søndag den 31. juli 2016

En is om dagen


90-årige Grethe Thøgersen holder vægten med økologisk proteinberiget is fra Skee Ismejeri.- Det gælder om at nyde livet, siger Grethe Thøgersen med et smil, mens hun fanger endnu en skefuld proteinberiget hindbær is i det lille bæger.

De sidste to år har hun spist en is hver aften, før hun går i seng. Den daglige protein is hjælper hende til at holde vægten efter nogle år med alvorlig sygdom, bl.a. halskræft, hvor hun skulle finde ud af at spise igen efter måneder med strålebehandlinger og sondemad.

- Jeg kunne jo ikke spise. Når man ikke rigtig har nogen appetit, så gælder det om at få noget, man har lyst til – og is, det bliver jeg aldrig træt af, forsikrer Grethe Thøgersen.

Den proteinberigede is smager som den is, hun husker fra sin barndom. Den er omtrent dobbelt så fed som den flødeis, man ellers kan købe, og er desuden tilsat ekstra økologiske mælkeproteiner. Det høje indhold af fedt og proteiner gør isen til et let omsætteligt kosttilskud til alle, der har svært ved at holde vægten eller tage på.

Første is på recept

Det lille økologiske isfirma Skee Ismejeri ved Ringsted har fået deres proteinberigede is godkendt af Sundhedsstyrelsen som særlig medicinsk ernæring, så den som den første is i Danmark er på Sundhedsstyrelsens liste med levnedsmidler til syge og underernærede mennesker. Det kan eksempelvis være kræftpatienter, ældre eller andre, som ikke får spist nok.

Sundhedsstyrelsens godkendelse har betydet, at det lille bæger flødeis nu tilbydes som kosttilskud på flere af landets sygehuse, og at isen fås på grøn recept hos de praktiserende læger – for mange et kærkomment alternativ til de proteinberigede mælkedrikke, der tidligere var det eneste tilbud.

Nu er den proteinberigede is fra Skee Ismejeri på vej ud i de øvrige nordiske lande, hvor brugerne også efterspørger et iskoldt alternativ til proteindrikken.

Man kan få tilskud til isen, hvis man får den på grøn recept enten hos sin egen læge eller hvis man er i et behandlingsforløb på hospitalet.

Alle har mulighed for at købe den proteinberigede is fra Skee, bl.a. på en række apoteker over hele landet. Efter bestilling pakkes isen med tøris og sendes direkte hjem til modtageren, så den hurtigt kan komme i fryseren.

FAKTA;

GRØN RECEPT
Efter sundhedsloven ydes tilskud til forskellige ernæringspræparater. En grøn recept dækker patientens behov for ernæringstilskud i 6 måneder. For at opnå tilskud skal det tilskudsberettigede ernæringspræparat være ordineret af en læge i forbindelse med:
• Sygdom, der medfører problemer med at synke eller optage almindelig kost.
• Alvorlig svækkelse, hvor personen efter lægens vurdering ikke er i stand til at indtage almindelig mad i tilstrækkelig mængde til at dække behovet for næringsstoffer.
Det offentlige tilskud dækker 60 pct. af præparatets pris.

SÅDAN BESTILLER DU PÅ APOTEKET
- både med og uden grøn recept:

Tag hen på dit nærmeste apotek for bestilling og betaling.
Oplys den adresse, du ønsker isen leveret til og et mobil nummer, så sender posten en SMS på leveringsdagen. Herefter vil du modtage isen leveret ved din dør. Isen er pakket med tøris, og skal tages ud af kassen og stilles i egen fryser efter levering.

INGREDIENSER
Fløde*, rørsukker*, mælkeprotein*, hindbær* 5 %, hvedesirup, vanilje*.
* = Økologisk
Økologisk, Fairtrade og ingen tilsætningsstoffer
NÆRINGSINDHOLD PR. 100 GRAM
Energi: 1281 kJ (305 kcal)
Fedt: 22 gram (64,5 E%)
– Heraf mættede fedtsyrer: 14 gram
Kulhydrat: 19 gram (25 E%)
– Heraf sukkerarter: 18 gram
Protein: 8 gram (10,6 E%)
Salt: 0,09 gram
Saltindholdet stammer alene fra naturligt forekommende natrium.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, kræftpatienter, medicin, OL, sygehus, Ringsted, recept, Sundhedsstyrelsen, økologi, fedtsyre, sygdom, kosttilskud, ernæring, behandlingsforløb,

Heller ingen penge til fædre og børn i 2016


PRESSEMEDDELELSE, ÅBENT BREV TIL SOCIALSTYRELSEN Kopi: Socialministeren, Folketingets socialudvalg, Ombudsmanden, Statsrevisionen, Pressen. Vedr. : Heller ingen penge til fædre og børn i 2016Foreningen Far har modtaget afvisning af alle ansøgte projekter i 2016 for børn og fædre, herunder eksempelvis et projekt for etablering af 100 fædre grupper i danske byer, i samarbejde med sociale initiativer i en række superliga klubber. Formålet med projektet var, at styrke den samlede sociale indsats i samfundet, styrke den frivillige ulønnede indsats, og forebygger og afhjælper sociale problemer.

Foreningen Far må rejse skarp kritik af Socialstyrelsen.

I den modtagne begrundelse anføres det, som eksempel, at det pågældende projekt lever op til kriterierne for støtte, men:

1. At projektet ikke tilstrækkeligt beskriver hvordan de frivillige rekrutteres.
2. At projektet ikke tilstrækkeligt beskriver hvordan grupperne etableres og op startes
3. At det forventede deltager antal på 1.000 – 10.000 fædre ikke er tilstrækkeligt underbygget

Alle begrundelser som vel nemt kunne være afklaret ved et telefonopkald eller en e-mail på professionel vis.

Foreningen Far har til orientering normalt ca. 100 frivillige stående på venteliste og er en af de sociale organisationer i Danmark, som har flere henvendelser fra frivillige end vi kan tilbyde deltagelse. Foreningen Far har allerede op startet de første 5 grupper som et forsøg med 324 deltagere, som stort set meldte sig på 48 timer i 5 byer ved opslag. Det anses samtidig af Foreningen Far med 40 års erfaring, som en af verdens ældste fædre og børn organisationer med en årlig dokumenteret kontaktflade på 100.000 - 200.000 besøgende og ca. 10.000 - 15.000 personer i rådgivningsfora og rådgivningsforløb om året, ikke ville have et væsentligt problem med rekruttering af 1.000 til 10.000 deltagere. Dette baseret på et realistisk og kvalificeret bud i et rigtig godt projekt.

Foreningen Far har som bekendt erfaret ved analyse af årsregnskaberne, at de 5 største mor og barn organisationer modtager min. 150-200 mio. kroner i samlet støtte. Vi har ligeledes tidligere erfaret, at eksempelvis et mødre projekt hos center for socialt ansvar med en tidligere socialudvalgsformand som bestyrelsesmedlem, blev direkte adspurgt af Socialministeriet om de kunne lave et far projekt for 3 mio. kroner. Det lykkedes kun at etablere 2 fædre grupper med 10-20 deltagere på 3 år for 3 mio. kroner er det oplyst. Et andet støttet far projekt er ligeledes tildelt millionbeløb uden frivillige eller erfaring til få deltagere - og 10 mio. kroner gives hurtigt væk i sociale projekter til få kriminelle.

Så når der tidligere har været rejst alvorlig kritik af for tætte netværk ved tildeling af social støtte og manglende fokus på forebyggelse, kontaktflader og langsigtet samfundseffekt. Ja så virker det fortsat dybt usagligt det som sker med tildeling af sociale midler i Danmark. Blå kors har i samme pulje modtaget 3 godkendte ansøgninger og KFUM har modtaget 5 godkendte ansøgninger.

Må vi virkelig sige til danske fædre og børn, at de skal begynde at drikke eller blive kriminelle for at få forebyggende social støtte i Danmark for deres egne skattekroner

OM FORENINGEN FAR
Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre er en frivillig forening med ca. 40 års erfaring på familieområdet. Foreningen har aktuelt over 100.000 besøgende forældre, bedsteforældre og pårørende af begge køn fra 300 danske byer og over 50 lande om året som søger vejledning.

Foreningen Far har 14 landsdækkende rådgivningscentre, som yder rådgivning om barsel, faderskab, positivt samarbejde, familielovgivningen og praksis, skilsmisser med fokus på positive løsninger for hele familien og glade børn. Foreningens rådgivere er stort set en ligelig fordeling af mænd og kvinder med erfaring som forældre, bedsteforældre eller fagligt. Rådgivningen er gratis - både mænd og kvinder er velkommen hos Foreningen Far.

Du er altid velkommen i vores frivillige rådgivning for en kop kaffe og en snak, kan besøge os på de sociale medier eller er velkommen til at bruge vores vejledninger.
http://www.foreningenfar.dk/side/radgivning



Læs mere her

tags: Danmark, EM, regnskab, lovgivning, Folketinget, Ombudsmanden, bestyrelsesmedlem, 2016, kriminelle, penge, skilsmisse, organisation, kaffe,

lørdag den 30. juli 2016

PRINCIPSAG: Japansk spædbarn og statsborger tvangsanbragt i Danmark


En førstegangsfødende Japansk mor og hendes spædbarn, som er Japanske statsborgere blev tvunget ind i et lille lokale af 4 kommunale medarbejdere i Gentofte Kommune, uden at der var tolk tilstede. Da hun kom ud var hendes spædbarn anbragt, først frivilligt da det så bedst ud og senere ved tvang, uden hensyntagen til Japansk sprog og kultur og uden kontakt til den Japanske ambassade eller familien.Foreningen Far har indsamlet 1300+ fortællinger fra forældre i det offentlige for at analysere mønstre og har fulgt ca. 25 principielle sager tæt gennem 3 år. Vi har fulgt to anbringelsessager, henholdsvis en for en far og en for en mor. I far sagen blev barnet i Aalborg kommune tvangsfjernet 2 gange fra mor til 3 forskellige plejefamilier uden, at far som var skolelærer kom i betragtning. Det var først da sagen blev vist på DR efter 2 år, at afgørelserne blev ændret. 3 måneder efter barnets hjemkomst kunne den nye kommune fjerne al støtte for barnet, som havde det godt på trods af tidligere såkaldte tilknytningsforstyrrelser for barnet hos plejefamilierne.

Foreningen Far har i mor sagen fulgt den principielle sag med den japanske mor og statsborger samt hendes spædbarn i Gentofte Kommune og rejser nu meget skarp kritik. Vi oplever sammen med fageksperter brud på gældende lovgivning, stribevis af fejl, kulturelle misforståelser, fagpersoner som blindt støtter hinanden uden reel indsigt samt manglende opdagelse, erkendelse og rettelse af fejl. Borgmester Hans Toft og den kommunale ledelse er fuldt orienteret.

Gentofte kommune har på trods af flere anmodninger ikke svaret på spørgsmål, som:

• Hvorfor er barnet som er Japansk statsborger reelt blevet tvangsanbragt
• Hvorfor er barnet som er Japansk statsborger ikke, som tilbudt af Foreningen Far og den Japanske Ambassade, bragt til familien i Japan ved en bekymring
• Hvorfor er barnet som er Japansk statsborger uden kontakt med Japansk sprog og kultur gennem snart 3 år
• Hvorfor har fagpersoner ikke modtaget den borgmester klage, der foreligger i sagen samt viden om de mange formelle fejl der er sket
• Hvorfor har det taget 2 år at udskifte den oprindelige sagsbehandler, på trods af åbenlyse fejl
• Hvilke fejl mener Gentofte selv der er sket i sagen

Foreningen Far har analyseret sagen i samråd med en tidl. socialchef med erfaring fra de Grønlandske børn og familieretsadvokater med erfaring i anbringelsessager samtidig med at Foreningen Far har erfaring med danske social og børnesager m/k gennem 40 år og ofte ser de samme mønstre i alle landets kommuner. Der foregår bestemt gode ting, men sker alt for mange fejl pga. forældet, kompleks og krydsende lovgivning som ikke kan overholdes, for mange involverede offentlige enheder og personer taber barnet og er tale om en fejlkultur, hvor man ikke opdager, retter og lærer af de menneskelige fejl. Det bør være således at det er positivt at erkende fejl, så der kan ske læring, men det er ofte ikke tilfældet.

Det bemærkelsesværdige i Gentofte sagen er naturligvis en melding om at anbringelsen skete af 4 kommunale medarbejdere frivilligt uden der var tolk tilstede samtidig med, at der ikke blev inddraget tolk og støtte straks efter eller den japanske ambassade blev kontaktet. Foreningen Far og ambassaden har fra første færd tilbudt at bringe mor og barn hjem til familien i Japan med fuld støtte af et velfungerende socialt system i Japan. Der har været garantibreve fra familien og ambassaden.

Gentofte kommunes ledelse har på flere møder ikke kunne fortælle selv om vi spurgt gentagne gange stille og roligt, hvorfor barnet var anbragt og fortsat anbragt – og eksempelvis ikke bragt til Japan for den største tryghed for mor og barn. Alle henviser blindt til hinanden og tykke rapporter, som ved nærmere eftersyn bygger på formelle fejl, kulturelle misforståelser og en enkelt sagsbehandlers personlige holdning. På et B og U møde ændrede Gentofte faktisk sin egen indstilling 2 min. inde i møde og vigtig information om positiv indstilling fra Glostrup børnepsykiatrien blev ikke videregivet til B og U udvalget før afgørelse, som få af rigtig mange eksempler.

Sagens kerne er som Foreningen Far oplever det:

1. En oprindelig bekymring, misforståelser og kulturelle forskelle
2. Et sted mellem 50-100 formelle fejl i den offentlige sagsbehandling, som giver et forkert beslutningsgrundlag for psykologer, B og U udvalget og ankestyrelsen
3. En senere opstået situation med "tilknytningsforstyrrelser" hos barnet, som næppe skyldes mor med 2 timers samvær om ugen, men som bestemt lige så godt kan skyldes plejefamilien
4. En reel mangelfuld dokumentation for anbringelsen
5. Positive løsningsforslag

OPRINDELIG BEKYMRING, MISFORSTÅELSER OG KULTURELLE FORSKELLE
Den japanske mor var førstegangsfødende og havde været i Danmark i ca. 1 år. Myndighederne informerede mor om muligheden for abort, da far var svensker og ikke var inde i billedet. Den japanske kvinde stolede kulturelt på myndighederne, men mor talte med venner og bekendte i Japan og bestemte sig for at hun ikke ønskede en abort. Mor gav klart udtryk for at hun ønsker barnet herefter, men en mulig adoptionssag var allerede i gang sat og der stod på mærkværdig vis allerede et ægtepar klar til adoption i Gentofte kommune. Mor vil ikke bortadoptere sit nyfødte barn, men kommer på et familie centre for støtte, hvor hun udtaler hun flere gang bliver spurgt og opfodret til bortadoption.

Mor og sagsbehandler har flere udfald og kemien er langt fra god efter den manglende bortadoption. Sagsbehandler udtaler "jeg ER loven" og beskylder urigtigt mor for at lyve om sin familie, hvilket senere er dokumenteret at mor taler sandt. Der er tvivl om barnets vægt, men mor finder selv årsagen og sundhedsplejerskens notater stemmer ikke overens med sagsbehandlerens oplysninger. Det anføres i sagen at Mor er deprimeret og tager medicin, men Foreningen Far har forevist Gentofte kommune 97 af 100 piller som aldrig er spist, da mor ønskede at beskytte sit barn før og efter fødslen – og faktisk ikke fandt det var nødvendigt, men talte de offentlige personer efter munden i en trængt situation, som det oplyses. Mor bliver herefter på et tidspunkt påkrævet ind i lokale med 4 kommunale medarbejdere uden tolk og modtager besked om, at det vil se bedst ud med en frivillig anbringelse, som det ses i mange sager.

Alt tyder på en oprindelig berettiget / uberettiget bekymring i Gentofte kommune med klare formelle fejl, kulturelle misforståelser og personlige holdninger. I Japan er man ofte ærbødig og flov, kigger genert ned og har en nærmest naiv til tro til de offentlige myndigheder. I Danmark vil en sådan adfærd i det offentlige system ved en bekymring være tegn på alvorlig nervøsitet og uro. Der udarbejdes hverken en forældrehandlingsplan eller er på afgørende tidspunktet ydet den rigtige støtte. Moren vidste simpelthen ikke hvad der skete og hvorfor det skete i en svær situation, som førstegangsfødende kvinde i et fremmed land. Men er dokumenterbart ressourcestærk med godt job og god familie i Japan, som står parat med støtte. Mor og barn blev sat på 2 timers ugentligt samvær, selvom der i udtalelser står anført.

"Barnet genkender sin mor og mor fremtræder omsorgsfuld og kærlig over for sin datter. Der ses en relation, hvor Barnet søger sin mor og accepterer, at det er hende der drager omsorg for hende i de to timer samværet foregår. Barnet søger ikke sin plejemor under samværene, men søger øjenkontakt, og hun virker tryg med sin mor"

Gentofte kommune har i sagen lavet en forældreevne undersøgelse som ikke er baseret på Japansk eller Asiatisk kultur, men vestlig kultur. Det opfattes i Japan som et meget drastisk overgreb at anmode om psykologisk forældreevne undersøgelse på helt anden vis end i Danmark, og som et overgreb at se andres børn, eksempelvis ved skifte situationer. Der er på den baggrund intet af det mor gør og fortæller, som ikke stemmer overens med Japansk kultur.

FORMELLE FEJL
Som eksempel på nogle af de formelle fejl er der lavet og fremsendt en liste til Gentofte kommune.

1. Overtrædelse af Forvaltningslovens § 7 og Menneskeretskonventionens artikel 6.
Da datteren bliver anbragt den 17.12.13, sker det ved samtykke erklæring, som K. føler sig presset til at underskrive. Der var ikke tolk tilstede.

2. Overtrædelse af Servicelovens § 50 og § 140.
Der var ikke udarbejdet handleplan eller selvstændig støtteplan for K.

3. Overtrædelse af Servicelovens § 54.
Der blev ikke tilbudt støtteperson.

4. Overtrædelse af Forvaltningslovens § 19.
Der blev ikke foretaget partshøring.

5. Overtrædelse af Forvaltningslovens § 19.
Skrivelse af 17.12.13 fra familiehjemmet M. som danner grundlag for anbringelsen blev ikke forelagt K. for partshøring.

6. Overtrædelse af Forvaltningslovens § 7 og Menneskeretskonventionens artikel 6.
Psykologsamtaler blev foretaget uden tolk.

7. Overtrædelse af psykologlovens § 12 og § 16.
Psykologen udarbejder rapport 23.1.14 som ikke er korrekt.

8. Overtrædelse af Forvaltningslovens § 8.
Den 23.1.14 nægter sagsbehandler at samarbejde med bisidder.

9. Overtrædelse af Forvaltningslovens § 7, Retssikkerhedslovens § 4 og Menneskeretskonventionens artikel 6.
Den 24.1.14 nægter sagsbehandleren at samarbejde, og meddeler udelukkende på dansk, at der vil blive truffet formandsbeslutning om tvangsfjernelse.

10. Overtrædelse af Forvaltningslovens § 3 og Menneskeretskonventionens artikel 6.
Den 29.1.14 afholdes møde i B- og U-udvalget om formandsbeslutning. Formanden er tilstede under mødet og ved voteringen. Inhabilitet.

11. Overtrædelse af Forvaltningslovens § 7 og Menneskeretskonventionens artikel 6.
Tolkningen på mødet den 29.1.14 var så ringe, at den må anses for ikke forekommet.

12. Overtrædelse af Forvaltningslovens § 3 og Menneskeretskonventionens artikel 6
Den 24.2.14 møde i B- og U- udvalget. Alle deltagere er de samme på nær en. Inhabilitet.

13. Overtrædelse af FNs børne konvention
Folketingets ombudsmands udtalelse, j.nr. 12/02371 tilsidesat ved beslutning af overvåget samvær den 17.12.13 og 24.1.14 og 30.1.14.

Officialmaximen som den fremgår af justitsministeriets vejledning om Forvaltningsloven pkt. 199 er ikke efterlevet, hverken af forvaltningen eller B- og U- udvalget. Det ses ikke, at der er overvejet eller forsøgt iværksat hjælpeforanstaltninger efter Serviceloven bestemmelser med henblik på at hjælpe forældremyndigheden til at tage vare på barnet.

Samværet for barnet med moren er senest nedsat fra 2 timer om ugen til 2 timer om måneden med begrundelsen tilknytningsforstyrrelser i forhold til mor. Foreningen Far og eksperterne anerkender ikke argumentationen, som i høj grad kan skyldes plejefamilien, andre børn og velkendte forhold ved en anbringelse eller for lidt kontakt til omsorgsforælderens kærlighed og tryghed eller en plejefamilie med andre tidskrævende børn. Det ses i mange andre sager og kan være en direkte skadelig konklusion for barnet, som ingen kontakt har til japansk sprog og kultur. Afgørelsen om nedsat samvær træffes derudover efter endnu et nej til at udlevere barnets pas, som befinder sig på ambassaden og ikke udleveres efter anbefaling af alle støttepersoner.

Såfremt Gentofte kommune mener at forskning ligger til grund for tilknytningsforstyrrelsen har Foreningen Far anmodet om udlevering af referencer, da dette kan skyldes børn med mere udsatte og ikke velfungerende forældre, hvor et sådant forhold og resultat syntes relevant. I modsætning til hos normalt velfungerende forældre med god familie. Børnesagkyndiges notat af 26.2.14 som blev udleveret på mødet gør også Gentofte Kommune opmærksom på forholdet uden at kommunen har reageret på det, men tvært imod har gjort det stik modsatte.

JURIDISK GRUNDLAG FOR ANBRINGELSEN
Ved flere lejligheder har Foreningen Far og støttepersonerne spurgt Gentoftes ledelse om en forklaring og dokumentation for anbringelsen og om de ikke nok med egne ord ville forklare hvorfor dette barn var anbragt og ike bragt til Japan hjem til familien. Sagsbehandler og Gentofte kommune har fortsat ikke svaret på spørgsmålet, hvorfor det ikke anses at være det tilstrækkelige juridiske grundlag for anbringelsen set i lyset af de mange formelle fejl. På et tidspunkt blev barnets vægt brugt som begrundelse, men der var en saglig grund, som mor og mors bisidder fandt ud af ved at google på Internettet og tale med venner. Barnets notater hos sundhedsplejen viser samtidig at barnet havde fin vægt.

Det er ligeledes på et tidspunkt nævnt at det skyldes at mor gik væk fra barnet under skiftesituation, hvor barnet kunne falde ned. Dagsbogsnotaterne som er tilbageholdt fra B-& U-udvalget og Ankestyrelsen, viser intet om dette. Det skal i den forbindelse ligeledes påpeges at dette alene ikke kan danne grundlag for en anbringelse, da det er sket for mange danske fædre og mødre. Det skal samtidig påpeges at det i Japan anses som et overgreb at andre ser ens barn nøgen. I Gentofte var flere personer til stede under skiftesituationen og der var ingen tvivl om at mor kulturelt anses og anser det som et overgreb. Mor flytter til Københavns kommune, som ligeledes nævner i en mail til Gentofte kommune, at de ikke har modtaget forklaring på årsagen for anbringelsen. I Gentoftes notater til ledelsesbeslutning ses det ved aktindsigt, at sagsbehandler har noteret der var kommunal underretning fra Københavns Kommune om moren, hvilket ikke var korrekt og dokumenteret.

SENESTE PSYKOLOG RAPPORT
Gentofte kommune har senest givet udtryk for at en ny psykolog rapport virker troværdigt. Foreningen Far og støttepersonerne må i den forbindelse påpege, at rapporten med al tydelighed viser et forkert sagsforløb og kommer til forkerte konklusioner baseret på fagpersoner, der lytter mere til hinanden end er åbne overfor mulige fejl. Et system der beskytter systemet.

- Det er samme sagsbehandler som oprindeligt foretog anbringelsen uden tolk der har bestilt rapporten
- Rapporten nævner at den er baseret på underretning fra anden kommune (ved aktindsigt er der ikke fremkommet underretning fra anden kommune)
- Der er alene videregivet Gentoftes egne dokumenter til psykologen, som ikke er orienteret om borgmesterklager, de formelle fejl og kulturelle misforståelser
- Psykologen nævner flere steder at mors adfærd ikke kan skyldes anbringelsen alene, men forstår ikke mors adfærd som forårsaget af mulig fejlbehandling
- Psykologen forstår ikke på væsentlige tidspunkter de kulturelle forskelle, som sagen er præget af f.eks. skiftesituationer med barn, tillid til offentlige myndigheder og reaktioner når tilliden mistes eller det ekstraordinære fokus hos japanere på gener, familiemæssig baggrund og generthed.
- Rapporten er betalt af Gentofte kommune

POSITIVE LØSNINGSFORSLAG
Foreningen Far anbefaler at barnet straks modtager adgang til japansk sprog og kultur, og at der sikres en fornuftig hjemgivelsesplan for barnet eller rejse til familie i Japan. Foreningen Far har i sagen anbefalet at anbringelsen ophæves pga. manglende juridisk grundlag for en anbringelse samt hvis Gentofte finder der er en bekymring, at anbringelsen ophæves pga. de mange formelle fejl, da det må anses bedste for barnet at komme væk fra Gentofte kommune.

Det anbefales at der sikres støtte til barn og forælder, som erfaringsmæssigt vil opleve en senere post traumatisk stress reaktion, da der i sådanne sager er tale om en tortur lignende situation for mænd og kvinder i det offentlige.

Foreningen Far modtager hver uge henvendelser fra forældre, advokater og journalister med mange tvivlsomme sager over hele landet, selvom vi bestemt også ser fornuftig og god offentlig sagsbehandling.

Man kan i den forbindelse undre sig over at det samtidig med en japansk statsborger, som anbringes uden tolk, klar dokumentation eller hjemrejse mulighed, tager myndighederne 1 år at anbringe et barn, hvis morfar eksempelvis skyder far og hans advokat – eller der er bortførelsesrisiko for danske forældre med omfattende socialhistorik i det offentlige - som det er set i andre anbringelsessager i Danmark.

Læs mere her

tags: Danmark, København, FN, borgmester, medicin, lovgivning, LO, Folketinget, ambassade, tortur, OL, selvstændig, Japan, Glostrup, statsborger, SF, Aalborg, Grønland, ombudsmand, kemi, stress, journalist, psykologi, sprog, skolelære, stemmer,

fredag den 29. juli 2016

Nu styres udendørs lys og varme let fra en smartphone


Ny BlueTwo app fra tyske Solamagic skruer op og ned for LED-belysning og varmelamper til ekstra hygge på terrassenNu er der endnu flere muligheder med mobilen, hvor få tryk på skærmen kan styre Solamagic's program af højkvalitets varmelamper og de nyudviklede LEDPRO belysningssystemer. Det sker med lanceringen af app'en BlueTwo til iPhone og Android telefoner.

Den nye app bruger Blue-tooth Control og kan derfor 'tale med' en lang række produkter med den kendte teknologi. Dels naturligvis Solamagic udendørs varmeløsning, dels LEDPRO lyspaneler, indbygnings LEDPRO spots og de helt nyudviklede LEDPRO-lyslister.

Skaber stemning og varme
Når du nyder samværet på terrassen og i uderummet, giver en varmelampe ekstra hygge, når det bliver køligere. Her er Solamagic's ECO+ PRO varme-lamper hele 80% billigere at bruge end fx en terrassevarmere på gas, den har ikke noget direkte CO2-udslip og lang levetid på over 10.000 timer.

Det luner også med den rigtige hyggebelysning, når mørket falder på, og nu kan begge dele nemt styres med den nye BlueTwo app. Den gør mobilen til en stemningsskaber, som altid er lige ved hånden, og kan hentes gratis hos AppStore og Google Play.


Læs mere her

tags: bilen, CO2-udslip, Google, Android, teknologi, iPhone,

torsdag den 28. juli 2016

Sådan er du stillet, hvis du køber flyrejser over nettet


Tusindvis af danskere har stadig deres ferie til gode. Men hvordan er man stillet, hvis man har købt en rejse gennem en søgemaskine – og rejseudbyderen går konkurs Tusindvis af danskere ser fortsat frem til deres længe ventede sommerferie under fjerne himmelstrøg. Mange køber billetterne i god tid på nettet gennem søgemaskiner som Momondo, Travelmarket og Expedia for at få dem til billige penge. Med flere og flere ofte ukendte udbydere af selve flyrejsen er risikoen for at havne i en uønsket situation dog tilstede. Mange danskere er derfor i tvivl om, hvordan de er stillet, hvis de har købt en rejse på nettet, og flyselskabet går konkurs.

Nye regler giver bedre konkursdækning
Ifølge advokat Kristian Weber fra ADVODAN er det ikke altid til at gennemskue, hvordan man er dækket i forbindelse med aflysninger og konkurs, når man finder et godt tilbud gennem en søgemaskine. Dog forklarer han, at der er kommet nye regler om konkursdækning i 2015, som giver langt større sikkerhed for flyrejsende:

- I juli 2015 vedtog Folketinget en lovændring, der betyder, at alle rejsende med hjemrejsebillet til en dansk lufthavn fremover skal tilbydes hjælp af Rejsegarantifonden, hvis flyselskabet går konkurs under rejsen, fortæller Kristian Weber.

Reglerne for konkursdækning gælder dog udelukkende billetter, man køber direkte hos flyselskabet. Derfor skal man se sig godt for, når man bruger en søgemaskine til at finde den bedste pris.

Man skal stadig se sig for
Kristian Weber understreger, at man bør sørge for at være klar over, hvem man egentlig køber billetten af, når man finder sin rejse igennem en søgemaskine.

- Når du finder en rejse på fx Momondo, sendes du videre til en tredjepartshjemmeside, hvor selve købet foregår. Det kan være flyselskabets egen hjemmeside, eller en 3. partsudbyder. Er det det sidste, skal du se dig godt for, før du køber, siger han og fortsætter:

- Er det en tredjepartsudbyder, bør du tjekke deres vilkår og betingelser meget grundigt igennem, for at finde ud af, hvem der har ansvaret for din rejse – og hvilken betydning det har, hvis flyselskabet går konkurs.

Ofte kan det være en god idé at tilkøbe overnatning samtidigt med flyrejsen ved køb på nettet.
- Hvis du køber fly og hotel samlet, har du de rettigheder, der er i pakkerejseloven. Så er du altid dækket af Rejsegarantifonden, hvis flyselskabet går konkurs, siger Kristian Weber afslutningsvist.


Læs mere her

tags: billetter, konkurs, Folketinget, penge, sommerferie, søgemaskine,

lørdag den 23. juli 2016

I Sverige deler forældrene børnechecken


I Sverige deler forældrene i dag børnechecken og børn samt forældre skal bo i landet for at modtage børnechecken. Det er bestemt en model som bør indføres straks i Danmark og som kan sikre at danske skattekroner bruges på børn og forældre i Danmark i stedet for andre Europæiske lande.Der er mange forskellige familie former og forældresituationer i Danmark i dag. Er familie lovgivningen derfor ikke lige for alle - som udgangspunkt - har 1.2 mio. danske børn og 2.4 mio. forældre ikke samme rettigheder og muligheder i Danmark. Vi kommer herved til at diskriminere børn og forældre, hvilket ikke er tilladt.

Hvis forældre ønsker anden løsning end ligeværdighed skal de naturligvis have frit valg til det. Hvis der er god grund til anden løsning eller alvorlig bekymring for barnet skal dette naturligvis ligeledes være muligt, men ligeværdigheden er et helt afgørende udgangspunkt for familie lovgivningen og praksis, som mangler i Danmark år 2016.

Lige muligheder i familielivet er præcis lige så vigtigt for børn og forældre, som det er at kvinder og mænd kan uddanne sig, kan blive erhvervsledere, statsminister eller alt muligt andet, hvis de ønsker det. Det er sundt for samfundet og skaber frihed samt livskvalitet for børn og borgere. Det handler i Danmark om at se familie lovgivningen med nye og moderne briller samt tage reelt udgangspunkt i barnet og hele familien i stedet for den ene forælder, som det er sket siden 1900 tallet. Det er naturligvis muligt, men kræver politisk og ministeriel vilje. Der sker diskrimination af børn og borgere i Danmark!

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, statsminister, politi, lovgivning, 2016, livskvalitet,

Urban Trail-byløbet kommer til Helsingør


Om præcis en måned, d. 21. august 2016, kan man opleve Helsingør på en helt ny måde, når DAC Urban Trail inviterer til et løb gennem nogle af byens smukkeste bygninger. Turen går blandt andet igennem rådhuset, Marienlyst Hotel, Konventum og Søfartsmuseet.DAC Urban Trail er et 10 km motionsløb med det særlige kendetegn, at løbet foregår helt inde i maven af nogle af Danmarks og Helsingørs mest ikoniske bygningsværker. Både muskler, øjne, næse og ører skal aktiveres på en helt unik tur igennem byens skjulte skatte og arkitektoniske perler.

Ruten er på 10 kilometer, og her gælder det ikke om at komme hurtigst i mål. DAC Urban Trail en aktiv måde at opleve arkitektur, byliv og kultur i fællesskab med andre, og hvis man synes 10 km lyder som en lang tur, er der intet til hinder for at gøre ophold eller gå undervejs. Løberne kan glæde sig til at komme igennem imponerende bygninger og museer, gemte baggårde, rekreative områder, trapper, passager, byens haver og parker. Undervejs på ruten vil der være små musikalske indslag og andre oplevelser. Sidst, men ikke mindst indgår der et måltid mad, når løberne er kommet i mål, og på eventpladsen vil der være rig mulighed for hygge og samvær.

Helsingør 21. august: To run or not to run...
I Helsingør vil deltagerne mærke historiens vingesus på Hamlet's Kronborg, Marienlyst Slot og Helsingør Rådhus. Museet for Søfart (tegnet af BIG Architects) byder på prisbelønnet ny arkitektur og Kulturværftet på en blanding af nyt og gammelt i det tidligere skibsværft. Samtidig kan løberne nyde nærheden til Øresund, når ruten snor sig langs med havnepromenaden. Vejen lægges også forbi – og igennem - Konventum, lidt uden for byen, som byder på klassisk dansk arkitektur og design fra guldalderen i 50'erne.
Bonusinfo: Oprindelig skulle Jørn Utzon have tegnet Konventum-bygningen, men han fik pludselig travlt med at tegne operahus i Sydney, så i stedet blev det tegnet af tre arkitekter i fællesskab.

Arrangørerne vil i den kommende tid offentliggøre mange flere lokationer, der kan opleves og løbes igennem.

DAC Urban Trail er arrangeret af Dansk Arkitektur Center, Københavns Kulturkvarter og Golazo Nordic.

Læs mere om DAC Urban Trail her: http://dac1.dk/UrbanTrailDK
For pressebilleder: https://drive.google.com/open id=0BzII8pp4NITbT1IyeV9FbGlLUGM

Datoer
8. juni: Billetsalget starter
21. august kl. 10:00-13:00: DAC Urban Trail - Helsingør
25. september kl. 09:00-12:00: Copenhagen Cultural District Urban Trail - København
21. oktober kl. 17:00-20:00: DAC Urban Trail - Roskilde

Hvad koster billetten
Billetsalget til samtlige løb starter den 8. juni og blev sat i gang med en early bird kampagne i juni måned.

Billetpris: 299 kr.
Partout-billetpris til alle tre Urban Trails: 599 kr.
Ungdomsbillet til og med 16 år: 199 kr.

Om arrangørerne:
Golazo Nordic
Golazo Nordic er del af en af Europas største arrangører af sportevents, belgiske Golazo Group. Urban Trail er en af gruppens event-serier, der foregår i flere større europæiske byer.

Dansk Arkitektur Center
Dansk Arkitektur Center (DAC) er Danmarks nationale center for udvikling og formidling af viden om arkitektur, byggeri og byudvikling. www.dac.dk

For yderligere info og uddybende kommentarer kontakt venligst:
Projektleder, Kristina Neel
Mobil +45 2365 4045
E-mail knj@dac.dk

Nordic Race Director Christian Thomsen
Mobil +45 2086 1380
E-mail christian.thomsen@golazo.com


Læs mere her

tags: Danmark, euro, Europa, København, Øresund, Roskilde, 2016, Jørn Utzon, kreativ, Helsingør, GM, rådhus,

fredag den 22. juli 2016

Lad forældrene låne penge til, men ikke købe barnets andelsbolig


Det er den tid på året, hvor nyudklækkede studenter forlader reden og søger mod de større byer for at gå i gang med studierne. Og mange forældre tyer i den sammenhæng til at købe lejligheder til de unge. Men i mange andelsboligforeninger er det ikke tilladt.- Det handler først og fremmest om andelstanken. At det er de mennesker, der bor i ejendommen, der sammen ejer og driver den, siger juridisk chef og advokat i ABF, Shalaleh Momeni.

ABF's standardvedtægter - og langt de fleste foreningers vedtægter - åbner derfor ikke op for forældrekøb. Det er bopælspligten i vedtægterne, som forhindrer forældrekøb. Andelshaveren er forpligtet til selv at bo i andelsboligen, medmindre personen er fraværende af særlige grunde som f.eks. udstationering, sygdom og lign. i en kortere periode på typisk op til to år.

ABF foreslår derfor en alternativ løsning til forældrekøb. Nemlig at forældrene låner børnene pengene til andelslejligheden:

- Forældrene kan ofte låne penge billigere end den unge andelsboligkøber, enten med sikkerhed i eget hus eller på basis af egen økonomi. Pengene kan derefter lånes videre til barnet på favorable vilkår – fx et rente- og afdragsfrit lån.

- Barnet indtræder på denne måde som en almindelig andelshaver i andelsboligforeningen. Det betyder bl.a. at barnet hæfter for betaling af boligafgift til foreningen, men samtidig også vil få glæde af eventuelle prisstigninger på andelsboligen.

- Forældrene modtager ikke lejebetaling fra barnet, men bliver til gengæld heller ikke beskattet af lejeindtægten, som ville have været situationen ved et forældrekøb. Hvis forældrene har optaget lån for at låne pengene videre vil deres barn/børn, vil det være forældrene, der afholder udgifterne til lånet, men også dem, som får det fulde skattefradrag for lånet, siger ABF's juridiske chef.



Læs mere her

tags: økonomi, penge, andelsboligforening, prisstigninger, boligforening, sygdom,

torsdag den 21. juli 2016

Dette er en homobog


Uundværlig, humoristisk og særdeles oplysende læsning til alle, der er interesserede i at vide mere om seksualitetens mangfoldighed."Uanset om du kan lide drenge eller piger eller måske begge dele, og uanset om du føler dig som en dreng eller en pige indeni … så er du jo bare dig, ikke "

I denne skarpe, inkluderende og vanvittigt morsomme bog stiller forfatter Juno Dawson skarpt på de mange myter og fordomme, som omgiver kønsidentitet og seksuel orientering. Hun sætter fokus på menneskers kompleksitet og på, hvorfor ingen bør sættes i bås, bare fordi de ikke passer ind i andres forestilling om, hvad der er "normalt".

Bogen er fuld af vidnesbyrd fra mennesker af alle køn og med alle seksuelle orienteringer. Den udforsker både sex, politik, identitetsspørgsmål og stereotyper og rådgiver dig om, hvordan du scorer, hvordan du springer ud og meget, meget mere. Teksten suppleres af Spike Gerrells sjove og rammende illustrationer.

Bagerst er der desuden en kærlig vejledning til forældre og en liste med henvisninger til relevante hjemmesider, organisationer, foreninger m.m., hvor man kan søge yderligere information og vejledning.

Juno Dawson er tidligere skolelærer, anerkendt forfatter og selv erklæret homoseksuel. Hun har bl.a. udgivet Kunsten at være en dreng, som udkom på TURBINE Forlaget i 2014. Dengang hed Juno dog James, hvilket blev ændret under tilblivelsen af denne bog. Og i dag lever Juno som kvinde.


Læs mere her

tags: politi, sex, homoseksuel, organisation, forfatter, skolelære, 2014, Forlag,

søndag den 17. juli 2016

Cykelkrydstogt for det grå guld


Ny cykeltur rundt om Isefjorden valgt som den bedste til kvalitetsbevidste modne cyklisterVind i håret er godt, især hvis der venter en gourmetmiddag og en blød seng i den anden ende. Cykelturister er i stigende grad kræsne og kvalitetsbevidste, og der bliver flere af de modne cyklister, der ikke gider for meget besvær og vil spise og sove godt undervejs.

"Krydstogt på cykel i Fjordlandet" er et eksempel på, at Danmark er med i front, når det gælder udvikling af cykelture til det modne publikum. Den naturskønne cykeltur rundt om Isefjorden er udvalgt som Silver Cyclist-rute, hvilket betyder, at den har det, der skal til for at få det grå guld op på jernhesten i ferien: Nemlig passende distancer – hverken for lange eller korte – bagagetransport fra sted til sted, middage og overnatning på nogle af områdets bedste steder. I alt fem dage og ca. 150 km. Som et ekstra krydderi – og hvil til benene – indbefatter turen fire færgeoverfarter, deraf krydstogt-titlen.

- Cykelturister i dag stiller højere og højere krav, og det hænger sammen med, at vi i dag ser nye typer cykelturister, blandt andet modne par uden børn. Tidligere var cykelferie især populær hos børnefamilier og dem, der ville have en billig ferie, men i dag kan en cykeltur sagtens være en luksus- og forkælelsestur, fortæller Jesper Pørksen, sekretariatsleder i Dansk Cykelturisme.

- Mange vil have en god seng at sove i, og ruterne skal have en vis kvalitet, med god afmærkning, ikke for langt til indkøbsmuligheder, kroer og andre gode pause-steder, fortæller Jesper Pørksen, der personligt har testkørt ruten og checket alt fra skiltning til underlag og faremomenter.

Silver Cyclist-ruten går bl.a. gennem Sjællands første nationalpark, Skjoldungernes Land, og til oplevelsen hører både seværdigheder og besøg hos lokale fødevareproducenter og gårdbutikker. Silver Cyclists er et EU-finansieret projekt, og med det internationale stempel bliver det danske cykelkrydstogt nu markedsført i Tyskland, Italien, England og Spanien.

"Krydstogt på cykel i Fjordlandet" er et af flere færdigpakkede oplevelses-tilbud til turister i Fjordlandet, som er området omkring to af Danmarks smukkeste fjorde, Isefjorden og Roskilde Fjord.

Læs mere her

tags: England, Danmark, Tyskland, Italien, Sjælland, EU, Spanien, cyklist, jorden, Roskilde, krydderi, Cykel,

lørdag den 16. juli 2016

Er din flyrejse blevet aflyst eller forsinket Sådan er dine rettigheder


Solhungrende danskere har efterhånden støvsuget nettet for ledige flyafgange mod sol og varme, men forsinkelser og aflyste fly kan give skår i ferieglæden. Læs med og bliv klogere på dine muligheder for økonomisk kompensation, hvis uheldet er ude.Hvis din ferie ikke får den start eller afslutning, du havde drømt om på grund af flyaflysninger eller forsinkelser, har du gode muligheder for at få et plaster på såret i form af en kompensation. Det fortæller advokatfuldmægtig Malene Buch Andersen fra ADVODAN i Esbjerg.

EU-Forordning nr. 261/2004 af 11. februar 2004 kan være din redning

- For EU-borgere, der er blevet ramt af flyforsinkelser eller aflysninger, er der hjælp at hente i den såkaldte EU-Forordning nr. 261/2004 af 11. februar 2004. Den omhandler de fælles bestemmelser for kompensation og bistand til luftfartspassagerer ved aflysning eller forsinkelser, og der er faktisk megen bistand at hente, ligesom der er gode muligheder for en økonomisk kompensation, lyder det fra advokatfuldmægtig Malene Buch Andersen.

Hvis dit fly er blevet forsinket eller aflyst, har du i følge EU-forordningen ret til bistand fra luftfartsselskabet i form af betaling af overnatning på hotel, mad og drikke, betaling af øvrige ekstra udgifter, samt en økonomisk kompensation på mellem 250 og 600 Euro.

Den økonomiske kompensation fordeler sig således:
• Flyvninger på 1.500 km. eller kortere: 250 EUR
• Flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km: 400 EUR
• Flyvninger over 3.500 km uden for EU: 600 EUR

Hvis en flyafgang aflyses helt, har du, udover kompensation, naturligvis også ret til enten refusion af flybilletten eller ombooking.

- Hvis aflysningen eller forsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder, foranlediget af for eksempel politisk ustabilitet, vejrforhold, sikkerhedsrisici, uforudsete sikkerhedsproblemer eller strejke, gælder den økonomiske kompensation ikke. Kompensation vil derfor typisk komme i betragtning, hvis der opstår tekniske fejl ved flyet eller andet, der kan pålægges luftfartsselskabet, siger advokatfuldmægtig Malene Buch Andersen.

I foråret 2016 blev der afsagt to domme, hvor passagerer modtog kompensation som følge af forsinkelser på grund af tekniske fejl ved flyet.

- Der var tale om rejser til henholdsvis Bulgarien og Kreta, hvor forsinkelsen lå på mellem 9 og 10 timer, men også ved mindre forsinkelser kan der opnås kompensation. Hvis forsinkelsen er mindre end to timer, halveres kompensationen dog med 50 procent, forklarer advokatfuldmægtig Malene Buch Andersen.

Tre gode råd hvis dit fly er aflyst eller forsinket

Advokatfuldmægtig Malene Buch Andersen fra ADVODAN har tre råd, hvis din flyrejse er aflyst eller forsinket.

• Få afklaret dine rettigheder ved at læse EU-Forordning nr. 261/2004 af 11. februar 2004, der ligger tilgængelig flere steder på nettet
• Ret henvendelse til dit rejsebureau eller flyselskab, da det er dem, der skal udbetale kompensationen kontant
• Hvis rejsebureauet eller flyselskabet ikke vil anerkende dit krav om kompensation, kan du rette henvendelse til Forbruger Europa, som kan hjælpe dig. Forbruger Europa er et organ, der er nedsat af EU-kommissionen og de danske forbrugermyndigheder

Læs mere her

tags: Europa, Esbjerg, politi, økonomi, EU, luftfartsselskab, Advokat, kommissionen, 2016, strejke, rejsebureau, Bulgarien, flybillet,

Er forældrekøb løsningen i jeres familie


Forældrekøb har for alvor fået vind i sejlene igen, og for nogen kan det være den perfekte løsning. Læs med og find ud af om det er tilfældet for jeres familie.Et forældrekøb kan være en måde at hjælpe jeres barn med at få tag over hovedet i de populære studiebyer, men netop fordi der vil være et lejeforhold mellem jer og jeres barn, er det nødvendigt, at I gør jer nogle overvejelser, inden I sætter jeres underskrift på købsaftalen.


I skal betale skat af overskuddet

Pessimismen på boligmarkedet er vendt og sammen med de lave renter, betyder det, at forældrekøb atter er blevet attraktivt.

- Vi har i år oplevet en stærkt stigende interesse for forældrekøb, og der er intet, der tyder på, at det vil aftage foreløbig, siger advokat Kristina Søgaard fra ADVODAN i Billund, der hvert år hjælper cirka 650 forbrugere med at købe hus eller lejlighed.

Inden I køber en lejlighed for at leje den ud til jeres barn, er der imidlertid flere forhold, I bør være opmærksomme på, blandt andet i forhold til skattereglerne.

- Udlejning af ejendom betragtes som en selvstændig erhvervsvirksomhed, og der skal betales skat af et eventuelt overskud fra udlejningen, Derudover skal I være opmærksomme på, at der er regler i forhold til fastsættelse af huslejen. Er den for billig, risikerer I nemlig at blive beskattet af differencen mellem den opkrævede husleje og den husleje, som Huslejenævnet anser som rimelig set ud fra markedsværdien, lyder det fra advokaten.


Husk lejekontrakten

Skattereglerne er imidlertid ikke det eneste, I skal være opmærksomme på.

- Udlejning af en bolig er omfattet af lejeloven, og I bør indgå en formel lejekontrakt med jeres barn, hvor lejevilkårene beskrives nærmere. Lejekontrakten er samtidig en forudsætning for, at jeres barn kan søge boligsikring, siger advokat Kristina Søgaard og tilføjer

- Hvis jeres barn skal bo i lejligheden sammen med en kæreste, ven eller veninde, bør I derudover lave en skriftlig aftale, der sikrer, at det er jeres barn, der har retten til at blive boende i lejligheden, hvis forholdet eller venskabet går i stykker. Hvis begge parter har underskrevet lejekontrakten eller har boet sammen i mere end to år, har de nemlig lige meget ret til at blive boende, hvis ikke I på forhånd har sikret jer.


Hvad skal der ske med lejligheden efter end studie

Hvis dit barn ønsker at blive boende efter endt studietid, har I mulighed for at sælge lejligheden til jeres barn for en pris, der er 15 procent under den offentlige ejendomsvurdering, uden at det vil udløse en gaveafgift for barnet. Her har I altså mulighed for at give jeres barn endnu en håndsrækning, hvis I har de økonomiske midler til det.

- Hvis I har flere børn, bør I ved et salg på favorable vilkår overveje, om de øvrige børn skal tilgodeses i et testamente på anden vis, lyder rådet fra advokaten.

Sælger I i stedet lejligheden på det normale boligmarked, skal I være opmærksomme på, at der skal betales skat af et salg med fortjeneste, hvorimod et tab kan fradrages i andre skattepligtige gevinster.


Fem facts om forældrekøb

• Huslejen skal være rimelig set ud fra markedsværdien
• I bør indgå en formel lejekontrakt med jeres barn
• I skal betale skat af et eventuelt overskud fra udlejningen
• Hvis jeres barn skal bo sammen med andre, bør I lave en aftale, der sikrer, at jeres barn har ret til at blive boende
• I kan senere sælge lejligheden til jeres barn til en pris, der er 15 procent under den offentlige ejendomsvurdering


Læs mere her

tags: Billund, retten, økonomi, selvstændig, skatter, boligmarkedet, virksomhed, husleje,

fredag den 15. juli 2016

Kæledyr giver mange bekymringer i ferien


Om sommeren får flest dyreejere hjælp fra familie, venner og naboer til den daglige pasning af hunden eller katten. Men selvom der bliver taget hånd om dyret derhjemme, bekymrer mange sig om deres firbenede ven, når de er på ferie.Endelig ferie. En hel uge med afslapning, strandture og farverige cocktails. Intet kan ødelægge en dejlig ferie til sydens sol. Det skulle da lige være bekymringer om familiens hund derhjemme, der bliver passet af de søde naboer. Gør de det nu godt nok Får hunden de ture, den skal Hvad nu hvis noget går galt, og du er langt væk hjemmefra

En almindelig kilde til bekymring hos folk på ferie er, om deres kæledyr bliver ramt af sygdom eller bliver involveret i en ulykke. Det fremgår af en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring har foretaget i Sverige.

Undersøgelsen viser, at hele 41 procent af dyreejerne er bekymrede for, om deres hund eller kat kommer til skade eller bliver syg, når de er på ferie.

"Jeg kan godt forstå, at mange er bekymrede for, om deres kæledyr har det godt, når de ikke selv er der. Jeg kender det fra mig selv. Hvis min hund Timon på snart 12 år pludselig blev alvorligt syg, hvad så Jeg ville nok tage hjem fra ferie, men det kan være et svært dilemma, hvis man er afsted på den drømmerejse man har sparet sammen til længe. Det vigtigste er, at hunde- eller kattepasseren er sat godt ind i tingene og ved, hvad de skal gøre, og hvem de skal kontakte, hvis der er noget der går galt" siger Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring, der er Nordens største dyreforsikringsselskab.

"Jeg plejer at aflevere en vejledning sammen med Timon, og den indeholder bl.a. kontaktoplysninger til hans dyrlæge samt min søster, der kan træde til hvis jeg ikke er tilgængelig" fortsætter hun.

Familien hjælper

Det mest almindelige er, at familie eller venner hjælper til med feriepasningen. Kun omkring hver tiende hund eller kat tjekker ind på en hunde- eller kattepension, når deres mor og far er på ferie.

Hunden er blevet så stor en del af familien, at den ikke bare har indtaget sofaen, men nu også kommer med på ferie. Agria Dyreforsikrings undersøgelse viser, at 43 procent af hundene har været med på ferie, mens kun otte procent af kattene har prøvet det. Kun 26 procent af hundene og tre procent af kattene har været udenlands - og de fleste indenfor Europas grænser. Det er stadig meget usædvanligt at tage hunden eller katten med til Mallorca eller andre sydlige destinationer, men mange har kæledyret med hvis turen går i sommerhus eller til naturskønne omgivelser.

Hvordan slipper du så af med bekymringerne, og får nydt ferien Det handler om god forberedelse. Skal hunden eller katten på pension, kan det være en fordel at prøve det af en weekend i stedet for at første ophold er når du skal 3 uger til Frankrig. Så kan du se hvordan dit kæledyr takler opholdet. Er det venner eller familie der står for pasning, er det også godt at lave en "test-pasning", så I kan se om det fungerer, og om der evt. er brug for særlige forholdsregler. Prøv så vidt det er muligt, at have en back-up plan, hvis kæledyrspasseren må melde fra i sidste øjeblik. Det er surt at skulle aflyse ferien, hvis pasnings-aftalen går i vasken.

Det handler i bund og grund om at være tryg ved dem, der skal passe på dit kæreste eje. Hvis du er ude i god tid og har klare retningslinjer vedrørende pasning, så kan du pakke kufferten med god samvittighed.

Gode råd til bekymrede dyreejere:

- Find pasning i god tid – pasning i eget hjem, på pension eller hos gode venner.
- Laven "test overnatning" inden du rejser, så har I alle prøvet det af, inden det går løs.
- Lav klare aftaler med din hunde- eller kattepasser. Hvor ofte skal dyret ud, hvor meget foder, godbidder osv.
- Hvis dit dyr har specielle behov, så vær sikker på, hunde- eller kattepasseren er instrueret i f.eks. at give medicin korrekt.
- Hav kontaktinformationer til dyrlæge og forsikringsselskab klar, hvis der sker noget.
- Sørg for at hunde- eller kattepasser har flere muligheder for at kontakte dig, hvis der bliver brug for det.
- Indkøb et lille lager af behjælpelige produkter som Zoolac, loppe- og flåtmidler, lidt ekstra ferie-lækkerier og hømhøm-poser.
- God forberedelse er afgørende, så du kan slippe bekymringerne og nyde din ferie.

Læs mere her

tags: Sverige, Europa, direktør, Frankrig, medicin, forsikringsselskab, samvittighed, sygdom,

torsdag den 14. juli 2016

Stress eller Strain


ALDRIG mere stress...Den mest almindelige sygemelding i virksomheder i dag, skyldes stress. Omkostningerne ved stress, både økonomisk og menneskeligt er tårnhøje for såvel den stressramte som virksomheden. Derudover er der den pris samfundet betaler for at få den sygemeldte tilbage på arbejdsmarkedet.

Ofte følger både angst og depression med i kølvandet på stress - lidelser der kan være særdeles svære at håndtere og i værste fald invaliderende.
Der er dog en metode til at undgå stress - nemlig ved at arbejde METAkognitivt på det forebyggende niveau. Deltagerne lærer hvorledes de ved få enkle ændringer i deres tænkning, kan undgå at blive påvirket negativt af at have travlt - det vi kalder STRAIN, den positive side af stress.

Resultatet er, at sygefraværet nedbringes betragteligt - medarbejdertilfredsheden øges, og virksomhedens omkostninger ved at forebygge fremfor at helbrede, nedbringes.

Psykoterapeut & Business Coach Stig Sølvhøj og Klinisk Psykolog Linda Burlan Sørensen, har i samarbejde udarbejdet et 2 dages kursus der er målrettet sætter de kursister der deltager i stand til at undgå fremtidig stress.

Potentialet er umådeligt stort både for det enkelte menneske, virksomhederne OG ikke mindst samfundet, der alle betaler en høj pris i forbindelse med netop stress.

"Just Strain" hedder kurset der indtil videre kun er gennemført og udbydes i virksomhedsregi - og med særdeles gode tilbagemeldinger fra både deltagere, ledere og HR funktionerne.

I løbet af efteråret udbydes åbne kurser udover de virksomheder der allerede nu, har planlagt at udbyde dem internt.



Læs mere her

tags: økonomi, RAI, virksomhed, omkostninger, stress, arbejdsmarked, helbred, depression,

onsdag den 13. juli 2016

Et festligt udelive


En lidt grå og våde dansk sommer bliver meget sjovere og festligere med TURBINE Forlagets nye bog. Der er fuld knald på farverne i bogen, der hjælper med at tilsætte magi til hverdagslivet i haven.Forfatteren Charlotte Hedeman Guéniau er den danskfødte grundlægger af firmaet RICE, som er kendt over hele verden for de farvestrålende tekstiler og interiørprodukter – og det fornægter sig ikke i bogen Happy Home Outside!

Livsglæden, det gode humør og den skæve tilgang til tilværelsen er de bærende elementer i bogens mange sjove projekter, som opbløder grænserne mellem ude og inde. Børn som voksne vil lade sig begejstre af de søde idéer til, hvordan man kan pynte op i det fri, lave skægge spontanfester og lave nyt af gammel – med et twist. Og både havefolk og indretningsinteresserede vil finde nyt input til, hvordan man kan lege med haverummet på en frisk og ungdommelig måde til glæde for alle, der opholder sig i haven. Der er lækre opskrifter, sjove lege og inspiration til kreative DIY projekter, der kan gøre udelivet meget sjovere.

Er man til det søde udeliv – og knald på farverne i indretningen – er det umuligt ikke at blive inspireret af Happy Home Outside. Og hvem elsker ikke bløde, hyggelige og afslappende rum i haven




tags: kreativ, Forlag,

tirsdag den 12. juli 2016

=?iso-8859-1?Q? <br_/=3E_<br_/=3EBasel-komit=E9_skal_tage_h=F8jde_for_robuste_danske_boligl=E5n?=


Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen fortsætter kampen for at sikre, at nye skærpede kapitalkrav til banker og realkreditinstitutter ikke rammer danske boliglån unødigt hårdt. Det sker i et dansk høringssvar til Basel-komiteen, der er afsendt i dag.Hvis Basel-komitéen skærper kapitalkravene til banker og realkreditinstitutter, kan det potentielt få stor betydning for de danske boligejere. Det er en væsentlig dansk prioritet, at de nye Baselkrav ikke må gøre lån unødigt dyrere for boligejere i fremtiden. Danmark har i denne forbindelse gode argumenter på hånden, mener Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

"Vores tal viser klart, at der er meget lille risiko ved de danske realkreditlån. Set over de seneste 30 år har realkreditten alene haft en nedskrivningsprocent på 0,2 pct. til danske boligejere og virksomheder. Det er langt under niveauet for danske pengeinstitutter, der i den samme periode har haft en nedskrivning på 1 pct. på deres lån. Det er et tydeligt tegn på, at den danske realkredit-model er særlig robust, hvilket bl.a. skyldes, at de - udover at være underlagt den samme regulering som banker - er underlagt en særligt national lovgivning. Det er derfor ikke nødvendigt, at der stilles så skrappe krav til realkreditten, som Basel-komitéen har foreslået i sit seneste udspil."

Opgørelsen af nedskrivningsprocenten er for årene 1982-2011, og den indeholder således også den seneste finanskrise. Dermed styrkes den realkredit-pointe, som Troels Lund Poulsen også afleverede i april, da erhvervs- og vækstministeren mødtes med Basel-komitéens formand Stefan Ingves.

"Det er endnu for tidligt at sige, hvad Basel-komitéens forslag reelt kommer til at betyde for banker, realkreditinstitutter og i sidste ende for boligejere og virksomheder. Der er en lang proces foran os, hvor der ikke skal herske nogen tvivl om, at regeringen kommer til at fortsætte kampen for den danske realkredit over for Basel-komitéen og EU-systemet om, så vi kan fastholde den danske realkreditmodel," siger Troels Lund Poulsen.

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, EU, boligejere, lovgivning, boliglån, boligejer, regeringen, virksomhed, penge, regering, Basel,

På løbetur gennem rådhuse og Ragnarok


Henover sensommeren kan man opleve Helsingør, København og Roskilde på en helt ny måde, når DAC Urban Trail inviterer til et løb gennem nogle af landets smukkeste bygninger. Turen går blandt andet gennem byernes rådhuse, Kronborg og Danmarks nye rockmuseum Ragnarok.NB: Sidste chance for en billig Early bird-billet til 249 kr. er 1. juli inden kl. 10:00!

DAC Urban Trail er et 10 km motionsløb med det særlige kendetegn, at løbet foregår helt inde i maven af nogle af Danmarks mest ikoniske bygningsværker. Både muskler, øjne, næse og ører skal aktiveres på en helt unik tur igennem byens skjulte skatte og arkitektoniske perler.

Ruten er på 10 kilometer, og her gælder det ikke om at komme hurtigst i mål. DAC Urban Trail en aktiv måde at opleve arkitektur, byliv og kultur i fællesskab med andre, og hvis man synes 10 km lyder som en lang tur, er der intet til hinder for at gøre ophold eller gå undervejs. Løberne kan glæde sig til at komme igennem imponerende bygninger og museer, gemte baggårde, rekreative områder, trapper, passager, byens haver og parker. Undervejs på ruten vil der være små musikalske indslag og andre oplevelser. Sidst, men ikke mindst indgår der et måltid mad, når løberne er kommet i mål, og på eventpladsen vil der være rig mulighed for hygge og samvær.

Helsingør 21. august: To run or not to run...
I Helsingør vil deltagerne mærke historiens vingesus på Hamlet's Kronborg, Marienlyst Slot og Helsingør Rådhus. Museet for Søfart (tegnet af BIG Architects) byder på prisbelønnet ny arkitektur og Kulturværftet på en blanding af nyt og gammelt i det tidligere skibsværft. Samtidig kan løberne nyde nærheden til Øresund, når ruten snor sig langs med havnepromenaden. Vejen lægges også forbi – og igennem - Konventum, lidt uden for byen, som byder på klassisk dansk arkitektur og design fra guldalderen i 50'erne.
Bonusinfo: Oprindelig skulle Jørn Utzon have tegnet Konventum-bygningen, men han fik pludselig travlt med at tegne operahus i Sydney, så i stedet blev det tegnet af tre arkitekter i fællesskab.

København 25. september: Byens nye kulturkvarter
Ruten i København har fokus på Københavns Kulturkvarter, som ligger i hjertet af København mellem Indre By og havnefronten. Deltagerne tages på en rejse gennem historiske byrum og storslået arkitektur og kan bl.a. opleve Christiansborg Ridebane, Glyptotekets smukke have, Københavns Rådhus og Christian IV's gamle Bryghus. Det er dog ikke kun Københavns fortid, men også byens fremtid, som er i fokus, når løberne kommer forbi BLOX, der i 2018 vil danne ramme for bl.a. Dansk Arkitektur Center samt rumme boliger, restaurant, butikker, kontorer, park og pladser. Løbet starter og slutter foran Den Sorte Diamant.
Bonusinfo: BLOX er tegnet af OMA med Rem Koolhaas i spidsen, der tidligere har været på Times liste over de 100 mest indflydelsesrige mennesker.
Roskilde 21. oktober: En tur igennem Ragnarok
Én af de store attraktioner løberne kommer igennem i Roskilde er Vikingeskibsmuseet, hvor deltagerne vil kunne mærke fortidens sus. Danmarks spritnye rockmuseum, Ragnarok, ligger nok på den anden ende af museums-skalaen, og her vil løberne opleve moderne arkitektur tegnet af arkitekterne i COBE. Derudover udgør den nye kreative bydel i Roskilde, Musicon, en essentiel del af ruten hvor der bl.a. løbes igennem Hal 12, der normalt bliver brugt til at stå på skateboard i. Bonusinfo: Hele Musicon er 250.000 m2, og rummede tidligere en betonvarefabrik.

Arrangørerne vil i den kommende tid offentliggøre mange flere lokationer, der kan opleves og løbes igennem.

DAC Urban Trail er arrangeret af Dansk Arkitektur Center, Københavns Kulturkvarter og Golazo Nordic.

Læs mere om DAC Urban Trail her: http://dac1.dk/UrbanTrailDK
For pressebilleder: https://drive.google.com/open id=0BzII8pp4NITbT1IyeV9FbGlLUGM

Datoer
8. juni: Billetsalget starter
21. august kl. 10:00-13:00: DAC Urban Trail - Helsingør
25. september kl. 09:00-12:00: Copenhagen Cultural District Urban Trail - København
21. oktober kl. 17:00-20:00: DAC Urban Trail - Roskilde

Hvad koster billetten
Billetsalget til samtlige løb starter den 8. juni og sættes i gang med en early bird kampagne i juni måned. Herefter stiger priserne løbende.

Early bird-billetpris fra 8. juni til 31. juni - 249 kr.
Early bird partout-billetpris til alle tre Urban Trails fra 8. juni til 31. juni – 499 kr.
Ungdomsbillet til og med 16 år - 199 kr.

Om arrangørerne:
Golazo Nordic
Golazo Nordic er del af en af Europas største arrangører af sportevents, belgiske Golazo Group. Urban Trail er en af gruppens event-serier, der foregår i flere større europæiske byer.

Dansk Arkitektur Center
Dansk Arkitektur Center (DAC) er Danmarks nationale center for udvikling og formidling af viden om arkitektur, byggeri og byudvikling. www.dac.dk

Københavns Kulturkvarter
Københavns Kulturkvarter er et formaliseret netværkssamarbejde, der har til formål at udvikle byområdet på og omkring Slotsholmen til et levende og sammenhængende Kulturkvarter med international tiltrækningskraft. For yderligere info se www.kulturkvarter.com

For yderligere info og uddybende kommentarer kontakt venligst:
Projektleder, Kristina Neel
Mobil 45 2365 4045
E-mail knj@dac.dk

Nordic Race Director Christian Thomsen
Mobil 45 2086 1380
E-mail christian.thomsen@golazo.com


Læs mere her

tags: Danmark, euro, Europa, København, restaurant, OB, Øresund, LO, Roskilde, 2018, Jørn Utzon, museum, rock, kreativ, Helsingør, Christiansborg, GM, rådhus,

mandag den 11. juli 2016

Naturen som legeplads


Hele sommerferien igennem kan børnefamilier være med til aktiviteter ved åen, der løber gennem området ved herregården Gammel Estrup. Man kan blandt andet lave fiskestænger og skibe, som landarbejdernes børn gjorde før i tiden."De jordløse arbejdere, der levede og arbejdede omkring Gammel Estrup havde ikke mange ressourcer, men selvom arbejderbørnene en stor del af året, måtte hjælpe deres forældre med det daglige arbejde, var der dog tid til at lege indimellem. Det er denne leg, vi sætter fokus på i sommerferien", siger museumsformidler Sofie Bach Hansen, der har indrettet det ene orangeri i herregårdshaven til værksted, hvor man både kan lave fiskestænger og fine træbåde, der straks kan søsættes i åen.

Arbejderbørn på landet
De fleste husmandsbørn kom ud at tjene på gårdene i perioden fra 1. maj til 1. november. Det gjorde de allerede fra 6-7 årsalderen. Drengene røgtede køer eller hjalp i marken, og pigerne blev nogle gange i hjemmet for at aflaste moderen med pasning af små søskende og husarbejde, da hun i høstperioden ofte måtte tage sæsonarbejde på de omkringliggende gårde ved siden af det faste arbejde med at passe egen bedrift.

Børnenes leg var derfor henlagt til om aftenen eller om søndagen. Indendørs leg kunne der kun blive tale om, hvis det var dårligt vejr. Og legetøjet blev lavet af det, man nu engang kunne få fat i, da der ikke var penge til at købe nye, fine legesager. Til gengæld havde børn på landet rig mulighed for at finde kasserede brugsgenstande, redskaber og materialer i naturen, som de kunne forvandle til dukker, spil eller redskaber.

Forberedelse til voksenlivet
Børnene fandt inspiration i de voksnes arbejdsliv og skikke, og i legen havde de mulighed for at afprøve de egenskaber som var kendetegnende for deres kommende erhverv. Således legede fiskernes, bøndernes og skovarbejdernes børn typisk med at sejle, fiske, høste, bygge stalde og fælde træer.
I sommerferien på Gammel Estrup – Herregårdsmuseum kan man prøve at bygge sin egen fiskestang, eller man kan bygge sit eget lille sejlskib, som man kan sejle med i åen.

som indkøbes færdigt og indpakket i plastic. Ofte er det jo i den skabende proces at fantasien får frit løb", siger museumsformidler Sofie Bach Hansen. "Fiskestænger, som dem vi laver i sommerferien, lavede datidens børn jo typisk af de ting, de lige kunne få fat i - stålkroge, små stykker korkprop og hulsten, man fandt på jorden. Det kræver faktisk en del arbejde at få lavet en velfungerende fiskestang, eller bygge et skib, der ikke vælter, når man arbejder med den slags materialer. Jeg glæder mig hver dag til at se børnene give sig i kast med sav, håndbor og de andre gamle redskaber".

Læs mere her

tags: jorden, museum, penge, arbejdsliv, sommerferie,

søndag den 10. juli 2016

Guide til madfestivaler og gårdbutikker


Efteråret byder på en række madarrangementer og smagsprøver på alt det, der gror ude i Københavns baghave. Du kan f.eks. tage på urtevandring og svampejagt og besøge gårdbutikker og madfestivaler i både Roskilde og Odsherred. Vi viser vej til nogle af efterårets bedste smagsoplevelser i Fjordlandet, der ligger bare en times kørsel fra København.ROSKILDE – NU MED MADFESTIVAL
Nu rykker Roskilde også på madfronten. Til efteråret inviterer festivalbyen igen til RO:KOST Madfestival i hele uge 41. Festivalen sætter fokus på fantastiske madoplevelser og lokale råvarer og er en hyldest til alle de dedikerede fødevareproducenter uden for bygrænsen, der er med til at sætte Roskilde på det gastronomiske landkort, bl.a. Hansen Is, mikrobryggeriet Hornbeer, lam fra Vibygård og mjød fra Snoremark. På alle RO:KOST-restauranter kan man få en smagsprøve på Roskilde og omegn i form af en 2-retters menu til 250 kr. I menuen indgår minimum fem lokalt producerede fødevarer. Idéen til RO:KOST-festivalen kommer fra den lokale ildsjæl Karin Sloth, der ud over at være kommunikationsrådgiver har vundet priser med sit Snoremark-æblemjød. Uge 41
http://rokost.dk/ www.snoremark.dk

SPIS NATUREN
Naturen er et gratis spisekammer, fuld af bl.a. urter og svampe, der kan løfte din madlavning til nye højder. Hvis du ikke kan kende forskel på en mælkebøtte og skovsyre, så brug efterårsferien på at blive klogere på ingredienser fra skovbund og grøftekant. Svampetur og urtevandring med en naturvejleder er nogle af feriens mange tilbud til de mad- og naturinteresserede, og børnene kan sagtens være med. De guidede ture finder sted i Geopark Odsherreds smukke efterårslandskaber, godt en times kørsel fra København.
http://silvadanica.dk/

GÅRDBUTIKKER MED GANG I
Oplev charmen ved at købe grøntsager og kød i stalddøren – eller i de mange velassorterede gårdbutikker i bondelandet omkring København. Madfestivalen "Smag på Odsherred" inviterer i efterårsferien inden for i områdets gårdbutikker, der har åbent hus hele ugen. Besøg f.eks. Nygårdens frugtplantage og få mostet dine egne æbler, pluk pærer i frugtplantagen eller tag forskud på julen i gårdbutikkens julebasar. Kødædende skal sætte kursen mod Dalsbakkegård i samme område, hvor man i grillpølse-værkstedet kan lære at lave sin egen grillpølse. Ren øko-idyl godt en times kørsel fra København. Uge 42.
http://nygaardenfrugt.dk/ www.dalsbakkegaard.dk

SELVFANGET FISK
Selvfølgelig står der fisk på menuen i Fjordlandet, for området er kendt for et væld af gode fiskepladser ved Roskilde Fjord og Isefjorden. Hvis du foretrækker smagen af selvfanget fisk, skal du ud med snøren i efteråret, hvor det er højsæson for havørreder. Hvis du stiller op i Orø Fjordlandet Open, har du chancen for ekstra gevinst, for der er store pengepræmier for den bedste fangst. 28-30. oktober.
http://oroefjordlandet.dk/

EPO A LA LAMMEFJORDEN
Æble/rødbedesaft med ingefær og citron – det er en energiindsprøjtning af den sundeste slags, som i Odsherred og omegn er kendt som "Lammefjordens EPO". På de kanter står EPO nemlig ikke for snyd men for Egen Produktion Odsherred. Det er Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage i Odsherred, der har EPO på hylderne, og der er mange andre vitaminbomber at komme efter både her og i de andre gårdbutikker i området omkring Lammefjorden.
http://www.sidinge.dk/

Læs mere her

tags: København, restaurant, råvarer, jorden, Roskilde, penge, energi, kommunikation, efterårsferie, DBU, frugt, æble,

lørdag den 9. juli 2016

Bliver Ombudsmanden nu inviteret på Michelin Restaurant


Foreningen Far har gennem 5 år anmodet ombudsmanden om møde for fremlæggelse af dokumentation for diskrimination og overtrædelse af menneskerettighederne for børn og fædre i Danmark.Glæden var derfor stor, da ombudsmanden den 1. juli sendte invitation til et dialogmøde. Glæden varede dog ganske kort, for der stod videre i invitationen "Ombudsmandens Børnekontor, Børns Vilkår og Børnerådet vil gerne invitere dig til et dialogmøde om Børneombuddet. På mødet vil vi fortælle om vores fælles arbejde for at sikre børns retsstilling i Danmark."

Foreningen Far må i den forbindelse spørge ombudsmanden, hvorfor en privat interesseorganisation for børn og mødre er medarrangør, og hvilket fælles arbejde for børns retsstilling der er tale om

Foreningen Far har aldrig oplevet at Børns Vilkår har haft indsigt eller erfaring med børn og fædre i Danmark, som udgør den største forandringsfaktor i familielivet i dag.

Børns Vilkår har senest indført en børnebisidder ordning kun med bopælsforældres tilladelse. Børns Vilkår oplyser at man baserer sine studier på 2.500 børn via børnetelefonen af 1.2 mio. børn i Danmark og anbefalede i 2012 politikerne lovændringer baseret på forældremyndighed. Foreningen Far måtte pointere, at det skete i blinde, da ingen i Danmark ved hvor mange børn under 18 år, der har ene og fælles forældremyndighed. Det er aldrig blevet registreret.

Lovændringer i blinde i 2012 anbefalet af Børns Vilkår
http://www.mypresswire.com/dk/pressroom/28025/pressrelease/93367

Danske Embedsfolk inviteret på Michelin Restaurant
http://www.mypresswire.com/dk/pressroom/28025/pressrelease/98852

Egmont fonden og Børns Vilkår kom 10 år for sent
http://www.mypresswire.com/dk/pressroom/28025/pressrelease/97133

Der er vist intet at sige til, at der ingenting er sket for danske børn hos ombudsmanden, som med al tydelighed lever i samme osteklokke, som resten af børneindustrien med fortsættelse af eventyret om kejserens nye klæder i alt for tætte gamle netværk. Hvordan kan ombudsmanden invitere til så vigtigt et dialog møde for danske børn med en privat interesseorganisation, som har sine erfaringer hos en lille og specifik gruppe af børn og mødre. Foreningen Far finder samarbejdet overordentligt bekymrende for danske børn og anbefaler - ærlig talt - ombudsmanden, at vågne op nu og forstå de ting, der er de væsentligste problemer for danske børn i det moderne familieliv.

1. En forældet lovgivning fra 1900 tallet baseret på den ene forælder i stedet for barnet og hele familien
2. Et for komplekst offentligt system med alt for mange love, ministerier og myndigheder uden koordination og med for mange skift af hænder, der taber børnene
3. En bemærkelsesværdig belønning af forkert adfærd og køn med manglende erkendelse af fejl i årtier, som har skabt en negativ spiral og en fejlkultur

Løsningen på børneområdet i Danmark handler hverken psykologer, jurister, børns vilkår eller børnerådet, men om god ledelse på simpel vis. Ansvaret for forholdene ligger i dag hos Socialministeriets familieretsafdeling, som ikke har fået opsamlet borgertilfredsheden og velkendte mønstre for børn og som næppe har interesse i at erkende egne fejl uden det kommer i pressen, som det er set hos andre offentlige myndigheder.

Foreningen Far trækker på smilebåndet og ryster fuldstændigt på hovedet.
Foreningen Far står ALTID til rådighed for positivt samarbejde.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, lovgivning, Ombudsmanden, 2012, ombudsmand, Børns Vilkår, organisation, Egmont,

fredag den 8. juli 2016

Wi-Bike el-cykel med unik teknologi og elegant italiensk design


Piaggios nye el-cykel fører Vespa'ens livsstil videreNu lanceres den nye Wi-Bike fra Piaggio – skaberen af Vespa-scooteren – i Danmark. En unik og anderledes el-cykel med flere hidtil usete fordele, bl.a. GPS-system og smart-phone-styret alarm, der automatisk sender en besked over GSM-mobilnettet ved tyveriforsøg og viser el-cyklens position. Plus et træningsprogram, designet til sund og varieret kørsel på el-cykel.

Wi-Bikes kraftige motor på 250W sørger for behagelig hastighed i alle former for terræn. Rækkevidden er 60-120 km på en opladning af batteriet, der klares på 3,5 timer. Cyklens 400 Wh Li-Ion batteri garanterer høj driftssikkerhed og er helt vandtæt.

Elegant italiensk design
Designet af Wi-Bike bygger videre på den livsstil og elegance, der har været kendt fra Piaggio's ikoniske Vespa-scootere op gennem 1960'erne og 70'erne. El-cyklen er
bygget næsten 100% af aluminium med motor, gearkasse og batterier diskret integreret.Displayet på instrumentbrættet fungerer som en elektronisk nøgle, så el-cyklen ikke kan bruges, når man tager det med sig. En USB-port gør det nemt at oplade smartphone.

Automatgear med max. komfort
Kørslen er især behagelig, fordi Wi-Bike har remtræk kombineret med et avanceret trinløst automatgear. Elektronikkens tre indstillinger: Standard, hvor el-motoren udvikler mere energi i takt med, at man selv træder hårdere igennem. City, som giver ekstra kraft ved hver start, så man er med fremme i trafikken. Og Hill til et ekstra 'skub' op ad bakke – og mindre på flade strækninger eller hvis det går nedad. Indstillingerne kan finjusteres, så man får den bedste udnyttelse af batteriet under kørslen.

Som en ekstra sikkerhed har el-cyklen kraftige hydrauliske bremser med skiver både for og bag. Ønsker man at følge et bestemt træningsprogram, er det muligt at koble en pulsmåler på, så man kan holde sig under en bestemt max-puls og lade Wi-Bike klare resten.

Læs mere her

tags: Danmark, trafikken, energi, sprog, scooter, gearkasse, bremser, Design, livsstil,

Fanø vil forebygge mistrivsel hos børn og unge digitalt


Når pædagogen eller skolelæreren bliver opmærksom på et barns trivsel eller udvikling, er det ikke altid, at de observationer gives videre til andre relevante parter i kommunen. De tabte notater i kinabøger og på gule lapper kan være medvirkende til, at børn, der mistrives, ikke bliver opsporet og hjulpet i tide. Fanø Kommune har netop indgået en aftale med KMD om at indføre en såkaldt digital stafetlog, der skal sikre, at nødvendig viden dokumenteres og deles på tværs af kommunen, så barnet hurtigst muligt tilbydes den rette støtte og problemerne ikke vokser sig så store, at der er tale om en egentlig sag. Erfaringer fra Skive Kommune, der har brugt værktøjet i længere tid, viser blandt andet et bedre tværgående samarbejde i kommunen om børn, der mistrives.Skiftende lærere i folkeskolen, ny ungdomsuddannelse eller forsvundne notater fra pædagogens kinabog. Det kan være medvirkende til, at viden om børn med eksempelvis ADHD eller indlæringsvanskeligheder ikke bliver givet videre, at særlige behov og udfordrin­ger ikke bliver imødekommet i tilstrækkelig grad i skoler og daginstitutioner, og i værste fald, at de helt triste sager om misbrug og svigt ikke opdages i tide.

I Fanø Kommune skal en digital logbog, KMD Stafetlog, være med til at sikre, at vigtige oplysninger om børn, der mistrives, ikke går tabt mellem forskellige myndigheder eller glemmes i notesbøger, mødereferater og notater. Fanø kommune har indtil nu haft en stafetlog i papirudgave. Det digitale værktøj skal sikre, at beslutninger om børnene dokumenteres og kendes hele vejen rundt i systemet og er let tilgængelig for alle involverede parter.

- Vi har manglet ordentlige redskaber til dokumentationen i de her sager, og vi ønsker særligt at blive skarpe på at være i stand til at støtte og hjælpe de mindre børn i eksempelvis dagpleje, vuggestue og børnehave. KMD Stafetlog underbygger samarbejdet på tværs af forvaltningens områder. Den hjælper os med at sikre, at barnet modtager den bedst mulige støtte, og at vigtig viden om det pågældende barn overleveres - også i overgangen mellem eksempelvis børnehave og skole, siger Maria Skou Nybo, velfærdskonsulent i Fanø Kommune.

Den digitale stafetlog følger et forløb fra start til slut; fra den indledende opmærksomhed til et egentligt sagsforløb, hvor der typisk er involveret en række faglige kompetencer på tværs af kommunen. Også myndigheder uden for kommunen har mulighed for at være med i loggen - eksempelvis i psykiatrien eller hos lægen.

Fanø vil styrke den forebyggende indsats
I Fanø Kommune er ambitionerne med stafetloggen at forebygge og sikre en tidlig indsats for barnet og dets familie i et koordineret samarbejde med det enkelte barns forældre:

- Et centralt element i vores brug af stafetloggen er, at barnets forældre på et langt tidligere tidspunkt bliver inddraget i opmærksomheden på barnets udvikling og trivsel. Vi mener, at det er forældrene, der kender deres barn allerbedst, og derfor skal de tages med på råd med det samme. Oftest vil stafetloggen medvirke til, at der aldrig bliver tale om en sag og dermed et udsat barn - fordi de medarbejdere, der omgiver barnet, hurtigere bliver sporet ind på kernen af barnets udfordringer, og dermed hurtigere kan tilbyde den rette opbakning, støtte og hjælp til barnet og familien, siger Maria Skou Nybo.

Hun uddyber:

- Der kan være tale om flere opmærksomhedspunkter, for eksempel at et barn pludselig begynder at stamme eller være mindre udadvendt end normalt. Det kan skyldes flere forskellige ting, men det er vigtigt, at den medarbejder, der bliver opmærksom på det, noterer det i stafetloggen, da informationen kan få afgørende betydning på et senere tidspunkt.

Planen er, at Fanø skal implementere KMD Stafetlog på den anden side af sommerferien. Den digitale stafetlog kommer til at dække hele skoleområdet, dagplejeområdet, børnehaver og social- og sundhedsområdet.

Erfaringer fra Skive Kommune viser bedre tværgående samarbejde
Skive Kommune har sammen med Kerteminde Kommune og KMD været med til at udvikle den digitale stafetlog, og de har haft rigtig gode erfaringer med værktøjet.

- Det er tydeligt, at det tværfaglige samarbejde er forbedret. Vi har et bedre overblik over, hvem vi samarbejder med og har mulighed for at gribe tidligere ind. Så snart vi bliver opmærksomme på et barn, starter vi en stafetlog - ikke først når det er blevet til et problem i børnehaven eller skolen. I KMD Stafetlog har du hele historikken og kan lynhurtigt gå ind og se, hvad der er gjort og skrevet i forhold til det enkelte barn. Det letter vores arbejde betydeligt og giver et langt bedre vurderingsgrundlag, når man sidder med en konkret sag, siger Helle Madsen, tværfaglig konsulent i familiesektionen i Skive Kommune.

I KMD ser man nu frem til at kunne videregive de gode erfaringer fra Skive Kommune til Fanø Kommune:

- Digitalisering kan være med til at sikre dokumentation og videndeling og understøtte kommunernes indsats over for udsatte børn. Det er særdeles positivt, at KMD Stafetlog har skabt så gode resultater i Skive Kommune, og vi ser frem til at sætte strøm til arbejdet med udsatte børn i Fanø Kommune. Regeringens nylige eftersyn af inklusionsområdet viser samtidigt, at det giver mening at fokusere på den enkelte elevs faglige trivsel og udvikling, frem for at have et mål om inklusion. Det skal KMD Stafetlog være med til at understøtte, siger Jens Arne Madsen, direktør i KMD.

Fakta om KMD Stafetlog
KMD Stafetlog er en digital logbog, som strukturerer og dokumen­terer indsatsen i forhold til børn, der kræver en ekstra opmærksomhed eller indsats - helt fra sundhedsplejerskens første møde med barnet og op i de ældste klassetrin. KMD Stafetlog hjælper også med et overblik over, hvem det er der arbejder sammen om barnet. Den digitale stafetlog følger et forløb fra start til slut. Fra en indledende observation til et egentligt sagsforløb, hvor der typisk er involveret en række faglige kompetencer på tværs af kommunen. Også myndigheder uden for kommunen har mulighed for at være med i loggen - eksempelvis psykiatrien. Forældre til børnene er deltager aktivt i stafetloggen, og forældresamtykket gør, at informationerne kan flyde på tværs med den rette sikkerhed.

Om KMD
KMD er den største danskbaserede it-virksomhed, og hovedparten af KMD's forretning udspringer af egen softwareudvikling. I over 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD's softwaresystemer i omegnen 400 mia. kroner. Det svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP. KMD's softwaresystemer håndterer også så forskellige områder som administration af skoler og forsyningsvirksomheder til afholdelse af folketingsvalg i Danmark. KMD koncernen har en årlig omsætning på knap fem milliarder danske kroner og har omkring 3.200 ansatte.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, uddannelse, KMD, danske krone, omsætning, virksomhed, børnehave, Skive, folkeskole, sommerferie, skolelære, værktøj, Fakta,

torsdag den 7. juli 2016

Danskerne er ikke forsikret på festival

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Danskerne er ikke forsikret på festival // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne
' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules: { q: { required: true } }, messages: { q: { required: 'Du skal indtaste et søgeord' } }, showErrors: function(errorMap, errorList) { // Do nothing here }, }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation customer new signup // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#signup_company").validate({ rules: { cus_companyname: { required: true }, cus_address: { required: true }, cus_city: { required: true }, cus_cvrnr: { required: true }, cus_website: { required: true }, cus_contactperson: { required: true }, cus_mail: { required: true, email: true }, cus_password: { required: true } }, messages: { cus_companyname: { required: 'Firmanavn mangler' }, cus_address: { required: 'Adresse mangler' }, cus_city: { required: 'Postnr & by mangler' }, cus_cvrnr: { required: 'CVR nr. mangler' }, cus_website: { required: 'Hjemmeside mangler' }, cus_contactperson: { required: 'Kontaktperson mangler' }, cus_mail: { required: 'Mail mangler', email: 'Mail mangler' }, cus_password: { required: 'Password mangler' } } }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation journalist new signup // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#journalist_signup").validate({ rules: { cus_contactperson: { required: true }, cus_mail: { required: true, email: true }, cus_password: { required: true } }, messages: { cus_contactperson: { required: 'Navn mangler' }, cus_mail: { required: 'Mail mangler', email: 'Mail mangler' }, cus_password: { required: 'Password mangler' } } }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation subscriber new signup // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#subscribe_signup").validate({ rules: { cus_contactperson: { required: true }, cus_mail: { required: true, email: true } }, messages: { cus_contactperson: { required: 'Navn mangler' }, cus_mail: { required: 'Mail mangler', email: 'Mail mangler' } }, errorLabelContainer: "#error_pmdata" }); }); // # ###################################################################### # // // # Show / hide categories // # ###################################################################### # // jQuery(function($){ jQuery("#show_categories").click(function() { $('#categories_popout').fadeIn('fast',function(){ $(document).bind('click', function (e) { var clicked = $(e.target); if (!clicked.parents().hasClass("xxx")) { $('#categories_popout').fadeOut('fast'); $(document).unbind('click'); } }); }); }); }); // # ###################################################################### # // // # Show / hide languagechanger // # ###################################################################### # // jQuery(function($){ jQuery("#show_languagechanger").click(function() { $('.languagechanger_wrapper').show('',function(){ $(document).bind('click', function (e) { var clicked = $(e.target); if (!clicked.parents().hasClass("xxx")) { $('.languagechanger_wrapper').hide(''); $(document).unbind('click'); } }); }); }); }); // # ###################################################################### # // // # Show / hide featurelist // # ###################################################################### # // jQuery(function($){ jQuery(".question").click(function() { var ID = $(this).attr("id"); $('.moreinfo').slideUp('fast'); $('.'+ID).slideDown('fast'); }); }); jQuery(function($){ jQuery("#showfeatures").click(function() { $('.feature-table').show(); $('#showfeatures').hide(); $('#hidefeatures').show(); }); }); jQuery(function($){ jQuery("#hidefeatures").click(function() { $('.feature-table').hide(); $('#showfeatures').show(); $('#hidefeatures').hide(); }); }); $(document).ready(function(){ $(".preview_image_image").hover(function(){ $('#imageHoverDiv'+this.id).show(); }); $(".imageHoverDiv").mouseleave(function(){ $(".imageHoverDiv").hide(); }); }); // # ###################################################################### # // // # Watermarks // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $('#orderinfo_company').watermark('Virksomhed'); $('#orderinfo_contactperson').watermark('Kontaktperson'); $('#orderinfo_email').watermark('E-mail'); $('#orderinfo_phone').watermark('Direkte tlf.'); $('#orderinfo_remarks').watermark(''); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation order more info // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#moreinfo").validate({ rules: { orderinfo_contactperson: { required: true }, orderinfo_email: { required: true, email: true }, orderinfo_phone: { required: true } }, messages: { orderinfo_contactperson: { required: 'Kontaktperson mangler' }, orderinfo_email: { required: 'Mail mangler', email: 'Mail mangler' }, orderinfo_phone: { required: 'Telefon mangler' } } }); }); // this identifies your website in the createToken call below Stripe.setPublishableKey(pk_live_G4Tx2TRRbkORKfEGoNvhVn75); function stripeResponseHandler(status, response) { if (response.error) { // re-enable the submit button $('.submit-button').removeAttr("disabled"); // show the errors on the form $(".payment-errors").html(response.error.message); } else { var form$ = $("#payment-form"); // token contains id, last4, and card type var token = response['id']; // insert the token into the form so it gets submitted to the server form$.append(""); // and submit form$.get(0).submit(); } } $(document).ready(function() { $("#payment-form").submit(function(event) { // createToken returns immediately - the supplied callback submits the form if there are no errors Stripe.createToken({ number: $('.card-number').val(), cvc: $('.card-cvc').val(), exp_month: $('.card-expiry-month').val(), exp_year: $('.card-expiry-year').val() }, stripeResponseHandler); return false; // submit from callback }); });   Få dit eget presserum    .topbar_icon_plus { position:relative; top:3px; font-size:18px; } .topbar_button_container { position:relative; top:5px; float:right; margin-right:0px; } .topbar_container_inner { border-bottom:2px solid #d8d8d8; padding:6px; height:34px; margin-top:2px; } .topbar_logo { width:130px; float:left; position:relative; top:1px; } .topbar_container { position:fixed; top:0px; width:100%; z-index:100000; height:47px; background-color:#fff; border-bottom:1px solid #bfbfbf;vertical-align:middle; text-align:center; } .menuprotiop { font-weight:bold; display:inline; background-color:#f2f2f2; padding:10px 10px 10px 10px; font-size:13px;color:#333; -webkit-border-radius: 4px; -moz-border-radius: 4px; border-bottom-radius: 4px; cursor:pointer; border:1px solid #cccccc; background: rgb(255,255,255); /* Old browsers */ background: -moz-linear-gradient(top, rgba(255,255,255,1) 0%, rgba(229,229,229,1) 100%); /* FF3.6+ */ background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%,rgba(255,255,255,1)), color-stop(100%,rgba(229,229,229,1))); /* Chrome,Safari4+ */ background: -webkit-linear-gradient(top, rgba(255,255,255,1) 0%,rgba(229,229,229,1) 100%); /* Chrome10+,Safari5.1+ */ background: -o-linear-gradient(top, rgba(255,255,255,1) 0%,rgba(229,229,229,1) 100%); /* Opera 11.10+ */ background: -ms-linear-gradient(top, rgba(255,255,255,1) 0%,rgba(229,229,229,1) 100%); /* IE10+ */ background: linear-gradient(to bottom, rgba(255,255,255,1) 0%,rgba(229,229,229,1) 100%); /* W3C */ filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#ffffff', endColorstr='#e5e5e5',GradientType=0 ); /* IE6-9 */ } .menuprotiop:hover { background:none; background-color:#ed6524; color:#fff; border: 1px solid #fff; }@media only screen and ( max-width: 1024px ) { .menuprotiop { font-size: 28px; }} Skift sprog --> 05-07-16

Danskerne er ikke forsikret på festival Ifølge en ny undersøgelse, som Wilke har gennemført for teleselskabet 3, er 39% af danskerne på festival med en mobil uden forsikring. 14% ved ikke, om deres mobil er forsikret. På dette års Roskilde Festival var der mange tilskadekomne mobiler, og 3 opfordrer til at få tjekket op på husstandens mobilforsikringer. Selvom mobilen er mange danskeres kæreste eje, så er det desværre ikke alle, der tænker på at få den forsikret. 39% af danskerne har ikke mobilen forsikret, når de er på festival. Samtidig er 14% i tvivl om, hvorvidt de har en forsikring, der dækker, hvis mobilen bliver skadet eller helt væk under festlighederne. Det viser en ny undersøgelse, som Wilke har lavet for 3.

En opgørelse fra 3's Mobile Aid-stand ved Trade Zone Central på Roskilde Festival viser, hvor galt det kan gå med mobilen på festival. Her kunne man få repareret sin tilskadekomne mobil eller låne en anden inkl. simkort, hvis ens mobil var blevet væk. De fleste skader var ødelagte skærme og mobiler, der ikke kunne oplade pga. enten regn eller støv i mobilen. I Mobile Aid-standen blev der langet 65 mobiler over disken til festivalgængere med bortkomne eller tilskadekomne mobiler, der ikke kunne reddes. Der blev ligeledes givet 27 simkort til de uheldige festivalgængere, der helt havde mistet mobilen.

"Vi oplever, at mange kunder ærgrer sig, når de vender hjem fra festival med en ødelagt mobil og tror, at de er dækket af deres indboforsikring. Det er en kæmpe øv-oplevelse efter noget så festligt som en festival. Selvom man nødvendigvis ikke tænker på sin mobil som det første inden en festival, kan det vise sig at være en god investering", siger Head of Consumer Marketing i 3, Frederik Grønlund Scholten og opfordrer til at se festivalsæsonerne som en anledning til at få tjekket op på husstandens forsikringer.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført af analysebureauet Wilke i maj 2016 og er repræsentativt fordelt blandt danskere over 18 år. Der er gennemført i alt 1000 interviews.

Udvalgte resultater fra undersøgelsen
Er din mobil forsikret, når du tager på festival
(1000 adspurgte)
Ja, via mit teleselskab – 5%
Ja, jeg er forsikret via min indboforsikring – 43%
Nej – 39%
Ved ikke – 14%

Skifter du din mobil ud med en ældre model, når du tager på festival
(1000 adspurgte)
Ja – 16%
Nej – 80%
Ved ikke – 4%

Hvorfor skifter du din mobil ud med en ældre model, når du tager på festival
(157 adspurgte)
For at undgå tyveri –64%
For at undgå, at min mobil går i stykker, bliver beskadiget – 74%
Batteriet i den ældre model holder længere – 36%
Andet – 2%

Om 3Forsikring
3Forsikring dækker både uheld som skærmbrud og væskeskader samt tyveri. De første to måneder fra købsdatoen er 3Forsikring gratis. Der er ingen bindingsperiode, og man kan opsige fra dag til dag. 3Forsikring dækker fra første dag og 24 måneder frem. I den periode kan man få dækket op til tre skader med en selvrisiko på 499 kr. ved første skade. Læs mere om 3Forsikring her: https://www.3.dk/abonnementer/tilvalg/3forsikring/.

Om 3
3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 3G, 4G og 4G+ mobilnetværk. 3's kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark. Med et tilbud om fri roaming i 40 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere. 3 i Danmark er en del af 3 Group, som er repræsenteret i Italien, Østrig, England, Irland, HongKong, Indonesien og Sverige. 3 ejes af kinesiske CK-Hutchison (60%) og svenske Investor (40%). Læs mere om 3 Group på www.three.com og om 3 på www.3.dk.

Læs mere her

tags: England, Danmark, Sverige, Italien, interview, bilen, Microsoft, 3F, Roskilde, 2016, husstand, browser, Østrig, journalist, sprog, Irland,