fredag den 30. september 2016

En tur på børnehospitalet


For børn kan det være overvældende og ubehageligt at besøge et hospital for første gang. Børn kan have svært ved at tackle denne oplevelse, men hvordan gør man et læge- eller hospitalsbesøg til noget mindre angstfremkaldende for de yngste Kan man introducere dem til sundhedsvæsenet på en lærerig og tryg måde Den nye bog Bjørn på Bamsehospitalet er skrevet af Rosa Gjerluff Nyholm, som er kendt fra tv-programmerne Rosa fra Rouladegade, Lille Nørd og Sovedyr på Eventyr og hendes mor, sanger/sangskriver og forfatter, Elisabeth Gjerluff Nielsen, som har lavet et hav af albums, sange og børneudgivelser bl.a. Halfdans ABC, Åh-Abe og Dingeling Dansemus. Rosa og Elisabeth har skrevet bogen i samarbejde med det landsdækkende projekt 'Bamsehospitalet', hvor børn kan møde op til arrangementer over hele landet, og besøge frivillige sundheds- og medicinstuderende som står klar til at helbrede og pleje børns bamser i et trygt og legende miljø, og dermed give børnene et bedre forhold til hospitaler og læger.

BJØRN OG BAMSEN
I Bjørn på Bamsehospitalet møder vi drengen Bjørn, som hjælper mor og far med at smide ting ud fra kælderen. Bjørn og hans far kører på lossepladsen, hvor Bjørn finder en kasseret bamse. Bamsen er våd og beskidt. Den har ondt i armen og mangler et øje, så den må en tur på hospitalet for at blive rask igen. Imens Bjørn og bamsen venter på lægen, så møder de tusindben på krykker, giraffer der har slugt deres mobiltelefon, den gamle panda som ikke kan repareres mere, og mange andre meget forskellige syge sovedyr, som også venter på at blive behandlet.

Fortællingen om Bjørn er relevant for børn fra 3 års alderen og op. Den er til børn, som endnu ikke har stiftet bekendtskab med sundhedsvæsenet - eller børn, som er bange og utrygge ved læge- eller hospitalsbesøg. Børnebogen er også for forældre, som uden at hælde glasur på realiteterne, gerne vil præsentere deres børn for hospitalet på en mindre angstfyldt måde, eller som bare gerne vil have en god humoristisk børnebog, som de kan læse højt i familien. Bogen er fyldt med tegninger af de mange syge sovedyr og bamser, som Bjørn møder på sin vej. Rosa og Elisabeth fortæller historien med et finurligt og levende sprog, som sammen med de fine illustrationer skaber et forunderligt, skævt og trygt univers.

DET LANDSDÆKKENDE PROJEKT
Hovedpersonen Bjørn kan sammenlignes med de mange børn, som allerede har besøgt det rigtige Bamsehospital rundt omkring i landet. Børnene har taget deres bamser med, så de kan blive behandlet på bamsehospitalet af rigtige bamselæger. Camilla Birgitte Sørensen fra Bamsehospitalet siger: "Formålet med projektet er at give børn en positiv oplevelse af sundhedsvæsenet og at formidle en basis forståelse for krop og sygdomme. De frivillige medicin- og sundhedsstuderende som er med i projektet træner også deres kommunikative evner over for børn, da de på studiet ofte er mere i kontakt med voksne patientgrupper." Projektet er derfor både for børn og de studerende, og begge får noget med fra arrangementerne.

Bjørn på bamsehospitalet er et samarbejde mellem de to kendte forfattere og 'Bamsehospitalet', og alle parter håber, at bogen kan være en positiv og tryg introduktion til det første besøg hos lægen eller på hospitalet.

Køb bogen nu.

Læs mere her

tags: hospital, medicin, sundhedsvæsen, studerende, sprog, forfatter, miljø, sygdom, helbred,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar