. Derfor udvider AniCura Københavns Dyrehospital nu lokalerne for at kunne behandle flere syge dyr.




tags: hospital, Danmark, København, direktør, trafikken, virksomhed, recept, hovedstad, faglighed, sygdom,

onsdag den 8. oktober 2014

Ny klar-til-brug nougatcreme i smart sprøjtepose

Nougat smager fantastisk i kager og desserter. Og med den nye færdigblandede nougatcreme fra Odense Marcipan er det blevet endnu nemmere og lidt sjovere at være kreativ i det søde køkken
Nougat smager fantastisk i kager og desserter. Og med den nye færdigblandede nougatcreme fra Odense Marcipan er det blevet endnu nemmere og lidt sjovere
at være kreativ i det søde køkken

For nu er det ikke længere nødvendigt selv at smelte nougat og lave kagecreme.

Den nye Odense Nougatcreme er nemlig altid klar til brug direkte fra den praktiske sprøjtepose, som også indeholder en smart tyl. Så nougatcremen i kager og desserter nemt kan fyldes og iblandes og ikke mindst dekoreres fint og indbydende.

Langt de fleste elsker den rige og cremede smag af nougat, der er lavet af ristede hasselnødder, og den færdigblandede nougatcremen kan anvendes i et utal af kager og desserter, som topping, cremet fyld og som smagsberiger.

Nougatcreme som dekorativ topping på lagkager, tærter, muffins og cupcakes præsenterer sig altid godt og indbydende på ethvert kage- og kaffebord. Cremet nougatfyld smager også himmelsk som lækkert fyld i lagkager, roulader, marcarons og festboller, fx fastelavns- og fødselsdagsboller.

Den nye nougatcreme fra Odense Marcipan kan også anvendes som smagsberiger og blandes direkte i kagedejen, når der skal bages brownies, småkager og ckokoladekager. Og til de søde desserter kan nougatcremen blandes med flødeskum eller kombineres med isanretninger.

Odense Nougatcreme kommer i en praktisk 150 g ståpose med indbygget tyl og koster ca. 29,95 i butikkerne.

Nougattyve
30 stk.

Smørbagt linsedej:
225 g hvedemel
150 g smør
75 g flormelis
Et halvt æg
En halv tsk. bagepulver

Topping:
75 g Odense Nougatcreme

Bland ingredienserne til linsedejen godt sammen til den får en ensartet konsistens.
Rul linsedejen ud til ca. 3 mm. tykkelse. Udstik linsedejen med en rund udstikker, ca. 5 cm. i diameter.
Kom de udstukne linsestykker i små forme og bag dem ved 210° C i 12 min.
Tag kagerne ud af formene og sprøjt med nougatcreme.

Tip: Det kan være svært at komme et halvt æg i dejen. Pisk derfor ægget sammen og brug halvdelen af dette. Linsedejen kan med fordel laves i forvejen, kommes i forme og sættes på køl, så den er klar til at blive bagt, når den skal bruges.

Nougat-dadler & svesker

150 g Odense Nougatcreme
Saftige dadler og svesker uden sten
Evt. lidt cognac, cointreau, portvin eller lignende.
100 g mørk chokolade

Åbn dadlerne og lav en fordybning i sveskerne med tommeltotten. Dryp dem evt. med lidt cognac, cointreau, portvin eller hvad der måtte stå i skabet. Sprøjt nougaten ned i åbningen, så de bliver fyldt ud og sæt dem på køl. Overtræk dadlerne og sveskerne med tempereret chokolade.

--------

Til redaktionen: Kildeangivelse ved online anvendelse
Ønskes opskrifterne fra Odense Marcipan anvendt i online medier,
skal "kilde: www.odense-marcipan.dk" fremgå med direkte link
til opskriften på hjemmesiden:
http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/bageopskrifter/nougattyve.aspx
http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/julekonfekt/nougat-dadler-og-svesker.aspx


Læs mere her

tags: chokolade, Odense, cognac, kreativ, muffin, kaffe,

søndag den 5. oktober 2014

Advokat: Ikke rimeligt at spare penge ved at træde på nogen, som i forvejen ligger ned

Region Syddanmark skal spare 120 millioner på sundhedsområdet næste år, og det er blevet besluttet, at en del af pengene skal komme ved at anke flere sager om patienterstatninger. En beslutning, der bestemt ikke vækker begejstring hos advokat Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen. Flere ankesager på vej

Som borger i Region Syddanmark vil man fremover kunne komme til at kæmpe mod sin egen region om retten til at beholde sin tilkendte erstatning, og det er ikke rimeligt, siger Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen, der er en del af Advodan.

- For de patienter der har søgt om erstatning hos Patienterstatningen, vil en stigning i antallet af ankesager betyde, at de, udover eventuelt at miste den tilkendte erstatning, vil opleve, at sagerne trækker ud, fordi de efterfølgende skal behandles i Patientskadeankenævnet.

Syge mennesker, der i forvejen har deres helbred at slås med

- Derudover vil mange patienter formentlig sidde tilbage med en frustration over, at regionen går ind og blander sig og udviser mistillid til en sag, de egentlig troede, var afgjort. Det er ikke rimeligt, at man vil spare penge ved at træde på nogen, som i forvejen ligger ned. Det er et langt sejt træk at køre en erstatningssag. Og det er syge mennesker, der i forvejen har deres helbred at slås med, lyder det fra Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen.

En afgørelse fra Patienterstatningen ændres i 15 – 20 % af tilfældene, når den behandles i Patientskadeankenævnet. En ændring kan bestå i, at erstatningen forhøjes, nedsættes eller helt bortfalder. Hvis man heller ikke er tilfreds med afgørelsen i Patientskadenævnet, er der endnu en mulighed; nemlig en retssag.

Fakta

• Medio september blev medlemmerne af Venstre, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance enige om Region Syddanmarks budget for 2015.
• Der er lagt op til en samlet besparelse på 120 millioner på sundhedsområdet.
• Ifølge planen håber man, at kunne spare 8,5 millioner kroner ved at anke flere patienterstatningssager.


Læs mere her

tags: retssag, Venstre, retten, Socialdemokratiet, Liberal Alliance, penge, Radikale Venstre, Konservativ, Fakta, helbred,

lørdag den 4. oktober 2014

Klager vi mere, eller sker der flere fejl i sundhedsvæsnet

I første halvår af 2014 er der blevet anmeldt godt fjorten procent flere patientskader end i første halvår af 2013. Stigning i anmeldte patientskader

Patienterstatningens nyligt offentliggjorte tal vedrørende anmeldte patientskader i første halvår af 2014 viser, at der blev anmeldt 5.189 patientskader i årets første halvdel. Til sammenligning blev der anmeldt 4.527 skader i første halvår af 2013. Det svarer til en stigning på 662 anmeldelser eller godt fjorten procent.

Hos ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af Advodan, nikker man genkendende til det stigende behov for at anmelde patientskader. Mange kunder spørger ind til området og forsøger at afdække, hvad de skal finde sig i og ikke finde sig i.

- Det er mit indtryk, at patienterne er blevet mere bevidste om deres rettigheder, og hos ERSTATNINGSGRUPPEN anbefaler vi, at man får hjælp til at kigge på sin sag, hvis man er blevet udsat for en patientskade, så man kan få en vurdering af, om den kan være erstatningsberettiget. Vi giver altid en gratis forhåndsvurdering", lyder det fra advokat Berit Møller Lenschow, som forklarer videre - en patientskade kan medføre, at en oprindelig sygeperiode bliver forlænget, og i nogle tilfælde kan den få betydning for den fremtidige erhvervsevne.

Næsten en tredjedel af klagerne anerkendes

I næsten hvert tredje tilfælde viser det sig, at det kan betale sig at anmelde en patientskade. Ifølge Patienterstatningen blev der i første halvår af 2014 truffet 5.015 afgørelser om erstatningsberettigelse, og ud af disse er 1.569 skader blevet anerkendt af Patienterstatningen.

Patientombuddets seneste årsberetninger viser, at der i 2013 blev rapporteret 181.326 såkaldte utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerheds Database. I 2012 var tallet 155.791. Det svarer til en stigning på 25.535, eller godt 16 procent.

Hvad ligger til grund for stigningen i antallet af klager Er det ensbetydende med, at der begås flere fejl i sundhedsvæsenet eller findes der andre forklaringer

- Jeg tror på, at forklaringen er mere kompleks end som så. En vigtig del skal findes i, at vi som forbrugere bliver mere og mere informationssøgende, og den digitale verden har gjort det let for os at undersøge alt fra symptomer og bivirkninger til klagemuligheder. En anden forklaring skal findes i, at der – netop på grund af den stigende informationssøgning – er nogen specifikke forventninger til behandlingsresultatet, og hvis sundhedspersonalet ikke får afstemt disse forventninger i forhold til patientens konkrete situation, er der en risiko for, at der opstår utilfredshed i sidste ende, siger Berit Møller Lenschow fra ERSTATNINGSGRUPPEN.

Læs mere her

tags: 2013, 2012, sundhedsvæsen, 2014, bivirkning,

fredag den 3. oktober 2014

Børneadvokaten: Mediation sikrer børnene ved skilsmisse

Selv de varmeste forældre kan ødelægge deres børn, når skilsmissen bliver til krigszone. Følelserne tager over, hvor fornuften skulle vise vej. Derfor kan nyskilte have gavn af straks at formulere et sæt fælles spilleregler under den opslidende ventetid på bodeling og myndighedernes indgriben vedrørende børnene, mener advokat. TV 2 stiller i en dokumentarserie endnu en gang skarpt på de skilsmissebørn, der bliver fanget i krigszonen mellem mor og far.

"Umådelig trist, men desværre alt for vedkommende dokumentar, som forhåbentlig rusker op i nogle af alle os, der har været igennem skilsmisser eller står over én", siger Ret&Råd advokat Elin L. Andersen, Djursland, der er en af landets erfarne advokater indenfor mediation i børnesager. Hun har selv oplevet situationen på nært hold, så hun hvad hun taler om.

"Vi, der har oplevet skilsmisse ved, at følelserne kan tage over på et splitsekund, og det kræver stor selvdisciplin ikke at lade sig rive med, når raseriet eller sorgen lokker. Det, at man er skuffet over ægteskabet og måske den måde, det er ophørt på, er ikke ensbetydende med, at den anden ægtefælle er en dårlig forælder. Det er to vidt forskellige ting, men ofte svære at holde adskilt når man står i situationen. Derfor er det vigtigt, at vi sætter nogle præcise regler op, som vi kan navigere efter".

Vi kan ikke stole på følelser
"Som kriseramte kan vi nemlig ikke altid stole på vores følelser", mener Elin L. Andersen. Derfor bør nyskilte formulere et nøgternt "skilsmissekompas". Helst som noget af det første efter beslutningen om et brud er truffet. Kan de ikke selv, bør de stikke hovedet op over følelserne og søge hjælp via mediation eller hos en advokat, så at sagen også bliver vendt med en, der har de objektive briller på.
"Vi lever i et samfund, hvor "følelser" er i høj kurs. Men lige præcis i praktiske beslutninger i kølvandet på en skilsmisse, hvor også aftaler om børnene skal på plads – gør følelser ofte mere skade end gavn. Ganske enkelt fordi de vildleder og bringer de voksne ned i hver deres skyttegrav, hvor de skiftevis angriber og forsvarer sig. Og så er børnene fanget i den berygtede krigszone", siger Elin L. Andersen.

Aftaler må bygge på objektive vilkår
"Jamen, det er jo sådan, jeg føler det", "Jeg syn's altså…." Elin L. Andersen kender udtrykkene alt for godt, sammen med beskyldninger og pegende fingre. Forældre har næsten uden undtagelse altid "våbenarsenalet" fremme på bordet, når hun som advokat gennemfører mediation i forbindelse med skilsmisse- eller børnesager, eller bistår som partsrepræsentant i denne type sager.
"Så er kunsten at vi hjælper forældrene med at navigere sig igennem konflikterne og sætte en fælles kurs. Under processen forsøger vi at fjerne fokus fra skuffelser, sorg og vrede og i stedet arbejde hen mod en løsning. Ikke at der ikke skal arbejdes med følelser, men det må være i et andet regi. Vi skiller det så at sige ad. Forældrene kan starte meditationen i hvert sit lokale, og vi arbejder støt hen imod en løsning, som er brugbar for begge parter og samtidig varetager børnenes interesser"

Kompas i et frådende følelseshav
At skabe et skilsmissekompas er ingen garanti for, at konflikter og frustrationer udebliver undervejs i de kommende måneder – som regel vil tårer og vredesudbrud ruske i det "skib", parterne har sat i søen. Men, siger Elin L. Andersen, kompasset er fornuftens forlængede arm - vejviseren i et oprørt hav, som parterne kan vende tilbage til. Og eventuelt fortsætte samtalerne om med en advokat eller psykolog, således at man kan sørge for at kontakt mellem forældre og børn forbliver på rette kurs.

Rettens ord giver sjældent fred
"Spørgsmål omkring forældremyndighed, bopæl og samvær med børn er som udgangspunkt altid følelsesladede og vil næsten altid være påvirket af andre forhold end de juridiske. Det er og bliver følelserne som tager overhånd. Netop derfor gør parterne klogt i at tænke præventivt, så de ikke ender med at skulle vente på en afgørelse af den helt store krig i retten. Det ses alt for ofte, at en juridisk afgørelse i børnesager, truffet af en dommer, ikke løser det egentlige problem – og så er børnene lige ilde stedt i krigszonen mellem mor og far – ofte endnu dybere forskansede i deres skyttegrave, og reelt ender alle som tabere", siger Elin Andersen, der er en af Ret&Råds i alt 19 advokater med speciale i mediation

MEDIATION HOS ADVOKAT
Hos en mediator-uddannet advokat kan forældre få en brugbar løsning hurtigt. De skal ikke vente i flere måneder eller år på at Statsforvaltningen eller domstolene træffer et valg for dem, alt imens konflikten eskalerer, og grøfterne mellem forældrene graves dybere. Formålet med mediation er, at der hurtigt kan findes en løsning, som er brugbar for begge forældre – som i sidste ende vil være til gavn for børnene.

BILLEDTEKST:
Elin Andersen: Med mediation kan konflikter omkring forældremyndighed, bopæl og samvær ofte løses både hurtigere og med et bedre resultat for alle parter.

Læs mere her

tags: våben, retten, kunst, ægteskab, domstol, TV 2, angriber, skilsmisse, meditation,

onsdag den 1. oktober 2014

Børn og bagehygge i efterårsferien

Hjemmebagning med lakridskonfekt er en superhyggelig familieaktivitet på en regnvejrsdag i skoleferien. I en dansk efterårsferie er der ingen garanti for høj solskin, og der er altid risiko for regn og blæst. Så er det godt at have nogle indendørs ideer og aktiviteter klar, som man kan hygge sig med sammen med mor og far, venner og kammerater.

Her er en nem og lækker opskrift, der på smart vis kombinerer kager og slik. Lidt ligesom en kagemand, så opskriften kan også sagtens bruges til en fødselsdagsfest.

Chokolademuffins med kokostopping og lakridskonfekt

4,5 dl mel
1 dl kakaopulver
2 tsk. bagepulver
En halv tsk. salt
200 g smør
3 dl sukker
2 æg
2 dl sødmælk
30 g kokosmel
150 g Odense Hvid Chokolade, hakket
100 g Odense Mørk Chokolade, hakket
Evt. smør eller olie til formen.

FROSTING
En halv dl piskefløde
En halv dl kokosmælk
7 dl flormelis
Lakridskonfekt til pynt
Evt. kokosmel til pynt

Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en skål. Smelt smørret over svag varme, tag det af varmen og pisk sukker og æg luftigt. Rør smør og mælk i æggemassen, kom kokos i og sigt til sidst melblandingen i. Vend det hele med hakket chokolade.
Kom massen i muffinforme og bag dem ved 180 C i 17-20 minutter, til de er gennembagte. Afkøl dem inden du pynter dem.

DEKORATION
Pisk fløde og kokosmælk sammen. Pisk flormelis i til frostingen er tyk og glat.
Sæt frostingen i køleskab indtil brug.
Pynt kagerne med frosting, kokosmel og stykker af lakridskonfekt.

+++

Til redaktionen: Kildeangivelse ved online anvendelse.
Ønskes opskriften fra Odense Marcipan anvendt i online medier, skal "kilde: www.odense-marcipan.dk" fremgå med direkte link til opskriften på hjemmeside:
http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/fest-og-konfirmation/chokolademuffins-med-kokostopping-og-lakridskonfekt.aspx

Læs mere her

tags: chokolade, Odense, blæst, fødselsdagsfest, efterårsferie, muffin,