fredag den 31. juli 2015

Kvik sælunge født i Kattegatcentret

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); });
Natten til den 27. juli fødte Kattegatcentrets spættede sælhun Liv en kvik sælunge. De første spæde timer efter fødslen blev fanget på overvågningskamera.Kattegatcentrets spættede sælhun Liv fødte kl. 00.20 i nat den fineste lille sælunge. Fødslen foregik i Kattegatcentrets store sælanlæg, og ungen er allerede i fuld vigør.

"Sælungen er virkelig fin og ualmindelig kvik. Den dier lystigt og svømmer allerede livligt rundt," fortæller dyrepasser og ansvarlig for sælerne i Kattegatcentret, Kasper Friis Jensen.

Hvis det skulle gå som tidligere år, var sælungen dog først ventet i august måned.

"Vi har længe vidst, at Liv var drægtig, men de sidste to år har hun først født i august måned. Faktisk helt præcist den 5. august og endda på næsten samme klokkeslæt tidligt om morgenen. Men sådan skulle det altså ikke være i år," fortæller Kasper Friis Jensen, der i morges så videoen fra overvågningskameraet igennem.

FØRSTE TIMER FANGET PÅ OVERVÅGNINGSKAMERA
"Vi kan se på videoen fra vores overvågningskamera i sælanlægget, at Liv lagde sig op på stranden omkring midnat med veer, og at vandet gik umiddelbart herefter – og kl. 00.20 fødte hun i vandkanten, men det er desværre for mørkt, til at kunne ses tydeligt på optagelserne," fortæller Kasper Friis Jensen.

De første timer efter fødslen, hvor Liv og unge lærer hinanden at kende, blev dog fanget på kamera.

"På videoklippet optaget tidligt i morges, kan man se ungen die ved Liv. Liv og ungen snuser også til hinanden og lærer hinanden at kende. I naturen efterlades ungen på stranden, mens hunnen søger føde i havet, og her er det altafgørende, at mor og unge kender hinandens lugt, så de kan finde hinanden igen," fortæller Kasper Friis Jensen.

HJÆLP MED AT KØNSBESTEMME UNGEN
Liv og sælunge trives og har det godt.

"Liv er heldigvis en erfaren mor og har fuldstændigt styr på pasningen af ungen, så alt går helt efter bogen," fortæller Kasper Friis Jensen, der endnu ikke kender ungens køn.

"Vi har endnu ikke haft mulighed for at fastslå, om det er en lille han- eller hunsæl. Liv har dog altid født hansæler, så det kunne da være lidt sjovt, hvis det denne gang er en lille hunsæl," fortæller Kasper Friis Jensen.

Kattegatcentret beder gæsterne om hjælp til at finde ud af, om sælungen er en han eller hun og udlodder et årskort til den gæst, der kan tage et billede, som Kattegatcentret kan kønsbestemme sælungen ud fra.

FAKTA:

Faren til den nye sælunge er Kattegatcentrets hansæl, Felix. Sidste sommer fødte Liv sælungen Nor der i maj måned blev doneret til St. Andrews Aquarium i Skotland.

Spættet sæl har forlænget drægtighed. Det betyder, at sælerne typisk parrer sig i august må­ned, hvorefter fostret ligger i hvilestadie indtil december/januar, hvor udviklingen fortsættes.

Spættede sæler føder én unge af gangen. Sælungen vejer som nyfødt cirka 10 kg og måler cirka 80 cm. Sælungen kan svømme med det samme, men bevæger sig lidt kluntet i starten.

De første fire-seks uger får ungen en fedtholdig mælk på op til 50 procent fedt, der øger dens vægt med op til 900 gram om dagen. Efter dieperioden må den klare sig selv.

Spættede sæler føder deres unger midt på sommeren, hvorfor man i denne periode observe­rer mange sælunger i naturen. Det er normalt, at sælunger ofte ligger alene på strandbredden og hyler – og derfor kaldes efterladte sælunger også for "hylere". Men det betyder ikke, at de er blevet efterladt. Moren er sandsynligvis svømmet ud for at finde føde, og ungen kan være ladt alene i flere timer. Men menneskers færden i nærheden af ungen kan forhindre, at moren vender tilbage, og derfor er det vigtigt, at man lader ungen være. Hvis sælen er ilde tilredt, har sygdomstegn eller er alvorligt skadet, skal man ringe til Dyrenes vagtcentral på 1812 eller til Naturstyrelsen.

Læs mere her

tags: EM, december, overvågning, kamera, overvågningskamera, sygdom,

Fædre på forældrekursus


Ønsker vi at genskabe forældreansvaret, etablere forældrenetværk, engagere fædrene, nedbringe antallet af skilsmisser og spare samfundet for milliarder. Ja så er digital post, familiegrupper og barsel til begge forældre, den helt rigtige vej for Danmark.En række kommuner har som i Sverige indført familie kurser for førstegangsfødende forældre med anbefaling fra bl.a. Sundhedsvæsnet og Foreningen Far.

Politiken skriver: "De fleste fædre ønsker en større rolle i graviditet, fødsel og deres børns liv. Fædre tilbydes en plads ved morens side og omtales i sundhedsvæsenet som ledsager eller partner. Men fædre har ikke en funktion som sådan. For han har ikke kroppen i spil. Det er især barnets trivsel og kvinden, der bærer barnet i sin krop, som interessen samler sig om.

For fædrene betyder kurserne et tættere forhold til barnet, og at faren får mulighed for at udvikle faderskabet. Evalueringer og erfaringer viser, at gode forældrekurser fremmer samtaler mellem forældrene og får dem til at tale om noget, de ellers aldrig ville have talt om, f.eks. hvordan de skal indrette døgnet med et spædbarn, så de støtter hinanden bedst muligt. De får vel at mærke talt om det på en måde, så faren også får en selvstændig stemme. Det øger mulighederne for det gode samvær og samarbejde i en presset hverdag.

En far fortæller om sine oplevelser: »Vi har venner, der er gået fra hinanden, fordi de ikke har kunnet finde ud af det. De har ikke rigtig tænkt nok over det og har bare fortsat med at gøre, som de plejede. Vi har snakket en del om det og også fundet ud af, at man er nødt til at lave om på nogle ting, når man bliver forældre. Sådan er det bare. Ens barn er vigtigere. Det er jo for resten af livet«.

46 procent af alle ægteskaber ender med en skilsmisse, godt 80 procent af småbørnsfamilier er i klemme mellem familien og arbejdslivet med stress, konflikter i familien og dårlig trivsel til følge. Efterfødselsdepressioner rammer cirka 20 procent af de ny blevne mødre og ses også hos ca. hver 10. far. "

Foreningen Far mener at alle børn skal have en god, glad og dejlig opvækst i Danmark. Foreningen Far anbefaler derfor digital post, familiegrupper og barsel som et tilbud for begge forældre. Det er en god samfundsinvestering og vi skal have alle børn og forældre med i fremtidens velfærdssamfund.

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, Politiken, selvstændig, ægteskab, arbejdsliv, stress, skilsmisse, sundhedsvæsen, depression,

torsdag den 30. juli 2015

Drengestreger kan ende med en stor regning


Et kammeratligt skub i ryggen kan i værste fald få store økonomiske konsekvenser og blive enden på et langt og godt venskab.Mange bruger sommeren på at mødes ekstra meget med vennerne, og sommersol og afslapning, måske kombineret med alkohol, kan hurtigt medføre, at stemningen bliver løssluppen, og måske får man lige givet kammaraten et skub i ryggen, så han ryger i vandet.

Så længe resultatet blot er et par våde sko og bukseben, er det ganske harmløst, men hvis kammeraten kommer til skade, er det en helt anden sag.

Konsekvensen kan blive en retssag mellem to venner

Mange tror, at "skubberens" ansvarsforsikring dækker den slags skader, men det er langt fra altid tilfældet, for hvis forsikringsselskabet vurderer, at der er blevet skubbet med vilje, altså at skaden er sket med forsæt, har forsikringsselskabet ret til at afvise at dække skaden, og så er der kun én til at betale: Nemlig personen, der skubbede.

- Vi har haft et par af den slags "skubbesager", hvor forsikringsselskabet har henvist til, at skaden er sket med forsæt, og derfor ikke har villet dække den, siger advokat Berit Møller Lenschow fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN, og fortæller videre

- Sagerne opstår, fordi personen der bliver skubbet, kommer så galt afsted, at det koster en sygemelding
og måske varige skader efter et brud eller lignende. Den, der skubber har naturligvis ikke haft til hensigt at skade kammeraten, men til trods for det kan selve skubbet blive bedømt som forsæt og så har vi miseren. Det kan sætte et venskab på en hård prøve, for det er en ulykkelig situation, som derudover kan føre til, at "skubberen" må betale erstatning til den skadelidte kammerat. Der kan blive tale om store erstatningsbeløb, hvis det er en alvorlig skade, som for eksempel har resulteret i et indkomsttab. I yderste konsekvens kan det ende med en retssag mellem to venner.

- Selvom vi er vant til at føre erstatningssager, er det ofte nogle penible sager, også for os advokater. Derfor vil vi gerne opfordre til, at man nyder sommeren, men husker at passe på hinanden undervejs, runder advokaten af.

Læs mere her

tags: retssag, økonomi, forsikringsselskab,

onsdag den 29. juli 2015

Styrk personalet med forebyggende socialrådgivning - til glæde for medarbejder og til gavn for virksomheden


Hvis en medarbejder lider af stress, sygdom eller nedsat funktionsevne, er det ikke noget, kan dette i dag styrkes igennem forebyggende socialrådgivning og mindske risikoen for komplikationer eller forværring af medarbejderens tilstand.Som virksomhedens vigtigste aktiv, så kræver og fortjener medarbejderne de bedste forudsætninger for at præstere på højeste niveau – på arbejdspladsen såvel som i privatlivet. Symptomer på stress, sygdom, nedsat funktionsevne eller sociale problemer skal forebygges så tidligt som muligt, så arbejdsglæde og motivation ikke afløses af eskalerende eller permanente problemstillinger.

Med forebyggende socialrådgivning til udsatte eller akut ramte medarbejdere mindskes risikoen for komplikationer og forværring af medarbejderens faglige og sociale situation. Det handler om pleje af virksomhedens vigtigste aktiv - mennesket bag medarbejderen. Fungerer medarbejderne, så fungerer virksomheden.

Den tidlige indsats gør forskellen
Ved at have fokus på en tidlig indsats i forhold til socialrådgivning til virksomhedens medarbejdere, personalepleje og social opfølgning, forebygges risikoen for at miste værdifulde og kvalificerede medarbejdere bedst muligt. Dette er desuden til gavn for en samlet rød tråd i alle afdelinger en virksomhed måtte have og ikke mindst at styrke og skabe liv i CSR-tiltag. Af denne grund tager forebyggende socialrådgivning udgangspunkt i at sikre virksomhederne en tilfreds og produktiv medarbejder, som har en tryg og socialt afbalanceret hjemmefront. Alle arbejder bedst, når parterne er trygge og glade.

Fakta om Bisidderhjælpen
Bisidderhjælpen har mange års erfaring inden for socialrådgivning af enhver art og kan hjælpe med at skabe den røde tråd igennem et samarbejde med kommunen. Derved er begge parter med til at fremskønne sagsprocessen til gavn for medarbejdere samt arbejdsgivere. Bisidderhjælpen yder endvidere konsulentbistand til privat og erhverv. Bisidderhjælpen i Jylland kan kontaktes på 24 24 23 97 i sager med behov for forebyggende socialrådgivning.

Læs mere her

tags: Jylland, virksomhed, stress, arbejdsgiver, motivation, Fakta, sygdom,

tirsdag den 28. juli 2015

ServiceHuset åbner ny afdeling for Rengøring i Århus


Nu åbner ServiceHuset den første afdeling i Jylland med kontor i Århus. Det betyder, at private hjem i Midtjylland, nu kan benytte sig af et meget populært og professionelt rengøringsfirma. Også med mulighed for at få online tilbudMed ServiceHusets nye afdeling for rengøring i Århus, vil selskabet, med sin store erfaring og ekspertise inden for rengøring til private, nu være i stand til at betjene kunder i Midtjylland.

Efter mange års succes på Sjælland, åbnede ServiceHuset afdeling på Fyn i juni. Og med en rigtig god start på Fyn, er turen nu kommet til Århus. Officiel åbning er den 3. august 2015, udtaler ServiceHusets direktør, Steen Theill. Afdelingens adresse: ServiceHuset, Kaj Munks Vej 55, 8260 Viby SJ.

ServiceHusets ekspansion
Spurgt ind til ServiceHusets succes og kraftige ekspansion, svarer Steen: Det er i høj grad vores dygtige og kompetente rengøringsassistenter der har æren for, at det går ServiceHuset så godt. Det, at folk oplever en professionel og dygtig service og, at de føler sig trygge ved at have vores medarbejdere til at gøre rent i deres hjem, er helt afgørende.

Vi oplever det også i form af, at mange nye kunder kommer på anbefalinger fra nuværende kunder. Her er det også medarbejderne der bliver fremhævet, og så er kunderne glade for, at de direkte kan gå ind på vores hjemmeside og få en prisidé! Blot de kender det antal kvadratmeter der skal rengøres, så kan de med det samme se prisen, tilføjer Steen.

Synlighed på priser og skræddersyede tilbud
Det er bl.a. med de klare og synlige priser på vores hjemmeside, at vi adskiller vi os fra de fleste andre i branchen. Herudover, giver vi også mulighed for, at man i ro og mag, og helt uforpligtende, kan indhente et online tilbud. Tilbuddet er skræddersyet til den enkeltes hjem, familie og husdyr, og, egne behov og ønsker til rengøring.

Skattefradrag
Genindførslen af skattefradraget på 33 % for rengøring til private, betyder, at "hver 3. rengøring er gratis!" Og, fortsætter Steen, fradraget gælder både for daglig rengøring og også for mere grundige hovedrengøringer.

Eneste krav er, at du er tilmeldt folkeregisteret på adressen og er fyldt 18 år.
På spørgsmål om rengøringen skal være godkendt før fradrag kan opnås, svarer Steen, at det er ikke nødvendigt. Benyttes et registreret firma som ServiceHuset, er der ikke noget administrativt besvær eller krav om indsendelse af dokumentation.

Om ServiceHuset
ServiceHuset er en dansk baseret virksomhed, med opgaver indenfor rengøring i over 25 år. Selskabet har primært leveret ydelser til private, og har været under en konstant udvikling.
I dag beskæftiger ServiceHuset ca. 80 assistenter og består af 6 afdelinger på Sjælland, Fyn og nu for Midtjylland med afdeling i Århus.

Læs mere her

tags: direktør, Århus, Sjælland, Jylland, Midtjylland, virksomhed, rengøringsassistent,

lørdag den 25. juli 2015

Skoletasker skyld i flere dårlige rygge


Skolebørnsundersøgelsen 2014 viser, at stadig flere unge døjer med rygsmerter. Blandt de 15-årige drejer det sig nu om hver fjerde. Ifølge eksperter har forkert bårne skoletasker en del af ansvaretHver tredje dansker lider af uspecificerede rygsmerter, og lændesmerter er sammen med øvrige ryglidelser den mest udprægede folkesygdom herhjemme. Ifølge eksperter bliver kimen lagt fra barnsben, når skoletaskerne hænger nede på lænden i stedet for midt på ryggen. Skolebørnsundersøgelsen 2014 fra Statens Institut for Folkesundhed viser da også, at mere end hver fjerde 15-årige nu oplever at have ondt i ryggen mindst ugentligt. Det er en tredjedel flere end for 30 år siden.

– Det akkumulerer alt sammen op. Når børnene belaster ryggen unødigt ved at bære skoletasken forkert, resulterer det i smerter og ømhed. Man bør pakke tunge ting tæt på ryggen, undgå unødigt indhold og bære tasken i begge stropper. Desuden skal gymnastiktasker og andet vedhæng ned i tasken, så man reducerer trækket på barnets rygsøjle, fastslår Tine Bieber Kirkegaard, der er lektor på ergoterapeutuddannelsen hos University College Nordjylland.

Sådan vælger man den rigtige taske
Spejder Sport er blandt landets største forhandlere af rygsække, og kædens 19 butikker besøges stadig oftere af forældre til skolebørn med ondt i ryggen. Mange har mistanke om, at rygsmerterne har med skoletasker at gøre. Derfor er butikspersonalet uddannet i at klæde kunderne på til det rette taskevalg – og kan rådgive om at bære og bruge tasken på den rigtige måde, så man forebygger rygskader.

– Først og fremmest skal man vælge en skoletaske, der passer til barnets størrelse. En for stor taske belaster ryggen unødigt, fordi den overfyldes og bliver sværere at justere. Desuden bør tasken af hensyn til komforten være polstret. Barnet bør selv lære at justere stropperne, så de hviler på skuldrene, og så tasken sidder på ryggen og ikke på lænd eller baller, forklarer Carsten Thomsen, produktspecialist hos Spejder Sport. Han peger på lav vægt, høj slidstyrke og gennemtænkt ergonomi som de vigtigste egenskaber for en rygsæk til skolebrug.

Forsker: Vigtigst at bære tasken korrekt
Når der gives gode råd om at forebygge rygskader, bliver der ofte lagt vægt på at gøre skoletasken lettere. Ifølge ph.d. Birgit Sørensen Skoffer fra Aarhus Universitet, der står bag et af de eneste publicerede studier på området, er det dog langt vigtigere at fokusere på, hvordan skoletasken bæres.

– Vi har undersøgt 546 elever i niendeklasser, og en fjerdedel af dem havde inden for de seneste tre måneder oplevet så stærke smerter, at det påvirkede nattesøvnen, eller at de måtte søge behandling. Blandt andet havde det betydning, hvordan eleverne bar skoletasken. De elever, der bar tasken over den ene skulder, havde mere ondt end dem, der bar tasken på ryggen, siger forskeren.

Spejder Sport ejes af Det Danske Spejderkorps, og dermed støtter kunderne korpsets aktiviteter for børn og unge. Siden grundlæggelsen i 1945 er kæden ekspanderet kraftigt i takt med den øgede interesse for udeliv. Med 19 butikker fordelt på hele landet er Spejder Sport i dag Danmarks suverænt største leverandør af outdoorbeklædning og -udstyr. www.spejdersport.dk


Læs mere her

tags: Danmark, Aarhus Universitet, uddannelse, Nordjylland, skolebørn, ergoterapeut, 2014, Forsker, gymnastik, sygdom,

fredag den 24. juli 2015

Det er sommer og skattefradraget er tilbage, så hvem har lyst til at blive inde og gøre rent

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); });
At slippe for rengøring står højt på manges ønskeliste. Og uanset vejret udenfor, er der meget vi hellere vil bruge tid på. Med skattefradraget tilbage, spares der 33 % med professionel privat rengøring fra ServiceHuset!At få andre til at overtage rengøringen af vores hjem, er et stort ønske hos rigtig mange. Det oplever vi hver dag, med en stor interesse for at få online tilbud på rengøring af private boliger, siger Steen Theill, direktør i ServiceHuset. Der er mange faktorer der spiller ind, når beslutningen skal tages, og pris er en af dem, siger Steen. Med "hver 3. rengøring gratis!", betyder det, at mange tager det sidste og afgørende skridt, for en investering i "mere tid til sig selv", udtaler Steen.

Hvad dækker skattefradraget

Genindførslen af skattefradraget dækker både almindelig og grundig rengøring, fortæller Steen. Det er f.eks.:

støvsugning og gulvvask af alle gulve
afstøvning af flader, aftørring af komfur, lamper
udvendig aftørring af skabe og skuffer i køkken
sanitetsrengøring af toilet, bad, spejl, hylder m.v.

Og, fortsætter Steen, fradraget gælder både for daglig rengøring og også for mere grundige hovedrengøringer.

Kan alle få fradrag

Uanset om du ejer eller bor til leje i din bolig, kan du få fradraget. Eneste krav er, at du er tilmeldt folkeregisteret på adressen og er fyldt 18 år. På spørgsmål om rengøringen skal være godkendt før fradrag kan opnås, svarer Steen, at det er ikke nødvendigt. Benyttes et registreret firma som ServiceHuset, er der ikke noget administrative besvær eller krav om indsendelse af dokumentation.

Let tilgængelige priser, hvor man både kan se priser med og uden fradrag!
Det, der bl.a. adskiller ServiceHuset fra de fleste andre rengøringsvirksomheder er, at der er fuld synlighed for priser.
Steen siger om dette, at det måske nok er det stærkeste kort i konkurrencen! Folk er glade for, at de umiddelbart selv kan se og regne ud, hvad professionel rengøring vil koste dem, både med og uden fradrag. De skal stort set blot vide hvor mange kvm. deres bolig er, så kan de ikke blot se vejledende pris, men også læse, hvad der bliver lavet for prisen.

Vil de have et mere præcist tilbud kan de få dette online, ved at udfylde en formular med en beskrivelse af deres hjem og om deres ønsker. Efter at de har trykket på send-knappen, har de et tilbud inden for få timer, slutter Steen Theill.

Om ServiceHuset
ServiceHuset er en dansk baseret virksomhed, med opgaver indenfor rengøring i over 25 år. Selskabet har primært leveret ydelser til private, og har været under en konstant udvikling. I dag beskæftiger ServiceHuset ca. 80 assistenter og består af 5 afdelinger på Sjælland, Fyn og med en snarlig åbning af en ny afdeling i Århus.

Læs mere her

tags: direktør, Århus, Sjælland, virksomhed, konkurrence,

Top 5: Sådan kommer fynske hunde til skade om sommeren


Antallet af hunde, der kommer til skade på Fyn, stiger i sommermånederne. Se her de fem hyppigste problemer, som din hund risikerer at løbe ind i.Hundeslagsmål, dehydrering og allergiske reaktioner.

Ekstra mange hunde, og især hundehvalpe, pådrager sig skader i juli og august.

Det forklarer AniCura Odense Dyrehospital, der her lister de fem hyppigste årsager til, at flere hunde for tiden kommer til skade.

Slagsmål og kofangere
"Lige nu oplever vi flest hundeskader i forbindelse med bidsår. I takt med det gode vejr er hundene mere udenfor og mødes oftere. Det resulterer i, at flere hunde ryger i slagsmål og får bidsår, der skal renses og måske sys. Den næsthyppigste årsag er påkørsler, som er langt mere alvorlige for hunden. Her er der ofte tale om hunde eller uerfarne, legesyge hvalpe, der er løbet væk fra haven, eller som ikke har været i snor. De heldige hunde slipper med hudafskrabninger og mindre sår, de uheldige får knoglebrud eller mister livet. Kun hver fjerde hundeejer har en forsikring, der dækker disse udgifter. Større behandlinger som knoglebrud rammer derfor mange hundeejere hårdt økonomisk," siger Simon Vølund, dyrlæger og adm. direktør hos AniCura Odense Dyrehospital.

Undgå hedeslag
Men korporligheder og hårdtslående kofangere udgør ikke de eneste farer. Varmen rammer også de halsende hunde.

Ifølge AniCura Odense Dyrehospital så er hedeslag den tredje hyppigste årsag til en tur forbi dyrehospitalet.

50 grader i bilen
Mange hundeejere overser, at der hurtigt kan blive mellem 40 og 50 grader i en bil i solen og undervurderer samtidig konsekvensen af hundens tykke pels. Antallet af hunde, der efterlades i biler og dehydrerer, stiger i sommerperioden, viser oplysninger fra Dyrenes beskyttelse.

Hedeslag opstår også på stranden, hvis hunden ikke får nok vand undervejs. Her er det også vigtigt at undgå beskidt badevand, som optræder som den fjerde største risikofaktor.

Badevand og bistik
Hunde kan blive syge af badevand (som optræder som den fjerde største risikofaktor)fyldt med de grønblå alger, der indeholder algetoxiner. Typisk kaster algeforgiftede hunde op, får feber, men hvad mange ikke er klar over er, at de også kan koste hunden livet. Samtidig kan beskidt vand skabe fugteksem eller en smertefuld inflammation i halen.

"Endelig, og som femte årsag til at flere hunde kommer til skade om sommeren, oplever vi mange allergiske reaktioner på bi- og hvepsestik. Ligesom mennesker er mange hunde også allergiske. Det kan medføre kraftig opsvulmen, ubehag og åndenød. Her behandler vi medicinsk og sørger bl.a. for at tilføre masser af væske," siger Simon Vølund.

Billedtekst:
- Lige nu oplever vi flest hundeskader i forbindelse med bidsår. I takt med det gode vejr er hundene mere udenfor og mødes oftere, forklarer adm. direktør Simon Vølund, AniCura Odense Dyrehospital.


Læs mere her

tags: hospital, direktør, bilen, økonomi, Odense, medicin, slagsmål, allergi, knoglebrud,

torsdag den 23. juli 2015

Top 5: Sådan kommer din hund til skade om sommeren


Antallet af hunde, der kommer til skade, stiger i sommermånederne. Se her de fem hyppigste problemer, som din hund risikerer at løbe ind i.Hundeslagsmål, dehydrering og allergiske reaktioner.

Ekstra mange hunde, og især hundehvalpe, pådrager sig skader i juli og august.

Det forklarer AniCura Københavns Dyrehospital, der her lister de fem hyppigste årsager til, at flere hunde for tiden kommer til skade.

Slagsmål og kofangere
"Lige nu oplever vi flest hundeskader i forbindelse med bidsår. I takt med det gode vejr er hundene mere udenfor og mødes oftere. Det resulterer i, at flere hunde ryger i slagsmål og får bidsår, der skal renses og måske sys. Den næsthyppigste årsag er påkørsler, som er langt mere alvorlige for hunden. Her er der ofte tale om hunde eller uerfarne, legesyge hvalpe, der er løbet væk fra haven, eller som ikke har været i snor. De heldige hunde slipper med hudafskrabninger og mindre sår, de uheldige får knoglebrud eller mister livet. Kun hver fjerde hundeejer har en forsikring, der dækker disse udgifter. Større behandlinger som knoglebrud rammer derfor mange hundeejere hårdt økonomisk," siger Jens Eslau, dyrlæge og adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital.

Undgå hedeslag
Men korporligheder og hårdtslående kofangere udgør ikke de eneste farer. Varmen rammer også de halsende hunde.

Ifølge AniCura Københavns Dyrehospital så er hedeslag den tredje hyppigste årsag til en tur forbi dyrehospitalet.

50 grader i bilen
Mange hundeejere overser, at der hurtigt kan blive mellem 40 og 50 grader i en bil i solen og undervurderer samtidig konsekvensen af hundens tykke pels. Antallet af hunde, der efterlades i biler og dehydrerer, stiger i sommerperioden, viser oplysninger fra Dyrenes beskyttelse.

Hedeslag opstår også på stranden, hvis hunden ikke får nok vand undervejs. Her er det også vigtigt at undgå beskidt badevand, som optræder som den fjerde største risikofaktor.

Badevand og bistik
Hunde kan blive syge af badevand (som optræder som den fjerde største risikofaktor)fyldt med de grønblå alger, der indeholder algetoxiner. Typisk kaster algeforgiftede hunde op, får feber, men hvad mange ikke er klar over er, at de også kan koste hunden livet. Samtidig kan beskidt vand skabe fugteksem eller en smertefuld inflammation i halen.

"Endelig, og som femte årsag til at flere hunde kommer til skade om sommeren, oplever vi mange allergiske reaktioner på bi- og hvepsestik. Ligesom mennesker er mange hunde også allergiske. Det kan medføre kraftig opsvulmen, ubehag og åndenød. Her behandler vi medicinsk og sørger bl.a. for at tilføre masser af væske," siger Jens Eslau.

Billedtekst:
- Lige nu oplever vi flest hundeskader i forbindelse med bidsår. I takt med det gode vejr er hundene mere udenfor og mødes oftere, forklarer adm. direktør Jens Eslau, AniCura Københavns Dyrehospital.


Læs mere her

tags: hospital, København, direktør, bilen, økonomi, medicin, slagsmål, allergi, knoglebrud,

onsdag den 22. juli 2015

Nordjysk verdensnyhed til grill


Grillsæsonen er godt i gang og tre nordjyder har besluttet sig for, at der i år ikke længere skal være ventetid, når bøfferne skal syde på grillen.Når vi denne sommer taler nyheder til grill falder tankerne normalt på monstrøse gas-komfurer i tyndt blik produceret i Kina og som er langt fra den autentiske grill-oplevelse. Det vil de tre nordjyder gerne lave om på, og derfor har de denne sommer lanceret Turbostarter, der garanterer lynhurtig optænding af briketter og kul takket været intelligent styring og dansk design.

FOKUS PÅ ENKELHED OG KVALITET
Hans Kloster, der når han ikke griller, er fuldtidsopfinder har udviklet Turbostarter med et mål for øje. Produktet skal være let at bruge og der skal ikke være tvivl om at det virker.

jeg startede med en helt simpel idé, der krævede megen test og udvikling. Først nu efter 30 prototyper og mere end halvanden tons briketter, stod vi klar med et helt kundeklart produkt, forklarer Hans Kloster.

Han fortæller, at Turbostarter benytter principper kendt fra smede-esser. En moderat luftstrøm tilfører ilt til briketterne, der ligger i en normal rørformet grillstarter. Ilten nærer de brændende gasser i briketterne og varmen flyttes videre op i grillstarteren. Det betyder, at f.eks. de populære Weber Briketter kan tændes på blot 8 minutter.

DANSK SMEDEHÅNDVÆRK
Turbostarter er udviklet i Thy og det er selvfølgelig en lokal smed, Jens Imer, der står bag produktionen af produktet, der således gør en dyd af at være produceret lokalt. Jens Imer producerer til dagligt bl.a. tungt udstyr til Vestas, men er privat grill-entusiast ud over det sædvanlige.

Vi laserskærer selv pladerne til Turbostarter, der derefter bliver valsede og samlet i hånden. Det er vigtigt for mig, at Turbostarter fremstår som et håndlavet kvalitetsprodukt, når kunderne får den, fastslår Jens

Jens fortæller, at Turbostarter bliver lavet i rustfrit stål. Den bliver blandt andet glaspustet, hvilket giver stålet en blødhed og finish der er helt unik.

ER DER PLADS TIL DANSK KVALITET PÅ GRILL-MARKEDET
Direktør for Turbostarter Bertel Bolt-Jørgensen er sikker på, at der er plads til et dansk kvalitetsprodukt på et marked, der er domineret af grej, der bliver solgt dyrt men produceret billigt i østen.

Vi laver et premium-produkt, hvor pris og kvalitet hænger sammen. Turbostarter er lavet til at holde længe og kan bruges uden behov for dyre tilkøb eller lange forlængerledninger på terrassen, siger Bertel

Bertel forklarer, at Turbostarter bliver leveret med et kraftigt genopladeligt batteri indbygget, således at kunden kan tage starteren med på terrassen, i sommerhus eller på udflugt. Der har gennem hele udviklingen af produktet været fokus på at lave et helstøbt produkt, der er lige så simpelt at bruge som det er effektivt.


OM TURBOSTARTER APS
Hos Turbostarter ApS er vi stolte over at kalde os grill-nørder. Drivende regn, klingende frost og brølende vind afholder os ikke fra at tænde op i grillen. Men med Turbostarter bliver det pludseligt meget nemmere. Derfor lancerede vi 1. maj Turbostarter, og vi er nu til sommer klar med dette spændende grill-hjælpemiddel

Samtidigt er vi også Thyboere. Det betyder at vores produkter er udviklet i Thy og primært bliver produceret her. Det er her, vi har brændt næste to tons kul af i alle tænkelige afskygninger for at optimere Turbostarter, og det er her, vi hygger os med rigtig grill.

SÅDAN VIRKER TURBOSTARTER

BLÆSER
Turbostarter er udstyret med en blæser, der trækker luft ind gennem spjældet på siden og fører den op igennem et vinklet rør. Derfra bliver det blæst op igennem et metalnet, der beskytter Turbostarter mod nedfaldne gløder. Er gløderne så store de kan gøre skade, kan de ikke komme ned i indmaden. Mindre gløder bliver pustet væk.

KONTROLLERET LUFTTILSTRØMNING
Turbostarters helt centrale egenskab, er dens evne til at kontrollere lufttilstrømningen til grillstarteren. Turbostarter lukker effektivt grillstarterens nederste sider af, således at optændingen ikke er påvirkelig af sidevind.

"INTELLIGENT" TEMPERATURSTYRING
De første fem minutter under en optænding er Turbostarter styret af en tidsstyring, der holder blæseren kørende. Herefter overtager temperaturstyringen, der konstant måler temperaturen på optændingen. Er temperaturen over 56 grader slukker Turbostarter ikke. Det har to fordele:

Turbostarter beskytter sig selv mod varmen, ved at blæse varmen op og væk fra sig selv.
Når du sætter grillrøret tilbage på Turbostarter, køler den røret og stopper først når det er koldt. Du kan med det samme høre om grillstarteren igen er sikker at røre ved.


Læs mere her

tags: Vestas, EM, Kina, OL, blæst,

tirsdag den 21. juli 2015

Tillykke til Karen Ellemann


Kære Karen Ellemann, Tillykke med Ministerposten. Foreningen Far er fuldstændig enige med Ministeren, at det er et personligt ansvar, når forældre vælger at gå fra hinanden og det skal meget mere i fokus. Vi oplever dog samtidigt et kraftigt behov for politisk modernisering.Rigtig mange familier lever i dag ligeværdigt og samlivets ophør er helt normalt. Lovgivningen og familie systemets praksis er simpelthen skabt i en anden tidsalder og til et andet formål. Det viser den manglende digitale post til 1.2 mio. forældre om deres egne børn, jo nok med al sin tydelighed.

Vi står i Danmark for børn og familier overfor en nødvendig modernisering, og en strategisk mulighed er de 3 tilbud til alle familier, som vi har nævnt flere gange overfor politikerne.

ANBEFALING:

A) FRIT VALG: Lad os give alle forældre frit valg til at lave egne aftale om de lever i kerne eller moderne familie former. Ligeværdige og gode forældre kan eksempelvis ikke i dag fordele barnets økonomi og samvær mellem sig som i kernefamilien. Det er socialt bedrageri, hvis en forældre har mere brug for offentlige ydelser som f.eks. boligsikring og familie check, mens barnet f.eks. ved udstationeringer, stress eller kræftbehandling opholder sig mest hos anden forælder. Et juridisk problem for ligeværdige og gode forældre!

B) RÅDGIVNING OG MÆGLING DER VIRKER: Lad os tilbyde forældre som er uenige, at de kan opsøge kommunale kvalitetssikrede familiecentre for støtte, rådgivning og mægling uden at der træffes offentlige afgørelser eller de kan bruge kvalitetskontrolleret advokater med god etik, der i langt de fleste tilfælde kan klare en skilsmissesag på et møde for under 5.000 kr. – det sker ikke i dag!

C) VERDENS BEDSTE FAMILIEMYNDIGHED: Lad os sikre at hvis forældrene ikke samarbejder og selv finde gode løsninger eller en forælder / det offentlige finder der er alvorlige bekymringer for barnet, at sagen straks overføres til verdens bedste børnesagkyndige familie myndighed med retslig kompetence, som tager sig tid til rigtige afgørelser for barnet og følger op. En helt ny familie enhed i retslig regi så der sikres lige muligheder, samme retssikkerhed og sunde belønningsstrukturer til gavn for børnene.


Det er et velkendt ledelsesfænomen at for mange skift af hænder i menneskelige processer skaber sagsbehandlingstid, tab af viden og risiko for fejl. Det er hvad der sker i det danske system i dag kombineret med forældede tekniske lovhindringer for ligeværdige forældre, der faktisk samarbejder positivt eller kan komme til at samarbejde positivt. Samtidig er kvaliteten i Statsforvaltningen ganske simpelthen er for ringe.

Vi anbefaler derfor en retslig familie myndighed som IKKE bygger på Statsforvaltningen, men som er ET sted der holder fast i de børn der har behovet, hvor forældrene fejler. Simpel procesanalyse viser hvor kompleks systemet er i dag og hvorfor vi står med problemer i familier.

Ved at indføre mulighed for at forældre skal på et forældrekørekort (KUN i C) samtidig med bedre informering kan der opnås færrest mulige afgørelsessager og flest mulige forældre og kulturen skubbes positivt opad for bedre samarbejde, kommunikation og mere forældreansvar.

For hvem vil overfor venner og bekendte sige de deltager i et forældrekørekort medmindre der er god grund. Det handler om positivt samarbejde med konstant belønning af god adfærd. Det handler om god politisk og offentlig ledelse samt et langt mere simpelt og fagligt tungere system end i dag med færre involverede enheder og hænder, som virker for alle børn og forældre i trit med samfundsudviklingen med flere ligeværdige forældre.

Vi oplever derudover et simpelt behov for bedre politisk og ledelsesmæssig orientering. Det er tydeligt for os i hverdagen at velkendte mønstre, brugertilfredshed og gode ideer slet ikke kommer op gennem det danske familie system pga. ledelseskultur og alt for mange involverede myndigheder og "gatekeepers". Vi anbefaler et koordinationsudvalg på området med deltagelse af ministerier og interesseorganisationer, som mødes kvartalsvis for at sikre god ledelsesinformering.

Der er lige nu en faglig "kamp" i gang mellem jurister og psykologer, men det handler i virkeligheden på helt simpel vis om god ledelse – og til tider børneopdragelse og bedre informering til forældrene.

Lad os få skabt en ny og moderne familie kultur i Danmark for alle danske børn og forældre, som virker og bliver en succes

Rigtig God sommer,
Held og lykke med det hele

Jesper Lohse, Landsformand
Foreningen Far

Læs mere her

tags: Danmark, politi, økonomi, EM, bedrageri, socialt bedrageri, retssikkerhed, stress, skilsmisse, kommunikation, strategi, organisation, LG,

torsdag den 16. juli 2015

Få det bedste ud af grillen


En grill kan anvendes til meget andet end bøffer og pølser. Med simpelt tilbehør kan man lave både forret, hovedret og dessert på grillen.Forlæng hyggetiden ved grillbordet

Sommeren er grillens højsæson – også selvom vejret ikke viser sig fra sin allerbedste side. Men ofte overses grillens fulde potentiale, og dermed får man ikke nok fornøjelse af sin grill.

- Vi danskere har en helt speciel grillkultur. De fleste går op i at have en ordentlig grill, der kan levere et solidt måltid til hele familien. Mange nøjes dog udelukkende med at grille lidt lækkert kød og måske en pølse til at slutte af på. Med lidt ekstra tilbehør til grillen, kan man imidlertid hurtigt opgradere måltidet til en smagfuld treretters menu, fortæller Doris Larsen, Produktchef hos XL-BYG.

Det perfekte måltid starter let

Menuen kan ifølge produktchefen starte med, at man bruner en ost, som egner sig til at blive grillet, f.eks. en Halloumi. Osten lægges på grillens originale rist og vendes løbende. Når den er grillet færdig, blandes den i en sund salat af f.eks. spæde spinatblade. Forretten kunne også bestå af et stykke fisk af laks eller torsk med en let krydderurtedressing. – Enhver grill kan anvendes til et dejligt måltid, og det er bestemt ikke nødvendigt med tilbehør til grillen for at skabe en god ret. Anvend derfor gerne grillen, som den er, til at skabe en enkel forret, foreslår Doris Larsen.

Dåsekyllingen passer sig selv

Vil man gerne have tid til at snakke med gæsterne, er det en god idé at stege en hel kylling eller en steg til hovedret, da begge kan passe sig selv. En hel kylling tilbereder man perfekt ved hjælp af en kyllingeholder. Holderen giver mulighed for at lave den populære "dåsekylling", da den i midten har plads til indholdet fra en hel dåseøl og evt. urter eller andre smagsgivere/væsker. Derudover er der i kyllingeholderen plads til f.eks. grøntsager og kartofler i bunden, hvor saften fra kyllingen kan løbe ned og tilføre ekstra smag. – Vi anbefaler Webers GBS kyllingeholder, fordi den har den fordel, at man med et enkelt stykke grilltilbehør kan tilberede en komplet ret. Det forenkler ikke bare travle familiers hverdag, når man kun skal bruge tid på udskæring af grøntsager og evt. tilberedning af en marinade. Der er heller ikke en masse gryder og pander, der skal vaskes op bagefter, forklarer Doris.

Søde sager kan også være varme

Når man vælger desserten, er det ifølge Doris Larsen værd at overveje, hvor robuste de foregående retter har været. Er der tale om to tunge retter, vil en let dessert være at foretrække for de fleste. Det kunne f.eks. være en lækker bagt souffle, som kan serveres med is og friske frugter. Er retterne imidlertid forholdsvis lette eller i små portioner, kunne et godt forslag til dessert være en klassiker som pandekager.

– Producenterne af grilltilbehør er meget kreative. Weber har for eksempel lavet en støbejernspande, som er særdeles velegnet til pandekagebagning. Man skal blot huske på, at der skal godt med smør eller margarine til bagningen. Hvis man foretrækker souffle eller andet bagværk, kan det også sagtens lade sig gøre på en grill, hvis blot man anvender de rette bageforme til dejen. Dem finder man også et stort udvalg af i de fleste velassorterede byggecentre, slutter Doris Larsen, produktchef hos XL-BYG.

Læs mere her

tags: retten, kreativ, XL-BYG, frugt, salat,

Polterabend kan ende med store erstatningskrav


August er højsæson for bryllupper, så snart vil festlige polterabendarrangementer sprede sig over det danske land, men pas på for hvis uheldet er ude, kan festlighederne ende med store erstatningskrav.200.000 kroners erstatning for polterabenduheld

I 2012 blev en mandlig polterabenddeltager dømt ansvarlig med et deraf følgende erstatningskrav på knap 200.000 kroner for at have ramt en kvinde med en golfbold. Det var første gang, manden spillede golf og han havde ikke modtaget instruktion forinden. Både byretten og landsretten holdt dog fast i, at manden burde have indset, at der, ved at slå så hårdt til golfkuglen, kunne være en risiko for at ramme andre personer.

Ved det pågældende slag skulle manden have slået kuglen 45 meter ud til hullet, men han ramte i stedet en kvinde, der sad på en terrasse 80 meter væk ved golfstedets hovedindgang. Det var en af ERSTATNINGSGRUPPENs advokater, der førte sagen på vegne af kvinden.

- Dommen er et udtryk for, at man skal tænke sig om og at man kan blive ansvarlig, hvis man handler væsentligt udenfor rammerne af det, der er sædvanligt og forventeligt. Det er her ingen undskyldning, at man deltager i en polterabend, hvor tingene er lidt mere løsslupne, og man måske har fået et par øl, siger advokat Berit Møller Lenschow.

I den nævnte dom var det en polterabenddeltager, der gjorde skade på en person "udenfor festen". Der findes dog også eksempler på, at det er arrangøren, der er blevet ansvarlig for, at hovedpersonen, det vil sige gommen eller bruden, er kommet til skade under begivenhederne.


Hvem har ansvaret for polterabendulykker

Ofte planlægges polterabendarrangementer af vennerne og familien til gommen eller bruden, og hvis man giver sig i kast med at planlægge en polterabend, bør man derfor overveje, om der er "fareelementer" i arrangementet, og om man eventuelt skal få en professionel med den relevante erfaring til at stå med den del af ansvaret. Vælger man selv at stå for arrangementet, risikerer man nemlig at blive ansvarlig, hvis nogen kommer til skade på grund af for eksempel dårlig planlægning eller manglende/utilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger.

Hvis man overlader ansvaret til en professionel udbyder, bør man undersøge, om udbyderen af aktiviteten er forsikret. Mange udbydere skriver, at deltagelse er "på eget ansvar", og derved kan de ikke gøres ansvarlige for hændelige ulykker.

- Anderledes forholder det sig, hvis firmaet har udvist uagtsomhed i forbindelse med aktiviteten, og derved bliver skyld i en ulykke. I så fald kan der som udgangspunkt rettes et erstatningskrav imod firmaet, forklarer Berit Møller Lenschow fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN og fortsætter

- Ét er, at man kan komme til at forvolde skade på andre under en polterabend, noget andet er, at man selv kan komme til skade. Inden man giver sig i kast med actionprægede aktiviteter, er det fornuftigt at undersøge, hvordan man er dækket, hvis uheldet er ude. Mange går ud fra, at den almindelige ulykkesforsikring dækker, men det er ikke altid tilfældet, for ofte dækker ulykkesforsikringen ikke såkaldte "farlige sportsgrene".

Gode råd før polterabend

Advokat Berit Møller Lenschow har disse tre råd, inden du deltager i en polterabend.

• Tjek om din egen personlige ulykkesforsikring dækker de planlagte aktiviteter
• Tjek om udbydere af eventuelle aktiviteter er forsikret
• Overvej om polterabendarrangementet kunne være ligeså festligt uden risikobetonede aktiviteter

Læs mere her

tags: retten, Advokat, 2012, ulykker, bryllup, byretten, Vælger,

onsdag den 15. juli 2015

Tænk som en tyv og undgå indbrud


Sommer og især juli måned er den mest indbringende måned for tyve. Mange danskere er bortrejst, og de opfindsomme tyve har gode arbejdsbetingelser.Tyvene går først og fremmest efter smykker, ure og mobiltelefoner, men overordnet slår intet cykeltyverier, der på landsplan topper en "tyvenes top ti".

Det fremgår af en undersøgelse, som Tryg, står bag. Her har forsikringsselskabet sammenlignet statistikker for anmeldelser af indbrud og tyverier over de seneste otte år. Resultatet er, at juli måned slår julemåneden, når man ser på værdien af det stjålne. Det er dog fortsat sådan, at der sker flest indbrud i julemåneden.

Set med tyvens øjne er juli måned den mest oplagte. Som regel er folk væk i længere tid fra deres bolig, og tyven kan derfor i ro og mag udvælge sine tyvekoster. Hvert år vender mange solbrune danskere derfor hjem fra ferie til et hus, der er tømt for værdier.

Ældre låse giver tyven lettere adgang
Skal man forebygge indbrud er den mest effektive, men næppe sandsynlige løsning, at blive hjemme. Mindre kan dog gøre det, idet man kan indbrudssikre sig et langt stykke hen ad vejen.
- Vi oplever et stort antal indbrud begået med underboring. Med et lydløst håndbor borer tyvene et lille hul under dørhåndtaget eller vindueshaspen og skaffer sig nem adgang. Tyvene har nemlig fundet ud af, hvordan de let kan bryde ind i boliger med ældre låsesystemer og sikringsløsninger, fortæller låsesmed Henning Petersen fra Greve Låseteknik.

Han anbefaler derfor, at man først og fremmest skal se på låsesikkerheden i sin bolig, for i langt de fleste tilfælde vælger tyven den bolig, der er lettest at bryde ind i.
- Det er et generelt problem, at mange boliger er udstyret med forældede og slidte låse, der er lettere at bryde op. Alle låse bør som udgangspunkt skiftes hvert 10. år. De gamle låse med det runde nøglehoved, som mange boliger stadig har i dag, anbefales da også kun til postkasser. De er nemlig alt for lette og hurtige at bryde op for den moderne indbrudstyv, understreger Henning Petersen.

Desuden anbefaler han to låse på hoveddøren og andre yderdøre, hvoraf mindst én også er aflåst indefra, så en eventuel indbrudstyv ikke blot kan flygte ud af døren med værdierne.
- Jo sværere det er for tyven at komme ind og ud af boligen, desto større er sandsynligheden for, at tyven ikke vælger at begå indbrud i dit hus, understreger Henning Petersen.

Tænk som en tyv
Greve Låseteknik foretager året rundt gratis sikkerhedstjek af private boliger og erhvervsejendomme med anbefalinger til, hvordan man som boligejer eller virksomhed bliver bedre sikret mod indbrud. Hvis man ikke ønsker et sikkerhedstjek, er der en række ting, man selv kan gøre for at indbrudssikre sin bolig yderligere.
- Man skal tænke som en tyv og gennemgå sin bolig for eventuelle indbrudsmuligheder. Hvis der er gode låse på alle yderdøre, vinduerne er forsvarligt lukket og låst, og værktøj er låst inde i et skur eller en garage, er boligen ikke længere et let mål, siger Henning Petersen.

Han nævner desuden, hvordan tyvene bruger stadig mere opfindsomme metoder og værktøjer for at finde ud af, om en bolig er ferieramt.
- Et efterhånden kendt trick er afmærkning, som tyvene anvender til at se, om boligejerne er taget på ferie. De kan også finde på at placere tomme øldåser eller flasker og senest små kugler på grunden, som boligejere normalt ville fjerne, hvis de var hjemme, fortæller Henning Petersen.

GODE RÅD TIL AT SIKRE DIN BOLIG:
• Beskær vildtvoksende buskadser og skab god belysning – det giver tryghed og færre flugtveje for tyven
• Lad vasketøj hænge uden for på tørresnoren eller bed naboen bruge den
• Invester i tænd-sluk-ure inde i huset og lysfølere udenfor
• Slå ringeklokken fra - det gør tyven utryg
• Lås haveredskaberne og stigen inde
• Undlad at poste eksotiske billeder på Facebook eller indtale besked på telefonsvaren om, at du er på ferie
• Sørg for uorden i haven og indvendigt, da det giver indtryk af liv
• Få dine naboer til at fylde i skraldeposen, tømme postkassen, slå græsset og stille deres bil i indkørslen

Læs mere her

tags: tyvekoster, indbrud, Facebook, boligejere, OL, boligejer, smykker, forsikringsselskab, virksomhed, Greve, værktøj, kaffe,

tirsdag den 14. juli 2015

TV2 Tema om sommer skilsmisser


Følg med hele ugen på TV2 Go´ Morgen Danmark for tema om sommer skilsmisser og gode råd. Det er høj sæson for skilsmisser i sommerperioden og den positive skilsmisse kan klares på en time for under 5.000 kr. så hvorfor går nogle forældre i skyttegravskrig med børn i ingenmandsland.Foreningen Far oplever at der er 3 forklaringer:

1. Ligeværdige forældre møder forældet lovgivning og forkerte belønningsstrukturer med fordeling af alle rettigheder og økonomi til kun den ene forælder på få dage. Det skal naturligvis give en kamp og handler om god politisk og offentlig ledelse.

2. Forældre følelser som i mange tilfælde kan klares med rådgivning og mægling i kvalitetssikrede familiecentre med fokus på barnet eller af kvalitetskontrollerede advokater med god etik på et enkelt møde.

3. Alvorlige socialsager med en eller to forældre, der ikke magter opgaven. De absolut færreste sager.

Vi er nød til i Danmark at rykke på lovgivning og kulturen for succes. Det ER nødvendigt at moderniserer det danske familie, børne- og social system med en familie reform, som bringer familie lovgivningen og praksis i trit med samfundsudviklingen i familierne og ligeværdigheden i samfundet.

FORENINGEN FAR ANBEFALER:

A) Lad os give alle forældre frit valg til at lave egen aftale med fordeling af samvær og økonomi om de lever i kerne eller moderne familie former. Forældre kan ikke i dag fordele barnets økonomi og samvær mellem sig som i kernefamilien. Det er socialt bedrageri, hvis en forældre har mere brug for offentlige ydelser som f.eks. boligsikring og familie check, mens barnet f.eks. ved udstationeringer, stress eller kræftbehandling opholder sig mest hos anden forælder. Et juridisk problem for ligeværdige og gode forældre!

B) Lad os tilbyde alle forældre at de kan opsøge kommunale kvalitetssikrede familiecentre for støtte, rådgivning og mægling uden at der træffes offentlige afgørelser eller de kan bruge kvalitetskontrolleret advokater med god etik, der i langt de fleste tilfælde kan klare en skilsmissesag på et møde for under 5.000 kr. – det sker ikke i dag!

C) Lad os sikre at hvis forældrene ikke samarbejder og selv finde løsninger eller en forælder / det offentlige finder der er alvorlige bekymringer for barnet, at sagen straks overføres til verdens bedste børnesagkyndige familie myndighed med retslig kompetence, som tager sig tid til rigtige afgørelser for barnet. En helt ny familie enhed i retsligt regi så der sikres lige muligheder, samme retssikkerhed og sunde belønningsstrukturer til gavn for barnet.

Ved at forældrene risikerer et forældrekørekort i C) opnås færrest mulige afgørelsessager og flest mulige forældre og kulturen skubbes positivt opad for bedre samarbejde og kommunikation. For hvem vil overfor venner og bekendte sige de deltager i et forældrekørekort. Det handler om positivt samarbejde med konstant belønning af god adfærd. Det handler om god politisk og offentlig ledelse samt et langt mere simpelt system end i dag med færre involverede enheder og hænder, som virker for alle børn og forældre i trit med samfundsudviklingen med flere ligeværdige forældre.

Forældremyndighed og bopælsbegrebet bør afskaffes for ligeværdige forældre, så der kan træffes individuelle, konkrete – og rigtige samt positive - løsninger for alle danske børn og borgere. Gerne af forældrene selv!

Foreningen Far skønner at over 100.000 offentlige børnesager er fejlbehandlet i større eller mindre grad de seneste 10 år – og oplever at forældrene i langt de fleste tilfælde er de virkelige eksperter. Statsforvaltningen som af forældre betegnes vor tids Stasi arkiv bør lukkes og uvildigt undersøges for årtiers manglende tilfredshedsmålinger, kvalitetssikring samt diskrimination. Ankestyrelsen alene have en kvalitetssikrende rolle i forhold til den offentlige sagsbehandling uden at træffe afgørelser for børn for at skabe et hurtigere system med færre hænder, lavere sagsbehandlingstid, langt bedre kvalitet, ingen diskrimination og mindre tab af viden. Der er brug for ET sted som holder fast i børnene når det er nødvendigt, i stedet for at børnene sendes rundt som sags dokumenter i offentlige enheder i årevis baseret på forældet lovgivning, fordi politikere og offentlige ledere frygter manglende genvalg og fyringer – ærlig talt med god grund!

Det handler om lige muligheder, samme frihed og retssikkerhed for alle børn og borgere.
Det handler om sunde værdier for børn og rigtige belønningsstrukturer.
Det handler om respekt for familielivet som er en menneskeret og en af de vigtigste stabiliseringsfaktorer vi har i samfundet for bæredygtig vækst, glade børn og familier.
Det handler om politisk og offentlig ledelse.

"Børn er dejlige. De er det vigtigste, vi har. Hvis vi bliver spurgt om, hvad der betyder mest for os i livet, så vil de fleste svare: Vores børn. Det vil jeg i hvert fald. Men børn er ikke kun vigtige for deres forældre og bedsteforældre. De er vores fælles fremtid." udtalte Danmarks første kvindelige Statsminister i sin nytårstale den 1. januar 2015.


Læs mere her

tags: Danmark, politi, økonomi, bedrageri, nytår, TV2, socialt bedrageri, lovgivning, nytårstale, retssikkerhed, stress, skilsmisse, kommunikation, kaffe,

lørdag den 11. juli 2015

Ny Dansk app husker de 118 ting, som du glemmer at få pakket til ferien


Appen Pakkeliste er en simpel, men virkelig brugbar, app, som indeholder mere end 100 ting, som du skal huske at pakke når du skal på ferie.Lige nu valfarter danskerne sydpå til det varme vejr, men vi kender alle frustrationen over at stå på vores feriedestination og have glemt solcremen, ekstra batterier til kameraet eller forsikringspapirer.

Med din iPhone eller iPad i hånden og den lille hjælpeapplikation Pakkeliste kan du være sikker på at få alt det vitale med i rygsækken, kufferten, tasken, trolleyen eller hvad du end rejser med. Appen indeholder mere end 100 ting fordelt over de 6 kategorier: "Det vigtige", "Det basale", "Medicin", "Toiletsager", "Før du tager afsted" og "Til småbørn".

Da vi alle er forskellige kan du naturligvis lave dine egne huskelister ved at tage udgangspunkt i de 118 ting, eller ved starte helt forfra med en tom huskeliste til hvilket som helst formål. Og har du både en iPad og en iPhone så synkroniseres huskelisterne helt automatisk imellem dine enheder.

Pakkeliste er lige nu blandt de aller mest downloadede apps i Danmark og koster 8 kr.

Læs mere her

tags: Danmark, downloade, solcreme, iPhone, kamera,

fredag den 10. juli 2015

Fang stemningen i byerne på Djursland


Destination Djursland kører en fotokonkurrence fra 13. juli til 10. august. Formålet er at få turister og bor-gere som kender de gode steder til at forevige det rette øjeblik, den rette stemning, den rette situation og indsende fotos til konkurrencen.Fotokonkurrence under #bylivdjursland
Fra Destination Djursland lyder en opfordring til at tage kameraet med rundt i byerne på Djursland og fange stemningen af torve– og gadeaktiviteter, familiehygge, shopping, caféliv, bymiljøer, seværdigheder og landsbyliv. Udvalgte pletskud kan indsendes til fotokonkurrencen via Instagram med #bylivdjursland eller pr. e-mail til fotokonkurrence@visitdjursland.com

"Med fotokonkurrencen vurderer vi, at vi vil få nogle gode billeder af og indsigt i hvilke steder og stemnin-ger der betyder noget for folk", udtaler Flemming Rasmussen, turismedirektør Destination Djursland, som glæder sig til at se hvad der bliver sendt ind. "Vi har hele tiden brug for et godt og aktuelt billedmateriale til at præsentere Djursland og her håber vi at få lidt hjælp fra de gæster og borgere som allerede kender de gode og måske hemmelige steder."

Destination Djursland udvælger 14. august et vindermotiv som belønnes med to billetter til en attraktion på Djursland efter eget ønske.

Fakta
Foto kan sendes pr. e-mail til: fotokonkurrence@visitdjursland.com eller uploades med #bylivdjursland via Instagram senest 10. august 2015. Se mere på visitdjursland.com - her findes regler og betingelser for at deltage i fotokonkurrencen.

Læs mere her

tags: billetter, direktør, konkurrence, miljø, kamera, Fakta,

torsdag den 9. juli 2015

Tips til lækker hjemmelavet sommeris


Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, som er let og ligetil at lave med få gode råvarer og en marcipanmasse til hjemmerørt is
Sol, sommer, is og isdesserter hører helt klart sammen. Her er nogle gode tips og opskrifter på, hvordan du hurtigt og nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids. Og hvordan du nemmest får succes på dessertbordet med cremet marcipan-flødeis, som både familie og gæster vil elske.

Lakridsispind med chokoladeovertræk
12 stk.

6 æggeblommer
100 g sukker
1 pose Odense Marcipanmasse med lakrids
5 dl piskefløde

Mørk eller lys chokoladeovertræk
Lakridsgranulat

Pisk æggeblommer, sukker og marcipan-ismassen til en cremet luftig masse. Pisk fløden til luftig flødeskum og vend den i ismassen. Fordel iscremen i formene, sæt dem i fryseren og stik en bind i hver når de er halvfrosne.

Tag isen ud af formene og sæt dem tilbage i fryseren, så de er godt frosne.

Smelt chokoladen over vandbad, den må ikke være for varm, men skal være tyndt flydende. Sæt ispindene i et stykke flamingo eller rist og hæld chokolade over så den løber ned over isen. Drys straks med lakrids og sæt dem i fryseren indtil servering.

Hjemmelavet is med marcipan
1 liter

En færdigblandet marcipanmassen er perfekt til hjemmelavet is og den nemmeste vej til succes på dessertbordet. Den færdige isblanding fra Odense Marcipan er en grov-reven mandelmasse med en sød smag af mandel, pakket i sprøjtepose og klar til brug.

Så nemt er det at lave hjemmelavet is:
Pisk æggeblommer og sukker. Tilsæt marcipanmassen. Vend med flødeskum og frys.

Til 1 liter is skal der bruges:
6 past. æggeblommer
100 g sukker
En halv liter piskefløde
1 pose Odense Marcipanmasse til hjemmelavet is

Tips: Marcipanmassen til is er pakket i 175 g sprøjteposer og kan købes i Meny,
Min Købmand, Spar, Kiwi, udvalgte Rema 1000 forretninger samt i webshoppen www.odense-marcipan.dk , hvor den koster 29,95 kr.

---------

Til redaktionen:
Anvendes opskriften online skal www.odense-marcipan.dk" oplyses som kilde.


Læs mere her

tags: chokolade, Odense, råvarer, Ford, Rema 1000,

søndag den 5. juli 2015

Nu kan sommeren i haven forlænges


Udemennesker samt have- og terrasseejere kan nu forlængere sommersæsonen og skabe en unik udeplads på terrassen.Nu er der godt nyt for alle udemennesker og have- samt terrasseejere; Den nye motoriserede pergola er starten på en unik udeplads på terrassen, der kan formes specifikt efter behov og ønsker. En motoriseret pergola gør det nu muligt at have en tagdug med indbyggede spots samt aluminiumsstruktur, der øger nytteværdien af terrassen og forlænger derved udesæsonen.

Udesæsonen på terrassen kan forlænges med flere måneder og er med til at skabe en varm og hyggelig atmosfære og øge ønsket om at udnytte udepladsen så længe som muligt. Grunden til dette er en ny, motoriseret pergola ved navn Palmiye, der let kan åbnes og lukkes ved hjælp af et hurtigt tryk på en fjernbetjening.

Ud over den motoriserede pergola findes også en lang række af forskellige typer af glas, der tjener forskellige formål, hvad enten det handler om at åbne stue væggen ud til med foldedøre, ruder i en balkon eller glas til et rækværk. Alle løsninger er specialfremstillede er derfor en unik mulighed for at give et hus, en lejlighed eller lignende et flot look.

En motoriseret pergola kan købes ved SunLux Gruppen på sunluxgruppen.dk. Her findes også et bredt udvalg af forskellige markiser. Derudover er det også muligt at få et tilbud på en specialløsning i forhold til opsætning af markiser


Læs mere her

tags: atmosfære, rækværk,

Hedebølge: Solbrun eller skoldet Begge dele øger hudkræftrisikoen


Mange danskere tror fejlagtigt, at risikoen for hudkræft er minimal, hvis vi blot undgår at blive solskoldede. Men ifølge ekspert øges hudkræftrisikoen primært af den samlede mængde UV-lys, som man udsættes for gennem årene.Antallet af danskere med hudkræft er eksploderet de seneste 30 år. Fra 2002 til 2012 er antallet af årlige nye kræfttilfælde fordoblet, alt imens danskernes appetit på solens varmende – og skadelige – stråler er steget. Men i modsætning til, hvad mange tror, er hudens evne til at tage imod farve ikke den afgørende faktor i forhold til risikoen for hudkræft. Ifølge dermatolog Lone Knudsen fra privathospitalet Aleris-Hamlet er det derimod primært UVB-strålerne, der er den store synder.

– Det er meget vigtigt, at folk forstår, at man ikke er fredet, bare fordi man ikke bliver solbrændt eller skoldet. Det er UV-strålerne, især UVB, der er farlige, og dem er vi alle udsat for, hvis vi går i solarium eller i solen uden at beskytte huden, forklarer Lone Knudsen, der påpeger, at hudens evne til at pigmentere ved soludsættelse kun har begrænset indvirkning på kræftrisikoen. UV-strålerne giver skader i hudcellernes DNA, og DNA-skader giver cancer. Jo mere UV-lys, man har været udsat for gennem årene, jo større er hudcancerrisikoen, fortsætter hun.

Drop solbadning

– Jeg vil ikke forbyde eller fraråde danskerne at være i solen, når den er her, og vi har jo på mange måder godt af at være ude, hvor vi får rørt os, får frisk luft og slappet af, men jeg synes, at det er en dårlig idé at ligge i solen og stege, siger hun, mens hun råder folk til helt at holde sig fra solariet.

Aleris-Hamlet Hospitaler anbefaler, at man beskytter sig mod solen fra april til oktober på vores breddegrader. Det er vigtigt at bruge solcreme eller anden solbeskyttelse såsom hat, tøj, skygge, især midt på dagen. Om morgenen og om aftenen er der så lidt UV-lys, at solbeskyttelse ikke er nødvendig, selvom solen stadig er oppe.

Hudkræft bør opdages tidligt

Hvis man har udsat sin krop for ekstrem solariebrug eller solbadning, bør man være ekstra opmærksom på risikoen for udvikling af modermærkekræft og andre former for hudkræft og forstadier til dette. Som hovedregel skal man reagere på nyt, der opstår, noget der vokser, eller noget der ser anderledes eller mærkeligt ud. Hvis man er i tvivl om et modermærke eller andre hudforandringer, bør man blive tilset af egen læge og eventuelt hudlæge, forklarer Lone Knudsen, der har mange års erfaring i behandling af hudkræft og forstadier til hudkræft. Behandlingen af tidlige stadier og forstadier kan ofte gøres med moderne, skånsomme metoder og uden kirurgi.

Tøj fungerer som filter

Naturligvis er solcremen vigtig i kampen mod hudkræften, men ifølge Lone Knudsen skal man også være opmærksom på, at det er kemi, man smører på kroppen. Nogle cremer kan således indeholde hormonforstyrrende stoffer eller allergifremkaldende stoffer, fuldstændigt som det gør sig gældende for andre produkter, vi bruger på huden. Under alle omstændigheder er det en god idé at kombinere den med anden solbeskyttelse.

– Først og fremmest er det en god idé at klæde sig på. For eksempel er en tætvævet bomuldsskjorte, cowboybukser og en hat en meget effektiv solbeskyttelse. Det behøver ikke være særligt UV-beskyttelsestøj, fortæller Lone Knudsen.

– Som et supplement til solcreme og tøj kan man desuden overveje at lægge sig under parasollen i stedet for direkte i solen. På den måde får man stadig lidt farve, men UV-strålingen er betydeligt mindre, og man undgår de værste forbrændinger, slutter hun.


Fakta: Aleris-Hamlet Hospitaler er Danmarks største og bredeste privathospital med afdelinger i Esbjerg, Herning, København, Aalborg og Aarhus. Hospitalerne tilbyder undersøgelse og behandling inden for mere end 40 specialer.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, København, Esbjerg, 2002, Herning, Aalborg, 2012, kemi, solcreme, DNA, Fakta, allergi, kirurgi, solarie, solarium,

lørdag den 4. juli 2015

Solsejl løser problemer med hedebølge


Når det er rigtigt varmt og solen brænder hårdt, så er der mange der søger inden døre eller mod vandet. Nogle vælger at søge skygge under et solsejl, men hvorfor er netop solsejl gode når det er varmt Der findes forskellige slags solsejl. Fordelen ved HDPE- solsejl er, at de er knyttede af et plastmateriale, hvilket betyder, at de ikke er vandtætte, hvilket igen betyder, at der er en varmereduktion på op til 32% under solsejlet.

"De klassiske polyestersolsejl laver en ovn-effekt, således som markiser og parasoller også gør. Så når det er rigtigt varmt og solen brænder hårdt, så vil det være køligere at sidde under et HDPE-solsejl." Ordene kommer fra Rasmus Riskær-Smidt, der er indehaver af webshoppen solsejl.dk.
Siden sommeren meldte sin ankomst, den 30. juni, en måned forsinket, er der igen kommet gang i omsætningen af solsejl.

"Aldrig har vi solgt så mange vandtætte solsejl som i år, hvilket nok skyldes det dårlige og kolde vejr, men personligt synes jeg, at vores HDPE solsejl er bedre, og det er selv om nogle af dem er billigere end vores vandtætte solsejl. Man kan se solen og skyerne igennem solsejlet, hvilket er meget rart. Vi kan jo godt lide solen – bare ikke for meget af den " Siger Rasmus Riskær-Smidt.
I regnfulde Danmark kan det tænkes, at et regntæt solsejl er at foretrække, men ulempen er, at de vandtætte solsejl skal have en hældning, så vandet kan løbe af. HDPE-solsejlene tager en lille byge eller let regn, men hvis det bliver ved eller regner meget, så drypper det igennem. Det betyder, at der ikke kommer vandpytter, der ødelægger solsejlet og det betyder også at man kan spænde solsejlet op helt vandret.

"Det er super lækkert at sidde under et solsejl, når det er varmest. Vi sælger mange af vores solsejl til daginstitutioner, hvor de er udfordret på legepladserne og på plejehjem er de også glade for dem, så beboerne ikke sidder og bliver stegt i solen" siger Rasmus Riskær-Smidt der også selv har valgt HDPE-solsejlet hjemme over sin egen terasse.

HDPE-solsejlene filtrerer 90% af solens farlige UV-A og UV-B stråler og solsejl.dk har sponsoreret solsejl til Kræftens Bekæmpelses solkampagne, samt lavet et samarbejde med Kreftforeningen i Norge.
"Sponsoratet og samarbejdet giver mening med netop vores produkt siger Rasmus Riskær-Smidt og udover de tre solråd: Solcréme, Siesta og Skygge mellem 12-15, så mener vi at Solsejl kunne være et fjerde råd, der er en rigtig god, smuk og elegant måde at finde skygge på".

Læs mere her

tags: Danmark, Norge, omsætning, plejehjem, Ford, Kræftens Bekæmpelse, astma,

fredag den 3. juli 2015

Søg penge til hunde- og katteforskning


Nu er det tid til at ansøge om forskningsmidler fra Agria´s Forskningsfond for 2016. Forskere med projekter der handler om hund og kat er velkomne til at søge om bidrag til deres forskningsprojekter.- Agria afsætter hvert år en del af præmieindkomsten til fordel for forskning. På hunde- og katteområdet gør vi det i samarbejde med Svensk Kennelklub, siger Pekka Olsson, chef for veterinære strategier hos Agria Dyreforsikring.

Agria stræber efter at flere sygdomme skal forebygges, diagnosticeres og behandles. I 2015 delte Agria´s forskningsfond 5 millioner ud til forskellige projekter på Sveriges landbrugsuniversitet, Københavns Universitet og veterinærhøjskolen i Oslo.

Man kan ansøge om forskningsmidler i perioden mellem den 1. juli og den 1. oktober. Forskeren skal være tilknyttet et universitet, en forskningsinstitution eller andre relevante organisationer, for eksempel et dyrehospital.

Om forskningsfonden

Agria´s Forskningsfond er til for at fremme forskning om selskabsdyr inden for veterinærmedicin, genetik och etologi, men også forskning om selskabsdyrenes psykiske, sociale og ekonomiske betydning. Målet er at forskningsresultaterne skal have praktisk anvendelse og give gode forudsætninger for fremgangsrigt avlsarbejde, bedre dyresundhed og dyrehold.

Læs mere her

tags: hospital, Sverige, København, medicin, 2016, strategi, organisation, forskningsresultat, Forskning, Oslo, Forsker, forskningsprojekt, sygdom, Københavns Universitet,

torsdag den 2. juli 2015

Jazz på Amager


Lørdag den 4. juli kl 12.00 er der bigbandjazz på Amager. I samarbejde med bl.a. Amagercentret, autoforhandler Bjarne Pape og Brygselv.dk, har The BigBand igen i år arrangeret en koncert i den hyggelige gård ved Amagercentret.Om The BigBand

Det københavnske The BigBand med den firestemmige vokalgruppe The Vocals leverer velklingende bigbandjazz i stort format. Orkesteret, som blandt sit stampublikum er afholdt for sin afslappede og familiære stil, spiller både kendte klassikere og originale kompositioner og altid i arrangementer, som leveres med overskud og indlevelse af såvel musikere som vokalgruppe.

The BigBand spiller en fast månedlig mandagskoncert "The BigBand Monday Night Project" i tre forskellige kulturhuse, udover diverse andre arrangementer. Heriblandt kan nævnes den tilbagevendende komponistkonkurrence "The Annual Young European Big Band Composer Competition" hvis finalekoncert i år afvikles den 1. juni.

Orkesteret, som ledes af komponist og dirigent Mads Pagsberg og komponist og sangerinde Sille Schultz, består af en dynamisk kombination af unge og erfarne jazzmusikere som guitarist Stian Swensson og saxofonist Aske Drasbæk samt trompetist Henrik Bolberg og pianist Jørgen Emborg. The BigBand har som det eneste bigband i Danmark en fast tilknyttet vokalgruppe med fire sangere der fortolker musikken både solistisk og som ensemble.

Målet med orkesteret har fra starten været at skabe ny musik i nye rammer i en tæt dialog imellem orkester/musikere.

Læs mere her

tags: Danmark, Amager, koncert, sangerinde, Europe, konkurrence,

onsdag den 1. juli 2015

50 procent flere hunde efterlades i sommervarme biler


Markant flere hunde blev glemt i bilen sidste år, mens solen bagte, viser opgørelse. Vi venter ekstra mange hundehenvendelser i juli og august, oplyser Dyrenes Beskyttelse.Ikke alle hundeejere husker det allervigtigste, når de forlader bilen. Nej, vi taler ikke om at stille P-skiven, men om at få hunden med.

For selvom der blot er tale om et mindre indkøb, en tur hos frisøren eller i Fitness World, så lider din hund efter kort tid i bilen.

Det forklarer man hos AniCura Københavns Dyrehospital, som hver sommer modtager dehydrerede hunde efter en tur i en varm bil.

"Folk overser, hvor hurtigt varmen tager til inde i en bil. Efter blot en time i solen på en dag med 22-23 grader udenfor, er temperaturen inde i bilen på vej mod de 50 grader. Og så hjælper det ikke meget at rulle vinduet på klem. Fordi hunden mangler luft og vand til at køle kroppen ned, overopheder og dehydrerer den," siger dyrlæge og adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital, Jens Eslau.

300 hunde efterladt i bilen
Sidste år modtog Dyrenes vagtcentral hos Dyrenes Beskyttelse 300 henvendelser i forbindelse med hunde efterladt i biler; En stigning på 50 procent sammenlignet med 2013. Det reelle antal hunde "glemt" i bilen er formentlig langt højere, da de fleste tilfælde ikke indberettes.

Langt hovedparten af henvendelserne sker om sommeren og omhandler hunde, der er fanget i en skoldhed bil, oplyser Dyrenes Beskyttelse. Indtil videre har Vagtcentralen i årets første seks måneder modtaget 100 hunde-i-bil-opkald, men venter i juli og august at få markant flere i takt med, at vejret bliver varmere.

Giv kunstigt åndedræt
Flertallet af de efterladte hunde oplever en voldsom dehydrering og bør omgående have vand og nedkøles. I værste tilfælde mister de livet i en varm bil, selvom det er sjældent.

Er der ingen livstegn, bør du forsøge at give kunstigt åndedræt – ligesom på mennesker. Det gør du ved at klargøre luftvejene og puste gennem hundens næsebor.

"Ud over at hunden kun kan afkøle sig ved at halse, får hundens pels kun varmeproblemet til at vokse. Samtidig betyder pelsen, at det er svært at måle, hvor meget vand den har mistet. Er hunden ældre, og har den problemer med blodet, kan en alvorlig dehydrering medføre blodpropper," siger Jens Eslau.

Faktaboks: Sådan hjælper du en hund med hedeslag
1. Få hunden ud af bilen og undersøg vejrtrækning
2. Giv hunden en skål vand og gør pelsen våd
3. Afkøl med vådt håndklæde
4. Er din hund apatisk så kør til nærmeste AniCura-dyrehospital
5. Få din dyrlæge til at afgøre om hunden skal indlægges med drop

Faktaboks: Kunstigt åndedræt til hunden
1. Ryd luftvejene for slim
2. Stræk halsen så der er fri passage
3. Giv 30 hurtige tryk på hjertet på 15 sekunder, følg op med to pust i næsen og fortsæt indtil dyret vågner.
Kilde: AniCura Københavns Dyrehospital

Billedtekst:
Sidste år modtog Dyrenes vagtcentral hos Dyrenes Beskyttelse 300 henvendelser i forbindelse med hunde efterladt i biler. 50 procent flere end året før.

Læs mere her

tags: hospital, København, direktør, bilen, kunst, 2013, Ford, frisør, Fakta, Fitness World,

Sommerkåde katte falder ud af vinduet


Mange katte kommer for tiden slemt til skade eller dør, fordi de i ren sommereufori springer ud af vinduet, fortæller dyrlægerne fra AniCura Københavns Dyrehospital.Har du kat, og står dit vindue åbent i lejligheden, så sæt haspen på.

Katte over hele landet nyder i øjeblikket det gode vejr og fuglelivet i en sådan grad, at det i mange tilfælde får dem til at springe ud af vinduerne. Andre falder ud, fordi indadåbende vinduer blæser i og skubber dem ud.

Det forklarer AniCura Københavns Dyrehospital, som i øjeblikket modtagere en del katte, der må på operationsbordet efter et hårdt fald.

Brækkede lemmer
"Over hele landet modtager vores dyrehospitaler katte, der er faldet ud af vinduet. De har f.eks. brækket bagbene og bækkenet og har stærke smerter. Katte er i reglen meget dygtige til at tage fra, når de lander hårdt. Men når katten falder ud fra tredje sal eller højere, så er der kontant afregning i mødet med asfalten. Enkelte dør på grund af indre blødninger," siger Jens Eslau, administrerende direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital.

Hos AniCura forklarer man, at katte, der er meget instinktive dyr, får ekstra lyst til at jage fugle og andre smådyr i løbet af sommeren. Selvom katte er meget adrætte, mister de overblikket, når de ser fugle flyve forbi uden for vinduerne. Tro mod deres natur kaster dyrene sig ud i luften for at fange en forbiflyvende fugl.

Sædvanligvis får katte, der lander på forbenene skader i forbenene samt i ansigtet og brystet. Lander katten derimod på bagbenene, er der større risiko for brud på bækkenet og i lårbenet.

Må bløde 10.000 kr.
Udover de smerter som katten pådrager sig, gør nedfaldne katte med brud også ondt på pengepungen.
Ifølge AniCura Københavns Dyrehospital koster en gennemsnitlig behandling af kat, der er faldet ud af vinduet, knap 7.000 kr. Skal katte imidlertid have rekonstrueret bækkenet, bagbene og drænet snitsår, så kommer der helt andre beløb på operationsbordet, forklarer man hos AniCura.

"Bor man på femte sal eller højere endnu, så er det en rigtig god idé at holde øje med sin kat og sørge for, at åbne vinduer ikke smækker. Det kan være livsfarligt for en kat. Er katten kommet slemt til skade, koster det hurtigt over 10.000 kr. Det kan få katteejere til at beslutte at aflive katten i stedet, hvis de ikke har en dyreforsikring, der dække alle udgifter," siger Jens Eslau.

Hvad er overlevelseschancerne for en kat, der falder ud af vinduet
90 procent af alle katte overlever

Hvornår sker uheldene
Typisk om sommeren når altandøren og vinduerne står åbne.

Hvilke katte er mest udsatte
I bund og grund alle indendørskatte fordi de søger adspredelse og har lyst til at komme udenfor i naturen, der er deres rette element.

Billedtekst:
Bor man på femte sal eller højere endnu, så er det en rigtig god idé at holde øje med sin kat og f.eks. sørge for, at åbne vinduer ikke smækker.


Læs mere her

tags: hospital, København, direktør, penge,