søndag den 30. november 2014

RÆK UD 2014 - Seminar for organisationer der hjælper ofre

RÆK UD 2014 - Et seminar for alle organisationer i Danmark som arbejder med ofre, pårørende og berørte for forbrydelser og voldsomme hændelser. Afholdes på Islands Brygge onsdag den 26. november 2014 kl. 16.15 - 21.00. Onsdag den 26. november 2014 åbner RÆK UD for første gang dørene til et seminar for alle de organisationer i Danmark, som arbejder med ofre, pårørende og berørte for forbrydelser og voldsomme hændelser. RÆK UD er et nyt tiltag, der fra nu og i fremtiden har til formål at danne overblik og grobund for samarbejde, vidensdeling og netværk mellem de utallige organisationer, der hver især hjælper dem som har brug for det. Netværket skal føre til større kendskab organisationerne imellem, og en øget mulighed for at kunne assistere hinanden i deres daglige virke. I sidste ende skal det føre til, at organisationerne har bedre muligheder for at kunne hjælpe dem, som har brug for det - borgerne.

RÆK UD består af to dele - Et årligt seminar og en hjemmeside.
Seminaret d. 26. november 2014 er det første af sin slags, og vil bestå af præsentation af de deltagende organisationer, workshops og opfordring til samarbejde. Større organisationer som Det Kriminalpræventive Råd, Offerfonden, Trygfonden, Offerrådgivningen og Center for Socialt Ansvar har meldt deres ankomst, og derudover også adskillige andre. Seminaret hedder i år RÆK UD 2014, og er støttet økonomisk af Offerfonden.

Hjemmesiden præsenteres på seminaret, og skal være platform for samarbejde, vidensdeling og netværk. Her kan organisationerne gratis blive medlem og efterfølgende skrive i et forum, hvis de mangler hjælp, eller kan tilbyde noget. Hjemmesiden bliver RÆK UD´s base.
Derudover lægges der op til forskellige features på hjemmesiden, f.eks. "Ambassadør-Butikken, der skal fungere som et sted, hvor fremtidige ambassadører kan møde organisationerne.
RÆK UD´s hjemmeside er finansieret og administreret af Hjælp Voldsofre.

Det forventes, at RÆK UD bliver et sted, der i fremtiden vil danne grundlag for et styrket organisationsnetværk, som på sigt kan skabe mere fokus på ofrenes behov for hjælp, samt bedre muligheder for at yde denne.

RÆK UD er non-profit og upolitisk.
RÆK UD er skabt af Hjælp Voldsofre og OfferForum.dk

www.reach-out.dk / kontakt@reach-out.dk


Læs mere her

tags: Danmark, politi, økonomi, Island, organisation, 2014,

lørdag den 29. november 2014

Hadegave til tyveknægte: Undgå juleindbrud – brug dna-mærkning

December er uden sammenligning årets værste indbrudsmåned. Men forsikringsselskabet Tryg kommer nu med løsningen, der kan skræmme tyvene væk - nemlig dna-mærkning. Det bekræfter en tidligere indbrudstyv. Det er desværre ikke kun julen, der står for døren, når kalenderen viser december, det gør tyven med stor sandsynlighed også. Derfor tilbyder Tryg, som det første danske forsikringsselskab nu danskerne dna-mærkning af deres værdigenstande.

DNA-mærkning er en usynlig, syntetisk væske, som du smører på alle dine værdigenstande som for eksempel smykker, computere og cykler. Væsken kan kun ses under UV-lys og kan ikke fjernes igen, og det smarte er, at væsken er personlig og bliver derfor linket direkte til ejermanden. En tyv, der stjæler en værdigenstand, som er dna-mærket, vil derfor blive kædet direkte sammen med det pågældende indbrud og samtidig have sværere ved at afsætte sine varer til hælere.

Bruges allerede i 37 lande

"DNA-mærkning har vist sig at være et effektivt middel til forebyggelse af indbrud i mere end 37 lande i verden. Derfor tror vi også på, det vil have en forebyggende effekt i Danmark. For politiet kan aktivt bruge mærkningen i deres efterforskning og dermed få lettere ved at fange tyvene og spærre dem inde. Det vil forhåbentlig afskrække tyvene fra overhovedet at begå indbrud, når folk skilter med dna-mærkningen ved indgangen til deres hjem", siger Charlotte Gøttler, forebyggelseschef i Tryg.

Og det bekræfter en tidligere garvet indbrudstyv, der i årevis har været vant til at skaffe sig uretmæssig adgang til folks hjem.

"Et advarselskilt på døren om DNA-mærkning ville klart afholde mig fra at gå indbrud i et hjem, fordi det ville knytte mig til gerningsstedet. Derudover ville jeg få svært ved at afsætte varerne, for hælerne skal jo også nok få skaffet sig uv-lygter, så de kan se, om de er mærkede. De vil jo heller ikke risikere at blive knyttet til et gerningssted", siger Robert Nyborg og tilføjer, at han i givet fald bare ville gå videre til et andet hus, der ikke skiltede med dna-mærkning.

90 procent flere indbrud i december

Og det er ikke tilfældigt, at Tryg er klar med det nye initiativ op til julehøjtiden. For ser man på antallet af indbrud de seneste syv år er tendensen klar: Hvert år bliver der begået 90 procent flere indbrud i december end i juni, som er den måned på året, hvor der bliver begået færrest. Det viser en ny undersøgelse fra Tryg, der har nærstuderet udviklingen de seneste syv år fra 2007-2013. Tallene viser, at tyvene allerede begynder at få ekstra travlt i november måned, men allerværst ser det ud i juledagene fra den 23. til den 28. december, hvor juleaften stadig ligger nummer et på tyvenes indbruds-hitliste.

Få fat på dna-mærkningen her:
http://www.tryg.dk/forebyg-skade/Dna-maerkning/dna-maerkning.html

Tre hurtige råd: Sådan kan du også forhindre indbrudUdover dna-mærkningen er der en række andre nemme forebyggelsesgreb, du kan bruge for at sikre dit hjem:

1: Få hjemmet til at se beboet ud: Det må gerne rode lidt i haven. Få gerne naboen til at parkere sin bil i din garage af og til. Fyld affald i skraldespanden og tøm postkassen. Du kan overveje at organisere samarbejdet i kvarteret gennem Nabohjælp.dk, som er gratis. Eller investere i tænd-sluk-lys eller tænd-sluk-ure på en radio, man svagt kan høre udenfor.

2: Gør det svært for tyven at komme ind i hjemmet: I langt de fleste tilfælde bryder tyven ind i huse gennem en terrassedør eller et vindue, der ikke er synligt fra vejen. Derfor er det en god idé at undersøge, om man kan sikre huset bedre der. For eksempel kan man selv montere særlige vindueslåse, som gør det meget vanskeligt at bryde vinduet op.

3: Undgå at give tyven arbejdsro: Klip for eksempel hækken ned og sørg for, der ikke er helt mørkt på grunden særligt ved døre og vinduer. Installer gerne bevægelsescencorer uden for og en alarm inde i huset. En tyverialarm alene nedbringer risikoen for indbrud med 70 procent.

Indbrudsfakta: Der er noget galt i Danmark...

Danmark er det land i Europa med flest indbrud per indbygger kun overgået af Grækenland. I Danmark står det så galt til, at vi har flere indbrud per indbygger end alle vores nabolande tilsammen. Faktisk har vi syv gange så mange som Norge, fire gange så mange som Tyskland, og tre en halv gange så mange som Sverige. Og på trods af, at politistyrken i Danmark har samme størrelse som i vores nabolande er opklaringsprocenten for indbrud markant lavere i Danmark end i Norge og Sverige.

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Europa, politi, juleaften, indbrud, 2013, radio, december, Nyborg, Grækenland, smykker, forsikringsselskab, computer, hitliste, 2007, DNA, kaffe,

Hundelorte kan koste bøde

Hvis du undlader at samle op efter hunden, risikerer du at få en bøde, men også grundejere der lægger fortov til, kan gøres ansvarlige, lyder det fra advokat Litten Posselt Olsen. Strafbart ikke at rydde op

I Danmark er der mere end en halv million hunde, så det bliver naturligvis til en del efterladenskaber. Selvom der findes mange ansvarsbevidste hundeejere, der samler op efter deres hund, findes der også dem, der lader lorten ligge, eller dem der vælger at samle op, men til gengæld smider posen fra sig.

Det er sandsynligvis ikke alle, der er klar over det, men det er rent faktisk strafbart ikke at rydde op efter sin hund, fortæller Litten Posselt Olsen, advokat i Erstatningsgruppen, der er en del af Advodan.

- Den, der går tur med hunden, har pligt til at samle op efter den ifølge vejloven og færdselsloven. Samler man ikke op, kan man straffes med bøde, hvis politiet ser det, men i praksis sker det formentlig sjældent, siger hun.

Kan tørres af på grundejeren

Hvis hundeejeren ikke samler op efter hunden, står grundejeren tilbage med problemet.

- Som parcelhusejer har man pligt at vedligeholde og rengøre fortovene op til sin grund. Gør man ikke det, og nogen falder i det, står man med ansvaret, forklarer Litten Posselt Olsen, som fortæller videre - Hvis man som grundejer ved, hvilken hund der har besørget på fortovet, vil man faktisk kunne gøre sit regreskrav gældende overfor hundeejeren.

På offentlig vej er det en kommunal eller statslig opgave at få fjernet hundes efterladenskaber.


Læs mere her

tags: Danmark, politi, færdselsloven,

fredag den 28. november 2014

Gratis juletræstransport hos airberlin

Igen i år kan alle, der flyver med airberlin, gratis tage et juletræ med på samtlige af flyselskabets internationale strækninger. Træet må være op til to meter langt og skal være meldt til airberlins servicecenter på telefonnummer +45 80 887785 (lokaltakst)senest 48 timer før flyafgangen. De, der ønsker det, kan dog også tage deres juletræ med på langdistanceflyvninger. Under mottoet „Flying home for christmas" tilbyder airberlin hvert år sine gæster den attraktive juletræstransport. Som optakt til julens festligheder ventes årets første airberlins julefly i Berlin i dag.

airberlin er et af de førende luftfartsselskaber i Europa og flyver hvert år til 171 destinationer verden over. I 2013 befordrede Tysklands næststørste flyselskab mere end 31,5 millioner passagerer. Takket være sit strategiske partnerskab med Etihad Airways, der har en andel på 29,21% i airberlin, og medlemskabet i alliancen af flyselskaber oneworld® råder airberlin over et globalt rutenetværk. topbonus, airberlins frequent flyer-program, hører med sine mere end 3,5 millioner deltagere til blandt Europas førende bonusprogrammer. Flyselskabet, der er prisbelønnet for sine serviceydelser, tilbyder i samarbejde med 19 flyselskaber flyvninger verden over med fælles flynummer. Flåden er blandt de yngste og mest miljøeffektive i Europa.

Læs mere her

tags: Tyskland, Europa, 2013, luftfartsselskab, strategi, sprog, miljø, Flyselskab,

torsdag den 27. november 2014

Er boligkøberne ladt i stikken efter 1. januar 2015

Når den nye ejendomsmæglerlov træder i kraft 1. januar 2015, ser det umiddelbart ud til at blive lidt sværere at være boligkøber, da oplysninger om finansiering og faktiske forbrugsudgifter ikke længere vil være en del af salgsopstillingerne. Men reglerne er faktisk lavet for at fjerne enhver tvivl om, hvem ejendomsmægleren egentlig repræsenterer. Med den nye ejendomsmæglerlov må boligkøberne forberede sig på, at der sker ændringer i de salgsopstillinger og boligannoncer, som vi er vant til at se. Efter 1. januar, hvor de nye regler træder i kraft, er ejendomsmæglerne nemlig ikke længere forpligtede til at oplyse, hvad det kan koste at finansiere et køb af boligen eller, hvad de faktiske forbrugsudgifter beløber sig til.

Kun ejerudgifter skal oplyses
Udover at finansieringsoplysningerne ikke længere skal være en del af salgsopstillingen, skal de faktiske forbrugsudgifter til el, vand og varme heller ikke oplyses, men derimod skal den beregnede varmeudgift fra ejendommens energimærke oplyses.

Salgsopstillingen skal heller ikke længere indeholde informationer om, hvem mæglerne samarbejder med såsom banker, realkreditinstitutter og forsikringsselskaber. Disse informationer vil i stedet kunne ses på mæglernes hjemmeside.

Fremover er ejendomsmægleren således kun forpligtet til at oplyse om ejerudgifter, som omfatter ejendommens udgifter til ejendomsværdiskat, ejendomsskatter, renovation, skorstensfejning og grundejerforeningen/ejerforening. Desuden er det efter 1. januar 2015 ikke længere sælgers forsikringsudgift, der skal oplyses, men derimod præmien på det forsikringstilbud mægler evt. har indhentet.

Mægler er alene sælgers mand
De ændrede regler vil selvfølgelig gøre det vanskeligere for køberne umiddelbart at overskue, hvordan en finansiering sættes sammen og endnu vigtigere, hvad den månedlige eller årlige udgift til finansieringen af boligkøbet bliver samt, hvad de må forvente at skulle betale til forbrug af el, vand og varme.

Den nye lov gør det meget klart, at mægler alene er sælgers mand og lægger dermed op til, at køberne skal tage kontakt til egne uvildige rådgivere – også hvad angår finansiering.

Slut med alternative finansieringsforslag
Selvom ejendomsmæglerne efter 1. januar 2015 ikke længere er forpligtet til at oplyse hvad, det kan koste at finansiere købet af boligen, må mæglerne stadig gerne beregne et standardfinansieringsforslag efter ganske bestemte forudsætninger. Er mægler bekendt med, at der ikke kan ydes maksimal belåning, må der f.eks. ikke beregnes et standardfinansieringsforslag. Der må heller ikke, som tidligere, beregnes alternative finansieringsforslag, som har givet køberne en mulighed for at sammenligne de forskellige lånetyper på realkreditmarkedet. "Med den nye lov er det også slut med at mæglerne formidler finansiering gennem det Realkreditinstitut, som mægleren har et samarbejde med. Det vil derfor være interessant at se, hvorledes denne ændring vil blive håndteret fremadrettet, da de fleste mæglerkæder har et direkte samarbejde med såvel banker som Realkreditinstitutter" udtaler Boligrådgiver Inge Lindeer.

Køberne er dog ikke ladt helt i stikken
Det skal dog præciseres at køberne fortsat vil få oplysninger om ejendommens tilstand gennem tilstandsrapporten, el-eftersyn og energimærket, ligesom mægler også er forpligtet til at indhente andre oplysninger om ejendommen, som kan have betydning for køberens beslutning om et køb, herunder om der er gæld, som skal overtages udover købesummen.

Generelt er der blevet færre krav til ejendomsmæglerne og for boligsælgere betyder de nye regler bl.a. at der ikke længere er et krav om, at en formidlingsaftale skal gælde for 6 måneder. Det kan aftales individuelt, hvor længe aftalen skal være gældende, ligesom det kan aftales, at den for så vidt skal løbe uendeligt.

Faktaboks
De væsentligste ændringer i den nye ejendomsmæglerlov:

For køber betyder den nye lov:
- at det bliver tydeligere, at ejendomsmægleren er sælgers mand
- at det bliver endnu vigtigere for køber at finde en uvildig rådgiver
- at finansieringsforslag ikke længere er at finde i salgsopstillingerne (dog kan der være angivelse af en brutto- og nettoudgift).

For sælger betyder den nye lov:
- ejendomsmæglerens honorar bliver mere overskueligt
- lempeligere regler for formidlingsperiode, så en aftale mellem mægler og sælger kan løbe ubegrænset (Aftaler, hvor der er gebyr ved opsigelse, skal dog stadig fornys efter seks måneder).


Læs mere her

tags: skatter, forsikringsselskab, Realkredit, energi, grundejerforening, Fakta,

onsdag den 26. november 2014

Bag din egen skål

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ maxWidth: 428, maxHeight: 528 }); }); Den var egentlig tænkt som en gimmick – nu er FANZY ude i landets byggecentre. På lidt mere end tre minutter kan danskerne nu forme deres egen acrylskål i køkkenovnen. Det starter med en firkantet eller en rund plade i seks farvevarianter, og efter tre minutter på 180 grader er pladen så blød, at den kan formes til det ønskede udseende. Resultatet kan blive en skål, en vase eller måske den elegante emballage til værtindegaven. Den særlige laserskæring og den specielle fluorescerende farve gør, at kanterne nærmest fremstår selvlysende.

En gimmick
RIAS, der er Danmarks største leverandør af plasthalvfabrikata, har under navnet FANZY sendt de to acrylplader på markedet, og divisionschef i RIAS Anders Topp forventer, at der bliver stor efterspørgsel fra kunderne i landets byggecentre.

- Det startede egentlig som en gimmick, som vi brugte på byggemesser for at vise acryls anvendelighed. Men da interessen og efterspørgslen var meget stor, besluttede vi at sætte pladerne i serieproduktion og tilbyde dem som en del af sortimentet.

Tre minutter i ovnen
Det er meget enkelt at forme FANZY pladen til en skål. Efter at beskyttelsesfolien er fjernet, skal pladen ligge tre minutter på et stykke bagepapir på en bageplade i ovnen. Temperaturen på 180 grader gør FANZY tilpas blød til, at man med et par fingervanter kan flytte den over på en søjle, som for eksempel kan være en høj vase eller et stort glas. Oven på FANZY pladen lægger man en lille smørebrik og en vægtklods på 2 kilo – det kan være en pose sukker – og så gælder det blot om at forme pladen til den ønskede form.

Hvis resultatet ikke bliver, som det ønskes, kan FANZY pladen få en tur til i ovnen, og så kan formgivningen starte på ny.

Anders Topp understreger, at acrylen hverken afgiver skadelige luftarter eller ødelægger ovnen. FANZY pladen er den ideelle personlige gave, som man kan lave alene eller sammen med sine børn. Pladerne er nu tilgængelige i flere byggemarkeder over hele Danmark til en vejledende udsalgspris på 149 kroner.


Læs mere her

tags: Danmark, byggemarked,

tirsdag den 25. november 2014

Nyt lys i den gamle have

Stemningsfulde løsninger med LED-lyskilder og glas Arkilux har i samarbejde med Tivolis arkitekter løst flere specielle belysningsopgaver til den gamle have. Blandt andet Kina-lamper, Edelweiss-armaturer i forbindelse med renoveringen af Rutsjebanen, Rasmus Klump anlægget samt belysning af Pantomime-teatrets scenebillede.

Alle opgaver er løst med LED lyskilder – enten med moduler eller retrofitte. Især to opgaver har været spændende både med hensyn til omfang og selve løsningen. Det gælder f.eks. de dekorationsglas, der pryder hele haven og er udført i tre udgaver: Pæreformet, som hovedsagelig sidder på Nimb Bygningen, samt glas med enten prikket eller stribet dekoration. De findes overalt i haven på bygninger, metaldekorationer m.m.

Glasproduktion forfra
De farvede dekorationsglas blev tidligere fremstillet af Holmegaard, og det har ikke været muligt at finde hverken tegninger eller værktøj. I dag står Arkilux, der udover belysning har glasfremstilling som en af sine kompetencer, for produktionen. I den forbindelse har virksomheden i Køge udarbejdet nye tegninger af de glasværktøjer, der kræves til de specielle glas.

De færdige dekorationsglas er fremstillet i mange farver, så de matcher havens eksiste-rende glas – og er desuden leveret til Tivoli Hotel

Læs mere her

tags: Tivoli, Køge, Kina, virksomhed, værktøj,

mandag den 24. november 2014

En gavmild kæreste kan udløse skattesmæk ved boligkøb

Kærestepar med fælles bolig risikerer en ekstra regning fra Skat, hvis den ene skyder flere penge ind i en bolig end den anden. Det kan nemlig betegnes som en gave, og så skal der betales gaveafgift, siger Skat. Løsningen er i stedet at oprette et lån og skrive det ind i en samejeoverenskomst. Skat kan kræve, at du skal betale gaveafgift af det beløb, som din kæreste indskyder mere end dig i jeres fælles hus. Det kan fx være, at han eller hun har en opsparing eller en arv, som vedkommende vælge at bruge, fortæller advokat Marie Hviid Pedersen fra ADVODAN i Horsens.

Hun råder derfor alle kærestepar, der overvejer at købe hus sammen til at tænke sig rigtigt godt om.

"Hvis I vil købe hus sammen, og en af jer skyder flere penge ind i handlen end den anden, så bør I forholde jer til, om det beløb skal karakteriseres som en gave eller et lån. Hvis det er en gave på mere end 59.800 kroner (2014 tal) – og I har boet sammen i mere to år, skal der betales gaveafgift. Og hvis I har boet sammen i mindre end to år, skal der betales helt almindelig indkomstskat af det fulde beløb, " siger Marie Hviid Pedersen.

Lav et gældsbrev
Fremfor at kalde indskuddet for en gave, bør I aftale, at det er et lån imellem jer, forklarer advokaten. Men det kræver, at I laver et gældsbrev – gerne som en del af en samejeoverenskomst.

"Fordelen ved at lave et gældsbrev er, at I får et sikkert bevis for, at der ikke er tale om en gave. En anden fordel er, at den af jer, der har indskudt flest penge, kan få de penge tilbage, hvis I en dag vælger at gå fra hinanden og sælge huset, " siger Marie Hviid Pedersen og fortsætter:

"Rent teknisk kan det også løses, så den af jer, der låner af den anden, ikke skal have penge op ad lommen hver måned. Der gør man i praksis ved blot at nedskrive gældsbrevet med afgiftsfrie gavebeløb, som man hvert år må give samlever. Det er dog vigtigt i denne sammenhæng ikke at aftale netop denne løsning på forhånd eller samtidig med oprettelsen af gældsbrevet, for så vil Skat anse hele beløbet som en gave – uanset at der er oprettet en samejeoverenskomst – og dermed kunne kræve gaveafgift. "

Ny dom fra Østre Landsret
Ifølge Marie Hviid Pedersen har Skat ikke stort fokus på problemstillingen, men det er ikke utænkeligt, at det vil ændre sig i fremtiden. Hun henviser en dom fra Østre Landsret i maj, hvor slog Skat ned på et kærestepar, hvor den ene person havde givet sin kæreste en bil til 400.000 kr., som der ikke var betalt gaveafgift på 15 pct. af. I denne sag slog Landsretten fast, at kæresten skulle betale gaveafgift til staten for modtagelsen af bilen.


Sådan undgår I gaveafgift til staten:

• Kæresteparret Anne og Michael køber en bolig til 1.000.000 kroner.
• Michael indskyder 500.000 kroner og Anne 0 kroner
• Michael og Anne optager et realkreditlån på 500.000 kroner
• Hvis Michael og Anne skal stå som om, de indskyder lige meget i ejendommen, skal Michael i stedet for at indskyde alle sine kr. 500.000 låne Anne halvdelen af pengene (250.000 kroner), som hun så indskyder i ejendommen.
• Med hjælp fra en advokat opretter de et lån, som de skriver ind en samejeoverenskomst
• Herefter betaler Anne hvert år af på gældsbrevet med det beløb, som hun må modtage afgiftsfrit af Michael.

Læs mere her

tags: bilen, retten, Horsens, Østre Landsret, penge, Ford, 2014,

søndag den 23. november 2014

Juletips til familiens konfektdag

En af de bedste og mest hyggelige dage, der findes, er familiens konfektdag, når store og små samles og laver julekonfekt sammen, mens julens sange strømmer ud af højtalerne i stuen Der skal ikke forberedes så meget for at få gang i løjerne. Blot indkøb noget marcipan, nougat, chokolade, lidt frugtfarve og nødder og måske nogle udstiksforme. Så er alt og alle klar til en omgang fantasifuld julehygge med familien.

Nye konfektstykker

Her er et par nye opskrifter på smagfuld konfekt fra Odense Marcipan. På hjemmesiden - www.odense-marcipan.dk - finder du mere inspiration og mange flere opskrifter på julekager og julekonfekt.

Julekonfekt med lakrids og Amarenabær
18 stk.

150 g Odense Marcipan Lakrids
9 Amarenabær (eller kirsebær)
200 g lys chokolade
100 g hvid chokolade eller hvid overtræk til pynt

Marcipanen skæres i 18 firkanter og et halvt kirsebær sættes på hvert stykke. Stykkerne dyppes i tempereret chokolade. Pynt til sidst med hvid chokolade eller overtræk.

Tips: Se hvordan du nemt tempererer chokolade under Den Søde Skole på www.odense-marcipan.dk

Marcipankonfekt med frugtmarmelade
18 stk.

150 g Odense Marcipan Ekstra Grov
1 spsk. god marmelade – f.eks. kirsebærmarmelade
og prøv at variere med andre lækre frugtmarmelader
200 g mørk chokolade

Marcipanen æltes med marmelade og trilles til 18 kugler. Kuglerne dyppes i tempereret chokolade og sættes på et stykke bagepapir. Når chokoladen er størknet, dyppes de igen og trilles mellem hænderne, for at få et rustikt udseende.

Tips: Du kan med fordel bruge nogle engangs-plasthansker, når konfektstykker trilles med smeltet chokolade.

---

Til redaktionen: Kildeangivelse ved online anvendelse
Ønskes opskrifterne fra Odense Marcipan anvendt i online medier,
skal "kilde: www.odense-marcipan.dk" fremgå med direkte link
til opskriften på hjemmesiden:
http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/julekonfekt/lakridskonfekt-med-kirsebaer.aspx
http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/julekonfekt/marcipan-med-kirsebaermarmelade.aspx


Læs mere her

tags: chokolade, Odense, frugt,

lørdag den 22. november 2014

Ny portal samler viden om skilsmisse

ADVODAN har lanceret en ny webportal, der er rettet mod personer, der står foran en skilsmisse eller har brug for få afklaring om, hvordan en skilsmisse forløber. Portalen indeholder blandt andet fire nye videoguides, der grundigt og præcist hjælper brugeren gennem relevante spørgsmål fra ophævelse af ægteskabet, deling af formue og barnets bopæl til regler om samvær med barnet. Ingen skilsmisse er nem. Tværtimod. En skilsmisse gør ondt i både hjertet og økonomien, og det
er ofte en langstrakt, kompliceret og psykisk hård proces, hvor man let kan miste overblikket.

Oven i opstår der ofte en lang række spørgsmål af praktisk, juridisk og økonomisk karakter. Det er spørgsmål, som vi ofte ikke kender svaret på. Hvordan man kommer godt igennem en skilsmisse, hænger meget sammen med, hvor godt man er klædt på fra starten.

"Mennesker, der går gennem en skilsmisse, har et reelt behov for klar og gennemskuelig
information. Med portalen ønsker vi at gøre brugerne mere oplyste, mere trygge og bedre klædt på juridisk". siger kommunikationschef i ADVODAN Astrid Søes Poulsen

Ud over de fire videoguides indeholder portalen infografikker og statistikker om skilsmisse
og separation samt links til de vigtigste skilsmissepapirer.


Læs mere her

tags: økonomi, portal, ægteskab, skilsmisse, kommunikation,

fredag den 21. november 2014

FN børnekonventionen fylder 25 år - her er de velkendte tricks i børnesager

Foreningen Far har igennem en årrække erfaret, at det er de samme systematiske metoder og manglende forebyggelse, ligestilling og kvalitetssikring, der er med til at sikre, at fædre ikke bliver bopælsforælder, får mindre samvær med deres børn eller sågar ryger helt ud af barnets liv (i visse tilfælde mødre). Derfor rejser Foreningen Far nu en skarp kritik af de ansvarlige offentlige myndigheder.
Foreningen Far kan igennem massevis af samtaler med forældre dokumentere, at især fædre rammes hårdt, når familien går itu. Og desværre sker det ofte med få men velkendte beskidte tricks, der udføres af modparten og ofte i tæt samarbejde med advokater. Foreningen Far har derfor lavet en liste med nogle af de systematiske metoder, en forælder bruger for at blive bopælsforælder, undgå samvær for modparten og i sidste ende undgå kontakt mellem barnet og den anden forælder til stor skade for barnets liv og opvækst.

Konkret viser det sig, at advokater og parterne i en familiekonflikt med stor succes kan kønsdifferentiere, hvilket er i direkte strid med FN børnekonventionen artikel 2, som forbyder forskelsbehandling. Desværre er det især brugbart for mødre, der i ca. ni ud af ti familiesager med held kan bruge de velkendte metoder, mens fædre kun får held med at bruge de samme metoder i ca. en ud af ti sager.

Ansvaret for brugen af de beskidte tricks ligger dels hos parterne, dels hos de implicerede advokater, men i høj grad hos myndighederne som tillader det i familielovgivningen og praksis. I den juridiske verden er kendskabet til, hvordan en sag ved hjælp af kønsdifferenciering kan vindes, udbredt. Alligevel gør myndighederne og advokaterne intet for at stoppe misbruget af de uetiske og beskidte tricks. Og det går ud over vores børn og dermed vores samfund.

Listen er ikke endelig, men er blevet til på baggrund af systematiske undersøgelser og erfaringer fra frivillige rådgivere i Foreningen Fars 14 landsdækkende rådgivningscentre:

De mest brugte metoder af Mor:

• Mor giver misvisende og udokumenterede oplysninger til myndighederne for at opnå bopæl, mest samvær, bidrag og sociale ydelser
• Mor afholder bevidst barnet fra samvær med far for at opnå bopæl, mest samvær, bidrag og sociale ydelser
• Mor misbruger ordet "konflikt" eller skaber "konflikt" selvom der intet grundlag er for det. Det sker især i sager, hvor far er ligeværdig eller måske endda bedst egnet som bopælsforælder
• Mor siger far er ustruktureret og ikke er en god far – selvom han er ligeværdig eller bedst egnet forælder
• Mor oplyser myndighederne om, at et barn har det dårligt som ren pression, efter der er takket nej til en urimelig bodeling – uanset at børnene er glade, harmoniske og alle øvrige parter kan bekræfte forholdet
• Mor påstår, at far har "hemmelige konti" f.eks. i udlandet – imod enhver sund fornuft og rimelighed for at skabe et usandt billede af far og sikre sig børn og bidrag
• Mor siger forældrene ikke kan samarbejde, selvom far er ligeværdig, bedst egnet forælder og samarbejdet fungerer fint i praksis
• Mor tager på krisecenter, fordi hun ikke har andre steder at tage hen og får derved sagen til at se voldsom ud. Myndighederne tjekker ikke påstande
• Mor er voldelig mod far, men skjuler det ved at sige far er voldelig uden, at det er korrekt
• Mor påvirker børnene i en sådan grad at far bliver fremmedgjort
• Mor flytter væk uden overholdelse af seks ugers fristen for meddelelse om flytning til direkte skade for barnet
• Mor kommer med usande anklager om f.eks. grænseoverskridende adfærd fra en i virkeligheden god og ordentlig far som intet har gjort. Politiet afviser alt på kort tid, men sagen er tabt og ingen checker

De mest brugte metoder af Far:

• Far tager ikke ansvar, overholder ikke samværsaftalen eller holder ikke ferie med børnene
• Far kræver mere samvær i vrede eller for at undgå børnebidrag
• Far påvirker børnene og forsøger at fremmedgøre børnene til skade for samarbejdet
• Far er voldelig og mor tør ikke kæmpe imod for egen og børnenes skyld

Etiske overvejelser om den juridiske problemstilling
Foreningen Far er bekendt med, at kønsdifferentieringen i familiesager ofte foregår med advokaters. Og det er et stort problem, for i virkeligheden er det jo netop juristerne, der burde tage ansvar i sager med så store familiære konsekvenser. Desværre sker det stik modsatte. Den rutinerede advokat ved præcis, hvordan en sag "vindes" og bruger nogle af de nedenstående metoder i sagens tjeneste:

• Advokaten instruerer direkte eller indirekte sin klient i de velkendte metoder
• Advokaten bruger ordet "konflikt" kønsbestemt
• Advokaten trækker med vilje sagen i langdrag
• Advokaten opfodre til at undgå samvær for barnet med anden forælder i længere tid uden grund
• Advokaten tilbageholder bevidst relevante oplysninger
• Advokaten kontakter sagsbehandler uden kopi til modparten
• Advokaten kontakter modparten direkte i skrivelser – i et forsøg på uretmæssig pres og for at skabe konflikt
• Advokaten møder op med den ene forælder på den andens bopæl velvidende, at modpartens advokat ikke er til stede for at dokumentere konflikt.
• Advokaten skalere modpartens formue og kræver langt større bidrag end rimeligt
• Advokaten opfordre til at indgive politianmeldelse mod bedrevidende
• Advokaten opfodre til at tage på krisecenter eller sige man har været der

Foreningen Far anbefaler at Rigsrevisionen indleder en offentlig undersøgelse af lovgivningen, praksis og den manglende retssikkerhed for helt almindelige børn og forældre i Danmark gennem de seneste 25 år. Helt konkret må der rettes fokus på, at kønsdifferenciering i forbindelse med lovgivning og praksis for børn er ikke at varetage barnets bedste.


STØT FORENINGEN FAR
Send sms Far til 1231 og støt Foreningen Far med 100 kr. Det koster 100 kr. per sms plus alm. sms takst.

OM FORENINGEN FAR
Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre er en frivillig forening med ca. 40 års erfaring på familieområdet. Foreningen har aktuelt over 100.000 besøgende forældre, bedsteforældre og pårørende af begge køn fra 300 danske byer og over 50 lande om året som søger vejledning. Foreningen Far har 12 landsdækkende rådgivningscentre, som yder rådgivning om barsel, faderskab, positivt samarbejde, familielovgivningen og praksis, skilsmisser med fokus på positive løsninger for hele familien og glade børn. Foreningens rådgivere er stort set en ligelig fordeling af mænd og kvinder med erfaring som forældre, bedsteforældre eller fagligt. Al rådgivning er gratis - både mænd og kvinder er velkommen hos Foreningen Far.


Læs mere her

tags: Danmark, FN, politi, Advokat, lovgivning, udland, retssikkerhed, skilsmisse, Rigsrevisionen,

torsdag den 20. november 2014

NetværksForum - Til dem der har været udsat for en forbrydelse eller en voldsom oplevelse

Torsdag den 20. november kl. 1800 i København kan man møde andre i samme situation som én selv, og derudover møde en psykolog, en advokat og en socialrådgiver, der kan vejlede og besvare spørgsmål. NetværksForum er det første af sin art i Danmark. Mød derudover Peter Skaarup (DF) fra Retsudvalget som vil være aftenens oplægsholder. Magtesløshed, tristhed og frygt er helt normale følelser, hvis man f.eks. udsættes for en forbrydelse eller en ulykke. Dette kan betyde, at man føler sig alene og at det er svært at overskue det, man plejer.

I nogle tilfælde fører det til, at man bliver nødt til at sygemelde sig fra sit arbejde, har behov for psykologisk hjælp eller oplever mangel på forståelse fra myndighederne. Dette måske samtidig med at man f.eks. skal igennem en retssag i forbindelse med den pågældende forbrydelse. Der kan være en masse ting, man skal sætte sig ind i, og det kan betyde, at man har brug for hjælp.

NetværksForum er et projekt der tilbyder muligheden for at møde andre mennesker med samme problemstillinger, samt en psykolog, en advokat og en socialrådgiver, der kan vejlede og besvare spørgsmål.
Vi har erfaret, at det er vigtigt for folk også bare at kunne fortælle sin historie, og det er selvfølgelig også muligt. NetværksForum forløber over 4 aftener frem til december 2014.

Hvert møde starter med et kort oplæg fra en relevant personlighed om et relevant emne, og på torsdag kommer Peter Skaarup (DF) som repræsentant fra Retsudvalget.

Derudover er der til hver aften inviteret et tidligere offer, som fortæller sin historie og om sine oplevelser i den forbindelse.

Det er anonymt og gratis at deltage og kræver ikke tilmelding. Man kan komme alene eller tage sine nærmeste med. Det vigtigste er, at man kommer, hvis man mener det kan gavne en selv eller andre.

Location er :

"Forsamlingshuset"
Onkel Dannys Plads 5 (ved Halmtorvet)
1711 København V

Torsdag d. 16. oktober 2014
(Oplægsholder - Charlotte Wegener - Konfliktrådskoordinator i Politiet)

Torsdag d. 20. november 2014
(Oplægsholder - Peter Skaarup - Bl.a. Retsordfører for Dansk Folkeparti)

Torsdag d. 18. december 2014
(Oplægsholder - Pernille Skipper - Bl.a. Rets- og Socialordfører for Enhedslisten)

Alle dage fra kl. 18.00 til 21.00


I et forum med andre som også har været ude for voldsomme oplevelser, samt repræsentanter fra de tre faggrupper, forefindes de bedste forudsætninger for at finde den rigtige hjælp og støtte til at komme videre.

Se mere på:
www.offerforum.dk/netvaerksforum
www.facebook.com/netverksforum

NetværksForum er skabt af OfferForum.dk og Foreningen Next Step

Læs mere her

tags: retssag, Danmark, København, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, december, psykologi, 2014,

onsdag den 19. november 2014

Ny bog viser vejen til Europas tinder

De høje bjerge er den første bog, der rummer både en praktisk og en historisk guide til 50 af Europas legendariske cykelstigninger. Tidligere bøger om emnet har som regel fokuseret på ruteoplysninger, flotte billeder eller et bjergs betydning i professionel cykelsport, men ingen bøger har blandet alle disse ingredienser på de samme sider... indtil nu. De høje bjerge kan fungere som en bibel for dem, der ønsker at prøve kræfter med giganter som Tourmalet eller Galibier, og det ultimative opslagsværk for kendere af disse bjerges historie og mystik. Kendskab til sted og topografi er uomgængeligt, uanset hvilket niveau man befinder sig på som cykelrytter, og både tekst og billeder er nøje udvalgt for at gengive denne symbiotiske sammenhæng.

At cykle op ad bakke er altid hårdt, så dét er der ingen grund til atter at bekræfte. I stedet samler De høje bjerge historierne, egenskaberne, særhederne og den unikke tiltrækningskraft ved Europas 50 mest berømte og uimodståelige cykelstigninger – fra det 78 meter høje Koppenberg til det gigantiske 3.384 meter høje Pico de Veleta i Spaniens Sierra Nevada.

Om forfatteren:
Daniel Friebe er en af Englands førende cykelsportsjournalister og trods sine 31 år allerede en Tour-veteran med ti Tour de France-løb på cv'et. I fem år var Daniel redaktør på magasinet Procycling, og i 2010 blev han bladets Europa-redaktør. I 2008 skrev han Boy Racer – My Journey to Tour de France Record-breaker sammen men en af cykelsportens superstjerner, Mark Cavendish.

De høje bjerge – Europas største cykelstigninger / af Daniel Friebe / Turbine forlaget / 226 sider
ISBN: 9788771418880 / Udkommer 17. november / Vejl. pris 349,95kr

Læs mere her

tags: England, 2010, 2008, Europa, Spanien, Tour de France, journalist, Mark Cavendish, forfatter,

tirsdag den 18. november 2014

Faldet i visne blade Sådan får du erstatning

Hver vinter diskuteres reglerne for snerydning flittigt, men selvom vinteren ifølge meteorologerne lader vente på sig, er det ikke helt ufarligt at bevæge sig rundt udenfor for tiden. Glat som sæbe

I fugtigt og regnfuldt vejr bliver visne blade glatte som sæbe, men hvem kommer egentlig til at stå til regnskab, hvis en person falder i en stak visne blade på et fortov og kommer til skade

- Som grundejer har man pligt til at holde fortovene foran sit hus rene, og grundejeren vil faktisk kunne komme til at hænge på regningen, hvis du kommer til skade, fordi du falder i de visne blade på et fortov, siger advokat Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen, der er en del af ADVODAN.

- Hvis du falder, skal du, eventuelt med en advokats hjælp, rette dit krav direkte mod grundejeren, men det er grundejerens ansvarsforsikringsselskab, der i sidste ende kommer til at erstatte de skader, du har pådraget dig, og det gælder uanset, om du blot har revet hul på et par bukser, eller om du er kommet slemt til skade, forklarer advokat Litten Posselt Olsen videre, og tilføjer

- Offentlige veje skal naturligvis også være ryddede, så færdsel kan foregå forsvarligt, og hvis du falder i visne blade på et offentlig fortov, er det den pågældende kommune, du skal rette dit krav mod.

Erstatning hvis du glider i visne blade på et fortov

Hvis uheldet er ude, og du falder i visne blade på et fortov, er det dig, der skal bevise, at din skade skyldes et fald på et glat fortov. Derfor er det vigtigt at få kontaktinformationer på eventuelle vidner og/eller tage billeder af fortovet, hvor de glatte blade tydeligt kan ses, lyder det fra Erstatningsgruppens advokat Litten Posselt Olsen, der derudover har disse tre gode råd:

• Sørg for at få lægelig dokumentation på dine skader fra skadestuen eller din egen læge
• Ret dit krav mod rette vedkommende
• Anmeld skaden til din egen ulykkesforsikring hvis du har en sådan

Læs mere her

tags: regnskab, forsikringsselskab,

søndag den 16. november 2014

Oplev Valhalla og Loke alias Martin Brygmann i Skagen

Det er ganske vist - søndag den 7. december kan du få en oplevelse ud over det sædvanlige, når Gudernes Heste og Vikinger mødes i Valhalla ved Vandkunsten og Kappelborg Torvet. Her kan du også møde Loke alias Martin Brygmann, der optræder med sange og historier fra Valhal. Alle sejl er sat til når "Valhalla" åbner ved Vandkunsten søndag den 7. december kl. 12:00. Her kan du høre historier om nordiske guder og den islandske hest samt besøge spændende håndværksboder med b.la. uld, keramik og spændende mad.

Men pas på! Loke, alias Martin Brygmann, kommer for at mænge sig med vikingerne og hestene på pladsen. Han optræder nemlig med kendte sange og historier fra TV-julekalenderen "Jul i Valhal".

Omkring kl. 13:00 ankommer det store optog med gudernes heste og vikingerne, som har redet en strabadsfuld tur i naturen omkring Skagen. Det bliver et flot syn med 30 islandske heste i samlet trop. I løbet af dagen vil der også være gratis trækture på nogle af de islandske heste, og alle børn er velkomne.

Kom til Skagen og tag på en eventyrlig tidsrejse tilbage til tidernes morgen sammen med Gudernes Heste og Vikingerne fra Valhalla.

"Gudernes Heste og Historier fra Valhalla" er arrangeret af Skagen Handelstandsforening i samarbejde med Istølt Frederikshavn, Nordjyske Medier og Rideklubben Hovslag. Arrangementet er desuden sponseret af: Nordjyske Bank, Spar Nord og Slagter Munch.




tags: kunst, december, Frederikshavn,

lørdag den 15. november 2014

Rigt illustreret storværk om vikingernes krigsførelse

"Forsvarerne svarede igen ved at kaste store stenblokke og hælde kogende olie, voks og beg ned over vikingerne. Skrigende og døende kastede de forbrændte krigere sig i Seinen med forsvarernes hånlatter og sejrshyl i ørerne." Vikinger i krig behandler den historiske udvikling i vikingetiden med særligt fokus på forudsætningerne for og årsagerne til de plyndringstogter, erobringer og bosættelser, der udgik fra Skandinavien. Perioden var en af de mest ekspansive og innovative i de nordiske landes historie, og vikingernes togter førte dem rundt i store dele af verden – fra de russiske skove og Det Kaspiske Hav i øst, til Middelhavet i syd og det nordamerikanske kontinent i vest.

Bogen skildrer en række vigtige militære begivenheder og centrale historiske skikkelser med fokus på offensiv og defensiv krigsførelse, våbenteknologi og militær tradition og taktik. Gode historier parres med aflivning af myter, og der trækkes således både store linjer og fortælles små personlige historier om slag, våben, politik, krige, skibe, kunst og religion – det hele serveret med faglig tyngde pakket ind i indbydende layout med fotos, kort og illustrationer.

Kim Hjardar er forfatter og lektor i historie og samfundsfag. Han står bag flere udgivelser om vikinger i Norden, og Vikinger i krig blev en bestseller i både Norge og Sverige og har vundet den norske "Sagaprisen" i 2012.
Vegard Vike har skrevet kapitlet om vikingernes våben. Han er konservator ved Kulturhistorisk museum i Oslo med speciale i konservering af arkæologiske fund samt våbenfremstilling i middelalderen og vikingetiden.

Oversætter Annette Damm er cand.phil. i forhistorisk arkæologi og tidl. museumsinspektør på Moesgaard Museum.


Læs mere her

tags: Sverige, Norge, våben, politi, kunst, forbrændt, 2012, museum, teknologi, forfatter, Skandinavien, Oslo,

fredag den 14. november 2014

ADVARSEL mod lempelse af reglerne for tvangsadoption

Til Socialministeriet, Foreningen Far må på det kraftigste advarer mod lovforslaget om lempelse af reglerne om tvangsadoption. Foreningen Far må anbefale Socialministeriet at få ligestillet og kvalitetssikret dansk familie lovgivning og offentlig praksis i familie og socialsager før der overvejes lempelser. Foreningen Far har gennem 2 år foretaget procesanalyse af udvalgte børnesager og det er gruopvækkende mønstre vi ser.

Der sker fejl i offentlige danske familie og socialsager. Fejl som ikke opdages, indrømmes eller rettes – og det sker efter strukturelle og kulturelle mønstre. En lempelse af reglerne om tvangsadoption kan give kommunerne, statsforvaltningen og ankestyrelsen endnu videre muligheder for at "overse" fejl i familie og socialsager bl.a. fordi der kan spares penge og tid.

Der er efter Foreningen Fars oplevelse børn som tvangsfjernes på grund af offentlige fejl i Danmark, fordi alt for mange hænder er inde over sagerne, fejl forplanter sig og vigtige informationer om børn og forældre går tabt i sorte huller mellem offentlige medarbejdere og enheder som ikke taler ordentligt sammen. Det er kendt viden ledelsesmæssigt, at skift af hænder i livsvigtige menneskelige processer giver tab af viden, øget sagsbehandlingstid og risiko for fejl. Det ER virkeligheden i Danmark selvom der naturligvis også sker god offentlig sagsbehandling.

Som eksempler på aktuelle sager - på en uge - hos Foreningen Far, hvor vi anser der kan være stor risiko for fejl og evt. tvangsadoption – kan nævnes.

En dansk far som er skolelærer kommer først i betragtning efter 2 år, 2 tvangsfjernelser hos mor og 3 plejefamilier pga. sagsbehandlingsfejl og fratagelse af forældremyndighed for forkert forælder på grund af fejl i statsforvaltningen. Efter 2 år har far fået bopæl ved retten. Kommunen og statsforvaltningen gjorde intet.

En japansk mor og statsborger får tvangsfjernet barnet efter i flere måneder næsten dagligt, at være spurgt om adoption og til sidst frivilligt at have anbragt barnet, efter 4 personer i 2 timer i et lille rum havde diskuteret det med den japanske mor UDEN TOLK. Mor har været velfungerende japansk kvinde og er ikke på nogen former for medicin. Der er tydelige tegn på kulturelle forskelle og flere erfarne personer i børnesager melder om at der er sket fejl. Kommunen gør intet.

En far går fra weekendordning til eneforældremyndighed med falske aftaler og trusler, hvilket skaber risiko for tvangsfjernelse af børnene. Ingen offentlige myndigheder handler og sagen bliver ikke sikret. 50 personer og over 10 forskellige offentlige enheder med forskellig lovgivning er inde over sagen og alle fortsætter ad den forkerte vej. Far har senest fået stadfæstet eneforældremyndighed ved byretten uden at mor har økonomisk eller realistisk mulighed for at anke sagen pga. de mange fejl, der har forplantet sig i systemet. Børnene har flere gange haft blå mærker og udtaler at de bliver lukket inde i mørke rum, hvis de ikke hører efter far. Far er veltalende og fremstår velintegreret, men må anses at "snyde" systemet.

Foreningen Far må endvidere henvise til Socialministeriets egen task force, Deloitte og ankestyrelsen, som har undersøgt udvalgte kommuner og fundet over 70% fejlrater i kommunernes socialsager. Et billede Foreningen Far ser i alle landets kommuner.

En lempelse af reglerne om tvangsadoption for børn bør ikke ske før Socialministeriet får ryddet meget grundigt op, ligestillet samt kvalitetssikret familie og social systemet i Danmark. Selv herefter vil der været risiko for fejl pga. besparelser for kommunerne. Lad os derudover ikke glemme Masho adoptions sagen, som Foreningen Far og senere Ankestyrelsen, betragtede som brud på barnets basale menneskerettigheder i henhold til den europæiske menneskerettighedskonvention artikel 8 om respekt for familielivet.

Er tvangsadoptioner som princip et brud på børn og forældres fundamentale menneskerettigheder bl.a. fordi der kan ske og sker fejl og forældreskabet er livsvarigt følelsesmæssigt

Intensionen i Socialministeriet lovforslag er naturligvis menneskeligt fint og kan bestemt virke rigtigt for nogle få børn, men hvilke

I to af de seneste lovforslag fra Socialministeriet har man husket medmor, men glemt medfar og biologisk far. Således siger børneloven ikke som udgangspunkt at barnets forældre er biologisk far og mor i en tidsalder med DNA, Facebook og 50% skilsmisse rater, hvor børn og fædre modtager besked om forkert forældreskab når børnene er 2, 6 eller 16 år gamle.

I den seneste udgave af dåbs og navnebidragsloven har Socialministeriet ændret "forældre" til at kun "mor" kan søge om dåbs- og navnebidrag, selvom 3-4% børn på 0 år i dag bor hos far i enlige familier i henhold til Danmarks Statistik.

I 2012 lavede Socialministeriet flere lovændringer i forældreansvarsloven baseret på forældremyndighedsbegrebet. Men ingen har kunne oplyse tallet for børn under 18 år der har fælles versus eneforældremyndighed. Tallet blev først registreret i 2004 og selv derefter er data upålidelige.

Socialministeriet må efter Foreningen Fars oplevelse få bedre styr på de alvorlige fejl, ligestillingen og kvalitetssikring på familie- og socialområdet i Danmark internt i ministeriet, før der laves sådanne massive indgreb i børn og forældres liv. Det er Foreningen Fars erfaring at Socialministeriets jurister som laver lovforslag i praksis i dag ikke har den erfaring fra virkeligheden, som er påkrævet og livsnødvendig for børn og familier. Vi må derfor rejse alvorlig kritik og bekymring for det interne arbejde i Ministeriet.

Foreningen Far står altid til rådighed for positivt samarbejde, men advarer på det kraftigste mod lempelser i forhold til tvangsadoptioner og øvrige forhold, uden indsigt i virkeligheden og bruger tilfredshedsundersøgelser hos de borgere, som har oplevet den offentlige sagsbehandling og virkeligheden.

Foreningen Far "køber" ikke Socialministeriets ordbrug om lovforslaget "der skal smidigøre sagsbehandlingen, uden at der slækkes på de gældende retssikkerhedsgarantier", men anbefaler at en borgerombuds m/k ansættes direkte i Socialministeriet som laver livsvarig og livsnødvendig lovgivning for danske børn og rigtige mennesker.

Med venlig hilsen
Foreningen Far

Læs mere her

tags: Danmark, euro, retten, økonomi, Facebook, medicin, lovgivning, OL, Danmarks Statistik, statsborger, lovforslaget, 2012, retssikkerhed, penge, byretten, skilsmisse, skolelære, DNA,

torsdag den 13. november 2014

De bedste øjeblikke fra 12 måneder

Julen gør os ofte mere eftertænksomme – det er tid til at standse op og se tilbage. Hvilke var de bedste øjeblikke i 2014 Hvilke forandringer skete der: Børnenes første skoledag eller indflytning i et nyt hjem En CEWE FOTOBOG giver de optimale rammer for at fastholde de bedste minder. Europas førende fotoservice giver tips og tricks til udformning af en årbog. 365 dage, tusinde minder, én årbog

- CEWE FOTOBOG som "Best of 2014"
- Hvilke motiver gør årbogen perfekt
- Praktiske designideer til et fantastisk resultat

Motiver til årbogen
Uanset om billederne tages med smartphone, digital- eller spejlreflekskamera, så opstår der hver dag mange billeder. Har man børn, fotograferer man endnu mere, men mange af billederne går desværre i glemmebogen. CEWE har sammensat fire tips, så du kan skabe et enestående billedværk med den store strøm af billeder.

1. Skal der præsenteres en udvikling, anbefaler vi at planlægge bestemte billeder. Børn fotograferes eksempelvis altid med de samme accessories foran den samme baggrund. Men den samme rekvisit i hænderne, gengives dagen, hvorpå billedet tages. Placer billederne ved siden af hinanden i CEWE FOTOBOGEN, så man kan se børnenes udvikling.
2. Stort set alle børn har en fritidsinteresse. Når de fotograferes, skabes der med sikkerhed fantastiske resultater. Smilet virker autentisk og man kan mærke passionen for hesten, fodbolden osv.
3. Børn er også gode til at tage billeder. Derfor kan du roligt overlade kameraet til dem, da der ofte opstår spændende billeder, når de fotograferer.
4. Fødselsdage er ideelle anledninger til en fotoreportage. Her er det ikke kun fødselsdagsbarnet, som skal være i fokus. Selv de mindste detaljer som eksempelvis bordpynt og de festklædte mennesker i baggrunden er også gode motiver til en årbog.

Tips og tricks til design af en CEWE FOTOBOG
For at din årbog bliver noget ganske særligt, giver vi inspiration til, hvordan du kan gøre udformningen ganske enkel og stadig opnå en stor virkning.

1. Kort indledning: På den første side præsenteres hovedpersonerne – enten alle sammen på et samlet billede eller hver for sig. En kort, humoristisk tekst supplerer navnene.
2. Den rigtige størrelse: På de efterfølgende sider anbefaler vi at indsætte overskrifter og eventuelt også den måned, hvor billedet er taget. Det hjælper til senere orienteringen. Et lille tip: Til brødtekstens skrifttype egner størrelse 11 til 14 sig. Overskriften kan passende være lidt større. Det er blot vigtigt at huske, at bogstaverne på billedskærmen ofte synes mindre end på det trykte produkt.
3. Fremhæv det vigtigste: Det er bedre at vælge billeder i høj kvalitet frem for alt for mange. I øvrigt: I softwaren er der en grøn, gul eller rød smiley, som med dens farve viser om billedets opløsning er tilstrækkelig.
4. Harmoni er trumf: Lignende farver er en fryd for øjet. Baggrundsfarven bør vælges ud fra de farver, der er dominerer på billedet.
5. Den rigtige drejning: For at alle sider i årbogen overrasker, er det en god idé at vende billederne eller lade dem overlappe. I CEWE FOTOBOG softwaren står der desuden utallige cliparts til rådighed som f.eks. juletræer, talebobler eller blomster, som understøtter billedet.
6. Søde ord: Sjove vendinger fra børn eller små historier gør det mere afslappet og er nemme at indsætte i CEWE FOTOBOGEN.

Læs mere her

tags: Europa, OB, fodbold, kamera, 2014,

onsdag den 12. november 2014

Kan man slippe for at støvsuge

Der er ingen tvivl om, at støvsugning ikke står højest på listen over yndlingsgøremål i hjemmet. Det hænder da, at man støder på en, der siger, han elsker det… men han har åbenbart aldrig haft en robotstøvsuger. I disse dage, hvor vi alle farer forvildet rundt for at nå både familietid, arbejde, madlavning og andre daglige gøremål, er det svært selv at nå at holde huset rent, og støvsugning sluger ofte meget af den dyrebare tid. Men kan man springe den manuelle støvsugning over, og overlade arbejdet til en robot… uden at gå på kompromis med resultatet

Det KAN lade sig gøre viser en ny stor test af markedets mest udbredte robotstøvsugere. Testen viser, at det bestemt ikke er ligegyldigt, hvilken robotstøvsuger man vælger, da der er stor forskel på kvalitet og effektivitet.

iRobot Roomba, der vinder testen, er markedets mest populære robotstøvsuger, med mere end 12 millioner solgte robotter.

Roomba indtager suverænt Top 3, hvor iRobot Roomba 880 kommer ind på førstepladsen med topkarakter: 10 ud af 10 mulige point. På andenpladsen kommer Roomba 780 (9/10), og på tredjepladsen kommer Roomba 630 (9/10).

"Med en iRobot Roomba får hele familien ekstra tid til rådighed. En stor mangelvare i dag. Når man ved, at støvsugningen er i gode hænder, slipper man for at bruge energi på denne del af husholdningen", udtaler Salgsdirektør Morten Hammelsvang fra Witt A/S, som står for salget af iRobot i Nordeuropa.

"Det helt centrale i den nye Roomba 800-serie er et nyt rengøringssystem kaldet Aeroforce™. Det er en perfekt sammensætning af sugeevne og støvopsamling, der sikrer maksimal rengøringseffektivitet. Systemet bruger støvopsamlere i stedet for børster, hvilket udover at være ekstremt effektivt, også reducerer vedligeholdelsen kraftigt."
Man kan vist godt konkludere, at der ikke længere findes nogle gode argumenter for at støvsuge manuelt… medmindre du selvfølgelig elsker det.

Vejl. pris: 5.999,-

Roomba forhandles bl.a. hos Elgiganten, Roboteksperten.dk og Wupti.com.
Se flere forhandlere og mere information om Roomba på http://www.witt.zone/irobot

Om iRobot
iRobot, der blev grundlagt i 1990, designer og bygger robotter - og kun robotter! iRobot er bl.a. leverandør af robotter til både politi og militær, og har gennem tiden gjort en forskel i alverdens farlige områder og situationer. Som skaberen af husholdningsrobotten er iRobot dedikeret til innovation og praktiske løsninger til alle daglige udfordringer.

Læs mere her

tags: euro, direktør, politi, Elgiganten, Hammel, førstepladsen, energi, innovation,

tirsdag den 11. november 2014

Juledagbog med unik guide til din egen personlige bog om jul i gamle dage i din familie

Undgå stress i julen og tag hyggen frem. Juledagbogen kan hjælpe dig i din planlægning. Den er også en mindebog om, hvad I lavede netop denne jul. Undgå stress i julen og tag hyggen frem. Juledagbogen kan hjælpe dig i din planlægning. Den er også en mindebog om, hvad I lavede netop denne jul.

Juledagbogen er krydret med små tip til og lidt fakta om julen.

Og så har vi lavet en helt unik guide, så du kan lave din personlige bog om, hvordan din familie, holdt jul i gamle dage.

Juledagbogen er et samarbejde mellem mor og datter.

Rigtig glædelig jul.

Helle og Cecilia Rosdahl Lund

E-bog. 43 sider, leveres som pdf direkte i din mailboks.

Pris: kr. 50

Udgivet af:

CBAF ApS

Center for balance mellem Arbejdsliv og Familieliv

Layout og foto: Cecilia Rosdahl Lund
Tekst og redigering: Helle Rosdahl Lund

ISBN 978-87-93288-00-3

Se mere om Juledagbogen her: http://4kids.dk/Julebog.html


Læs mere her

tags: stress,

fredag den 7. november 2014

Nu kan katte og hunde forsikres på lige fod med mennesker

Mangler din hund eller kat en ulykkesforsikring, sundhedsforsikring, rejseforsikring eller måske livsforsikring Tryg lancerer nu to spritnye katte- og hundeforsikringer, hvor du selv kan skræddersy de dækninger, der passer præcis til dine ønsker og dit kæledyrs behov. Fremover er det ikke bare mænd, kvinder og børn, der kan få dækket sygdomsbehandling, hvis de kommer ud for en ulykke eller får det dårligt på en rejse i udlandet. Den mulighed får katte og hunde nu også. Derudover får katte- og hundeejere mulighed for at tegne en livsforsikring, der udløser en erstatning til de efterladte, hvis deres kæledyr dør, eller de kan få hjælp til dyrets tandlægeregning, medicinudgifter og genoptræning til for eksempel massør eller kiropraktor betalt efter en skade.

- Vi har længe oplevet en stor efterspørgsel fra vores kunder på skræddersyede forsikringer til deres kæledyr, som de selv kan sammensætte, så det passer til deres behov. Det ønske har vi forsøgt at efterkomme, siger Lisbeth Kristensen, chef for Pris og Produkt i Tryg.

En del af familien

I Danmark har 880.000 familier tilsammen 1,2 millioner hunde og katte som kæledyr, og det er kun meget få, der er forsikret. Det gælder kun omkring tre procent af alle katteejerne, mens tallet for hundeejerne er cirka 20 procent.

- Hunde og katte er gået fra at have sin faste plads i stalden til nu at have sin faste plads i sofaen eller sågar i fodenden af sengen. De er med andre ord blevet en del af familien, og de skal derfor også have samme mulighed for at blive forsikret på lige fod som de øvrige familiemedlemmer. For selv om mange får deres kæledyr forærende gratis, kommer de hurtigt til at koste mange penge i for eksempel dyrelægeregninger og medicinudgifter, siger Lisbeth Kristensen.

Dyrelægeregninger for over en milliard

Ifølge Danmarks Statistik bruger danskerne 4 mia. kr. på deres kæledyr om året. Alene dyrlægeregninger tegner sig for 1,2 mia. kr. Det er ikke unormalt, at en dyrlægeregning overstiger 10.000 kroner. Det koster foreksempel typisk 13.000-15.000 kroner at få opereret et brækket ben eller rekonstrueret et overrevet korsben. Det er for de fleste en stor budgetudskrivning, og det er ikke alle, der har mulighed for at betale regningen, selv om de gerne ville.

- Vi ved desværre fra flere dyrlæger, at en stor dyrlægeregning kan betyde, at folk føler sig nødsaget til at skille sig af med deres kæledyr. Med en sygeforsikring hos Tryg tilbyder vi, at hunde og katte kan komme til dyrlægen, når de har brug for det – uden at økonomien sætter en stopper for den rigtige behandling, siger Lisbeth Kristensen

Forsikringen er bygget sådan op, at man for katte kan vælge en basisdækning fra 50
kroner om måneden alt efter alder og race, der dækker ulykke og sygdom, mens man kan få en hundeforsikring fra 65 kroner om måneden. Og så kan man ellers vælge deluxe-modellen, hvor alle tilvalgsdækningerne er inkluderet fra 90 kroner om måneden for både hunde og katte.

Fakta:

Det kan din hund og kat også få dækket:
- Tandbehandling og medicin
- Genoptræning: for eksempel fysioterapi, massør, kiropraktor m.m.
- Rejseforsikring, der dækker behandling i udlandet ved akutte skader.
- Pasning af kæledyret, hvis et medlem af familien kommer på hospitalet.
- Livsforsikring, erstatning, hvis katten eller hunden dør.

Fakta:
- Omkring hver femte hund over et år og næsten halvdelen af alle hunde over 6 år rammes af gigt i et eller flere led. For katte er tallet hver femte.
- De fleste katte rammes på et tidspunkt af problemer med tænderne. For hunde gælder det over halvdelen.
- Øregangsbetændelse er en af de hyppigste lidelser hos hunde. Op mod hver 5. hund oplever at få øregangsbesvær i en eller anden form.
Cases:

Vi kan være behjælpelig med at skaffe cases, der har brugt mange penge hos dyrlægen.

Det med småt:
I Danmark er det lovpligtigt, at man skal tegne en ansvarsforsikring, hvis man har en hund. Det er derfor en nødvendig dækning at have for at kunne tegne en sygeforsikring.

Om Tryg

Tryg er Danmarks største forsikringsselskab og det tredje største selskab i Norden. Som ledende nordisk forsikringskoncern med aktiviteter i Danmark, Norge og Sverige arbejder Tryg for at skabe tryghed og værdi for sine kunder, medarbejdere og aktionærer. I 2013 sikrede Trygs 3.700 medarbejdere tryghed for flere end 2,7 millioner kunder. Tryg er noteret på Nasdaq OMX Copenhagen, og 60 % af aktierne ejes af TryghedsGruppen smba, der via TrygFonden årligt uddeler omkring 500 mio. DKK til trygheds­skabende formål.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, Sverige, Norge, aktier, Nasdaq, OMX, økonomi, 2013, medicin, Danmarks Statistik, forsikringsselskab, fysioterapi, udland, penge, livsforsikring, Fakta, kaffe, sygdom, massør,

torsdag den 6. november 2014

Manglende forsikringer koster danske kæledyr livet

75 procent af danske katte- og hundeejere glemmer at sygeforsikre deres kæledyr, og det koster mange af dyrene livet, når de bliver syge, fortæller AniCura Københavns Dyrehospital. Hunden er som bekendt menneskets bedste ven – i hvert fald lige indtil den dag den bliver syg og skal opereres.

Henvendelser hver uge
75 procent af hunde-og katteejere har ingen dyreforsikring og i stedet for at lade deres kæledyr blive opereret, vælger mange i stedet at lade det aflive.

Det fortæller AniCura Københavns Dyrehospital, der ugentligt bliver kontaktet af kæledyrsejere, som vælger at få aflivet deres dyr i stedet for at betale for en operation.

Ulykkelige kæledyrsejere
"Det er naturligvis en ulykkelig situation for dyrene, men bestemt også for familierne, der er utroligt kede af at miste deres kæledyr. Derfor råder vi altid dyreejere til at få en sygeforsikring. Bliver ens dyr sygt eller kommer til skade, undgår folk en større pludselig udgift og får samtidig råd til at behandle og beholde deres syge kæledyr. Dermed er forsikringsudgiften mere end tjent ind," siger Jens Eslau, adm. direktør hos Danmarks største dyrehospital for småkæledyr, AniCura Københavns Dyrehospital.

Ansvarsforsikring dækker ikke sygdom
Ifølge Agira Dyreforsikring, der er specialiseret i dyreforsikringer i hele norden, er danske smådyr generelt ikke forsikret godt nok. Tegner man ikke en sygeforsikring, er det kun den lovpligtige ansvarsforsikring, der gælder. Men det er mange ikke klar over. Dermed skal hunde- eller katteejeren selv have pungen frem, hvis hunden eller katten kommer til skade eller bliver syg.

Forsikringsfirmaer for ringe til at oplyse
"Forsikringsselskaberne er formentlig ikke dygtige nok til at informere smådyrsejerne om behovet og muligheden for en sygeforsikring. Derfor kan hundeejerne få den fejlagtige opfattelse efter at have talt med forsikringsselskabet, at en såkaldt hundeforsikring dækker alle udgifter, hvis hunden skal på dyrehospitalet. Men det er ikke tilfældet, da den ofte kun svarer til en ansvarsforsikring, og så har vi problemet," siger Sonja Karaoglan fra Agria Dyreforsikring.

FAKTABOKS: HVAD KOSTER EN SYGEFORSIKRING TIL HUNDE OG KATTE
• En gennemsnitlig sygeforsikring (altafhængig af forsikringsudbyder og dækningsomfang) med ansvarsforsikring for hunde koster ca. 1.700 kr.
• En gennemsnitlig kattesygeforsikring koster ca. 1.000 kr. om året.
• Den lovpligtige ansvarsforsikring for hunde og katte koster 4-500 kr.
Kilde: Agria Dyreforsikring

Billedtekst
Mange kæledyrsejere må lide den tort at aflive deres kæledyr, fordi de aldrig har fået købt en sygeforsikring og ikke har råd til at få deres dyr behandlet, fortæller AniCura Københavns Dyrehospital.


Læs mere her

tags: hospital, Danmark, København, direktør, forsikringsselskab, sygdom,

tirsdag den 4. november 2014

Ny bog SKØNNE DAGE udkommer på fredag

Man kan aldrig få skønne dage nok i sit liv... SKØNNE DAGE er en ny bog af forfatteren Mia Folkmann, der først og fremmest er kendt for sit ANGLOFILIA magasin om England.

SKØNNE DAGE handler om alt det gode i livet; om natur og dyr, om kunst, historie, rejser, byer, haver og meget mere. Indholdet er inspirerende og opmuntrende og skal først og fremmest formidle glæde.

For der er i virkeligheden så meget at glæde sig over i livet; så mange små ting, som man måske ikke tænker over i hverdagen. Fuglesangen, vinden i træerne, smagen af de første jordbær og duften af frisklavet kaffe. Alle de jordnære ting.

Glæde er noget, der kan dyrkes. Ligesom planter kan glæde gro frem, hvis den får opmærksomhed. Hvis man fokuserer på de ting, der gør én glad og dyrker dem lidt oftere, vil man helt naturligt føle en større glæde ved livet.

Man kan aldrig få skønne dage nok i sit liv...´

Rekvirer gerne et anmeldereksemplar og/eller et højt opløseligt billede af forsiden.



Læs mere her

tags: England, kunst, LO, forfatter, kaffe,

søndag den 2. november 2014

STRATEGISK ANALYSE hvad har det danske familie system til fælles med børnehospitaler, mineulykker og Nasa

Foreningen Far har foretaget en sammenligning af livsvigtige menneskelige processer i det danske familie system, børnehospitaler, mineulykker og Nasa.
Foreningen Far anbefaler Socialministeren og alle folketingets politikere, at sikre forebyggelse, ligestilling og kvalitetssikring af dansk familie lovgivning og praksis.

Læs mere her

tags: hospital, politi, lovgivning, ulykker,

lørdag den 1. november 2014

Ny roman om jordskælvet i Haiti

Den 12. januar havde den haitiansk-canadiske forfatter Dany Laferrière lige bestilt hummer på Hotel Karibes restaurant i Port-au-Prince. Den fik han aldrig. Klokken var 16.53, og et jordskælv på 7,3 på Richterskalaen havde ramt Haitis hovedstad og resten af landet. På et øjeblik var alt forandret. I Alting skælver omkring mig giver den prisbelønnede forfatter – og siden 2013 medlem af Académie Francaise – sit vidnesbyrd om øjeblikket og dagene efter. I over hundrede små vignetter giver han et anderledes billede af sit hjemland end det, vi sædvanligvis får fra alverdens medier. Om sammenhold, broderskab og viljestyrke som de eneste former for modstandskraft ansigt til ansigt med katastrofen.

Mange af Laferrières tidligere bøger fokuserer på immigranternes tilværelse i slutningen af det 20. århundrede og i begyndelsen af det 21. Heriblandt L'Enigme du Retour, der i Frankrig vandt den prestigiøse Prix Médicis i 2009. Laferrière flygtede selv fra Haiti i 1976, natten efter en af hans venner var blevet myrdet under Jean-Claude Duvaliers diktatur.

Bogen udkommer på TURBINE forlaget d. 31. oktober 2014

Alting skælver omkring mig / Dany Laferrière. Oversat fra fransk af Laila Flink Thullesen og Christine Berlioz. Originaltitel: Tout bouge autour de moi (udgivet 2011).
TURBINE, Århus 2014. ISBN: 9788771419375. 160 sider. Vejledende pris: 279,95 kr.


Læs mere her

tags: 2009, 2011, 1976, restaurant, Århus, Vejle, Frankrig, 2013, jordskælv, Richterskalaen, hovedstad, Haiti, forfatter, 2014,