fredag den 19. august 2016

The Color Run kommer til Kolding


Det festlige motionsløb Zulu The Color Run kommer til Kolding 17. september. Løbet er med stor succes rejst fra Aarhus over København, til Aalborg og kommer nu til trekantsområdet med en kæmpe fest, musik, løb og dans. Og ikke mindst farver. Tonsvis af farver! Folkene bag Zulu The Color Run regner med at der bliver kastet med næsten 2 tons farver ved festen på havnen i Kolding.Danskerne er vilde med fun runs
Motionsløbet Zulu The Color Run trak sidste år omkring 11.500 deltagere alene i København og 35.000 deltagere i alt på landsplan. Til sammenligning var der sidste år knap 12.000 tilmeldte til Copenhagen Marathon.

Stor vækst i deltager-antal
»Det er helt vildt, at vi allerede på andet år var lige så store som Copenhagen Marathon«, siger Jens Skovgaard, marketingchef i Zulu The Color Run. På få år er amerikanske The Color Run blevet et verdensomspændende fænomen med over en million løbere, der kaster med farver på hinanden i mere end 50 lande, heriblandt Danmark.

Et farveorgie
Du starter ved målstregen og løber fem kilometer. Men der stopper ligheden med andre motionsløb også. Zulu The Color Run er nemlig ikke et normalt motionsløb. Det drejer sig ikke om at komme først, men derimod om at have det sjovt sammen med vennerne, mens du løber i et sandt farveorgie til tonerne af høj musik.

Kun to regler
Der er to regler i Zulu The Color Run: Du skal komme i hvidt tøj. Og der må ikke være noget som helst hvidt på dig, når du kommer igennem de fem km. i år deltog knap 10.000 glade københavnere i løbet i Valbyparken, hvor de blev overhældt med farvepulver i de fem forskellige farvezoner.

Dignity - mod tortur
Zulu The Color Run finder hvert år en samarbejdspartner, der kan skyde lidt alvor ind i den farverige galskab, hvor løberne bliver overdænget med farvet pulver under hele løbet, og i år kommer deltagere til at løbe for kampen mod tortur. Samarbejdspartneren er DIGNITY, et dansk menneskerettighedsinstitut, der siden 80'erne har kæmpet med at forebygge tortur og vold og hjælpe ofrene tilbage til et værdigt liv. Dignity får en del af billetindtægterne.

Hedonisme om formiddagen
The Color Run er et såkaldt fun run, som de sidste par år er blevet populært verden over. Ved mållinjen afsluttes løbet med Finish Line Festival med dj's og koordinerede farvekast fra de tusindvis af deltagende. Og det visuelle er en stor del af løbets succes. »Det er lige så meget et løb, som det er en fest og et æstetisk fænomen. Der er også noget hedomisme i det – det handler om at give slip på hverdagen og iscenesætte sig selv. Lidt ligesom, når folk går amok og klæder sig ud i dyrekostumer eller gaffatape på Roskilde Festival. Det handler om at træde ud af sin normale rolle«, forklarer sociolog Bjørn Schiermer Andersen fra Københavns Universitet, der forsker i hipsterkultur og ungdomsfænomener.

56 procent har ikke løbet før
En undersøgelse fra sidste års løb i København viste, at 56 procent af deltagerne aldrig har deltaget i et motionsløb før. »Vi er stolte af, at vi tiltrækker nogen, som ikke normalt deltager i organiserede løb. Det handler nok om, at det ikke er konkurrencebaseret, men mere har fokus på sjov og selviscenesættelse. Så det appellerer til nogle andre typer, end dem der normalt løber motionsløb«, siger race manager i Zulu The Color Run, Christian Thomsen.

Sodavandsdisco for selfie-generationen
The Color Run startede i USA i 2012 og har siden spredt sig til mere end 50 lande i hele verden. Det er tredje gang, at Zulu The Color Run afholdes i Danmark. Størstedelen af deltagerne i Zulu The Color Run er imellem 15-35 år, og de fleste løber udklædte med deres venner, som var det en endagsfestival – dog uden alkohol og fulde folk. Dermed appellerer løbet til en anden målgruppe end andre danske motionsløb.

Next stop Kolding
Sidste år deltog 35.000 mennesker i Zulu The Color Run i København, Slagelse, Herning, Odense, Kolding, Aarhus og Aalborg. I år har løbet været i København, Aarhus, Aalborg og er på vej til Kolding.

Et hit på de sociale medier
»Vi er blevet kontaktet af virkelig mange, der var med sidste år og gerne vil være frivillige i år. I flere byer holder vi efterfest, og festen fortsætter efter løbet på Facebook og andre sociale medier. I 2015 blev der lagt flere tusinde billeder på Instagram under og efter løbet, prøv selv at kig på #tcrdk - det er fantastisk«, siger race manager i Zulu The Color Run, Christian Thomsen.

Man kan købe billetter til Zulu The Color Run i Danmark på billetto.dk

Mere info
Har du brug for mere info, interviews, billedmateriale osv. Kontakt marketingchef Jens Skovgaard på jens.skovgaard@thecolorrun.com

PR-billeder kan downloades her i høj kvalitet:
https://drive.google.com/open id=0BzII8pp4NITbZEs3Q0hVN2tlakE

For en kommentar fra race director og talsmand Christian Thomsen, ring pa 20 86 13 80

For presseakkreditering, kontakt marie.louise@thecolorrun.com

Om The Color Run
- The Color Run startede i USA og afholdes i dag i 50 lande verden over.
- Det er verdens største event-serie med mere end 300 løb i hele verden.
- Løbet er 5 km langt, og du kan tilmelde dig alene eller som hold.
- For hver kilometer du passerer, bliver du overdænget med en ny farve. Alle løbere får desuden farveposer, som de kan kaste på hinanden på selve festpladsen.
- Zulu The Color Run afholdes i 2016 i København, Aarhus, Kolding og Aalborg. Læs mere på thecolorrun.dk eller find os på Facebook!

Læs mere her

tags: USA, Danmark, billetter, København, interview, downloade, Odense, Facebook, Kolding, tortur, Herning, Aalborg, Roskilde, 2012, Slagelse, 2016, Valby, konkurrence, Københavns Universitet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar