onsdag den 3. august 2016

Skolestart: Forsikringen kan være ligeså vigtig som penalhuset


Skolestarten venter lige om hjørnet, og mens forældre har travlt med at få styr på skoletaske og penalhus til poderne, står børneulykkesforsikring sjældent på tjeklisten. Det er en fejl, vurderer advokat med speciale i erstatningsret.Det er ikke altid ufarligt at gå i skole, men skolerne kan ikke længere tegne forsikringer, der dækker eleverne, hvis de for eksempel kommer til skade i frikvartererne. Den kombination gør det vigtigere end nogensinde selv at have styr på forsikringerne.

Det offentlige dækker noget, men ikke alt

Siden 2012 har kommunerne ikke længere kunnet tegne kollektive ulykkesforsikringer for børn, når de befinder sig i daginstitutioner eller i skolen. Det betyder imidlertid ikke, at børnene slet ikke er dækket, hvis de kommer til skade i daginstitutionen eller skolen.

- Det offentlige dækker eksempelvis udgifterne til genoptræning, hjælpemidler og tandskader, indtil barnet fylder 18 år, siger advokat Litten Posselt Olsen fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN.

Når det alligevel kan være relevant at tegne en børneulykkesforsikring, er det fordi, der også er situationer, hvor det offentlige ikke dækker.

- Hvis dit barn falder og slår tænderne så alvorligt, at det får betydning for dets blivende tænder, og skaden først kan udbedres, efter barnet er fyldt 18 år, dækker det offentlige ikke behandlingen. Det offentlige giver heller ikke nogen erstatning, der kompenserer for varige mén, siger advokat Litten Posselt Olsen og uddyber

- Hvis dit barn er forsikret med en sum på 1.000.000 kroner, og det under leg får fingeren i klemme i en dør og derved er så uheldig at miste det yderste led af fingeren, vil erstatning for mén typisk ligge på 50.000 kroner for en pegefinger og 120.000 kroner for en tommeltot, svarende til henholdsvis 5 og 12 procents méngrad. Det kan naturligvis ikke trylle skaden væk, men det er dog et plaster på såret.

Forsikring giver tryghed

Som alle andre typer af forsikringer giver børneulykkesforsikringen en ekstra tryghed, og den er rar at have, hvis man en dag får brug for den.

- Det er altid en individuel vurdering, hvor meget man ønsker at sikre sig, men det er vigtigt, at beslutningen er truffet på et oplyst grundlag. Vi oplever desværre forældre, som tror, at skolen har en forsikring, der dækker på samme måde som en privat ulykkesforsikring, hvis barnet kommer til skade, og det er ærgerligt først at finde ud af, at det ikke er tilfældet, den dag skaden er sket, siger advokat Litten Posselt Olsen fra ERSTATNINGSGRUPPEN og tilføjer

- Mange tror også, at børnene automatisk er dækket af forældrenes ulykkesforsikring. Det er ingen selvfølge, så jeg vil opfordre forældre til først og fremmest at overveje nøje, om de ønsker en bedre dækning end den, de vil få gennem det offentlige, og dernæst tjekke med forsikringsselskabet om børnene er dækket af forældrenes ulykkesforsikring eller ej.

Læs mere her

tags: forsikringsselskab, 2012,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar