lørdag den 28. november 2015

Robotstøvsugere hitter hos forbrugerne


Efter i flere år at have været lidt tilbageholdende har forbrugerne nu for alvor fået øjnene op for fordelene ved en robotstøvsuger. I Sverige er robotstøvsugeren netop kåret til årets julegave 2015.Rengøring er noget de fleste helst vil undgå. Robotstøvsugeren er udviklet til dig, der gerne vil slippe for støvsugningen, så du kan få frigjort tid til andre sysler. Gennem de seneste år er robotstøvsugeren blevet mere og mere populær - og ikke uden grund, for den er en utrolig stor hjælp i hjemmet.

Årets julegave i Sverige
HUI Research har netop udnævnt robotstøvsugeren til årets julegave i Sverige. Årsagen er, at den er blevet en del af hverdagen - og det nye familiemedlem. Svenskerne har i år haft stor fokus på hjemmet, og robotstøvsugeren ses desuden som et symbol på robotteknologien, der i dag står utrolig stærkt.

En robotstøvsuger opfylder HUIs tre kriterier for årets julegave: Den repræsenterer den tid, vi lever i, den er solgt i mange eksemplarer og den har tiltrukket stor interesse.

Men er en robotstøvsuger grundig nok Ja, hvis du vælger et topbrand som iRobot, vil mange ligefrem påstå, at den klarer opgaven bedre end dig. Selvom du sagtens kan være hjemme, mens den arbejder, er meningen selvfølgelig, at du programmerer den til at køre hver dag, mens du alligevel ikke er hjemme.

iRobots Roomba 800-serie 6 x testvinder!
Med den prisvindende iRobots Roomba 800 serie har iRobot ændret standarden for gulvrengøring. Med AeroForce teknologien i denne serie og støvopsamlere i stedet for traditionelle børster er iRobot Roomba 880 modellen gentagne gange kåret til markedets bedste og mest effektive robotstøvsuger. Indtil videre 6 gange.*

Astma-Allergiforbundet Danmark anbefaler, at støvsugeren har et HEPA- filter, der kan holde partikler som pollen og husstøvmider tilbage, så de ikke bliver blæst rundt i lokalet. Det har alle modellerne i iRobots 800 serie. Hvis du lider af astma eller allergi, er det naturligvis en stor fordel ikke at skulle opholde sig i huset, mens der støvsuges.

I den prisvindende 800-serie findes også modeller som Roomba 865 og Roomba 866 med samme teknologi og egenskaber som testvinderen Roomba 880 – men til en mere julegavevenlig pris.

iRobot laver ikke andet end robotter
iRobot er kendt for at producere nogle af verdens bedste robotter – både til forsvar og sikkerhed og til rengøring af dit hjem. Teknologien i deres robotter er avanceret og sikrer, at såvel kamprobotter som husholdningsrobotter altid yder optimalt.

Der er pt solgt mere end 14 millioner iRobot rengøringsrobotter verden over. Robotter, der både kan støvsuge, vaske og moppe gulve. iRobot er en robotvirksomhed, der ikke laver andet end robotter. Markedets bedste, faktisk.

Læs mere om iRobots Roomba modeller her: www.witt.zone

*) Klikk.no, Dinside.no, T3, HS, TTS, Robots Al Detalle


Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, blæst, julegave, virksomhed, teknologi, astma, allergi, husstøvmide,

fredag den 27. november 2015

Brugen af sociale medier kan skade din erstatningssag


Billeder på Facebook kan være årsag til, at forsikringsselskaber stopper udbetalingen af erstatning. Advokat råder syge og skadelidte til at overveje brugen af sociale medier.Det er ikke noget nyt, at forsikringsselskaber i nogle tilfælde overvåger deres kunders færden på de sociale medier. Tidligere har der især været fokus på, at det kan være svært at få indboforsikringen til at dække, hvis man har meldt ud på Facebook, at man er bortrejst, men det er ikke den eneste sammenhæng, hvor man bør overveje brugen af sociale medier.

Sociale medier viser et øjebliksbillede

I en aktuel sag har et forsikringsselskab stoppet udbetalingen af erstatning for nedsat erhvervsevne til en person, som flere læger har erklæret uarbejdsdygtig på grund af depression og risiko for selvmord. Forud for dette havde forsikringsselskabet fundet seks fotos fra to forskellige ferierejser på Facebook, og i afgørelsen blev det - med henvisning til de seks fotos - blandt andet fremhævet, at personen fremstod veltrænet, smilende og indgik i sociale aktiviteter.

- Sagen vedrører ikke en af vores klienter, men den er interessant, fordi den er af principiel karakter, forklarer advokat Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen, der er en del af ADVODAN.

- Det er et meget tyndt grundlag at træffe en sådan afgørelse på. Et foto viser et øjebliksbillede og bør ikke kunne bruges som grundlag for at vurdere en persons psykisk helbredstilstand, siger hun og tilføjer

- Det er jo en helt naturlig adfærd at forsøge at se nogenlunde oplagt og smilende ud på fotos, og det behøver ikke betyde noget for, hvordan ens psykiske tilstand i øvrigt er. Det er rigtigt ærgerligt, at man er nødt til at tænke på den slags, men man skal altså være klar over, at billeder og lignende kan blive tolket til forsikringsselskabernes fordel.

Set i lyset af den aktuelle sag råder advokaten syge og skadelidte borgere, der enten er i gang med en erstatningssag eller allerede har fået tilkendt erstatning, til at overveje, hvilke billeder de lægger op på Facebook.

- I den forbindelse skal man naturligvis også være opmærksom på, om andre "tagger" en på deres billeder, eller alternativt indstille sin Facebookprofil, så man får billeder, hvorpå man er tagget, til gennemsyn, før de vises på Facebook, runder Litten Posselt Olsen af.

Læs mere her

tags: selvmord, Facebook, Advokat, forsikringsselskab, helbred, depression,

torsdag den 26. november 2015

Kreative juleideer med CEWE FOTOBOG


Der er mange forskellige måder at give udtryk for, hvor meget man påskønner et andet menneske. Med en CEWE FOTOBOG kan du designe og fortælle en historie, der er ligeså unik som modtageren af gaven. Uanset om det er et tilbageblik på de forgangne tolv måneder eller en personlig opskriftsbog – denne bog er fuld af kærlighed. CEWE giver tips til, hvordan du med en idé og en smule forberedelse kan designe en fantastisk gave til de mennesker, som står dig nær.En kærlighedserklæring på 26 til 154 sider

Til dine kære
Nære familiemedlemmer eller bedste venner – med en CEWE FOTOBOG kommer en helt speciel julegave under træet til de mennesker, vi har allermest kær. Mulighederne for og idéerne til, hvordan du kan omsætte en personlig historie, som er fastholdt i fotos, er særdeles alsidige. CEWE præsenterer med "Bagebogen til Barbara" et kreativt eksempel på en helt særlig slags kærlighedserklæring.

Kreativt design side for side
En personlig, hjemmelavet fotobog fra CEWE indeholder ene gode idéer side for side. Motiver af livretterne har her ligeså meget plads som opskrifter og historier om gavegiveren og gavemodtageren. Planlægger du denne gave i god tid, har du masser af anledninger til at samle passende fotos til mesterværket. Tærter og muffins fra den seneste familiefødselsdag kan på den måde få centrale roller på en dobbeltside. Alt efter hvor mange fotos du har, kan du lave mellem 26 og 154 unikke sider. I det brugervenlige softwareprogram stiller CEWE talrige designskabeloner og cliparts til rådighed, som kan komplementere dine fotos. Hvis du ønsker det, kan programmet sågar automatisk arrangere billederne bedst muligt på siden. Resultat bliver en flot designet CEWE FOTOBOG, som du hele tiden vil tage frem.

En rød tråd forbinder
Forsiden på en CEWE FOTOBOG kan designes med fotos og tekst helt efter eget valg. Med en direkte tiltale på den første side – for eksempel i form af et lille brev – får gavemodtageren fra starten en fornemmelse af bogens tema. Når indholdet følger en rød tråd, er det ekstra spændende for læseren side for side at tænke tilbage på alle de gode øjeblikke, I har delt med hinanden. Således kan hver enkelt yndlingsopskrift forbindes med personlige oplevelser og på den måde opstår en helt ny historie. Skøn og praktisk: Alle, som gerne vil designe en opskriftsbog baseret på en masse løse ark, kan supplere siderne med særlige teknikker og tips, som sørger for, at bogen bliver en succes. Ved hjælp af en QR-kode kan du sågar integrere små videoinstruktioner i en CEWE FOTOBOG. På den måde er de gode tips hele tiden lige ved hånden, og således kan gavegiverens erfaringer ikke blot efterlignes men også huskes.

Tips til en kreativ indpakning
En kreativ indpakning hjælper med at opnå et originalt slutresultat. Bagebogen kan for eksempel arrangeres flot sammen med et køkkenredskab såsom en træske.

Læs mere her

tags: OB, julegave, kreativ, muffin,

onsdag den 25. november 2015

Egmont Fonden og Børns Vilkår konference var 10 år for sent!


Dagens konference om børn på Christiansborg arrangeret af Børns Vilkår finansieret af Egmont Fonden var 10 år for sent. De danske fædre har tænkt på deres børn i 50 år og er ærlig talt milevidt foran Egmont Fonden, Socialministeriets familie jurister og Børns Vilkår på børneområdet i dag.På konferencen som havde fokus på børnene, var den røde tråd at skilsmisse konflikter skyldes forældrene og forældreansvar. Stort set intet fokus var der på det moderne familieliv, forældet lovgivning og diskrimination af børn og borgere på familie området, som danner grundlag for sund respekt og ro for børnene.

De fleste forældre er fantastiske i Danmark og ved godt at det handler om deres børn. Alle ved naturligvis også at mere informering er vigtigt, men at afholde en "feel good" konference, hvor man så åbenlyst udstillede, hvor meget bagud man var, var pinligt for danske børn.

Der er 1.2 mio. børn i Danmark og børnetelefonen har 2.500 henvendelser om året. Børns Vilkår konkluderede derud af at 7/7 ordninger ikke var godt. Mon ikke de fleste ved at 7/7 ordninger ikke er godt for alle børn. Vi har i hvert fald ingen holdning til det i Foreningen Far og ser det hele, men hvor var de 1.197.500 resterende danske børn - og hvor var de børn for hvem 7/7 ordninger er livsvigtigt i opvæksten, fordi børn gennem årtier ikke har fået bopæl hos far, hvis far var bedst forælder og det var mor der var voldelig eller havde en social arv med brug for de sociale ydelser.

Hvor var alle de børn der oplever forældre med kærlighed og kvalitetstid, der begge gerne vil deltage, samarbejder positivt, men mødes af lovgivning i hestevogn og diskrimination fordi de ikke bor sammen.

Foreningen Far ville gerne have deltaget med 10 personer på konferencen, men der var desværre kun plads til formanden og ingen taletid. Alt imens politikere og små private firmaer skulle fortælle hvad de syntes og faktisk vidste meget lidt på dette svære område. Det var trist og tragisk for børnene.

Socialministeren prøvede at forklare Foreningen Far at manglende digital post til begge forældre var i orden, fordi bopælsforælderen jo får posten (gælder det mon f.eks. også ved akut indlæggelser på hospitalet når bopælsforælderen er på ferie eller udstationeret ). Ministeren oplyste deltagerne, at man var i daglig dialog med Foreningen Far. Et forhold vi ikke kender til eller finder korrekt.

Foreningen Far er fuldstændig enig med Ministeren om at det ikke er statens opgave at sikre forældrekurser og mægling for alle forældre og at forældre skal tage større ansvar og det er en vigtig debat. Der er da heller intet Foreningen Far hellere vil end at fortælle fædre og mødre at de skal fokusere på barnet. Vi har i dag 60% mænd og 40% kvinder som rådgivere og ser det hele. MEN det er altså vanskeligt at binde forældre en historie på ærmet, når lovgivningen kører i hestevogn og praksis taber børn og forældre i sorte offentlige huller med alt for mange offentlige enheder og personer for skatteborgernes penge.

Hvis ikke man kan sende gratis digital post til barnets to forældre. Hvor mange andre steder tror vi så det går galt i dag … Vi har ingen mulighed for at undlade at sige tingene som de er – det handler om vores alle sammens børn. Det var i sandhed en dag med eventyret om kejserens nye klæder for børn. Stakkels børn!

Foreningen Far har lavet en strategisk analyse af det danske familie system som er vedhæftet og kommer med konkrete anbefalinger om en lovreform og en 3-trins model for alle børn, familier og forældre m/k med frit valg baseret på lige muligheder og afskaffelse af bopæl/samværsforælder begrebet, kommunale kvalitetssikrede familiecentre og verdens bedste børnesagkyndige familie domstol for børn.

Foreningen Far står ALTID til rådighed for positivt samarbejde.
Vi skal have alle børn og forældre med i fremtidens velfærdssamfund.

Foreningen Far har ingen holdning til mænd eller kvinder, men en holdning til frihed, lige muligheder, ansvarlighed, sundhed og retssikkerheden for alle børn og borgere.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, politi, lovgivning, domstol, retssikkerhed, penge, skilsmisse, Børns Vilkår, Christiansborg, strategi, Egmont, kaffe,

tirsdag den 24. november 2015

Årets julekonfekt - ideer, tips og nye opskrifter


Nougatknas, pistaciebrød og lakridsdrømme kan både laves med ægte chokolade og overtræk. Og hvad skal du så vælge For der er forskel på chokolade og overtræk. Både med hensyn til smag og arbejdsmetoder. Og det er godt at vide, når årets hjemmelavede julekonfekt skal overtrækkes.
Der findes både chokolade som blok, plader og knapper samt overtræk i flere varianter i butikkerne. Og så kommer spørgsmålet. Hvad skal man vælge For der er stor forskel.

Om du anvender ægte chokolade eller overtræk til konfekt er en smagssag. Og her skal du tage stilling til, om du prioriterer smag, eller om det skal være nemt at arbejde med og altid lykkes. Men du kan være ganske rolig - begge smager godt og smager af jul og julekonfekt.

Forskellen er nemlig, at overtræk er sødere end ægte chokolade og ikke har samme smag af kakao. Overtræk indeholder nemlig vegetabilsk fedt i stedet for kakaosmør.

Til gengæld er overtræk nemt at arbejde med. Det skal smeltes og behøver ikke temperering for
at få en flot blank overflade. Chokolade kræver korrekt temperatur (temperering) for at opnå et vellykket resultat. Det er der god vejledning om i "Den Søde Skole" på www.odense-marcipan.dk

Nye opskrifter på lækkert julekonfekt

Nougatknas

1/4 dl koldt vand
100 g sukker
50 g saltede peanuts
150 g Odense Blød Nougat
50 g mælkechokolade eller lys overtræk

Kom vand og sukker i en kasserolle og lad sukkeret smelte. Lad det brune en smule. Tag kasserollen af varmen og vend peanuts i. Hæld massen ud på bagepapir i en bradepande.
Lad sukkermassen afkøle og sætte sig. Knus sukkermassen i en foodprocessor eller en morter.

Smelt nougat og chokolade over vandbad. Lad nougatmassen sætte sig en smule og fyld den i
en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt nougatmassen i små folieforme og top med peanutknas.
Sæt konfekten i køleskabet og servér den kold.

Pistaciebrød

50 g grønne pistaciekerner
150 g Odense Marcipan Grov
2-3 tsk. fint revet limeskal (usprøjtet)
4 spsk. limesaft
2-3 spsk. flormelis
200 g hvid overtræk eller hvid chokolade
Hakkede pistaciekerner til pynt

Hak pistaciekernerne fint og ælt den sammen med marcipan, limeskal og limesaft. Kom flormelis i og ælt til konsistensen er fin. Sæt massen koldt og lad den hvile.
Del massen i 32 stykker og tril små marcipanbrød. Temperer chokoladen over vandbad og overtræk de små marcipanbrød. Drys dem med hakkede pistacienødder og lad overtrækket sætte sig.
Servér marcipanbrødene kolde.

Lakridsdrømme

150 g Odense Marcipan Lakrids
2 cl kirsebærlikør
200 g hvid chokolade eller hvid overtræk
Lakridspulver

Ælt marcipanen med kirsebærlikør. Tril ca. 20 kugler af massen og sæt dem koldt.
Temperer chokoladen over vandbad og kom lakridspulver i en skål. Overtræk marcipankuglerne med hvid chokolade og rul dem derefter i lakridspulver.
Sæt konfekten koldt i et par timer til den har sat sig og servér.

TIP: Er massen for klistret kan du komme lidt flormelis på hænder og skærebræt.



Læs mere her

tags: chokolade, Odense, arbejdsmetode,

søndag den 22. november 2015

Ideer til personlige julegaver med karakter fra CEWE


Julelys i byerne og pynt i butikkerne – julens komme er ikke til at overse. Trods det store udvalg kan man godt komme til at mangle den gode idé til den helt rigtige personlige gave. CEWE har både gode gaveideer til dem, der er tidligt ude, og til dem, der ikke er. Hvad enten det er flere uger eller få timer før juleaften, kan en personlig overraskelse, der vil glæde modtageren, altid fremstilles lynhurtigt. CEWE giver dig her nogle gaveideer, som vil give dig og din familie en uforglemmelig jul.Personlige julegaver med karakter

Den særlige julegave: Vælg de bedste øjeblikke, og forevig dem i et fotoprodukt
Nyd alle dine minder i julelysets skær: En CEWE FOTOBOG fortæller de bedste historier
Til dem, der er sent ude: Få dine personlige billeder som minutprint ved en CEWE FOTOSTATION

Med CEWE VÆGBILLEDER bliver dine yndlingsbilleder til noget helt særligt
Juleaften er det optimale tidspunkt at forære årets bedste øjeblikke som et stemningsfyldt vægbillede. For den, der har forelsket sig i et særligt motiv, er CEWE VÆGBILLEDER det helt rigtige. Uanset om det bliver på lærred, alu-dibond, bag akrylglas eller som galleriprint – så sørger de eventyrlige oplevelser og følelsesladede fotos i storformat for en god stemning juleaften.

Tip: Kig billederne fra det forgangne år igennem i god tid, find dine bedste billeder, og markér de mest vellykkede. Årets højdepunkter, de bedste oplevelser fra den seneste ferie eller helt særlige minder med dine nærmeste kommer til sin ret på et lærred fra CEWE fra 129,00 kr. (vejl.)

Årets bedste oplevelser i en CEWE FOTOBOG
Til jul er det især de personlige gaver som hjemmelavede kalendere, fotokrus og fotobøger, der hitter. Med en smule research og planlægning bliver en personlig fotobog den bedste gave familie og venner kan få. I julelysets skær kan familie og venner genopleve årets største øjeblikke i en CEWE FOTOBOG. Med mere end 40 designs er bestselleren en kærkommen personlig gave. Der kan endda indsættes videoer ved hjælp af en QR-kode.

Tip: Design din CEWE FOTOBOG som en årbog. Med designskabeloner og Cliparts kan de forgangne måneders store og små øjeblikke opleves gang på gang.

Her finder du masser af designideer og kundeeksempler: www.cewefotobog.dk. I miniformat fås CEWE FOTOBOGEN fra 79,95 kr. (vejl.)

Dekorativ og hurtigt lavet: En hjemmelavet CEWE KALENDER
Et nyt billede hver måned – en CEWE KALENDER i høj kvalitet er en ideel julegave. Den store kalender hjælper familie og venner gennem hele året og efterlader nok plads til egne noter. Forskellige formater og designs giver din CEWE KALENDER et personligt præg. Forsynet med masking tape, pap, stickers og andre accessoires bliver julegaven ikke meget mere personlig. CEWE KALENDEREN fås i mange formater, f.eks. som bordkalender fra 94,00 kr. (vejl.)

Tip: Hvis man kort før jul endnu ikke har fundet den rigtige gave til sine nærmeste, kan man notere sig denne idé: Lige indtil lukketid kan man ved en CEWE FOTOSTATION få trykt personlige fotos med årets bedste billeder, som kan bruges til at designe en personlig julegave med. Eksempelvis er et minutprint i formatet 15 x 15 cm indkredset af en flot ramme en god gave i sig selv, men det kan også laves til et gavekort på f.eks. en lækker middag eller en biograftur.

Flere personlige gaveideer
På www.onlinefotoservice.dk kan du finde endnu flere små fotogaver, som vil være til stor glæde for modtageren. Et kaffekrus, et robust smartphone- eller tablet-cover eller hyggelige puder – designet med et flot motiv er personlige fotoprodukter en sikker vinder hver gang.

Læs mere her

tags: biograf, juleaften, OB, julegave, kaffe, Design,

lørdag den 21. november 2015

Servicehunden Mocca er hele Danmarks Dyrehelt


Labradorhunden Mocca er kåret til Danmarks Dyrehelt af Agria Dyreforsikring. I konkurrence mod tre andre nominerede løb den seje hund med hovedpræmien. Moccas ejer er overrasket og glad.Mocca er en skinnende sort labrador på fire år. Hunden arbejder som servicehund hos Christina Davidsen, der bor i Rødovre. Christina har knogleskørhed og sidder i kørestol. Mocca lystrer mere end 50 kommandoer og kan eksempelvis tømme vaskemaskinen, samle ting op fra gulvet og hjælpe Christina af med sko og sokker.

Men Mocca er meget mere end en servicehund. Først og fremmest er hun Christinas gode ven og lyspunkt i hverdagen. Mocca giver Christina lyst til at stå op om morgenen, og hunden er en isbryder i mødet med andre mennesker, der måske er for generte til at henvende sig til Christina, fordi hun sidder i kørestol.

Servicehunden er nu kåret til hele Danmarks Dyrehelt af Agria Dyreforsikring og førende dyreorganisationer i Danmark.

Christina Davidsen er overrasket, da hun får overbragt den gode nyhed.

"Jeg er stolt af min Mocca. Hvor er det bare vildt, at hun vinder hovedpræmien, især når vi var oppe imod så gode konkurrenter," siger Christina Davidsen.

Fire dyr - der alle har været ugevindere - var nomineret til at blive konkurrencens samlede vinder og dermed hele Danmarks Dyrehelt. Mocca og familiehunden Valter fra Holbæk, der har reddet sin ejers datter, da hun faldt gennem isen, fik flest point af dommerpanelet og lå tæt - men Mocca trak det længste strå.

"For mig var Mocca næsten selvskrevet til at vinde, da hun dels løser en daglig opgave for sin ejer, men også er en fantastisk inspiration. Mocca er et lysende eksempel på, hvor meget dyr betyder i vores daglige liv, og hun burde kunne bane vejen for, at endnu flere mennesker med handicaps får et dyr til at hjælpe med hverdagen på den ene eller anden måde," siger Susanne Wehnert, der er formand for Jysk Racekatte Klub og med i konkurrencens dommerpanel.

Den vurdering er meddommer Jens Jokumsen, der er projektleder for familiedyr og internater ved Dyrenes Beskyttelse, enig i.

"Mocca er hele Danmarks Dyrehelt, for hun er det gode eksempel på, hvordan et dyr dagligt er en helt for sin ejer. Det var med stor glæde, at jeg læste Christinas historie, og der var ingen tvivl om, at Mocca fortjener denne pris. Mange får hjælp af hunde som Mocca, og det kan denne pris også være med til at sætte fokus på. Et stort tillykke til Mocca og Christina," siger han.

Christina Davidsen ved godt, hun er heldig ved at have Mocca ved sin side, og hun er taknemmelig for hunden hver dag. Men hendes tak går også i retning af Foreningen STH - Servicehunde til Handicappede, der står for at træne hunde til at kunne være en hjælp for handicappede i dagligdagen. Derfor har Christina også valgt, at Moccas pengepræmie på 20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed, skal gå til selvsamme forening.

Kåringen markerer afslutningen på en succesfuld kampagne, hvor Agria Dyreforsikrings hovedbudskab har været at huske at hylde kæledyrene for deres uselviske opførsel og gode gerninger i hverdagen.

Mere end 500 danskere har i de foregående uger delt sjove billeder og rørende historier om deres dyr på Facebook. Sonja Karaoglan, der er direktør i Agria Dyreforsikring, er overvældet over den store tilslutning.

"Jeg har læst hver eneste historie, og de har rørt mig dybt. Mange af historierne handler om, hvordan ensomme, fysisk eller psykisk syge får støtte og livsglæde af deres kæledyr. De firbenede familiemedlemmer rundt i de danske hjem gør virkelig en stor forskel, og derfor er det så vigtigt, at vi giver dyrene al den kærlighed og omsorg tilbage, som vi har mulighed for," siger hun.

Om konkurrencen:

Sammen med førende dyreorganisationer i Danmark og skuespiller Silas Holst gik Agria Dyreforsikring på jagt efter hele Danmarks Dyrehelt.

Det er nemlig på høje tid, at kæledyrene i Danmark bliver anerkendt for deres trofasthed og gode gerninger. Derfor har Agria Dyreforsikring lanceret en konkurrence, der kårer en dyrehelt om ugen i fire uger - og til sidst kårer Danmarks Dyrehelt.

Mere end 500 kæledyr er blevet tilmeldt konkurrencen af deres ejere. Dommerpanelet har fire uger i træk udvalgt en ugevinder ud af otte nominerede.

Første ugevinder var Mocca, servicehunden fra Rødovre, der hjælper sin ejer, der har knogleskørhed.
Anden ugevinder var Max, en lille uldtot fra Ringsted, der gav Kathrine lysten til at blive genoptrænet, da hun som barn fik gigt.
Tredje ugevinder var kattene Zoe og Tikko fra Bramming, der højlydt advarede deres ejere om en defekt og ildelugtende ovn.
Fjerde ugevinder var familiehunden Valter fra Holbæk, der heltemodigt reddede sin ejers datter, da den lille pige var gået gennem isen.
Dommerpanel:

Silas Holst, skuespiller, danser, dyreven og blogger på Silasholst.com.
Karina Ryborg, dyrlæge, Gråsten Dyrehospital.
Jens Jokumsen, projektleder for familiedyr og internater, Dyrenes Beskyttelse.
Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent, Dansk Kennel Klub.
Susanne Wehnert, formand, Jysk Racekatte Klub.
Sonja Karaoglan, direktør, Agria Dyreforsikring.
Præmier:

Ugepræmier:

5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed.

Mocca donerede til Foreningen Servicehunde til Handicappede.
Max donerede til Inges Kattehjem i Næstved.
Zoe og Tikko donerede til Tøstrup Kattehjem og Dyreværn.
Valter donerede til Fællesskabet for hjemløses dyr.

Et års sygeforsikring til kæledyret.
Agria-præmiepakke til en værdi af 500 kroner.
Den store hovedpræmie:

20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed.
Agria-præmiepakke til en værdi af 1.000 kroner.
Fotosession for Danmarks dyrehelt og ejer med professionel fotograf.

Læs mere her

tags: hospital, isbryder, Danmark, direktør, Næstved, Facebook, Næstved, skuespiller, Holbæk, Ringsted, velgørenhed, penge, Gråsten, organisation, projektleder, konkurrence, blogger, handicap, Rødovre, knogleskørhed,

torsdag den 19. november 2015

Bag julekager med Micki Cheng på Gammel Estrup


På Gammel Estrup – Herregårdsmuseet er husjomfruens juleforberedelser i fuld gang. Lørdag d. 5. december får hun assistance til at nyfortolke de traditionelle bageopskrifter af den populære lokale mesterbager Micki Cheng.På Gammel Estrup – Herregårdsmuseet kan man i julemåneden opleve julen, som den blev fejret for ca. 100 år siden, da herregården var beboet af den sidste greve og hans familie. Den gang huserede husjomfru Otilie Olesen i Herregårdskøkkenet, og der blev bagt knasende julekager til herskabet i husets enorme støbejernskomfur.

Børnenes julebageværksted
I de tre sidste adventsweekender inviterer museet hele familien indenfor i herregårdens julebageværksted. Her kan man selv lave peberkager, som Otilie ville have gjort det for 100 år siden. Som noget helt særligt kan man d. 5. december i selskab med den kendte mesterbager Micki Cheng fremtrylle nutidige fortolkninger af de traditionelle julekager fra husjomfruens originale opskriftsbog.

Micki Cheng er kendt fra TV som en ferm kagebager, og d. 5. december besøger han Orangerierne i parken på Gammel Estrup – Herregårdsmuseet fra kl 11 til 14. "Otilie Olesen var husjomfru på Gammel Estrup for knap hundrede år siden, og man kan stadig se hendes navn ridset ind i ruden på hendes værelse lige ved siden af køkkenet. Det er Otilies originale opskrifter, der er udgangspunktet for adventsweekendernes bageværksted for børn. Vi er rigtig glade for at få besøg af den kreative Micky Cheng, så børnene kan få en oplevelse af sammenhængen mellem fortidens madkultur i juletiden og nutidens julebag og juleknas, sådan som vi oplever det i medierne", fortæller museumsformidler Helle Ingerslev Kristensen.

Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918
Hele julemåneden kan man på Gammel Estrup – Herregårdsmuseet opleve særudstillingen Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918, der viser, hvordan julen blev fejret hos høj og lav på herregården. Og igen i år har museets frivillige blomstergruppe gjort et fantastisk arbejde og udsmykket husets mange rum med blomsterdekorationer, kranse og granguirlander, som det var på mode for 100 år siden.

Alle dage i julemåneden kan man få varmen i Herregårdskøkkenet og møde husjomfruen og hendes køkkenpiger, der har travlt med at forberede julemenuen til hele den store husholdning og de mange julegæster. I weekenden den 5. og 6. december får de ekstra travlt, når julegrisen skal slagtes og laves om til medister, frikadeller og sylte.

I adventsweekenderne er der særlige aktiviteter for både store og små.
I den hyggelige Grønne Sal kan man klippe historisk julepynt og dekorere et af grevens mange juletræer. I Riddersalen kan man nyde stemningen, når julen synges julen ind med korkoncerter, og hele familien kan danse om det store juletræ. I Borggården kan man købe fine håndlavede dekorationer og juletræer.

Læs mere her

tags: december, koncert, museum, kreativ,

onsdag den 18. november 2015

Julens mest bæredygtige marked


Den 28. og 29. november kan du på årets julemarked finde fantastiske og unikke Fair Trade gaver fra hele verden, der er fremstillet med hensyn til både mennesker og miljø. Brugskunst, sko, tøj, julepynt, kaffe og legetøj vil være nogle af de produkter, der kan købes på markedet.VerdensKulturCentret på Nørrebro danner rammen om Fair Trade julemarkedet, hvor hyggelig juleshopping vil være i centrum. Markedet har fået vokseværk og byder på mange forskelligartede produkter, internationalt inspireret Street Food i gårdhaven, børneaktiviteter og spændende Fair Trade events med fokus på kaffe og stenkunst.

- Julemarkedet skal både være hyggeligt og spændende. Man skal helst komme hjem med både en god oplevelse og lækre produkter. Derudover vil vi også gerne fortælle folk, hvor produkterne kommer fra på en fed måde, og hvorfor det er så vigtigt med bæredygtighed og gennemsigtighed i leverandørkæden, siger Stine Hofman Eilers fra Fair Trade Danmark.

Highlights:
• Stenkunstneren Rickson Zavare kommer og fortæller om Zimbabwe og demonstrerer, hvordan han forvandler de rå sten til smukke skulpturer og brugsgenstande.
• Kaffenørderi i 2 workshops: "Fra bønne til kop", søndag kl. 11 og 15

Standholdere:
Der vil være en lang række standholdere med produkter fra hele verden. I kan bl.a. møde Fair Trade Danmark, Betterfelt, Kwadusa, Renttøj, RISE Denmark, Guatemala Faitrade, Svalerne, Ren Kaffe, Fairtrade By KBH, Hej KBH og HusetvedHavet

Følg eventen og se mere om produkterne og aktiviteterne på Facebook:
https://www.facebook.com/events/916048475116214/

Hvad: Julemarked
Hvor: VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7
Hvornår: Lørdag 28/11 og søndag 29/11 kl. 10-17
Entré: gratis

Læs mere her

tags: Danmark, kunst, Facebook, Nørrebro, Zimbabwe, miljø, kaffe,

tirsdag den 17. november 2015

Har du problemer med at sove


Lider du af søvnproblemer Følg disse 8 råd for at sikre dig en bedre nattesøvnFlere og flere danskere har problemer med at sove om natten, og kan ofte være skyld i lange ud trættende dage på jobbet. Vi har derfor udarbejdet 8 gode råd imod klassiske fejl, som kan påvirke din søvn.

1) Eftermiddagsluren er ofte super behagelig, men er også med til at holde dig vågen til langt ud på natten. Selv 20 min. lur kan ødelægge din søvnrytme.

2) Motion og træning er vigtigt for at opretholde et godt helbred. Alligevel kan intens motion, et par timer før du går i seng ødelægge det for dig. En idé kan være at få den daglige motion overstået inden aftensmaden.

3) Som de fleste ved, er kaffe, cola, alkohol og cigaretter ikke den ideelle opskrift på en god nats søvn. Koffein, nikotin og alkohol kan påvirke dig flere timer efter indtagelsen, og du bør derfor begrænse dit indtag af disse minimum 5 timer før du går i seng.

4) Undgå at drikke for meget vand inden du går i seng. Du vil vågne midt om natten for at gå på toilettet, og dermed forstyrre din søvnbalance.

5) Hvis du har en tendens til at spise for store måltider inden sengetid, vil din krop arbejde på at fordøje, og dermed gøre det sværere for dig at falde i søvn.

6) Omvendt må du ikke gå sulten i seng, da din krop automatisk vil begynde at sende signaler til din hjerne om, at du spise noget mad.

7) Varmetæpper, rolig musik, dæmpet lys eller et varmt bad. Alt sammen ting der kan få kroppen til at slappe af og falde til ro.

8) Gode vaner. Sørg for at gå i seng og stå op på de samme tidspunkter, da din krop har nemmere ved at tilpasse sig faste rutiner.

Læs mere her

tags: cola, kaffe, nikotin, helbred,

mandag den 16. november 2015

Danskerne bruger flere penge på kæledyr i 2016


Ny undersøgelse viser, at danske kæledyrsejere vil bruge flere penge på deres hund eller kat i det kommende år. Særligt ønsket om et sundere dyr vægter tungt.Det er ikke et hundeliv at have fire ben i Danmark. I hvert fald ikke målt på hvor meget, danskerne spenderer på deres pelsede familiemedlemmer.

Lidt mere end hver anden danske kæledyrsejer regner med at spendere flere penge på deres kæledyr i det kommende år sammenlignet med i dag. 44 procent af respondenterne ønsker at bruge 1-10 procent flere midler på deres kæledyr, mens andre 5 procent gerne vil afsætte 11-30 procent ekstra. Kun 4 procent af alle i undersøgelsen vil bruge mindre.

Det fremgår af en ny undersøgelse foretaget af dyrehospitalskæden AniCura blandt 1.041 fortrinsvis hunde- og katteejere fra hele landet.

Kæledyr er blevet en passion
"Kæledyrsejerne bliver stadig mere kvalitetsbevidste og ønsker at gøre deres yderste for at hjælpe deres dyr. Langt hovedparten af pengene går til at købe kvalitetsdyrefoder og udstyr til dyrene, f.eks. legetøj. Det bruger danskerne rigtig mange penge på. Samtidig oplever vi en stigning i antallet af avancerede udredninger og store komplicerede operationer. Sammenlignet med for fem år siden er det i dag i markant højere grad et kald og en passion at have husdyr. Vi elsker vores dyr," siger dyrlæge og adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital, Jens Eslau.

Hvad koster en labrador eller norsk skovkat så

Ifølge Danmarks Statistik kostede et gennemsnitligt kæledyr i 2012 i løbende udgifter 1.929 kr., hvoraf 1.318 kr. gik til foder og tilbehør, mens resten bl.a. gik til dyrlæger. Dog tyder meget på, at folk med hund eller kat bruger væsentligt mere end det i dag.

I AniCura-undersøgelsen svarer 35 procent, at et kæledyr årligt koster mellem 0 og 5.000 kr., mens andre 35 procent vurderer 5-10.000 kr. 24 procent svarer 10-20.000 kr. Seks procent afsætter hvert år mere end 20.000 kr. til kæledyrsposten.

Flere vil betale for sundhed
En årsag til at der bruges flere penge kan være ønsket om øget sundhed. Hele 80 procent af respondenterne svarer nemlig, at de 'i stigende grad er villige til at bruge flere penge på deres dyrs sundhed'.

Sænk dyrlægeregningen med forsikring
"Tendensen er, at dyreejere virkelig ønsker at give deres dyr en så god tilværelse som muligt. Det giver familierne livskvalitet og glæde, når deres hund, kat, kanin eller hamster trives. Ønsker folk at spare på udgifterne til dyrlæger, som dog kun er en mindre del af det samlede forbrug, anbefaler vi, at flere køber en sygeforsikring til deres dyr. 75 procent har ikke en sygeforsikring, bl.a. fordi mange fejlagtigt tror, at ansvarsforsikringen dækker sygeomkostninger. Men det gør den ikke. Og så må man selv til lommerne, når dyret skal have medicin eller opereres," siger Jens Eslau.


Læs mere her

tags: hospital, Danmark, København, direktør, medicin, Danmarks Statistik, 2012, penge, omkostninger, livskvalitet,

søndag den 15. november 2015

Egg Helmet nu på stylepit.dk

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Egg Helmet nu på stylepit.dk // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne
' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules: { q: { required: true } }, messages: { q: { required: 'Du skal indtaste et søgeord' } }, showErrors: function(errorMap, errorList) { // Do nothing here }, }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation customer new signup // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#signup_company").validate({ rules: { cus_companyname: { required: true }, cus_address: { required: true }, cus_city: { required: true }, cus_cvrnr: { required: true }, cus_website: { required: true }, cus_contactperson: { required: true }, cus_mail: { required: true, email: true }, cus_password: { required: true } }, messages: { cus_companyname: { required: 'Firmanavn mangler' }, cus_address: { required: 'Adresse mangler' }, cus_city: { required: 'Postnr & by mangler' }, cus_cvrnr: { required: 'CVR nr. mangler' }, cus_website: { required: 'Hjemmeside mangler' }, cus_contactperson: { required: 'Kontaktperson mangler' }, cus_mail: { required: 'Mail mangler', email: 'Mail mangler' }, cus_password: { required: 'Password mangler' } } }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation journalist new signup // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#journalist_signup").validate({ rules: { cus_contactperson: { required: true }, cus_mail: { required: true, email: true }, cus_password: { required: true } }, messages: { cus_contactperson: { required: 'Navn mangler' }, cus_mail: { required: 'Mail mangler', email: 'Mail mangler' }, cus_password: { required: 'Password mangler' } } }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation subscriber new signup // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#subscribe_signup").validate({ rules: { cus_contactperson: { required: true }, cus_mail: { required: true, email: true } }, messages: { cus_contactperson: { required: 'Navn mangler' }, cus_mail: { required: 'Mail mangler', email: 'Mail mangler' } }, errorLabelContainer: "#error_pmdata" }); }); // # ###################################################################### # // // # Show / hide categories // # ###################################################################### # // jQuery(function($){ jQuery("#show_categories").click(function() { $('#categories_popout').fadeIn('fast',function(){ $(document).bind('click', function (e) { var clicked = $(e.target); if (!clicked.parents().hasClass("xxx")) { $('#categories_popout').fadeOut('fast'); $(document).unbind('click'); } }); }); }); }); // # ###################################################################### # // // # Show / hide languagechanger // # ###################################################################### # // jQuery(function($){ jQuery("#show_languagechanger").click(function() { $('.languagechanger_wrapper').show('',function(){ $(document).bind('click', function (e) { var clicked = $(e.target); if (!clicked.parents().hasClass("xxx")) { $('.languagechanger_wrapper').hide(''); $(document).unbind('click'); } }); }); }); }); // # ###################################################################### # // // # Show / hide featurelist // # ###################################################################### # // jQuery(function($){ jQuery(".question").click(function() { var ID = $(this).attr("id"); $('.moreinfo').slideUp('fast'); $('.'+ID).slideDown('fast'); }); }); jQuery(function($){ jQuery("#showfeatures").click(function() { $('.feature-table').show(); $('#showfeatures').hide(); $('#hidefeatures').show(); }); }); jQuery(function($){ jQuery("#hidefeatures").click(function() { $('.feature-table').hide(); $('#showfeatures').show(); $('#hidefeatures').hide(); }); }); $(document).ready(function(){ $(".preview_image_image").hover(function(){ $('#imageHoverDiv'+this.id).show(); }); $(".imageHoverDiv").mouseleave(function(){ $(".imageHoverDiv").hide(); }); }); // # ###################################################################### # // // # Watermarks // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $('#orderinfo_company').watermark('Virksomhed'); $('#orderinfo_contactperson').watermark('Kontaktperson'); $('#orderinfo_email').watermark('E-mail'); $('#orderinfo_phone').watermark('Direkte tlf.'); $('#orderinfo_remarks').watermark(''); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation order more info // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#moreinfo").validate({ rules: { orderinfo_contactperson: { required: true }, orderinfo_email: { required: true, email: true }, orderinfo_phone: { required: true } }, messages: { orderinfo_contactperson: { required: 'Kontaktperson mangler' }, orderinfo_email: { required: 'Mail mangler', email: 'Mail mangler' }, orderinfo_phone: { required: 'Telefon mangler' } } }); });


- Pressemeddelelser
- Billeder
- Video


MyPressWire
- Kontakt
- Om os
- Ydelser
- Rådgivning
- Blog
- Bliv kunde
- Handelsbetingelser

Pressemeddelelser
- Skrivning
- Kvalitetssikring
- Oversættelse
- Pressekampagner
- Webovervågning
- Medieovervågning
DanmarkEnglandSverigeNorge MyPressWire Skift land Journalist Virksomhed Ydelser Blog Kontakt Log ind Pressemeddelelser Billeder Video Søg i pressemeddelelser Vis kategorier Hjælp Bygge & Anlæg
IT & Kommunikation
Iværksætter
Børn & Unge
Bil & Motor
Detail & Service
E-handel
Energi & Miljø
Erhverv & Økonomi
Familie
Fitness & Helse
Hjemme Elektronik
Hobby & Interesser
Humanitære
Hus & Have
Industri & Produktion
Kultur & Underholdning
Kunst & Litteratur
Kvinders interesser
Landbrug & Natur
Mad & Drikke
Mænds interesser
Sundhed & Medicin
Medier & Reklame
Mode & Skønhed
Rejse & Turisme
Samfund & Politik
Computerspil
Sport
Transport & Logistik
Uddannelse & Karriere
Videnskab & Forskning
Web & Sociale medier
$(function() { // Set the data text var dataText = 'section=blog&pressroomID=25823&page=/dk/pressroom/25823/blog/96916&referrer='; // Create the AJAX request $.ajax({ type: "POST", // Using the POST method url: "/stats/stats.pressroom.php", // The file to call data: dataText, // Our data to pass success: function() { // What to do on success // $('#complete').html( 'Your page view has been added to the statistics!' ); } });}); 11-11-15Egg Helmet nu på stylepit.dk Safety First.

Husker du hjelmen, når børnene skal ud og cykle, løbe på løbehjul eller skate

Det gør vores blogger, Sarah Bergen - selv på en hurtig tur på løbehjul, er hjelmen altid på. 'Man kan komme så slemt til skade, og vi skal altså huske at passe på børnenes hoveder!' Læs hendes erfaringer med Egg Helmet lige her...
'Begge vores drenge har de vildt fede hjelme fra EGG Helmet. Ideen er at man køber en hjelm, som i øvrigt også er MEGET fed uden skins, og sætter sine udvalgte skins på.
Stylepit.dk har hjelmen til 559,75.- skins til 149,75.- og add ons til 99,75.-

Drengene har valgt skins selv, og de er super glade for dem. De sidder perfekt fast og er ikke tunge eller klodsede som mange andre vi har prøvet gennem tiden.
De findes i Small og Medium med hovedstørrelses mål: Str. S = 48-52 cm og
Str. M = 52-56 cm

Hjelmen kan bruges til ski, snowboard, cykling, skate-bord, rulleskøjter eller anden sport. Egg Helmet er universal og opfylder alle sikkerhedskriterier, der er stilles til disse typer produkter.
Den har ekstra beskyttelse ved kinderne og omkring ørerne og nakken, og dermed er barnets hoved optimalt beskyttet, hvis det skulle ske at man falder.

Mine drenge blir altid vildt varme på toppen, når de er aktive, så det er perfekt, at den her hjelm har lufthuller, så de ikke koger over og får lyst til at tage den af.

Derudover er hjelmens pudesystem af svedtransporterende materiale, puderne til hjelmen medfølger i 2 tykkelser, så de kan sættes i hjelmen og kombineres til den helt optimale pasform.

På billedet ses drengene med deres super cool hjelme.

Læs mere her

tags: England, Danmark, Sverige, Norge, Blog, overvågning, journalist, Motor, pressemeddelelse, blogger, Forskning,

Julie Zangenberg tænder lyset på det store juletræ på lørdag


På lørdag bliver der taget hul på Jul i Tivoli, når tv-værten og den kommende musicalskuespiller Julie Zangenberg i selskab med Julemanden trækker i håndtaget og tænder det store juletræ med tusindvis af lys. Der bliver også premiere på et nyt musikalsk Julelysshow i Kinaområdet bestående af 16.000 lyspunkter, der aldrig før er set i Danmark. Portene åbnes kl. 11:00, og det store juletræ tændes kl. 16:30. Jul i Tivoli kan opleves fra den 14. november til og med 3. januar.Det er 22. år i træk at Tivoli åbner portene for en ny sæson med jul. Det er en fast tradition, at lyset i det store juletræ foran Tivolis Koncertsal skal tændes. Julemanden får i år assistance af den Julie Zangenberg, der næste år skal medvirke i Broadway musicalen Hairspray i Tivolis Koncertsal. Julie Zangenberg vil i selskab med Julemanden, Eventyrteatret og Tivoli-Gardens Nisseband tælle ned til tændingen af træet, hvorefter det traditionelle Nøøøj! fra tusindvis af gæster vil gjalde i Haven.

Premiere på Julelysshow i Kinaområdet lørdag kl. 18:00
Når dørene slås op til Jul i Tivoli, vil man udover Alpelandet på Plænen kunne opleve et nyt Julelysshow i Kinaområdet, hvor et lystæppe med over 16.000 lyspunkter folder sig ud under Dæmonen. Her kan gæsterne se frem til tre forskellige shows i løbet af aftenen, hvor musik indgår. Der bliver også nye lysscenografier ved Rotunden ved Tivolis Koncertsal, Plænescenen og vandfaldet på den 100 år gamle Rutschebane erstattes af et nyt lysvandfald. Der er brugt omkring 1.5 millioner kr. på nye lysscenografier i Carstensen Have i år.

Program for åbningsdagen 14. november 2015:
Kl. 11.00: Jul i Tivoli åbner
Kl. 11.00: Tivoli-Garden kommer spillende ind via Hovedindgangen, hvor Julemanden står klar
Kl. 12.00 – 22.00: Mød Julemanden i hans julestue på Pantomimeteatret
Kl. 13.00: Tivoli-Gardens Parade
Kl. 16.30: Juletræstænding med Julie Zangenberg, Julemanden, Eventyrteatret & Tivoli Gardens Nisseband
Kl.18:00 Premiere på Tivolis nyt spektakulært musikalske lysshow i Kinaområdet
Kl. 18, 19, 20, 21, 22: Tivoli Juleilluminationer på Tivoli-Søen

Skisportsstemning
I det nordiske område bor Julemanden i sin julestue på Pantomimeteatret. Gæsterne kan også se frem til det 2.000 m2 store område på Plænen, der transformeres til et Alpeland, hvor ski og kælke står henslængt op ad husene, mens duften af kanel fylder luften. Der vil være sneklædte huse med røg i skorstenene, og et 250 m2 stort alpe-gasthaus. Alpe-ekspressen tæt på Tyroler-karrusellen kører i pendulfart. Småbørnene kan se frem til, at veteranbilerne får nyt snelandskab med snedriver og snemænd som de skal passere.

Smagen af jul
Alle restauranterne i Tivoli er åbne, og der findes mad til enhver smag og pengepung. Knasende nødder, æbleskiver og glögg, er bl.a. nogle af de julegodter, der hører julen til. Der bliver til jul opsat mere end 50 boder, der byder på alt fra flødeboller til uldtrøjer. Mange af boderne er nyscenograferet.

Teaterkoncert Come Together
Der lægges op til en potent Beatles fest i Tivolis Koncertsal, når Tivoli genopsætter Teaterkoncert Come Together, der er baseret på sange af John Lennon og Paul McCartney. Den anmelderroste teaterkoncert har netop fået grønt lys til også at bruge et par håndplukkede George Harrison sange herunder "Here Comes The Sun". Forestillingen er også tilført en række andre nye sange, hvor en af dem er valgt af danske Beatles fans. Det blev I Wanna Hold Your Hand, som oprindeligt var Beatles' helt store gennembrud i USA. Teaterkoncerten som er specialdesignet til Tivolis Koncertsal kan opleves i Tivolis Koncertsal fra den 12. november 2015.

· Lys, Jul i Tivoli Samlet set er der en 800.000 lyspunkter aktiveret under Jul i Tivoli

· Hovedindgangen
Den store stjerne har 197 lyspunkter.

· Nimb
På Nimbs facade er der 3.017 pærer.

· Det store juletræ
Der er 12.000 lyspunkter på det store juletræ.

· Ved Dæmonen
Nyt lystæppe med 16.000 lyspunkter, effekter og musik.

· Dæmonen er iklædt en stjernehimmel med 5550 lysdioder på den 564 meter lange bane.

· Rotunden ved Koncertsalen
Ny lysoplevelse

· Det japanske Taarn
Der er 2.800 kupler på Det japanske Taarn

· Hovedalleen og zigzagalleen
Tivolis 'hovedvej' er oplyst af lysbuer; der er i alt 3.000 lyspunkter langs alleerne.

· Tivoli Søen med piletræer
Lysbuerne langs søbredden har 4.135 lamper/kupler.

· I piletræerne er i alt monteret 100.000 lyspunkter.

3,5 km granguirlander pyntet med 130.000 lyspunkter

· Det er 22. gang der afvikles Jul i Tivoli.
· Det er 11. gang Fyrværkerifestival afvikles.

Der hænges 30.000 nye julekugler op, så der i alt er 60.000 julekugler i Haven
Der bliver ca. brugt 10.000 mandetimer til opbygning af Jul i Tivoli i 2015.
Der bliver sat 115 malere, elektrikere, maskinfolk, gartnere og tilriggere i sving så Jul i Tivoli kan blive klar til gæsterne på 11 ½ dag.


1.100 juletræer sættes op
Der bruges ca. 40 km juletræskæder
· 7.000 kg gran bruges til pynt
· 3.500 Hyacinter med duft
· 10.200 styks lyng på tagene
· 26 kørende forlystelser og 50 handelsboder

· Grøften sælger 5,5 tons flæskesteg under Jul i Tivoli.'
På en god dag sælger de så meget flæskesteg, at det svarer til højden af Rundetårn
· Grøften sælger 40.000 øl og 20.000 smørrebrød under Jul i Tivoli.

· Særarrangementer
· 14.11.15 Juletræstænding
· 13. 12.15 Lucia-optog

· Glassalen:
· Crazy Christmas Cabaret med London Toast Theatre med Don't Touch Nefertiti.
· Eventyrteatret: familiemusical Stjernedrys og Nissekys,

· Koncertsalen
Teaterkoncert Come Together


· Fyrværkerifestival
· Julefyrværkerifestival 25. – 27. december
· Nytårsfyrværkeri 31. december
· Nytårsfyrværkerifestival 1. – 3. januar


Grøn strøm
Man skal kunne gå i Tivoli med ren samvittighed, hvorfor Tivoli allerede tilbage i 2009 begyndte at købe grøn strøm fra danske havvindemøller. Tivoli er dog som alle andre tilsluttet det offentlige forsyningsnet, og får derfor ikke grøn strøm hele tiden, men Tivoli betaler afgift for ca. 12 mio. kWh grøn strøm, og er dermed med til at sikre, at der er mulighed for at producere grøn strøm i Danmark. Endvidere arbejder Tivoli konstant på at nedbringe forbruget bl.a. ved at udskifte til LED pærer samt ved gennemføre energi optimerende projekter. Tivoli har således med udgangspunkt i baseline forbrug i 2009 sparet omkring 20% af energiforbruget.

Læs mere her

tags: USA, Danmark, 2009, restaurant, Tivoli, Fyrværkeri, skuespiller, december, London, Kina, energiforbrug, John Lennon, koncert, penge, samvittighed, energi, elektriker, flæskesteg, æble,

lørdag den 14. november 2015

Coisbo gør det igen: Belgisk medaljeregn over fynsk bryggeri


Det lille fynske bryghus fra Vissenbjerg, Coisbo Beer, er ved at skumme over af stolthed.Det lille fynske bryghus fra Vissenbjerg, Coisbo Beer, er ved at skumme over af stolthed.

Bryggeriet har netop vundet yderligere tre medaljer ved den internationale konkurrence, Brussels Beer Challenge 2015 i Antwerpen.

Medaljerne gik til Coisbo SEVEN, der opnåede Certificate Of Excellence, mens Brown Ale og Christmas Ale i serien Undercover Brewing Co. begge fik sølvmedaljer.

[Skarp international konkurrence]

Medaljerne blev opnået i den internationale konkurrence, der i år blev afholdt for 4. gang, hvor dommerne valgte mellem 1111 øl fra 30 lande.

- Med det resultat ville vi være selvskrevne i startopstillingen, hvis der var et landshold for bryggerier, siger en tilfreds brygmester, Anders Coisbo, der har svært ved at undertrykke glæden.

- Belgien er i den grad øllets land, så de tre medaljer er et tydeligt bevis på, at vi ikke alene har et godt fynsk produkt, men også kan gøre os internationalt. I 2015 er det blevet til 45 medaljer, så vi må snart have et større skab til medaljerne, siger Anders Coisbo, Coisbo Beer.

[Fra køkkenbord til toprestauranter]

Coisbo Beer startede i december 2007 ved køkkenbordet hjemme hos brygmesteren selv i Vissenbjerg på Nordfyn, der bryggede sin første julebryg til sig selv og vennerne.

I dag brygger Coisbo Beer mere end 10 forskellige øltyper, der eksperteres til en række lande.


Læs mere her

tags: restaurant, december, Belgien, 2007, sølvmedalje, konkurrence,

fredag den 13. november 2015

Juleidé: Håndlavet pakkekalender - med 24 fristende stykker marcipankonfekt


Fremstil din egen marcipan julekalender og forkæl dig selv, eller dem du holder af, med 24 søde konfektstykker til det endelig er juleaften
Den personlige og hjemmelavede julekalender med søde konfektstykker vil uden tvivl være et populært hit i alle familier. Og så er kalenderen både nem og hyggelig at lave. Du kan sagtens bruge nogle af dine klassiske opskrifter, som du laver jul efter jul.

Her er en opskrift på citruskonfekt, men du kan også variere konfektstykkerne med marcipan med lakrids- og skovbærsmag, som allerede nu findes i de fleste butikker.

Citruskonfekt
1 pakke Original Odense Marcipan
Skallen fra 1 økologisk citrusfrugt (citron eller appelsin)
200 g mørk chokolade
Hvid eller lys chokolade til at skrive tal med

Ælt marcipanen sammen med tynde strimler af skallen fra citrusfrugten og form stykkerne til små firkanter eller runde stykker i mundret størrelse. Du kan også bruge en udstikker til at forme stykkerne.

Marcipanstykkerne overtrækkes med smeltet chokolade og pyntes med tal lavet af smeltet hvid eller lys chokolade.

Tip: Den hvide smeltede chokolade kan røres op med pastafarve i f.eks. rød, så man kan skrive tallene med rød chokolade.

Se hvordan man tempererer chokoladen, så den bliver fin og med knæk på www.odense-marcipan.dk under "den søde skole".


Læs mere her

tags: juleaften, chokolade, pasta, Odense, økologi, frugt,

torsdag den 12. november 2015

En ægte dyrehelt: Golden retrieveren Valter reddede lille Mie, da hun var gået gennem isen!


Det gule lyn Valter er kåret til ugevinder i Agria Dyreforsikrings konkurrence om at blive Danmarks Dyrehelt. Valter spurtede til undsætning, da hans ejers 10-årige datter var gået gennem isen.Veninderne Tina Olsen og Katja Christiansen sad og nød en kop varm kakao på en bænk udenfor, da Tina Olsens hund Valter pludselig satte i et hæsblæsende tempo og styrtede ned mod en lille sø.

"Jeg havde aldrig set ham løbe så stærkt før. Jeg tænkte, han måske havde set en fugl," fortæller Tina Olsen.

Men Valter var ikke på jagt, han var ude på en redningsaktion. Tina Olsens tiårige datter legede lidt derfra i sneen, men den lille pige havde fået bevæget sig ud på noget is på en lille sø - og isen holdt ikke.

"Mie var drivvåd til halsen, da hun kom tilbage. Vi fik et chok. Hun fortalte, at hun kunne mærke, isen gav efter, og hun faldt i vandet. Men pludselig kunne hun mærke Valter og holdt fast i ham. Hun havde stadig pelstotter i hænderne," fortæller Tina Olsen.

Episoden skete en vinterdag for tre år siden i naturområdet Fælleden i Holbæk, men familien er stadig dybt taknemmelige for, at Valter handlede så hurtigt og resolut.

Det er Valters redningsaktion, der er årsagen til, at Valter er denne uges dyrehelt og med i Agria Dyreforsikrings konkurrence om at blive hele Danmarks Dyrehelt.

"Jeg giver Valter toppoint for den heltemodige indsats, han har leveret. At hunden redder et barn fra en meget farlig situation, gik lige i hjertet på mig. Derfor fortjener Valter denne uges titel som dyrehelt," siger Jens Jokumsen, projektleder for familiedyr og internater, Dyrenes Beskyttelse, der er med i dommerpanelet.

Meddommer Karina Ryborg, der er dyrlæge ved Gråsten Dyrehospital, er enig i den vurdering. "Jeg synes denne hunds indsats er enestående, han har reddet et barn fra måske at drukne," siger hun.

I dag er Valter syv år, og han opfører sig stadig som Mies bodyguard, når de er udenfor. Han følger hende og har øje på, hvad hun nu har gang i, forklarer Tina Olsen.

"Han kunne fornemme og måske høre, at der var noget helt galt med Mie, da hun faldt gennem isen. De har haft et særligt bånd, siden Valter var helt lille. Jeg kan altid se på Valter, hvis Mie har det dårligt," fortæller Tina Olsen og tilføjer, at hendes datter lider af migræne, og at Valter bliver helt rolig, passiv og udviser en særlig omsorg for hende, når hun har det dårligt.

Veninden Katja Christiansen nominerede Valter, uden Tina Olsen vidste det. De mødte hinanden gennem deres hunde Joeleen og Valter, der begge er golden retrievere. Det var kærlighed ved første blik mellem hundene, der ser hinanden hver dag.

"Vi går morgentur sammen, når det kan lade sig gøre. Hundene nusser hinanden og venter på hinanden. Men Joeleen er prinsessen, hun bestemmer og går først," siger Katja Christiansen.

Valter vinder et års sygeforsikring og 5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed. Katja Christiansen og Tina Olsen overvejer hvilken forening der skal have glæde af donationen.

Første ugevinder i konkurrencen var servicehunden Mocca, der hjælper Christina Davidsen fra Rødovre med praktiske gøremål i en hverdag med knogleskørhed.

Anden ugevinder var den lille uldtot Max, der forhindrede Kathrine Nielsen fra Ringsted i at ende i kørestol, da hun som 10-årig fik konstateret leddegigt.

Tredje ugevinder var kattene Zoe og Tikko fra Bramming ved Esbjerg, der advarede deres ejer Monique Lorenzen om en defekt og ildelugtende ovn.

I næste uge kårer dommerpanelet den samlede vinder, der kan kalde sig hele Danmarks Dyrehelt.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, Esbjerg, Holbæk, Ringsted, velgørenhed, Gråsten, prinsesse, projektleder, konkurrence, stemmer, migræne, Rødovre, knogleskørhed,

Stearinlys der ikke brænder hytten ned til grunden

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); });
Brand i ens hjem er en forfærdende oplevelse. Især hvis man er tvunget til passivt at stå og se til, mens uerstattelige værdier, arvestykker og minder for et helt liv går tabt i flammehavet. Ikke nok med det kan omfattende røgskader gøre sit til at bidrage til en ødelæggelse, der omend ikke er total, så hurtigt kan blive en traumatisk oplevelse. I værste fald omkommer nogle på grund af røg og branTænd ledlys med fjernbetjeningen og timer istedet for sodende stearinlys.
Hvert eneste år rammes 25.000 hjem i Danmark af brand. Mange af disse brande i private hjem burde slet ikke finde sted. Ofte skyldes brandens opståen ubetænksomhed. Storrygeren kan ikke lade være med at ryge i sengen og falder i søvn, man glemmer tændte stearinlys eller at slukke elektriske apparater.

Julen er en højtid, og her spiller de levende lys en betydelig rolle i juledekorationer og selvfølgelig på juletræet. Man vurderer, at der en juleaften tændes levende lys på cirka en million juletræer. Heldigvis er det kun få af dem, der ender med røg og brand. Men når det sker, forandres sådan en juleaften i værste fald til en sand skærsild, man aldrig vil glemme. Beklageligvis kan vi ikke begrænse den slags ulykker til julen alene. Vi efterlader raskt væk levende lys tændte, når vi går ud. Vi lader de levende lys fortsætte med at brænde i et rum, mens vi går over i et andet for at opholde os der. Men man må gøre sig en ting klart og det er, at når man tænder et levende stearinlys, har man faktisk antændt en brand. Det kan være en hyggelig og kontrolleret brand, men man må aldrig glemme det gamle ordsprog. Ilden kan være en god tjener, men den kan også være en grum herre! At omgås åben ild kan ende galt på et lille minut! Man kan selvfølgelig iagttage råd om forsigtighed og leve efter dem, men hvorfor ikke i stedet benytte sig af de muligheder den teknologiske udvikling giver os

Lyset ser levende ud.
Vores fascination af den levende flamme understreges af stearinet – denne løbende masse der foreviget i Walt Disneys tegnefilm ved juletid, hvor stearinen løber ned ad siden på et levende lys. Stearinlyset blev i hedenske ritualer til et symbol på solen og livets lys. Kristendommen overtog det levende lys fra den hedenske jul 'solhvervsfesten' på tilsvarende tidspunkter – fyrre dage efter Kristus fødsel fejrer man d. 2. februar Kyndelmisse, hvor lyset fik en central rolle. Michael Faraday sagde til sine elever om stearinlysets historie, at 'mange kender guld, sølv og ædelstenes skinnende skønhed. Men intet kan måle sig med stearinlysets skønhed og glimmer'. Selv efter at bivoks, paraffin, stearin og voks fra træer blev erstattet med det kunstige lys på grund af Thomas Edisons opfindelse af lyset, forsøgte man at bevare et image af stearin.

LED lyset
Og minsandten om ikke det igen er Disney koncernen, der er på spil, når det kommer til stearinlys uden brændende væge. Unikke LED lys støbt i stearin er skabt og patenteret af Disney. Det flammeløse stearinlys lanceres i et stort udvalg af størrelser og farver. Et LED lys af denne slags styres af en fjernbetjening, og dette gør det muligt at styre tændte lys i flere rum på en gang eller udendørs. Der er absolut ingen brandfare, ingen åben ild, ingen varm voks, røg eller sod; kort sagt enhver bekymring for brandskader forsvinder som dug for solen! Og som en sidegevinst er lyset allergivenligt. Den dansende flamme på toppen af stearinlyset skaber en perfekt illusion af en rigtig flamme. Den svarer til et flakkende og glødende traditionelt stearinlys.

Runo Kingbo lancerer LED lyset som en del af sin postordreforretnings sortiment indenfor hus & have

Læs mere her

tags: Danmark, juleaften, kunst, Disney, ulykker, teknologi, sprog, allergi,

onsdag den 11. november 2015

Ministerens svar på FN rapport om menneskerettighederne for børn og fædre i Danmark


Foreningen Far skal med al venlighed og respekt i forhold til ministerens svar på "FN rapporten om menneskerettighederne for børn og fædre i Danmark" (SOU spørgsmål 97) spørge Ministeren om denne med henvisning til moderniseringsstyrelsens Kodex VII om syv centrale pligter for embedsmænd i centraladministrationen, ønsker at tale med sit embedsværk og fremkomme med et nyt svar.Til Social- og Indenrigsministeren,

Cc. Folketingets Social- og Indenrigsudvalg
Folketingets Ligestillingsudvalg
Folketingets Finansudvalg
Folketingets Formand
Folketingets Ombudsmand
Statsrevisionen
Pressen

Vedr. : Ministerens svar på "FN rapport om menneskerettighederne for børn og fædre i Danmark" (SOU spørgsmål 97)

Foreningen Far skal - med al venlighed og respekt - i forhold til ministerens svar på "FN rapporten om menneskerettighederne for børn og fædre i Danmark" (Social- og Indenrigsudvalget spørgsmål 97) spørge Ministeren om denne med henvisning til moderniseringsstyrelsens Kodex VII om syv centrale pligter for embedsmænd i centraladministrationen, ønsker at tale med sit embedsværk og fremkomme med et nyt svar.

Kodex VII beskriver centrale pligter for embedsmænd i forbindelse med rådgivning og bistand til ministre. Alle chefer og medarbejdere skal kende og efterleve pligterne. Det er afgørende for kvaliteten af arbejdet, og det er afgørende for den tillid, som ministeren og andre kan have til embedsmændenes arbejde.

De syv centrale pligter er:
1. Lovlighed
2. Sandhed
3. Faglighed
4. Udvikling og samarbejde
5. Ansvar og ledelse
6. Åbenhed om fejl
7. Partipolitisk neutralitet

Foreningen Far vil – med al venlighed og respekt – gøre Ministeren opmærksom på, at vi nu har oplevet de seneste 4 Socialministre ikke ane hvad der ramte dem i organisationskulturen i Socialministeriet, som den tidligere Minister beskriver det på den pæn måde her http://www.altinget.dk/artikel/tidligere-ministre-svaer-dans-med-embedsvaerket.

Et par eksempler fra vores side:

• Ministeren oplyser i sit svar til Social- og Indenrigsudvalget, at "forældre med fælles forældremyndighed har samme adgang til oplysninger om barnet.". Dette er som dokumenteret flere gange overfor Ministeriet i forhold til digital post og digitale adgange ikke tilfældet, da forældre ikke modtager SAMME adgang til oplysninger på samme tid, med samme metode, hver gang eller automatisk. Den ene forælder modtager eksempelvis oplysning om at de er en sikkerhedsrisiko for eget barn.

• Ministeren skriver i sit svar til Social- og Indenrigsudvalget i forhold til statens opdeling af forældre i bopæl og samværsforældre, fordi de ikke bor sammen, at "Reglerne er dog ikke til hinder for, at forældre konkret forholder sig anderledes.". Dette er heller ikke korrekt, da forældre som ikke lever sammen eksempelvis ikke kan fordele barnets samvær mest hos den ene forælder, mens anden forældre modtager boligsikring og børnecheck, hvis forælderen har mest brug for barnets økonomi. Da dette vil være socialt bedrageri. Der er der for tale om diskrimination af børn i forhold til familie former og manglende frit valg for forældre.

• Ministeren undlader i sit svar til Social- og Indenrigsudvalget på spørgsmålet om fri proces, at nævne at kun den ene forælder modtager forhøjet grænse for fri proces for børnene på trods af 7/7 ordninger, hvor barnet opholder sig ligeværdigt hos begge forældre og begge forældre er forsørgere. Foruden at kun den ene forælder juridisk kan deltage i offentlige undersøgelser om børn og anmode om børnebisidder for barnet. Et forhold som markant kan bringe børn i fare.

• Ministeren skriver i sit svar til Social- og Indenrigsudvalget, at "Alle Social- og Indenrigsministeriets analyser er underlagt god videnskabelig praksis, hvad enten analyserne bliver lavet internt eller i samarbejde med en ekstern samarbejdspartner. Det følger heraf, at alle relevante perspektiver bliver inddraget i forhold til det konkrete undersøgelsesfokus i en analyse, herunder kønsopdelte tal.". Det kan oplyses at Ministeriet ikke til dato har kunne oplyse hvilken god videnskabelig praksis man reelt bruger ved børne- og familieundersøgelser, som præsenteres for Folketingets medlemmer i forbindelse med lovændringer samt at SFIs direktør baseret på dokumentation har bekræftet at man ikke har medtaget data om fædre og børn i sine familieundersøgelser. Et forhold som ikke har været nævnt af ministeriet overfor politikerne samtidig med at kun den ene forælder ofte har været inviteret til besvarelse.

• Ministeren er i skrivelse den 29-10-2015 med kopi til ombudsmanden gjort opmærksom på at Ministeriets embedsværk er fremkommet med ukorrekte oplysninger.

Vi oplever kort sagt at Folketingets medlemmer og Ministre deltager i eventyret om kejserens nye klæder for børn i Social- og Indenrigsministeriet, hvilket ligeledes er problematiseret af mandag morgen jfr. vedhæftet. Ministeren anbefales at sikre ordentlige forhold i Ministeriet og embedsværket for børn og forældre samt alle familier. Såfremt Ministeren fastholder sit svar forventes dette indklaget for Folketingets ombudsmand foruden at det anses nødvendigt at kontakte den europæiske menneskerettighedsdomstol samt FN for videre dialog.

Det handler ikke for Foreningen Far om mænd eller kvinder, men om lige muligheder og samme retssikkerhed for alle børn og borgere i samfundet. Foreningen Far står til rådighed for Ministeren for positivt samarbejde og vil anbefale et nyt ledelseslag i Ministeriet for en ny kultur og moderne samt tidssvarende familie lovgivning for børn og forældre i overensstemmelse med Europarådets resolution den 2. oktober 2015.

Med venlig hilsen
TAK!

Jesper Lohse, Landsformand
Foreningen Far


OM FORENINGEN FAR
Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre er en frivillig forening med ca. 40 års erfaring på familieområdet. Foreningen har aktuelt over 100.000 besøgende forældre, bedsteforældre og pårørende af begge køn fra 300 danske byer og over 50 lande om året som søger vejledning. Foreningen Far har 14 landsdækkende rådgivningscentre, som yder rådgivning om barsel, faderskab, positivt samarbejde, familielovgivningen og praksis, skilsmisser med fokus på positive løsninger for hele familien og glade børn. Foreningens rådgivere er stort set en ligelig fordeling af mænd og kvinder med erfaring som forældre, bedsteforældre eller fagligt. Rådgivningen er gratis - både mænd og kvinder er velkommen hos Foreningen Far.

STØT FORENINGEN FAR - Bliv medlem HER
Foreningen Far har brug for din støtte, som gør vores frivillige indsats mulig i Danmark. Bliv medlem af Foreningen Far og støt driften af de gratis rådgivningscentre, oplysningskampagner til forældre, politikere og pressen samt uddannelsen af frivillige rådgivere m/k. Som medlem modtager du e-bogen "Gode råd", nyhedsbrevet seneste nyt, forældreundersøgelser og specielle tilbud herunder rabat på familieadvokat.


Læs mere her

tags: Danmark, euro, embedsmænd, Europa, direktør, FN, politi, økonomi, uddannelse, bedrageri, socialt bedrageri, lovgivning, Folketinget, SF, Indenrigsministeren, domstol, retssikkerhed, ombudsmand, skilsmisse, videnskab, organisation,

tirsdag den 10. november 2015

Nordisk strik


Strik vanter, sokker og huer efter de gode gamle mønstre, og få historien bag de fine mønstre.Strikning har været en del af nordisk kultur og tradition i mange år. Den strikkede beklædning udgjorde en vigtig handelsvare i det kolde klima. Mange af de i dag så velkendte nordiske mønstre blev ikke bare strikket, fordi de var smukke, men også for at gøre beklædningen tæt, varm og holdbar.

I dag forbinder mange stadig nordisk strik med høj kvalitet. Der findes stadig mange velbevarede strikkede genstande på museer og i andre samlinger. I denne bog præsenterer designer Johanna Wallin 14 historiske mønstre med tilhørende diagrammer og teknikker, der beskriver, hvordan man strikker vanter, huer og sokker med disse traditionelle
mønstre. Hun har designet 31 modeller i forskellige sværhedsgrader.
Bogen indeholder også et kapitel om garner og teknikker og giver desuden læseren indblik i bade mønstrenes baggrund og den nordiske striknings historie.

Bogen udkommer 28. oktober 2015

Nordisk strik // Johanna Wallin
TURBINE, Aarhus 2015 // ISBN: 978-87-406-0405-4 // 156 sider // Vejledende pris: 249,95 kr.




tags: Vejle,

mandag den 9. november 2015

Håndbog hjælper pårørende i selvmords- og drabssager


Den 3. november udkommer forfatter og journalist, Susanne Meelbye med sin bog 'Mystiske Dødsfald', som er en håndbog til pårørende i selvmords- eller drabssager. Bogen beskriver et privat efterforskningsforløb og klarlægger, hvordan politiet arbejder i disse følsomme sager.Susanne Meelbyes moster, Else Langkjær, bliver i 1946 fundet ilde tilredt og gennemtævet i sin lejlighed på Benzonsvej på Frederiksberg. Hun dør senere af sine kvæstelser uden at være kommet til bevidsthed.
- Politiet efterforsker sagen, men til trods for gentagne afhøringer af den hovedmistænkte, Poul Ganzler, som var Else Langkjærs forlovede, lykkedes det ikke at fremskaffe fældende beviser. Uden min families vidende bliver sagen lukket som selvmord, fortæller Susanne Meelbye.
Efterspørgsel på privat efterforskning
Else Langkjærs død kaster en skygge over Susanne Meelbyes familie i årene efter tragedien. Derfor beslutter forfatteren selv at efterforske sandheden om sin mosters død, og skriver efter fire års arbejde med sagen kriminalromanen 'Mordet på Moster og Mordene på Peter Bangs vej', som udkom i november 2014.

- Mens jeg efterforskede sagen, fik jeg henvendelser fra mennesker, der også var i tvivl om, hvorvidt en sag om en afdød i familien var blevet arkiveret på et mangelfuldt grundlag. Derfor har jeg i 'Mystiske Dødsfald' samlet vejledning til aktindsigt, regler og rettigheder i forhold til privat efterforskning i tilfælde, hvor man som pårørende til en afdød har mistanke om, at en sag er blevet lukket på et tvivlsomt grundlag, siger Susanne Meelbye.
Efterforskning kræver grundig forberedelse
Forfatteren understreger, at man skal forberede sig godt, før man går i gang med sin egen efterforskning, for man får sjældent svar på alle spørgsmål.

- I en privat efterforskning risikerer man dels at opdage sider af den afdøde, som man ikke havde kendskab til, dels at blive konfronteret med traumatiserende billedmateriale, man ikke havde forventet. Derfor er det en god idé at tale situationen igennem med sin familie først, siger Susanne Meelbye.

Mystiske Dødsfald udkommer den 3. november på Forlaget Meelbye. ISBN: 978-87-997990-9-1. Susanne Meelbye kan kontaktes på meelbye@stofanet.dk eller mobil: 22884450 og stiller gerne op til interview.

Den 3. november fra klokken 14.30-16.30 er der bogreception på Restaurant Pinden i Skolegade 29, Aarhus C.


Læs mere her

tags: selvmord, interview, politi, Frederiksberg, roman, recept, journalist, forfatter, 2014, kaffe, Forlag,

søndag den 8. november 2015

Chokoladejulekalendere med dine egne fotos


En december uden en chokoladekalender er som en jul uden sne. Inden vi får set os om, står julen for døren. Et must-have i december for børn og voksne er en lækker chokoladejulekalender, der kan forsøde dagene og hjælpe med nedtællingen til juleaften. En julekalender fra CEWE giver dig ikke kun smagfulde chokolader - men også muligheden for at designe en julekalender med dit eget foto.CEWE har på baggrund af sidste års enorme succes med produktet "chokoladejulekalender", hvorpå kunderne kan få påtrykt deres egne fotos, udvidet sortimentet med yderligere to chokoladejulekalendere.

Fra medio oktober 2015 er der således tre velsmagende varianter at vælge imellem:
Til den søde tand tilbyder CEWE chokoladekalenderen med indpakkede, farvede mælkechokoladekugler, til børn og barnlige sjæle er chokoladejulekalenderen med produkter fra Kinder® et sikkert hit og til chokoladeelskeren findes der den luksuriøse kalender med produkter fra Ferrero®.

Chokoladejulekalendere er særdeles velegnet som gave
Tak bedsteforældrene for deres store indsats i 2015 med en chokoladejulekalender med et foto af børnebørnene. Du bliver givetvis også populær hos de små, hvis du designer en kalender med et billede af dem selv, deres kæledyr, yndlingstegneseriefigur eller store idol. Skolelæreren eller træneren vil med sikkerhed også blive glad for at blive forkælet med en chokoladejulekalender fyldt med lækre, velsmagende mælkechokoladekugler. Ingen lærer eller træner vil kunne stå for en kalender, der har et billede af hele klassen eller holdet påtrykt – og som er fyldt med chokolade.

Juletiden er også tiden til at påskønne gode venner og hjælpsomme kolleger. Som virksomhed kan det ofte være svært – år efter år – at finde på en original julegave til nuværende og potentielle kunder. En chokoladejulekalender med skønne chokolader fra Ferrero® er en garanteret succes! Kalenderen kan for eksempel designes med firmalogoet eller et billede af alle medarbejderne. Samarbejdspartnere vil elske at få en så anderledes og personlig hilsen som tak for året, der gik. Også medarbejdere og kollegaer vil sætte stor pris på at have en sød chokoladejulekalender til at stå på deres skriveborde.

CEWE har udviklet et meget brugervenligt bestillingsprogram, som gør det hurtigt og nemt at designe og bestille årets chokoladejulekalendere.

Chokoladejulekalenderne kan bestilles i de tre varianter fra medio oktober 2015.

CEWE er repræsenteret med 11 højteknologiske produktions-faciliteter og ca. 3.300 medarbejdere fordelt på 24 europæiske lande, hvilket gør CEWE til Europas markedsleder inden for fotofinishing. CEWE leverer årligt omkring 3 mia. fotos, over 5,8 mio. CEWE er "First Mover" inden for udvikling og introduktion af nye digitale teknologier og produkter i fotobranchen. CEWE fejrede i 2011 sit 50 års jubilæum og i 2015 10 års jubilæum for produktet CEWE FOTOBOG. Salgsselskabet i Danmark med ca. 30 fastansatte har ansvaret for hele Norden.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, 2011, Europa, juleaften, OB, chokolade, december, tegneserie, julegave, virksomhed, teknologi, sprog,

CEWE FOTOBOG – årets mest personlige julegave med tilfredshedsgaranti


Gaven som også glæder efter jul: CEWE FOTOBOG . Mulighederne er uendelige, når du skal lave en CEWE FOTOBOG som julegave. Du bestemmer selv, hvad bogen skal indeholde af fotos og tekst, hvilken størrelse, indbinding og hvilket papir bogen skal trykkes på. En CEWE FOTOBOG er den mest personlige gave, du kan give til familie og venner.Det er altid en god idé at have et overordnet tema for fotobogen. Et sikkert julegavehit er en fotobog, som viser året, der gik. Alle de fantastiske oplevelser I har haft sammen bliver rammet smukt ind i en personlig bog, som med garanti vil blive taget frem igen og igen. En sjov og anderledes måde at vise det forgangne år er ved at lave bogen efter de fire årstider. Du kan fx starte bogen med temaet "Vinter". Her indsætter du fotos fra årets skiferie eller billeder af børnenes snemænd. "Foråret" viser billederne fra årets jagt på påskeæg, mens "Sommer" viser highlights fra årets sommerferie. Til sidst viser "Efteråret" måske alle de kastanjedyr, der er blevet lavet eller de mange gåture i skoven. Når bogen er delt ind på den måde, er det også nemt at indsætte fotos fra familiefester, fødselsdage og andre mærkedage.

Omslaget på en CEWE FOTOBOG kan også designes med fotos og tekst helt efter dit eget valg. Med en direkte tiltale på den første side – for eksempel i form af et lille brev – får gavemodtageren fra starten en fornemmelse af bogens tema og de mange tanker og megen kærlighed, der ligger bag. Når indholdet følger en rød tråd, er det ekstra spændende for læseren side for side at tænke tilbage på de mange gode oplevelser.

En ekstra sjov idé er at integrere videoer via QR-koder i din CEWE FOTOBOG: Det sjove styrt på skiene og den glade barnelatter på stranden giver din fotobog en ekstra dimension. Den meget brugervenlige software fra CEWE gør det desuden nemt at designe bogen, lige som du vil have den. Indbygget i programmet er der blandt andet cliparts, rammer, baggrunde og skabeloner, som hjælper med at give bogen præcis det udtryk, du gerne vil have.

Du kan hente den prisbelønnede bestillingssoftware gratis på www.cewefotobog.dk, hvor du også finder kundeeksempler og instruktionsvideoer til inspiration.

CEWE FOTOBOG
De mere end 30 millioner solgte CEWE FOTOBØGER i løbet af de sidste 10 år vidner om en høj produktkvalitet og en brugervenlig software samt en kompetent og imødekommende kundeservice. Disse faktorer danner baggrunden for bestsellerens store succes.

CEWE FOTOBOG står – med sine 11 produktionsenheder og salgsselskaber i 24 lande – fuldt inde for kvaliteten. Dette blev stadfæstet, da CEWE indførte sin produktgaranti "100 % tilfredshed – eller pengene tilbage".

Produktet fås i mange forskellige formater – lige fra en Mini til XXL– og med alsidige sideantal (fra 26 sider til 154 sider) samt med flotte indbindinger (fra hardcover over lærred til læder).

Læs mere her

tags: OB, julegave, penge, sommerferie, stemmer,

lørdag den 7. november 2015

Moderne finsk hækling


Nu er der ny inspiration til flottede hæklede projekter til dig og dit hjem.Minimalistisk eller romantisk Nostalgisk, moderne eller tidløst Denne bog leverer hele pakken til at hækle. Du kan finde projekter til alverdens ting: indkøbsnet, mønstrede måtter, sjove øreringe, puder, penalhuse, kurve, covers, lamper – selv en blomstervase.

Bogen er let tilgængelig med trin for trin beskrivelser til samtlige opskrifter og teknikker, og der medfølger også en fotoguide. Supplerende er der tips til variationer, farvevalg og alternative materialer.

Molla Mills, der står bag bogen, er en internationalt anerkendt designer og hækleguru fra Finland

Bogen udkommer 28. oktober 2015

Moderne finsk hækling // Molla Mills // På dansk ved Rachel Søgaard //
TURBINE 2015 // 262 sider // ISBN 978-87-0472-6 // vejl. pris 279,95 kr




tags: roman, Finland,

fredag den 6. november 2015

De er ægte dyrehelte: Kattene Zoe og Tikko advarede deres ejer om defekt og farlig ovn


Kattene Zoe og Tikko er kåret til ugevindere i Agria Dyreforsikrings konkurrence om at blive Danmarks Dyrehelt. Søskendeparret advarede højlydt deres ejer Monique om en mærkelig lugt fra ovnen.En kat går sine egne veje. En kat er mystisk - og den er ligeglad med sin ejer. Fordommene om katte lever i bedste velgående, selv i dag, hvor katten er det mest udbredte kæledyr i Danmark.

Søskendeparret Zoe og Tikko på halvandet år gør fordommene til skamme. De hænger sammen som ærtehalm, passer på deres ejer og sørger for ikke at misbruge nogen af deres ni liv.

Monique Lorenzen, der er 25 og bor i Bramming tæt på Esbjerg, takker i dag sine katte for, at de i tide gjorde hende opmærksom på en mærkelig, skarp lugt fra ovnen.

"Min mand havde sat kartofler i ovnen, og efter et stykke tid begyndte Zoe og Tikko at miave helt vildt. Jeg sad i stuen og tænkte, hvad søren der var galt med dem Jeg vidste, de hverken manglede mad eller vand, men de blev ved med at larme," fortæller hun.

Kattenes spektakel og sære opførsel fik hende til at gå ud i køkkenet, hvor kattene stod hende ved ovnen. Og da hun åbnede den, spredte der sig en fæl lugt i hele lejligheden, og kartoflerne var kulsorte.

"Ovnen var gået i stykker, og det kunne være gået helt galt, hvis det ikke var blevet opdaget. Zoe og Tikko kunne simpelthen lugte før mig, at der var fare på færde," siger Monique Lorenzen.

Hun er glad for, at hendes katte ikke er helt normale. Monique Lorenzen forklarer om en anden episode, hvor hunkatten Zoe var blevet væk.

"Tikko opførte sig helt anderledes, end han plejede. Han larmede og ville ud, og jeg opdagede, at Zoe var væk. Så jeg puttede fluks Tikko i en sele, så han kunne være sporhund for mig. Vi gik udenfor og kaldte på Zoe, og vi fandt hende heldigvis i naboens have," fortæller Monique Lorenzen og forklarer, at kattene har holdt sammen siden, de var helt små. Derfor endte hun også med at tage dem begge med hjem, da hun var ude for at se killingerne.

Og det er netop kattenes hengivenhed til hinanden og deres ejere, der er årsagen til, at Zoe og Tikko er denne uges dyrehelte og med i konkurrencen om at blive Danmarks Dyrehelt.

"Zoe og Tikko er blevet ugevindere, da de har udvist stor hjælp for deres ejer og fundet sammen igen, da Zoe var blevet væk. Et par rigtige dyrehelte der fortjener ugens nominering. De er et fint eksempel på, at katte også kan være dyrehelte," siger Jens Jokumsen, projektleder for familiedyr og internater, Dyrenes Beskyttelse, der er med i dommerpanelet.

Monique Lorenzen har overøst kattene med kærlighed og omsorg, siden hun hentede dem. Hun forstår ikke, at folk ikke sørger for, at deres kæledyr har de bedste forhold.

"Zoe og Tikko var meget tynde, da jeg hentede dem. De havde fået dårlig mad. De havde ikke lidt nød, de havde bare ikke fået det, de havde brug for," siger Monique Lorenzen, der straks begyndte at fede kattene op med god killingefoder, da hun fik dem hjem til sig selv. I dag er de sunde, raske og trives i stor stil.

Zoe og Tikko vinder et års sygeforsikring og 5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed. Monique Lorenzen har valgt, at pengene skal gå til Tøstrup Kattehjem og Dyreværn, der er et privatfinansieret dyreinternat på Djursland.

"Kvinden bag kattehjemmet gør et fantastisk stykke arbejde. Alle killinger og katte får en chance hos hende. Og internatet er indrettet helt særligt med legetøj, kradsetræer og plads til kattene overalt," siger Monique Lorenzen, der glæder sig til at give pengene videre.

Første ugevinder i konkurrencen var servicehunden Mocca, der hjælper Christina Davidsen fra Rødovre med praktiske gøremål i en hverdag med knogleskørhed.

Anden ugevinder var den lille uldtot Max, der forhindrede Kathrine Nielsen fra Ringsted i at ende i kørestol, da hun som 10-årig fik konstateret leddegigt.

I næste uge kårer dommerpanelet den sidste ugevinder, der er med i kampen om at blive hele Danmarks Dyrehelt. Se de nominerede dyr her https://a.pgtb.me/JkG0TZ

Om konkurrencen:

Sammen med førende dyreorganisationer i Danmark og skuespiller Silas Holst er Agria Dyreforsikring efter hele Danmarks Dyrehelt.

Det er nemlig på høje tid, at kæledyrene i Danmark bliver anerkendt for deres trofasthed og gode gerninger. Derfor lancerer Agria Dyreforsikring en konkurrence, der fra uge 43 og fire uger frem kårer en dyrehelt om ugen - og til sidst i uge 47 kårer Danmarks Dyrehelt.

Alle kæledyr kan deltage, det kræver blot, at deres ejer hjælper dem med at uploade et billede til Agria Dyreforsikrings Facebook-side og skriver en lille tekst om, hvorfor kæledyret er en sand dyrehelt.

Dommerpanel:

Silas Holst, skuespiller, danser, dyreven og blogger på Silasholst.com.
Karina Ryborg, dyrlæge, Gråsten Dyrehospital.
Jens Jokumsen, projektleder for familiedyr og internater, Dyrenes Beskyttelse.
Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent, Dansk Kennel Klub.
Susanne Wehnert, formand, Jydsk Racekatte Klub.
Sonja Karaoglan, direktør, Agria Dyreforsikring.
Præmier:

Ugepræmier:

5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed.
Et års sygeforsikring til kæledyret.
Agria-præmiepakke til en værdi af 500 kroner.
Den store hovedpræmie:

20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed.
Agria-præmiepakke til en værdi af 1.000 kroner.
Fotosession for Danmarks dyrehelt og ejer med professionel fotograf.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, direktør, Esbjerg, Facebook, skuespiller, Ringsted, nominering, velgørenhed, penge, Gråsten, organisation, projektleder, konkurrence, blogger, Ford, Rødovre, knogleskørhed,