onsdag den 31. august 2016

Heste og hunde fejres på Store Hestedag


Oplev 1.500 heste og hunde, når der på Dyrskuepladsen i Roskilde afholdes Store Hestedag3. – 4. september fyldes Dyrskuepladsen med masse af heste og hunde, når Store Hestedag afholdes for 13. år i træk. Store Hestedag har med tiden etableret sig som Danmarks største udendørs hestearrangement, og efterhånden har hunden også vundet indpas på hestedagene.
I år er der da også flere spændende hundeaktiviteter for de mange, der selv har hund med.

Hest og hund på mange måder
På Store Hestedag vises en bred palette af de mange måder, som mennesket bruger deres dyr på. Oplev hesten i dressur, military, ponygames, horsemanship og når de konkurrerer om titlen som Dagens Hest.
Også hundene konkurrerer i udstillinger og konkurrencer og viser, at hunde kan bruges til alt, lige fra at opsore ulve til at danse til musik.
I de forskellige clinics og værksteder for heste og hunde kan de tobenede blive klogere på deres firbenede venner.
På www.storehestedag.dk/program kan publikum selv sammensætte dagens program ud fra interesser. Der er 130 programpunkter at vælge imellem.

Store hesteshow
To gange hver dag kan publikum opleve det store hesteshow, hvor mere end hundrede heste viser deres kunnen frem i Ring 1. Oplev de mange racers koreograferede show, se de mange ride-discipliner, køreshow, western, ponyræs og meget mere. I år gæstes Hesteshowet af internationale gæster, når Team Gonzalez viser deres veldresserede heste frem: De smukke Lusitano-heste, der kan udføre de sværeste øvelser i fri dressur.

Tag din egen hund med
Har du selv hund, så tag den med til Store Hestedag. Prøv f.eks. at deltage i en hundebedømmelse: Alle hunde, uanset race eller ej, bliver bedømt af professionelle hundedommere, der giver hver hund en mundtlig vurdering. Tilmelding foregår ved Hunde-ringen inden start.
Slip din hund løs på den bemandede legeplads, hvor en adfærdstræner gør dig klogere på din hunds møde med andre hunde. I Hundeværkstedet kan du selv lave dit eget hundelegetøj og godbid til hunden.
Det hundeglade publikum kan opleve DM i Agility, konkurrencer i Rally Lydighed, en masse hundeudstillinger og shows, hvor hundene viser deres racers fortrin og færdigheder frem.

Fakta:
Store Hestedag
3.- 4. September.
Dyrskuepladsen i Roskilde

Læs mere her

tags: Danmark, Roskilde, konkurrence, Fakta,

tirsdag den 30. august 2016

Da fuglene glemte at flyve


En skøn og sjov billedbog, om det kaos, der bliver på jorden, hvis alle fuglene også skal gå i stedet for at bruge luftrummet. Ingen ved, hvorfor fuglene pludselig lader være med at flyve, men de ved, at fuglene skal på vingerne igen, hvis tingene skal komme til at fungere igen.Da jeg vågnede i morges, var der fugle over det hele.
Fugle i haven. Fugle på vejen.
Flere fugle end jeg nogensinde har set.
Fuglene har glemt, hvordan de flyver. Det siger de i TV.
Ingen ved, hvad de kan gøre ved det.
Men jeg har en plan ...

Det er skørt og fantasifuldt!

Bogen udkommer d. 29. august 2016

Da fuglene glemte at flyve // Christina Vanessa Lauridsen // illustreret af Oliver Streich
TURBINE // ISBN: 978-87-406-0680-5 // 32 sider // Vejl. pris 269,95 kr.


Læs mere her

tags: jorden, 2016,

Det handler om børns sundhed og gode værdier


Et flertal af Danmarks befolkning finder i målinger, at det største ligestillingsproblem vi har i Danmark er børn og fædres rettigheder. Foreningen Far må pointere, at befolkningen har ret for det generelle billede og dokumentationen viser, at der sker markant, strukturel og ulovlig diskrimination af børn.Berlingske bragte den 14. august 2016 en kronik under overskriften "Nej, det er ikke synd for skilsmissefædre" af Amalie Lyhne, cand.scient.pol., debattør og blogger samt tidligere pressechef hos Liberal Alliance. Foreningen Far vil gerne, som en af verdens ældste fædre organisationer, kommenterer kronikken og hilser saglig debat velkommen. Berlingske er blevet tilbudt at bringe Foreningen Fars kommentar.

I kronikken skriver forfatteren, at "der sker ikke diskrimination i Danmark 2016" selvom et flertal af Danmarks befolkning i målinger finder, at det største ligestillingsproblem vi har i Danmark er børn og fædres rettigheder. Foreningen Far må pointere, at befolkningen har ret for det generelle billede og dokumentationen viser, at der sker markant, strukturel og ulovlig diskrimination af børn, fædre og moderne familier. Det kan ramme hele familien – og bestemt også mor - foruden at barnet, som kan være en dreng eller pige. De fleste ved det først, når de står midt i det eller kigger i bagspejlet.

Børns sunde opvækst og liv afhænger af far og mors kærlighed, omsorg og tryghed. Børn har behov for at spejle sig i begge forældre.

Så …

• Når 1.2 mio. fædre ikke modtager samme offentlige digitale post og adgange for eget barn.
• Når Danmark er markant bagud på barselsområdet i Norden, hvor fædrene på Island holder over 30% af den samlede barsel. I Sverige og Norge over 20% mod 7-8% i Danmark.
• Når rollemodellerne, som gerne vil på barsel i Danmark, ikke kan komme det, fordi de ønsker ro for deres familie og børn, ikke kan modtage barselsdagpenge i henhold til barselsbekendtgørelsen paragraf 8, stk. 2 og forældreansvarsloven ikke tager højde for fædre barsel, hvis mor ønsker samlivets ophør.
• Når barnet ikke i hundredvis af tilfælde behandles ens i loven i samme situation i moderne familier i både små og store spørgsmål.
• Når familieforskningen, som ligger til grund for lovændringer, viser sig at være baseret ensidigt på mor og barn besvarelser.
• Når mor og barn organisationer i Danmark finansieres med min. 150-200 mio. kroner jfr. årsregnskaberne, mens far og barn organisationer ingenting modtager.
• Når antallet af børn som bor hos far i moderne familier, stadig er på niveau med 1980, i modstrid med samfundsudviklingen på uddannelsesområdet og arbejdsmarkedet.
• Når den mor som arbejder mest og er arbejdsnarkoman, alligevel bliver bopælsforælder, når børnene skulle have haft weekendordning hos mor
• Når den mor som i generationer har været en social børne sag i kommunen, men alligevel bliver anset som primær omsorgsforælder bl.a. pga. sociale ydelser, som forældrene ikke frit kan fordele.
• Når børnechecken per automatisk sendes til mor og ikke fordeles mellem ligeværdige forældre.
• Når børn skal gå til tandlæge på en helt anden skole end alle deres skolekammerater, kun har et sygesikringskort og akutte hospitalspapirer kun sendes til den ene forælder, som kan være bortrejst på job eller ferie.

Ja, så skal alle alarmklokker ringe i samfundet.

Det er helt korrekt at fædrene skal tage ansvar tidligt i børnenes liv og familierne skal have et frit valg, det er en god og fair pointe, men det er ikke korrekt, at der er et frit valg, lige muligheder, retssikkerhed eller ingen diskrimination. Børn diskrimineres i familielovgivningen i alle aldre i forhold til familieformer, hvor der ikke er det samme frie valg for positivt samarbejdende forældre i kerne eller ikke kernefamilier f.eks. fordeling af samvær og barnets økonomi, skole/tandlæge og hundredvis af andre tilfælde. Der sker diskrimination af børn i forhold til forældrenes offentlige og juridiske status, som henholdsvis bopæls og samværsforælder - skabt i 2007, som et forsøg der er totalt mislykkedes - hvilket de skal vælge straks ved samlivets ophør. Det skaber i sig selv konfliktsituationer for ligeværdige forældre og der er markant forskel for børn i samme situation hos de to forældre. Der sker sidste, men ikke mindst, diskrimination baseret på køn, hvor der er klar dokumentation og statistik for at børn ikke behandles ens i forhold til kærlighed, omsorg og tryghed hos far og mor.

Far og mor kan begge give børnene kvalitetstid med overskud i det moderne familieliv. De danske fædre udgør et kæmpe potentiale. Giv dem lov!

HVORDAN LØSER VI DET

Foreningen Far har anbefalet politikerne, at sikre forebyggelse, modernisering og kvalitetssikring i familie lovgivningen og praksis, så de mange fantastiske forældre får frit valg og kvaliteten sikres bedre for børnene, hvis forældrene vælger, ikke at bruge det frie valg i positivt samarbejde. Det kan ske ved indførsel af en A, B eller C ledelsesmodel på familie området, hvor de gode forældre, som er i klart overtal, A) har frihed til at lave egne aftaler i alle familie former og B) kan opsøge kvalitetssikrede kommunale familiecentre for rådgivning, mægling og støtte. Der bør samtidig skabes et mere enkelt system i den lille gruppe C) af alvorlige konfliktsager, så danske børnesager, hvis de havner der, behandles hurtigt og korrekt med opfølgning for barnet. Det kan kun ske i en børnesagkyndig familiedomstol med tværfaglige teams pga. menneskerettighederne §6, som siger at alle borgere har ret til prøvelse af deres borgerlige rettigheder indenfor rimeligt tid.

Man kan altså kun opbygge en kvalitetsenhed for hurtige beslutninger i børnesagkyndig domstolsregi. Ved at indføre mulighed for at forældre skal på forældrekursus lovbestemt i C), vil man formentlig undgå at langt de fleste forældre havner i domstolsregi uden grund.

Foreningen Far har meget stor respekt for kvindesagen og mener at mænd og kvinder skal have lige mulighed for, at blive statsminister, erhvervsledere og læse på universitetet, men den samme frihed og lige muligheder for børn i familielivet er blevet pænt skjult under gulvtæppet. Vi står med en familie lovgivningen, som er forældet og opbygget om den ene forælder – i stedet for barnet siden 1922. Det var tidligere far der bestemte og nu er det mor. I Foreningen Far tror vi på, at verdens bedste familielovgivning for fremtiden skal baseres på fokus på barnet og hele familien. Det er naturligvis muligt og realistisk. Det handler om god offentlig og politisk ledelse samt Fair Play.

Danmark oplever i disse år en strukturel og historisk bagside af kvindesagens dominans i Danmark, som er overset af nogle og overses af andre. Det handler hverken om far eller mor, men om fokus på sunde børn og gode værdier baseret frit valg, lige muligheder og retssikkerhed for alle 1.2 mio. børn og deres forældre samt de fantastiske bedsteforældre. Gør vi ikke tingene rigtigt fra starten med en moderne og tidssvarende lovgivning skaber vi ikke en positiv spiral med godt forældreskab i 99% af familierne og gode rollemodeller. Det er afgørende for børns sunde liv og opvækst samt samfundet, at vi moderniserer familie lovgivningen og stopper årtiers diskrimination i familielivet.

Tak for kronikken og en god debat, men det her er helt vildt synd for børnene og alle gode værdier i Danmark. Vi lader jo heller ikke kvinder læse på universitetet i Danmark, uden at de får lov til at gå til eksamen.




Læs mere her

tags: hospital, Danmark, Sverige, Norge, statsminister, politi, økonomi, uddannelse, regnskab, lovgivning, Island, Liberal Alliance, 2007, domstol, 2016, retssikkerhed, penge, skilsmisse, organisation, arbejdsmarked, forfatter, blogger,

mandag den 29. august 2016

Årets Werther-pris til ildsjæl Jorit Tellervo


Werther-prisen 2016 går til Jorit Tellervo for bogen Sorg – når ægtefællen dør fra 2015. Prisen er på kr. 10.000,- og uddeles på Verdensdag for Selvmordsforebyggelse, d. 13. september 2016, kl. 15.40 i Auditoriet, byg. 30A, PC Ballerup, Maglevænget 2, Ballerup.Begrundelsen
Jorit Tellervo er sygeplejerske, og har arbejdet de seneste seks år ved Palliativt Videnscenter i København. Hun har i mange år beskæftiget sig med sorg hos ældre mennesker og også beskrevet, hvordan sorgen kan føre til selvmord. Bogen Sorg – når ægtefællen dør inkluderer en lang række interview med ældre, som har mistet deres ægtefælle. I bogen er der også et interview med datteren af en mand, som helt mistede livsmodet, da hans ægtefælle døde, og han endte med at tage sit liv. Det er en meget gribende fortælling, som giver et klart billede af, hvordan et menneske kan drives til selvmord. Det viste sig, at faderen havde nævnt for flere forskellige personer i hans omgangskreds at han havde anskaffet sig et reb, men ingen reagerede på det, hvilket viser i hvor høj grad tanker om selvmord stadig fornægtes.

Bogen kan downloades på dette link, hvor fortællingen, som omtales ovenfor, findes i kapitel 6 på siderne 43-49:
http://pavi.dk/sorgstoetteforside/sorgstoette_formidling.aspx

Jorit var oplægsholder ved årsmødet 2016 i Landsforeningen for efterladte efter selvmord. Ved den lejlighed oplyste hun, at langt de fleste selvmord udføres af ældre mennesker, men det er hovedsageligt selvmord blandt unge, som der er fokus på. Det er derfor en væsentlig problematik, hun beskæftiger sig med, og det virker stærkt at sætte selvmord ind i en almen beskrivelse af sorg, at selvmordet er en mulig følge af sorgen.
d
Jorit er forfatter og kunstner. Hun har arbejet med sorg og selvmord i mere end 12 år, og har bl.a. malet en lang række portrætter af de gamle mennesker, hun har haft kontakt med. Det er nogle meget udtryksfulde billeder, som afspejler sorgens spor.

Jorit Tellervo kan kontaktes via hjemmesiden http://www.tellervo.dk

Om Werther-prisen
Det er 11. gang Werther-prisen uddeles i Danmark. Prisen gives til mediearbejdere, som gennem deres virke har belyst selvmordsproblematikken på en etisk og oplysende måde over for offentligheden.

Selve prisen har fået sit navn efter hovedpersonen Werther i Goethes roman fra 1774, "Den unge Werthers lidelser", som ender med at begå selvmord. Da bogen udkom, medførte den en regulær bølge af selvmord i såvel Tyskland som i det øvrige Europa, hvor unge mænd identificerede sig med Werther, og tog sig selv af dage ved at benytte samme metode. Fænomenet beskrives i fagkredse som "Werther-effekten". Prisens navn skal derfor minde om selve formålet med prisen, at undgå at omtale selvmord og selvmordsforsøg på en måde, som kan være med til at øge antallet af selvmord.

Tanken bag prisen
Formålet med Werther-prisen er at:
• forebygge gennem information
• undgå tabuisering
• tage hensyn til og beskytte de efterladte
• oplyse om mulighed for hjælp og behandling for selvmordstruede og efterladte

Retningslinjerne for tildeling af prisen ligger i forlængelse af WHO's anbefalinger, som kan ses på www.selvmordsforskning.dk under menupunktet Presserum.

Inspiration fra Belgien
Ideen til en mediepris med det formål at forebygge selvmord stammer fra Belgien, hvor man indstiftede en lignende pris i 2003. Werther-prisen blev første gang uddelt i Danmark i 2005.

Tidligere prismodtagere
2015: Journalist Sine Skott Andersen, TV2 Fyn
2014: Sportsjournalist Dan Philipsen, Jyllands-Posten
2013: Instruktør og skuespiller Lotte Andersen, dokumentar
2012: DRs ungdomsprogram TVÆRS på P3
2011: Psykolog Birgitte Andersen og fotograf Torben Åndahl
2009: Psykolog Bente Hjorth Madsen, hjemmeside www.forebygselvmord.dk
2008: Programmedarbejderne Cecilie Elmose Warnich og Cecilia Sejer, DR
2007: Journalist Tommy Byrne, Fyens Stiftstidende
2006: Redaktør Thorkild Nyholm, DR
2005: Journalist Inger Anneberg, a4media

Bag initiativet i Danmark står en arbejdsgruppe bestående af Merete Nordentoft, Foreningen for Uddannelse og Forskning i Selvmordsadfærd, Anja Thomsen, efterladt og tidligere bestyrelsesmedlem i Landsforeningen for efterladte efter selvmord, Karen Hedegaard, Dansk Journalistforbund og Trine Banke d'Andrade, Center for Selvmordsforskning.

På priskomitéens vegne, Merete Nordentoft.

Læs mere her

tags: selvmord, Danmark, 2009, 2011, 2008, Tyskland, Europa, København, interview, 2003, downloade, kunst, 2013, TV2, Audi, skuespiller, Jylland, Belgien, roman, bestyrelsesmedlem, 2012, 2007, 2006, 2016, Philips, Fyens Stiftstidende, Ballerup, journalist, sprog, forfatter, sygeplejerske, Forskning, 2014, kaffe,

søndag den 28. august 2016

Dragon Gold Cup bliver en folkefest


Man behøver ikke have forstand på sejlsport for at få en fed oplevelse i Hornbæk i den kommende uge. Læs om det internationale sejlsportsstævne og programmet på vand og til lands...Dragon Gold Cup har indtaget Hornbæk. De 80 besætninger fra 15 lande har travlt med at gøre deres både klar til kampen om et af verdens mest eftertragtede trofæer. Og hornbækkerne gør klar til endnu en folkefest.

Sejlerne fylder rigtigt meget i bybilledet lige nu. Vestre Stejleplads er delvis reserveret til bådene og deres ejere. Når dragerne er klar til at komme i vandet, bliver de kørt med masten oppe gennem byen, rundt om det Fedtede Hjørne, til havnen. Også parkeringspladsen ved havnen og havnepladsen er reserveret til det store stævne. Samtidig betyder det varme vejr, at masser af københavnere vælter op for bare at nyde sommerens sidste solstråler. Med andre ord, vil man gøre sig selv og andre en tjeneste i trafikken, bruger man bilen mindst mulig i downtown Hornbæk. Men alle er meget velkommen til at indtage havnen til fods.

Og der er al mulig grund til at gå ned på den hyggelige marina og se de mange smukke både komme i vandet. Stemningen er lidt hektisk, da mange brikker skal falde på plads omkring registrering, teknik m.m. Men for dem, der ikke deltager i stævnet, er det ikke noget problem – og de kan tage de mange indtryk ind og lade sig svale i den åbne molebar på nordre mole. Den er åben hver dag fra 11-18 under Dragon Gold Cup.

Lørdag morgen mødes alle skippere på havnen til første briefing, som afholdes af dommerkomiteen. Her gennemgås det sportslige. Derefter går armadaen på vandet og kl. 12 er der tune-up sejlads. Det er en prøvesejlads, hvor alle deltagerne får mulighed for at prøve farvandet og teste styrkeforholdet besætningerne imellem.

Lørdag kl. 18 er der åbningsceremoni – og hele Hornbæk er inviteret. Det sker på Havnepladsen, hvor borgmester Benedikte Kiær åbner. Også formanden for Hornbæk Bådeklub og stævneleder af Dragon Gold Cup, Julian Isherwood, samt formand for Kongelig Dansk Yachtklub, Lars Ive, taler. KDY og Hellerup Sejlklub er medarrangører af Dragon Gold Club og har ansvaret for konkurrencerne på vandet. Det er muligt, at H.K.H. Kronprins Frederik dukker op på havnen denne aften.

Søndag kl. 12 går den første kapsejlads i gang. Kom ned og se de 80 skibe sejle afsted. Dragon Gold Cup udmærker sig ved, at alle sejladser tæller med i resultatet. Der er altså ingen kapsejladser, hvor besætningerne kan tillade sig et dårligt resultat, hvis de går efter guldet. Samtidig er Dragon Gold Cup meget krævende. Noget af det, der er med til at gøre Dragon Gold Cup til noget helt specielt, er, at banerne er så lange, at man ikke kan se krydsmærket fra start.

Alle 80 besætninger sendes af sted på samme tid. Har du lyst til at opleve det fra havsiden, kan det lade sig gøre at købe billet til Peter Leanders båd. Der er afgang kl. 11.30 og turen varer et par timer. Der er let forplejning undervejs. Prisen for turen er 500 kr. og billetter kan købes i Bådeklubben.

Fra et tilskuersynspunkt bliver dagens højdepunkt, når sejlerne kommer i mål. Det forventes at ske fra kl. 15. Her vil de gerne modtages af folk i festlig stemning og dele en molebajer, når de går i land. Dette gælder for alle sejladserne, der afholdes hver dag frem til fredag.

Tirsdag er der endnu en grund til at lægge turen forbi Hornbæk Havn. Den dag forventes Kongeskibet Dannebrog med H.K.H. Prins Henrik ombord at lægge sig på rheden ud for Hornbæk. Tirsdag afholder Dragon Gold Cups hovedsponsor Ilse Jacobsen Hornbæk gallamiddag i VIP-teltet på stranden vest for havnen. Molebaren holder denne aften længe åbent.

Fredag afvikles den sidste kapsejlads – det forventes at blive en grande finale, hvor der kæmpes til om det eftertragtede trofæ til målstregen. Kl. 16.30 er der prisoverrækkelse, og her er hele byen igen inviteret til at hylde vinderne.

Undervejs byder byens restauranter og butikker på tilbud, og aftnerne vil være fyldt med sprøde toner. Hvis du overvejer at gå ud at spise, anbefales det at bestille bord i forvejen.

Der er udarbejdet to brochurer – en med fokus på stævnet og en med fokus på spisesteder i Hornbæk. De fås i sekretariatsteltet på Hornbæk Havn. Her vil man også kunne købe hovedsponsor Ilse Jacobsens særlige Dragon Gold Cup-kollektion.

Dragon Gold Cup arrangeres af Hornbæk Bådeklub i samarbejde med Kongelig Dansk Yacht Club og Hellerup Sejlklub. Helsingør Kommune og Sport Event Denmark er partnere på eventen og med Ilse Jacobsen som hovedsponsoren.

Følg også med i nyhederne i Facebook-gruppen "Dragon Gold Cup 2016"

Praktisk information:

Pressen er velkommen, men akkreditering kræves.

For akkreditering og/eller yderligere informationer kontakt pressechef Nicolai Lassen på
mobil 22 37 89 83 eller mail nicolai@lassen.net

Der vil blive etableret et pressetelt med faciliteter som printer og wifi på havnen. Mulighed for at repræsentanter fra pressen kan parkere på det reserverede område på havnen skal aftales på forhånd med Nicolai Lassen.

Læs mere her

tags: billetter, restaurant, bilen, borgmester, Facebook, trafikken, 2016, cola, Helsingør, konkurrence, hovedsponsor,

lørdag den 27. august 2016

Kongelig deltagelse i Dragon Gold Cup i Hornbæk


H.K.H Kronprinsen deltager sammen med 239 internationale sejlere den traditionsrige drage-kapsejlads, som i den kommende uge afvikles på den danske riviera i Kongernes Nordsjælland. H.K.H. Prins Henrik vil denne gang være at finde blandt publikum.
Nyligt tilbagevendt til Danmark fra De Olympiske Lege i Rio deltager Kronprinsen sammen med den øvrige besætning på båden Nanoq i årets Dragon Gold Cup i Hornbæk. H.K.H. Prins Henrik, der tidligere også har sejlet Drage og deltaget i Dragon Gold Cup, kommer også til Hornbæk, men vil i år overvære kapsejladserne fra sidelinjen.

I alt 80 besætninger er tilmeldt stævnet og skal dyste om en af verdens mest prestigefulde pokaler.

"Vi glæder os til at afholde Dragon Gold Cup i Hornbæk og til at byde alle 240 sejlere velkommen," siger Julian Isherwood, formand for Hornbæk Bådeklub og stævneleder for årets Dragon Gold Cup.

Hos Sport Event Denmark, der arbejder for at tiltrække og afholde internationale sport events i Danmark, fremhæver direktør Lars Lundov den kongelige opbakning til dansk idræt.

"Mange internationale mesterskaber har haft fornøjelsen af at få kongeligt besøg. Vi er meget beærede over, at Kronprinsen denne sommer sætter kursen mod Hornbæk for at deltage som sejler i Dragon Gold Cup," siger han.

Startede i 1937

Dragon Gold Cup er et af de ældste af de tilbagevendende stævner i sejlerkalenderen. Den blev sejlet første gang i 1937, da pokalen blev skænket til Drageklassen af skotske Clyde Yacht Clubs Association. Skotterne har stadig en finger med i spillet, når stævnet skal arrangeres af International Dragon Association.

"De fleste sejlere, der kommer til Gold Cup stævnet, sejler også i andre klasser af både, og de er nogle af verdens bedste sejlere – både på det professionelle og på amatør niveau. Det er altid spændende at iagttage sejladserne, også netop fordi flere typer sejlere deltager sammen," siger Isherwood.

Årets Gold Cup har deltagere fra 15 nationer. Deltagerne kommer så langt væk fra som Hong Kong, de Forenede Arabiske Emirater og Rusland. Også mange europæiske lande er repræsenteret inklusiv en stærk flåde af danske både.

Borgmester åbner stævnet

Stævnet åbnes lørdag i den kommende weekend af Helsingørs borgmester Benedikte Kiær.

- Det er fantastisk, at Dragon Gold Cup kommer til Hornbæk og det er en ære igen at få mulighed for at byde Kronprinsen samt Prins Henrik velkommen til Helsingør Kommune. Der er ingen tvivl om at det kongelige besøg gør Hamlet Dragon Gold Cup til noget helt særligt. Kronprinsen og Prins Henrik er begge kendt for deres store interesse for sejlsport. Som partner i Dragon Golden Cup vil vi gøre vores yderste for at sikre, at det ikke kun bliver et godt stævne for både deltagere og publikum, men at de også får et godt ophold i vores kommune, siger Helsingørs borgmester.

Hvis vinden arter sig, kan sejladserne foregå relativ tæt på land, og så vil der være gode muligheder for publikum at følge sejladserne. Så det vil være turen værd, at slå et slag forbi Hornbæk, hvor både butikker og restauranter har forlænget sommersæsonen i anledning af den internationale kapsejlads.

"Stævnet er et samarbejde mellem Hornbæk Bådeklub, Kongelig Dansk Yachtklub og Hellerup Sejlklub, hvor de sidste to klubber har ansvar for det sportslige på vandet. Og med livstilsuniverset Ilse Jacobsen Hornbæk som hovedsponsor og partnerne Sport Event Denmark, Helsingør Kommune og Autohuset Hørsholm samt en lang række velvillige sponsorer, glæder vi os til mange spændende sejladser," siger Julian Isherwood.

Ilse Jacobsen, der er grundlægger og kreativ direktør i Ilse Jacobsen Hornbæk, glæder sig over at være hovedsponsor på Dragon Gold Cup.

- Jeg er stolt af at være hovedsponsor på dette års store event, der er med til at sætte Hornbæk på verdenskortet. Jeg valgte at støtte Dragon Gold Cup 2016, dels for at sikre, at eventen blev afholdt i Hornbæk, og dels fordi livsstilen forbundet med dragesejlads harmonerer fint med mit livsstilsbrand og min grundlæggende kærlighed for havet, siger Ilse Jacobsen, der er født og opvokset i Hornbæk

Første sejlads foregår søndag den 28. august kl. 12.00, og bådene forventes i havn igen ca. kl. 15.00.

Se det fulde program for Dragon Gold Cup på hjemmesiden www.dgc2016.dk

Praktisk information:

Pressen er velkommen, men akkreditering kræves.

For akkreditering og/eller yderligere informationer kontakt pressechef Nicolai Lassen på
mobil 22 37 89 83 eller mail nicolai@lassen.net

Der vil blive etableret et pressetelt med faciliteter som printer og wifi på havnen. Mulighed for at repræsentanter fra pressen kan parkere på det reserverede område på havnen skal aftales på forhånd med Nicolai Lassen.

Følg også med i nyhederne i Facebook-gruppen "Dragon Gold Cup 2016"

Dragon Gold Cup arrangeres af Hornbæk Bådeklub i samarbejde med Kongelig Dansk Yacht Club og Hellerup Sejlklub. Helsingør Kommune og Sport Event Denmark er partnere på eventen og med Ilse Jacobsen som hovedsponsoren.


Læs mere her

tags: Danmark, euro, mesterskab, direktør, restaurant, borgmester, Rusland, Facebook, Nordsjælland, universet, 2016, kreativ, cola, Helsingør, Hørsholm, hovedsponsor, livsstil,

fredag den 26. august 2016

7 gode råd inden du skriver under på lejekontrakten


Når du lejer en studiebolig, er det sandsynligvis første gang, du skriver under på en lejekontrakt. Men skriver du under uden at kende vilkårene i kontrakten, kan det betyde ubehagelige overraskelser den dag, du flytter.Advokat Jacob Poulsen Mark fra ADVODAN i Aalborg gennemgår her, hvad du særligt skal forholde dig til, inden du indgår en lejeaftale.

1. Hvis du fortryder din underskrift

Vær opmærksom på, at der ikke gælder nogen fortrydelsesret for dig som lejer, hvis du fortryder din underskrift. Heller ikke selvom du endnu ikke har overtaget lejemålet.

Udlejer har pligt til at forsøge at finde en anden lejer, så dine udgifter til lejemålet bliver begrænset mest muligt. Men som udgangspunkt har du tre måneders opsigelse fra det tidspunkt, hvor du meddeler udlejeren, at du ikke ønsker lejemålet alligevel.

2. Få gennemgået din kontrakt inden underskrift

Det er en god idé at få gennemgået din kontrakt af en professionel, før du skriver under. Det koster ofte ikke særlig meget i forhold til den månedlige leje, du kommer til at betale fremadrettet. På den måde kan du allerede fra starten få klarhed over aftaler og vilkår i lejekontrakten.

Det er især vigtigt at holde øje med § 11 i kontrakten. Det er her udlejer skal anføre de ting, som afviger fra lejelovens almindelige regler, og det er typisk her, hvor du som lejer kan få en ubehagelig overraskelse senere hen.

3. Hvem er udlejer

Du bør tjekke, hvem der udlejer den bolig, du overvejer at leje. Det kan nemlig have afgørende betydning for, hvordan du er stillet i forhold til opsigelse, om udlejer er et selskab med mange boliger, eller om det er en privat udlejer. Er der tale om en lejer, der ønsker at fremleje, skal du være opmærksom på, om den egentlige udlejer har godkendt fremlejeaftalen.

4. Faste huslejestigninger er forbudte

Hold øje med, om der i lejekontraktens § 11 er anført en fast huslejestigning. Siden 1. juli 2015 har det ikke været tilladt at aftale "trappeleje", men det ses stadig med jævne mellemrum, at nogle udlejere glemmer, at det ikke længere er tilladt.

5. Obligatorisk indflytningssyn

Når du flytter ind, har din udlejer pligt til at afholde et indflytningssyn. Det er for at forhindre, at du og udlejer i løbet af lejeperioden eller i forbindelse med fraflytning bliver uenige om, hvilken stand lejemålet er overtaget i.

Det er en god idé at have en ven/veninde med eller hyre en professionel til at deltage i gennemgangen, så du sikrer dig bedst muligt og får påpeget de vigtigste ting.

Du skal være opmærksom på, at hvis du opdager skader eller mangler ved lejemålet, skal disse meddeles til udlejer inden 14 dage efter indflytningen. På den måde sikrer du dig mod, at udlejeren senere påstår, at det er dig som lejer, der har forårsaget skaderne.

6. Når du ønsker at flytte

Når du skal flytte fra lejemålet, har udlejer pligt til at indkalde dig til et fraflytningssyn, hvor I sammen gennemgår lejemålet. Du skal i forbindelse med flyttesynet have udleveret en kopi af den flytterapport, som udlejeren udfylder under flyttesynet.

I flytterapporten skal anføres de mangler/istandsættelsespunkter, som udlejeren ønsker at foretage på din regning. Glemmer udlejer at fremsende en kopi af rapporten, vil han eller hun ikke kunne gøre sit krav om istandsættelse gældende.

Hvis du ikke selv deltager ved flyttesynet, har udlejer pligt til at fremsende dig en kopi af fraflytningsrapporten senest 14 dage efter flyttesynet er gennemført.

Husk at du har pligt til at meddele udlejer din nye adresse, så udlejer kan komme i kontakt med dig.

7. Huslejenævn

Er du uenig med udlejer om huslejens størrelse eller eventuelle istandsættelsesomkostninger efter en fraflytning mv., kan du hente hjælp i Huslejenævnet i din kommune. Er du ikke tilfreds med huslejenævnets afgørelse, har du også mulighed for at indgive sagen til boligretten og få en domstols vurdering.

Læs mere her

tags: retten, Advokat, Aalborg, domstol, omkostninger, lejemål, husleje,

Hornbæk klar til at afholde det traditionsrige Dragon Gold Cup


Badebyen Hornbæk, som også er et lille sejlerparadis på den danske riviera midt i Kongernes Nordsjælland, er klar til at afvikle den traditionsrige, internationale kapsejlads for drageklassen, Dragon Gold Cup.
Der er travlhed på havnen i Hornbæk i disse dage. Mange detaljer skal på plads, for fredag ankommer nogle af verdens bedste sejlere til byen for at dyste om en af verdens mest prestigefyldte pokaler. I alt 79 besætninger fra 15 nationer deltager i årets Dragon Gold Cup.

"Vi glæder os til at afholde Gold Cup i Hornbæk. Vi havde ambition om at tiltrække 75 besætninger, så det første vigtige mål er nået," siger Julian Isherwood, formand for Hornbæk Bådeklub og stævneleder for årets Dragon Gold Cup.

Dragon Gold Cup arrangeres af Hornbæk Bådeklub i samarbejde med Kongelig Dansk Yacht Club og Hellerup Sejlklub. Helsingør Kommune og Sport Event Denmark er partnere på eventen og med Ilse Jacobsen som hovedsponsoren.

For at kunne rumme de mange sejlere, er der blevet bygget en ny mole på Hornbæk Havn.

På lørdag den 27. august kl. 18 står Helsingørs borgmester Benedikte Kiær for den officielle åbning af stævnet. Og så går det løs med kapsejladser hele ugen. Den første starter søndag den 28. august kl. 12.

Byens restauranter og forretninger har forlænget sæsonen med særlige Dragon Gold Cup tilbud og restauranterne har også lavet særlige menuer. Så der er al mulig grund til at tage en tur forbi Hornbæk og sanse stemningen i kapsejladserne og det internationale sejlermiljø, få sig en molebajer eller et lækkert måltid mad og slikke de sidste at sommerens solstråler.

Tirsdag afholder stævnets hovedsponsor Ilse Jacobsen Hornbæk gallamiddag for deltagerne i et særligt opstillet telt på stranden vest for Hornbæk Havn. Ilse Jacobsen har også specialdesignet en særlig Dragon Gold Cup-kollektion, som man vil kunne købe ugen igennem på havnen i Hornbæk.

Når alle ugens sejladser er overstået, er der prisoverrækkelse på Hornbæk Havn fredag den 2. september kl. 16.30.

Praktisk information:

Pressen er velkommen.

For akkreditering og/eller yderligere informationer kontakt pressechef Nicolai Lassen på
mobil 22 37 89 83 eller mail nicolai@lassen.net

Der vil blive etableret et pressetelt med faciliteter som printer og wifi på havnen. Mulighed for at repræsentanter fra pressen kan parkere på det reserverede område på havnen skal aftales på forhånd med Nicolai Lassen.

Følg også med i nyhederne i Facebook-gruppen "Dragon Gold Cup 2016"


Læs mere her

tags: restaurant, borgmester, Facebook, Nordsjælland, paradis, 2016, cola, Helsingør, miljø, hovedsponsor,

torsdag den 25. august 2016

Viljen til livet - Bogen til unge og forældre!


D. 1 september udgiver Erik Østenkjær bogen "Viljen til Livet" på VORES FORLAG , ISBN 978-87-995697-4-8.Viljen til livet henvender sig til unge og de forældre, der ønsker at støtte deres børns mentale udvikling. Bogen er case baseret og indledes med et brev til Erik fra en 20 årig pige, der har overværet hans tidligere foredrag "Træn din Vilje". Den unge kvinde er ud af en søskendeflok på 3, som alle lider under egne høje præstationskrav og vil gerne gøre Erik opmærksom på den skade en stærk vilje kan forårsage. Erik svarer gennem bogen på, hvordan du gennem fokus og træning kan udvikle VILJEN, ikke til hurtigere, højere, stærkere som i sportens verden men Viljen til livet.

Med sin nyeste bog giver Erik sit bidrag til debatten om vores samfunds jagt på det perfekte liv og kaster lys på tendensens bagside og hvordan viljen kan bruges som en kraft til forandring, helbredelse og forebyggelse af psykologiske problemer.

Erik har været coach og sparringspartner for eliteidrætsudøvere inden for 27 sportsgrene i 21 lande. Han er en praktiker, der har evner at få andre til at bruge deres potentiale optimalt. Erik er leder af Sport Psykologisk Institut, hypnotisør, mentaltræner, forfatter, foredragsholder, kunstmaler, musiker og kultur udvikler, der mener, at VILJEN er altafgørende, og kun resultaterne tæller.

Læs mere her

tags: kunst, psykologi, forfatter, helbred, coach,

onsdag den 24. august 2016

Mange fordele ved forældrekøb i forstæderne


Med et rekordstort optag af unge på de videregående uddannelser er det i København næsten umuligt at opdrive en ledig bolig. En del vælger derfor et forældrekøb af en ejerlejlighed – og her kan der være store fordele ved at vende blikket mod vestDe fleste nye studerende drømmer om en centralt beliggende lejlighed på Vester- eller Nørrebro, men for de fleste må det forblive ved drømmen. Efter endnu et år med rekordoptag er boligmarkedet ekstremt presset, og ventelisterne alenlange. En del vælger derfor et forældrekøb af en ejerlejlighed, men her er priserne også skruet højt op. Vender man blikket væk fra centrum og mod vest, kan man dog få langt mere for pengene.

Kig mod vest og få flere muligheder
Høje-Taastrup Kommune er kun 10-20 minutter fra de store uddannelsesinstitutioner i København og transportmulighederne er i top. Og mod vest ligger RUC kun få stoppesteder væk. Desuden får man næsten dobbelt så meget for pengene som i Københavns kommune – og postnummer 2630 har meget mere at byde på end blot lave boligpriser.
- Vi har både regionaltog, S-tog og busser. Faktisk også en direkte busforbindelse til DTU i Lyngby. Så i virkeligheden koster det ikke mange minutter ekstra i transport at bo her, siger det 30-årige byrådsmedlem Merete Scheelsbeck (K) fra Høje-Taastrup Kommune – som selv var bosiddende i Høje-Taastrup under sit studie, der foregik på Frederiksberg.

Forstæderne giver mere for pengene
I København og Frederiksberg ligger kvadratmeterpriserne for ejerlejligheder på henholdsvis 42.159 og 39.802 kr. pr. kvadratmeter ifølge boligportalen Boliga. Med disse priser bliver selv en meget lille lejlighed en stor investering. Det kan godt være, at den unge drømmer om en lille hybel i centrum, men man får meget mere for pengene, hvis man rykker lidt ud.

Det bekræfter boligadvokat Steen Moesgaard fra ADVODAN Glostrup & Taastrup, som hvert år ved denne tid hjælper et stigende antal forældre med at finde en tryg studiebolig til deres børn.
- I Høje-Taastrup Kommune er kvadratmeterprisen for en ejerlejlighed nede på ca. 20.000 kroner, så man kan få næsten dobbelt så meget for pengene, hvis man vælger at investere i postnummer 2630, siger Steen Moesgaard.

Meget at byde på – også i fritiden
Merete Scheelsbeck vil gerne tiltrække flere studerende til Høje-Taastrup Kommune, som også selv har et pænt udbud af uddannelser. Blandt andet har KU et af sine institutter under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet liggende i Taastrup. Hun er formand for kommunens Fritids- og Kulturudvalg og fremhæver derfor særligt kommunens aktive fritidsliv som endnu en god grund til at rykke mod vest.
- Vi kan bestemt hamle op med, hvad de store studiebyer har at byde på. Vi har både et varieret caféliv, musik-events, masser af butikker og idrætsfaciliteter, som jeg tror, at mange inde i byen ville misunde os. Lige nu renoverer vi også svømmehallen, så den kommer i topklasse, siger Merete Scheelsbeck.

En fremtidssikret investering
Steen Moesgaard fra ADVODAN anbefaler, at man tænker lidt længere end blot studietiden når man leder efter bolig til forældrekøb.
- Som nyuddannet er det ikke sikkert, at man har økonomien til at købe bolig. Får man flere kvadratmeter for pengene, giver det mulighed for at investere i en større lejlighed, som den unge kan blive boende i efter endt studietid, siger Steen Moesgaard

Merete Scheelsbeck ser gerne, at de unge får øjnene op for livet i forstæderne og bliver boende efter endt studietid. Hun supplerer med et ekstra argument for at slå sig ned i Høje-Taastrup, mens man læser:
- Vi har mange virksomheder i vækst og med spændende arbejdspladser, så jobmulighederne er også ganske lyse her, når uddannelsen er i hus.

Faktaboks: Fire ting du skal vide om forældrekøb

1. Finansiering og beskatning
Ved udlejning af en bolig til dit barn, skal du betale skat af lejeindtægten. Samtidig har du fradragsret for fx renteudgifter, fællesudgifter og ejendomsskatter. Få rådgivning om de forskellige beskatningsformer, der er relevante for forældrekøb.
2. Huslejen
Huslejen, som dit barn skal betale, skal svare til den pris, som tilsvarende boliger i området udlejes for.
Sætter du huslejen for lavt, kan du blive beskattet af differencen mellem den fastsatte husleje og markedsværdien
3. Lejekontrakt
Dit barn kan søge boligsikring. Det kræver dog, at I har en lejekontrakt på boligen. Skal barnet bo i lejligheden sammen med en studiekammerat, så er det en god idé, at barnet står alene på lejekontrakten med forældrene og laver en separat fremlejekontrakt med en eventuel studiekammerat.
4. Salg af bolig
Efter studiet skal boligen måske sælges igen. Du må sælge den til dit barn til en pris, der svarer til den offentlige ejendomsvurdering på handelstidspunktet minus 15 procent. Sælger du boligen på helt almindelig vis, bliver du beskattet af din fortjeneste, med mindre du selv har boet i boligen i ejerperioden.

Læs mere her

tags: København, Lyngby, økonomi, uddannelse, portal, Frederiksberg, skatter, Nørrebro, boligmarkedet, Glostrup, virksomhed, S-tog, penge, DTU, videnskab, jobmuligheder, studerende, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse, husleje, beskatning, Fakta,

tirsdag den 23. august 2016

Vestas griller med Silvan

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Vestas griller med Silvan // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne
' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules: { q: { required: true } }, messages: { q: { required: 'Du skal indtaste et søgeord' } }, showErrors: function(errorMap, errorList) { // Do nothing here }, }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation customer new signup // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#signup_company").validate({ rules: { cus_companyname: { required: true }, cus_address: { required: true }, cus_city: { required: true }, cus_cvrnr: { required: true }, cus_website: { required: true }, cus_contactperson: { required: true }, cus_mail: { required: true, email: true }, cus_password: { required: true } }, messages: { cus_companyname: { required: 'Firmanavn mangler' }, cus_address: { required: 'Adresse mangler' }, cus_city: { required: 'Postnr & by mangler' }, cus_cvrnr: { required: 'CVR nr. mangler' }, cus_website: { required: 'Hjemmeside mangler' }, cus_contactperson: { required: 'Kontaktperson mangler' }, cus_mail: { required: 'Mail mangler', email: 'Mail mangler' }, cus_password: { required: 'Password mangler' } } }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation journalist new signup // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#journalist_signup").validate({ rules: { cus_contactperson: { required: true }, cus_mail: { required: true, email: true }, cus_password: { required: true } }, messages: { cus_contactperson: { required: 'Navn mangler' }, cus_mail: { required: 'Mail mangler', email: 'Mail mangler' }, cus_password: { required: 'Password mangler' } } }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation subscriber new signup // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#subscribe_signup").validate({ rules: { cus_contactperson: { required: true }, cus_mail: { required: true, email: true } }, messages: { cus_contactperson: { required: 'Navn mangler' }, cus_mail: { required: 'Mail mangler', email: 'Mail mangler' } }, errorLabelContainer: "#error_pmdata" }); }); // # ###################################################################### # // // # Show / hide categories // # ###################################################################### # // jQuery(function($){ jQuery("#show_categories").click(function() { $('#categories_popout').fadeIn('fast',function(){ $(document).bind('click', function (e) { var clicked = $(e.target); if (!clicked.parents().hasClass("xxx")) { $('#categories_popout').fadeOut('fast'); $(document).unbind('click'); } }); }); }); }); // # ###################################################################### # // // # Show / hide languagechanger // # ###################################################################### # // jQuery(function($){ jQuery("#show_languagechanger").click(function() { $('.languagechanger_wrapper').show('',function(){ $(document).bind('click', function (e) { var clicked = $(e.target); if (!clicked.parents().hasClass("xxx")) { $('.languagechanger_wrapper').hide(''); $(document).unbind('click'); } }); }); }); }); // # ###################################################################### # // // # Show / hide featurelist // # ###################################################################### # // jQuery(function($){ jQuery(".question").click(function() { var ID = $(this).attr("id"); $('.moreinfo').slideUp('fast'); $('.'+ID).slideDown('fast'); }); }); jQuery(function($){ jQuery("#showfeatures").click(function() { $('.feature-table').show(); $('#showfeatures').hide(); $('#hidefeatures').show(); }); }); jQuery(function($){ jQuery("#hidefeatures").click(function() { $('.feature-table').hide(); $('#showfeatures').show(); $('#hidefeatures').hide(); }); }); $(document).ready(function(){ $(".preview_image_image").hover(function(){ $('#imageHoverDiv'+this.id).show(); }); $(".imageHoverDiv").mouseleave(function(){ $(".imageHoverDiv").hide(); }); }); // # ###################################################################### # // // # Watermarks // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $('#orderinfo_company').watermark('Virksomhed'); $('#orderinfo_contactperson').watermark('Kontaktperson'); $('#orderinfo_email').watermark('E-mail'); $('#orderinfo_phone').watermark('Direkte tlf.'); $('#orderinfo_remarks').watermark(''); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation order more info // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#moreinfo").validate({ rules: { orderinfo_contactperson: { required: true }, orderinfo_email: { required: true, email: true }, orderinfo_phone: { required: true } }, messages: { orderinfo_contactperson: { required: 'Kontaktperson mangler' }, orderinfo_email: { required: 'Mail mangler', email: 'Mail mangler' }, orderinfo_phone: { required: 'Telefon mangler' } } }); }); // this identifies your website in the createToken call below Stripe.setPublishableKey(pk_live_G4Tx2TRRbkORKfEGoNvhVn75); function stripeResponseHandler(status, response) { if (response.error) { // re-enable the submit button $('.submit-button').removeAttr("disabled"); // show the errors on the form $(".payment-errors").html(response.error.message); } else { var form$ = $("#payment-form"); // token contains id, last4, and card type var token = response['id']; // insert the token into the form so it gets submitted to the server form$.append(""); // and submit form$.get(0).submit(); } } $(document).ready(function() { $("#payment-form").submit(function(event) { // createToken returns immediately - the supplied callback submits the form if there are no errors Stripe.createToken({ number: $('.card-number').val(), cvc: $('.card-cvc').val(), exp_month: $('.card-expiry-month').val(), exp_year: $('.card-expiry-year').val() }, stripeResponseHandler); return false; // submit from callback }); });   Få dit eget presserum    .topbar_icon_plus { position:relative; top:3px; font-size:18px; } .topbar_button_container { position:relative; top:5px; float:right; margin-right:0px; } .topbar_container_inner { border-bottom:2px solid #d8d8d8; padding:6px; height:34px; margin-top:2px; } .topbar_logo { width:130px; float:left; position:relative; top:1px; } .topbar_container { position:fixed; top:0px; width:100%; z-index:100000; height:47px; background-color:#fff; border-bottom:1px solid #bfbfbf;vertical-align:middle; text-align:center; } .menuprotiop { font-weight:bold; display:inline; background-color:#f2f2f2; padding:10px 10px 10px 10px; font-size:13px;color:#333; -webkit-border-radius: 4px; -moz-border-radius: 4px; border-bottom-radius: 4px; cursor:pointer; border:1px solid #cccccc; background: rgb(255,255,255); /* Old browsers */ background: -moz-linear-gradient(top, rgba(255,255,255,1) 0%, rgba(229,229,229,1) 100%); /* FF3.6+ */ background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%,rgba(255,255,255,1)), color-stop(100%,rgba(229,229,229,1))); /* Chrome,Safari4+ */ background: -webkit-linear-gradient(top, rgba(255,255,255,1) 0%,rgba(229,229,229,1) 100%); /* Chrome10+,Safari5.1+ */ background: -o-linear-gradient(top, rgba(255,255,255,1) 0%,rgba(229,229,229,1) 100%); /* Opera 11.10+ */ background: -ms-linear-gradient(top, rgba(255,255,255,1) 0%,rgba(229,229,229,1) 100%); /* IE10+ */ background: linear-gradient(to bottom, rgba(255,255,255,1) 0%,rgba(229,229,229,1) 100%); /* W3C */ filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#ffffff', endColorstr='#e5e5e5',GradientType=0 ); /* IE6-9 */ } .menuprotiop:hover { background:none; background-color:#ed6524; color:#fff; border: 1px solid #fff; }@media only screen and ( max-width: 1024px ) { .menuprotiop { font-size: 28px; }} Skift sprog --> 22-08-16

Vestas griller med Silvan På fredag d. 26. august gentager Silvan Randers og Vestas's personaleforening succesen og sender 120 medarbejdere på grillkursus. På fredag går det igen løs, når 120 Vestas medarbejdere tilbringer en aften sammen i grill-kunstens og hyggens tegn. Arrangementet byder på lækker grillmad, vinsmagning, god stemning, røg og duften af grill.

"Flere af vores medarbejdere har efterspurgt arrangementet, som vi havde i 2014. Og det er også en super hyggelig aften med fokus på de sociale relationer. Det er en god mulighed for at mødes udenfor arbejdstid og lære hinanden at kende, også på tværs af afdelingerne. Samtidig med at det er win-win for begge parter; Vestas får en hyggelig aften og nogle gode tilbud samtidig med, at SILVAN får omsætning og salg i butikken", siger Klaus Fahlberg, der er formand for personaleafdelingen i Vestas.

Eksperterne på området er SILVAN's egne medarbejdere, der alle er uddannede i at undervise i grill og har stor erfaring fra det daglige arbejde med grill-service i varehusene. SILVAN-medarbejderne deler ud af både viden og gode råd til emner som optænding, indirekte grill og kernetemperaturer samt inspiration til anderledes grillretter. Og selvfølgelig smagsprøver fra grillen i løbet af aftenen.

"Det er fedt at kunne give vores kunder noget ekstra. Også gerne mere end de forventer. Så vi glæder os rigtig meget til det her arrangement - også vores leverandører, der også deltager. Og skulle der være andre, som har lyst til et lignende arrangement i deres firma, er man jo altid velkommen til at kontakte os", udtaler Thomas Holleufer, der er varehuschef i SILVAN, Randers.

Info om aftenen
- Arrangementet starter kl. 19 og fortsætter indtil midnat.
- De deltagende bliver opdelt i hold a 20 mand og kommer rundt til forskellige grillstationer.
- Flere af SILVAN's leverandører deltager og hjælper til under hele aftenen, heriblandt Weber, Broil King, OUTDOORCHEF, Bonfire, COBB Grill og Padamo.
- Deltagere læres op i grill og grillmad (lige fra culottesteg og gryderet til pizza og pandekager)

Læs mere her

tags: Vestas, Microsoft, OB, kunst, Randers, omsætning, browser, journalist, sprog, arbejdstid, 2014,

Midtjyllands mangfoldige herregårde


Den 4. september inviterer Dansk Center for Herregårdsforskning på bustur til "Fire herregårde gennem syv århundreder". Turen går til Silkeborg hovedgård, Ormstrup, Hald og Tjele og fortæller den fascinerende historie om herregårdenes historie og indflydelse på det midtjyske kulturlandskab.Langs Hærvejen ligger herregårdene som perler på en snor. Følger man den historiske forbindelsesvej gennem Jylland, passerer man tæt forbi en perlerække af små og store herregårde, der ligger gemt i kulturlandskabet bag alleer, gærder og hegn.

Når Dansk Center for Herregårdsforskning d. 4. september inviterer på bustur, åbnes dørene til et udvalg af helt unikke huse. Turen begynder på Silkeborg Museum, der er indrettet i en tidligere herregård fra 1700-tallet.
Herfra fortsætter turen til de øvrige herregårde, hvor der er rundvisninger, og fortællinger om den store indflydelse, de hver især har haft i lokalområdet.

Herregårdenes aftryk på den midtjyske historie
"Herregårdene fortæller en fascinerende historie om produktion og tilpasning til landskabets ressourcer. Særligt i Midtjylland finder man en sjælden mangfoldighed af forskellige – og forskellige slags – herregårde.
Hver især har de tilpasset sig de særlige vilkår, som det omkringliggende landskab har budt på. Men herregårdene har også haft en finger med i spillet i udformningen af den kulturarv, vi finder rundt omkring i landskabet i dag", fortæller ph.d. Mikael Frausing, der er sekretariatsmedarbejder ved Dansk Center for Herregårdsforskning. Han fortsætter: "De færreste tænker for eksempel over, at byen Silkeborg er grundlagt lige der, hvor herregårdens jorder tidligere lå".

Ejerne og eksperterne viser rundt
Undervejs på turen fortæller herregårdseksperterne fra Dansk Center for Herregårdsforskning om herregårdenes rolle i datidens samfund og deres – meget forskelligartede – produktion og organisation. På Ormstrup er det herregårdens ejere Minna og Niels Due Jensen, der købte herregården i 1999, der viser rundt. Ved Hald serveres der en lækker frokost på den historiske Niels Bugges Kro, efterfulgt af en rundvisning på 'De Fem Halder', der netop i disse år undergår store forandringer.

Turen fortsætter til en af landets mest berømte herregårde, Tjele, der er et klassisk gods med store marker og herskabelige bygninger og park. På Tjele er det Hans H. Lüttichau, hvis familie har ejet herregården i mere end 250 år, der viser rundt. Herefter går turen tilbage til Silkeborg Museum.

"De udvalgte herregårde er vidt forskellige. Der er store godser og mindre godser, og man kommer til at høre om både kongelige lensmænd, om adelsslægter og om herregårdenes opgangs- og nedgangstider i hænderne på forskellige ejere", siger Mikael Frausing, der selv medvirker som guide på busturen.

Praktiske informationer
Turen støttes af Brebølfonden og ligger i forlængelse af Dansk Center for Herregårdsforsknings omfattende arbejde med regionens herregårde i Aarhus 2017.

Turen er den anden i rækken af årets busture med Dansk Center for Herregårdsforskning. Næste tur finder sted i oktober, hvor det er nordtyske slotte, parker og herregårde, der er på programmet.

Turen til de midtjyske herregårde begynder på Silkeborg Museum d. 4. september kl. 8.30 og slutter samme sted kl. 17.30. Det koster 350 kr. at deltage, og prisen dækker både bustur, guider, entré, samt frokost på Niels Bugges Kro. Der er få ledige pladser.

Læs mere her

tags: Jylland, Midtjylland, Silkeborg, organisation,

mandag den 22. august 2016

Pluk det, sylt det, brug det


Høst af sommerens bær og frugter, kom dem på glas, og få glæde af dem hele året i bagværk"Pluk det, sylt det, brug det" er en håndbog med udgangspunkt i de mest almindelige frugter og bær fra have og fri natur. Bogens grundtanke er at syltetøjet med fordel kan havne i alskens bagværk fremfor at blive stående i skabet.

Til hvert bær eller frugt indeholder bogen flere opskrifter på syltetøj eller marmelade, som bliver fulgt op af forskellige bageopskrifter, som viser, hvordan syltetøj og marmelade kan bruges i gærdej, skærekager, tærter, muffins, is, mousse, osv. Opskrifterne på kager, tærter og brød spænder vidt og fra det meget nemme, til de lidt mere udfordrende.

Alle bogens opskrifter kan kombineres på kryds og tværs og på den måde kan sylterierne blive brugt til en lang række spændende og smagfulde måder fremfor alene at stå på morgenbordet ved siden af osten.

Bogens forfattere er mor og datter, Lone Hansen og Nina Stang, som i mange år har dyrket deres passion for syltning og bagning i fællesskab.
"Vi har i flere år syltet en masse frugt, og en del af ideen til bogen skyldes, at vi fik mange spørgsmål fra sylteglade venner, der ikke rigtig kom videre end at stille syltetøjet på lager i skabet 'Hvad bruger man 20 glas ribs til ' Det har aldrig været et problem for os at bruge syltetøjet, vi kombinerer det nemlig med vores anden store hobby, bagværk, og så kan man næsten ikke have syltetøj nok i skabet," siger Lone Hansen.


Læs mere her

tags: forfatter, muffin, frugt,

søndag den 21. august 2016

Happy home outside


Udeliv med hverdagsmagiForfatteren Charlotte Hedeman Guéniau er den danskfødte grundlægger af firmaet RICE, som er kendt over hele verden for de farvestrålende tekstiler og interiørprodukter – og det fornægter sig ikke i bogen Happy Home Outside!
Livsglæden, det gode humør og den skæve tilgang til tilværelsen er de bærende elementer i bogens mange sjove projekter, som opbløder grænserne mellem ude og inde. Børn som voksne vil lade sig begejstre af de søde idéer til, hvordan man kan pynte op i det fri, lave skægge spontanfester og lave nyt af gammel – med et twist. Og både havefolk og indretningsinteresserede vil finde nyt input til, hvordan man kan lege med haverummet på en frisk og ungdommelig måde til glæde for alle, der opholder sig i haven.
Er man til det søde udeliv – og knald på farverne i indretningen – er det umuligt ikke at blive inspireret af Happy Home Outside. Og hvem elsker ikke bløde, hyggelige og afslappende rum i haven


Bogen udkommer 11. juli 2016.


Happy Home Outside – Udeliv med hverdagsmagi // Charlotte Hedeman Guéniau. På dansk ved Gitte og Pia Sloth Poulsen.
TURBINE, Aarhus 2016 // ISBN: 978-87-406-0893-9 // 192 sider. // Vejl. pris: 249,95 kr.




tags: 2016,

lørdag den 20. august 2016

Min far er vild med din mor


Sigurd kigger rundt på de andre og siger så: 'MIN FAR ER VILD MED HENDES MOR.' Mens han siger det, peger han på Rose. Nogle af børnene begynder at fnise. Rose ser overrasket ud. 'DET PASSER OVERHOVEDET IKKE!' råber hun så. 'MIN MOR ER STADIG VILD MED MIN FAR.'Sigurd bor alene med sin far. En dag har han nyheder, STORE gode nyheder, som han vil dele i rundkredsen i skolen: Hans far er vild med Roses mor. Men Rose bliver slet ikke glad, da hun hører det, og hun råber, at det ikke passer. Rose håber nemlig stadig, at hendes far og mor kan finde sammen igen.

Min far er vild med din mor er en bog om familier, som skilles ad og sættes sammen igen på nye måder. Om at acceptere skilsmissen og om at komme videre.

Den er velegnet til fælles læsning som udgangspunkt for en god snak mellem børn og voksne både i forbindelse med en skilsmisse og senere, når forældrene finder en ny partner.
Desuden er der bagerst i bogen indført en række gode råd til henholdsvis forældre, stedforældre og pædagoger og lærere, når de skal tage sig af skilsmissebørn.

Min far er vild med din mor er skrevet af Ilona Lammertink, der både som forfatter og som sygeplejerske brænder for børns trivsel, hvilket også ses i bogens tematiske fokus på barnets følelser. Fortællingen er illustreret af Eline vand Lindenhuizen, der med sine naive streger bringer historien tæt på barnelæseren.
Til børn på 4 år og op.

Bogen udkommer d. 28. juli 2016

Min far er vild med din mor // Ilona Lammertink

Læs mere her

tags: 2016, skilsmisse, forfatter, sygeplejerske,

fredag den 19. august 2016

Fælles aktionsplan skal bekæmpe mobning


En ny national aktionsplan skal forebygge og bekæmpe mobning både i dagtilbud, grundskoler og på ungdomsuddannelser. Planen er blevet præsenteret i dag og er et resultat af et bredt samarbejde mellem minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby, Børnerådet, Børns Vilkår, Red Barnet og med Mary Fonden som faglig sparringspartner.For første gang er både viden, erfaringer og anbefalinger til forebyggelse og bekæmpelse af mobning blevet samlet i én stor aktionsplan. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby har taget initiativ til aktionsplanen i samarbejde med Børnerådet, Børns Vilkår og Red Barnet for at sikre en mobbefri hverdag for børn og unge i dagtilbud, grundskoler og på ungdomsuddannelser i hele Danmark.

Aktionsplanen er blevet præsenteret i dag og kommer med anbefalinger til, hvordan forældre, skolebestyrelser, elevråd, lærere, pædagoger, ledere, kommuner, organisationer og staten kan indlede eller fortsætte kampen mod mobning blandt børn og unge i alderen 0-18 år. Mary Fonden har bistået med faglig viden og sparring under udarbejdelsen af aktionsplanen. Derudover har en bred kreds af både interessenter og politikere givet deres bidrag til aktionsplanens anbefalinger på to stormøder i juni.

I den seneste trivselsmåling fra folkeskolen svarer hver femte elev i 4.-9. klasse, at de har oplevet mobning, og det understreger, at mobning er et udbredt problem.

"Alle børn skal have en tryg opvækst uden mobning. Det kræver et langt, sejt træk, og derfor er jeg glad for, at børneorganisationerne har sagt ja til, at vi sammen tager kampen mod mobning. Desuden vil jeg gerne sige tak til de mange andre aktører, som har bidraget med viden, energi og engagement til arbejdet med aktionsplanen. I planen er der anbefalinger til, hvordan mobning kan bekæmpes i dagtilbud, grundskoler og på ungdomsuddannelser, og jeg håber, at alle vil gøres deres for at løfte anbefalingerne. Som minister vil jeg blandt andet se på, hvordan vi kan sikre bedre klagemuligheder til børn og unge, der bliver udsat for mobning, og om vi kan stille større krav til skolernes antimobbestrategier, så vi sikrer, at skolerne arbejder seriøst med både at forebygge og bekæmpe mobning " siger Ellen Trane Nørby minister for børn, undervisning og ligestilling.

"Mobning er ødelæggende for det enkelte barn – man kommer sig ganske enkelt aldrig rigtigt over det. Desværre viser tal fra Børnerådets undersøgelser, at vi stadig ikke formår at sikre alle børns konventionsbestemte ret til en mobbefri hverdag. Hvis vi vil mobning til livs, kræver det en fælles indsats og et styrket fokus på lovgivningen. Med aktionsplanen i hånden får vi mulighed for at danne fælles front mod mobning og sammen sikre børns ret til et mobbefrit liv," siger Børnerådets formand Per Larsen.

"Alt for mange børn bliver mobbet i Danmark - det er et af de emner, der fylder allermest på BørneTelefonen hos Børns Vilkår. Derfor er vi glade for, at kunne bidrage til aktionsplanen. Særligt er vi glade for, at ministeren bl.a. ønsker bedre klagemuligheder for børn og unge, hvis de bliver mobbet, og skolen ikke gør noget ved problemet. Mobning er børns problem, men de voksnes ansvar," siger direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl.

"Ét barn udsat for mobning er ét for meget. Aktionsplanen giver os en enestående mulighed for i fællesskab at sikre nye generationer af børn i Danmark en mobbefri hverdag. Og det er på høje tid. Alt for mange børn vågner op med ondt i maven, står ensomme i skolegården eller lever med uhelbredelige sår på sjælen på grund af mobning. Vi er ikke tilfredse, før mobning helt er udryddet. Ministerens initiativ til en aktionsplan er en kæmpe håndsrækning til at nå det mål," siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

Der er både anbefalinger, som kan tages i brug, hvis mobning allerede er en realitet, og mere generelle anbefalinger til, hvordan man kan styrke trivslen blandt børn og unge og forebygge mobning.

Anbefalingerne lægger op til, at børn og unge, der oplever mobning, får bedre muligheder for at søge råd og vejledning, ligesom der lægges op til, at børn og unge får bedre mulighed for at klage. I aktionsplanen anbefales det derudover, at der indføres større krav i lovgivningen til skolernes antimobbestrategier, og at ungdomsuddannelsesinstitutioner også bør have antimobbestrategier. På ungdomsuddannelserne foreslås det også, at der udarbejdes vejledningsmateriale, som skal gøre det tydeligere, hvilke muligheder skolerne har for at skride ind over for blandt andet elevernes mobning på nettet.

Udover anbefalinger indeholder aktionsplanen også den nyeste viden om mobning. Forskning viser blandt andet, at mobning er et gruppefænomen, og derfor skal fokus i forebyggelse og bekæmpelse af mobning ikke blot være på mobberen og mobbeofferet, men på hele fællesskabet i en skoleklasse, på et fritidshjem eller på en ungdomsuddannelse.

Mobning og mistrivsel

- Forskning peger på en sammenhæng mellem mobbeadfærd og senere udvikling af blandt andet kriminalitet og radikalisering. (Kilde: Rådgivende Sociologer & DCUM (2003): Mobning og udvikling af kriminelle – et kendetegn ved skolen )
- 6,5 procent af de adspurgte drenge i børnehaver og 4 procent af de adspurgte piger i børnehaver svarer, at de ikke er glade for at gå i børnehave. 58,7 procent svarer, at nogle af de andre børn har drillet dem, så de blev kede af det. (Kilde: Dansk Center for Undervisningsmiljøs (DCUM) Dagtilbudstermometer 2014).
- 20 procent af eleverne i 4.-9. klasse i folkeskolen angiver, at de er blevet mobbet. Der er flere elever på mellemtrinnet (4.-6. klasse) end i udskolingen (7.-9. klasse), der angiver at have oplevet mobning. (Kilde: Trivselsmåling i folkeskolen fra 2016).
- Hver 8. af de 17-18-årige, der går på en ungdomsuddannelse, angiver at have oplevet mobning. (Kilde: LO (2010): af "Mobning blandt unge - i skolen og på arbejdspladsen").
- 9,1 procent af de adspurgte gymnasieelever føler sig ensomme, mens det tilsvarende tal for elever på erhvervsuddannelserne er 8 procent. Andelen er begge steder større for piger end for drenge. (Kilde: Ungdomsprofilen" fra 2014)
- Unge, som mistrives i skolen, har væsentlig større risiko for ikke at komme videre i uddannelsessystemet (Kilde: "Unge i Danmark – 18 år og på vej til voksenlivet").

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, direktør, 2003, politi, uddannelse, generalsekretær, lovgivning, LO, storm, DCU, 2016, kriminelle, mobbet, Børns Vilkår, børnehave, energi, folkeskole, erhvervsuddannelser, strategi, organisation, undervisning, uddannelsesinstitution, miljø, Forskning, 2014, helbred,

The Color Run kommer til Kolding


Det festlige motionsløb Zulu The Color Run kommer til Kolding 17. september. Løbet er med stor succes rejst fra Aarhus over København, til Aalborg og kommer nu til trekantsområdet med en kæmpe fest, musik, løb og dans. Og ikke mindst farver. Tonsvis af farver! Folkene bag Zulu The Color Run regner med at der bliver kastet med næsten 2 tons farver ved festen på havnen i Kolding.Danskerne er vilde med fun runs
Motionsløbet Zulu The Color Run trak sidste år omkring 11.500 deltagere alene i København og 35.000 deltagere i alt på landsplan. Til sammenligning var der sidste år knap 12.000 tilmeldte til Copenhagen Marathon.

Stor vækst i deltager-antal
»Det er helt vildt, at vi allerede på andet år var lige så store som Copenhagen Marathon«, siger Jens Skovgaard, marketingchef i Zulu The Color Run. På få år er amerikanske The Color Run blevet et verdensomspændende fænomen med over en million løbere, der kaster med farver på hinanden i mere end 50 lande, heriblandt Danmark.

Et farveorgie
Du starter ved målstregen og løber fem kilometer. Men der stopper ligheden med andre motionsløb også. Zulu The Color Run er nemlig ikke et normalt motionsløb. Det drejer sig ikke om at komme først, men derimod om at have det sjovt sammen med vennerne, mens du løber i et sandt farveorgie til tonerne af høj musik.

Kun to regler
Der er to regler i Zulu The Color Run: Du skal komme i hvidt tøj. Og der må ikke være noget som helst hvidt på dig, når du kommer igennem de fem km. i år deltog knap 10.000 glade københavnere i løbet i Valbyparken, hvor de blev overhældt med farvepulver i de fem forskellige farvezoner.

Dignity - mod tortur
Zulu The Color Run finder hvert år en samarbejdspartner, der kan skyde lidt alvor ind i den farverige galskab, hvor løberne bliver overdænget med farvet pulver under hele løbet, og i år kommer deltagere til at løbe for kampen mod tortur. Samarbejdspartneren er DIGNITY, et dansk menneskerettighedsinstitut, der siden 80'erne har kæmpet med at forebygge tortur og vold og hjælpe ofrene tilbage til et værdigt liv. Dignity får en del af billetindtægterne.

Hedonisme om formiddagen
The Color Run er et såkaldt fun run, som de sidste par år er blevet populært verden over. Ved mållinjen afsluttes løbet med Finish Line Festival med dj's og koordinerede farvekast fra de tusindvis af deltagende. Og det visuelle er en stor del af løbets succes. »Det er lige så meget et løb, som det er en fest og et æstetisk fænomen. Der er også noget hedomisme i det – det handler om at give slip på hverdagen og iscenesætte sig selv. Lidt ligesom, når folk går amok og klæder sig ud i dyrekostumer eller gaffatape på Roskilde Festival. Det handler om at træde ud af sin normale rolle«, forklarer sociolog Bjørn Schiermer Andersen fra Københavns Universitet, der forsker i hipsterkultur og ungdomsfænomener.

56 procent har ikke løbet før
En undersøgelse fra sidste års løb i København viste, at 56 procent af deltagerne aldrig har deltaget i et motionsløb før. »Vi er stolte af, at vi tiltrækker nogen, som ikke normalt deltager i organiserede løb. Det handler nok om, at det ikke er konkurrencebaseret, men mere har fokus på sjov og selviscenesættelse. Så det appellerer til nogle andre typer, end dem der normalt løber motionsløb«, siger race manager i Zulu The Color Run, Christian Thomsen.

Sodavandsdisco for selfie-generationen
The Color Run startede i USA i 2012 og har siden spredt sig til mere end 50 lande i hele verden. Det er tredje gang, at Zulu The Color Run afholdes i Danmark. Størstedelen af deltagerne i Zulu The Color Run er imellem 15-35 år, og de fleste løber udklædte med deres venner, som var det en endagsfestival – dog uden alkohol og fulde folk. Dermed appellerer løbet til en anden målgruppe end andre danske motionsløb.

Next stop Kolding
Sidste år deltog 35.000 mennesker i Zulu The Color Run i København, Slagelse, Herning, Odense, Kolding, Aarhus og Aalborg. I år har løbet været i København, Aarhus, Aalborg og er på vej til Kolding.

Et hit på de sociale medier
»Vi er blevet kontaktet af virkelig mange, der var med sidste år og gerne vil være frivillige i år. I flere byer holder vi efterfest, og festen fortsætter efter løbet på Facebook og andre sociale medier. I 2015 blev der lagt flere tusinde billeder på Instagram under og efter løbet, prøv selv at kig på #tcrdk - det er fantastisk«, siger race manager i Zulu The Color Run, Christian Thomsen.

Man kan købe billetter til Zulu The Color Run i Danmark på billetto.dk

Mere info
Har du brug for mere info, interviews, billedmateriale osv. Kontakt marketingchef Jens Skovgaard på jens.skovgaard@thecolorrun.com

PR-billeder kan downloades her i høj kvalitet:
https://drive.google.com/open id=0BzII8pp4NITbZEs3Q0hVN2tlakE

For en kommentar fra race director og talsmand Christian Thomsen, ring pa 20 86 13 80

For presseakkreditering, kontakt marie.louise@thecolorrun.com

Om The Color Run
- The Color Run startede i USA og afholdes i dag i 50 lande verden over.
- Det er verdens største event-serie med mere end 300 løb i hele verden.
- Løbet er 5 km langt, og du kan tilmelde dig alene eller som hold.
- For hver kilometer du passerer, bliver du overdænget med en ny farve. Alle løbere får desuden farveposer, som de kan kaste på hinanden på selve festpladsen.
- Zulu The Color Run afholdes i 2016 i København, Aarhus, Kolding og Aalborg. Læs mere på thecolorrun.dk eller find os på Facebook!

Læs mere her

tags: USA, Danmark, billetter, København, interview, downloade, Odense, Facebook, Kolding, tortur, Herning, Aalborg, Roskilde, 2012, Slagelse, 2016, Valby, konkurrence, Københavns Universitet,

torsdag den 18. august 2016

Bryggeriet Flakhaven: Nu strømmer øllet ud i kælderen


Efter byggerod, en del hamren og en masse banken, strømmer øllet nu ud af hanerne i kælderen på Bryggeriet Flakhaven. Nu er det tid til den store åbning af Odenses sejeste øl-kælder.Helt præcis slår bryggeriet dørene op til den top-moderniserede øl-kælder den 18.august, hvor gæsterne fremover kan vælge mellem dansk og udenlandsk craft beer af høj kvalitet fra de +25 taphaner med.

[Blandt Danmarks største]

Øl-kælderen er én af Danmarks største fadølsbarer udstyret blandt andet med topmoderne M1-taphaner, som supplement til de gamle pudsede kobbertap.

"Ombygningen af Bryggeriet Flakhavens øl-kælder har været et stort projekt, hvor vi har tænkt rigtig meget over tingene bl.a. den specielle lyssætning, der skal få de enkelte organiske materialer til at fremstå så smukke som muligt, så kobber, messing, stål, træ og jern forenes i smuk harmoni og skaber den perfekte ramme om nydelse af et glas velskænket øl – eller to", forklarer Hanne Sandal:

"Vi har desuden lavet showroom, så man som gæst hele tiden kan følge med i, hvilke fustager vi har på taphanerne. Der er monteret walk in-køleskabe med glasfront, så gæsterne kan følge processen fra bryg til smageglas," forklarer indehaver Michael Sandal.

[Følg øllet fra start til glas]

Efter den store åbning den 18.august vil bryggeriet tilbyde en række arrangementer med bryg og morgenmad, hvor alle interesserede er velkomne til at følge bryggeren i hele brygprocessen og få lidt øl og bryghistorie sammen med morgenkaffen. Efter 6-8 uger bliver gæsterne igen indbudt til tapning og smagning af det færdige resultat.

"Undervejs kan man følge øllet under gæringen på vores Facebook side, hvor vores brygmester Anders Coisbo holder "brygholdet" ajour", siger Hanne Sandal.

Øl-kælderen på Bryggeriet Flakhaven er åben alle dage fra 11.00 til 23.00 og ved særlige lejligheder til kl. 02.00. Fredag og lørdag vil der desuden lejlighedsvis være levende musik.

[Kom til den store åbning]

Øl-kælderen på Flakhaven indvies med et daglangt arrangement den 18.august, hvor bryggeriet har lagt op til stor åbningsfest med en række aktiviteter.

Klokken 15.00 er der øl-smagning af seks forskellige øl typer, hvor brygmester Anders Coisbo viser rundt i brygkælderen og fortæller sin historie om Coisbo Beer, lige fra køkkenbrygger til ejer af eget brygværk.

På den udendørs terrasse vil køkkenchef Jesper Danielsen styrer slagets gang, hvor der fra kl. 16.00 være helstegt pattegris, marineret i Brooklyn Fall, en røget øl samt lancering af special-øllen "HOP CLOWN" , udviklet og brygget i samarbejde med Odense Blomsterfestivalen.

Sidst men ikke mindst spiller Caper Clowns på restauranten hele eftermiddagen, inden de kl. 20.00-22.00 spiller på den store scene mellem alle blomsterne midt på Flakhaven.

Læs mere her

tags: Danmark, restaurant, Odense, Facebook, LO, M1, Blomsterfestival, pattegris, kaffe,

onsdag den 17. august 2016

Overvejer du at købe sommerhus Sådan griber du processen an


Rekordmange fritidshuse til salg gør det attraktivt at købe sommerhus lige nu. Men selvom priserne på fritidshuse er fornuftige, er det vigtigt at holde hovedet koldt, hvis du har besluttet dig for at springe ud som sommerhusejer. Advokatfuldmægtig Thomas Mikkelsen, Ret&Råd Fyn giver dig her et par gode råd til, hvordan du griber processen an.Ifølge Boliga.dk var der knap 14.000 fritidshuse til salg 1. juli 2016. Det er 2 år siden, at udbuddet af fritidshuse var så højt sidst. Det store udbud er med til at presse udbudsprisen i bund, og det gør det attraktivt at købe sommerhus lige nu. Advokatfuldmægtig Thomas Mikkelsen, Ret&Råd Fyn giver her sit bud på, hvordan du bør gribe processen an, når du har besluttet dig for at købe sommerhus.

Er området rigtigt
Først skal du finde det rigtige område og det rigtige sommerhus. Gå på internettet og find flere sommerhuse du kan være interesseret i. Søg eksempelvis på www.bolighandel.dk, www.boliga.dk eller www.boligsiden.dk og undersøg hvad der er til salg i de områder, som du er interesseret i. Overvej også om området skal være velegnet til udlejning af sommerhuset i de perioder, hvor du ikke selv bruger det.

Kør herefter ud i området og besøg flere af de fritidshuse du har udvalgt, så du har et sammenligningsgrundlag. Et godt sommerhus ligger ofte tæt på vandet og gerne med udsigt. Besøget giver dig også et indtryk af rejsetiden og omkostningerne forbundet med et besøg i sommerhuset.

Når det rette sommerhus er fundet
Når du har fundet et hus, som du er særlig interesseret i, så besøg det flere gange og på flere forskellige tidspunkter. Husk også at lægge mærke til, om huset ligger godt i forhold til verdenshjørnerne, f.eks. om haven er sydvendt og, om der er høje træer, som skygger de forkerte steder, eller om grunden er fugtig osv.

Kontakt allerede herefter en uafhængig boligadvokat, som kan skaffe dig information om tilstandsrapport, ejerskifteforsikring, servitutter, finansiering mv., samt oplyse dig om fordele og ulemper ved udlejning.

Sammenhold informationerne med sommerhusets stand, det vil sige konstruktion, facade, fundament og ventilation, badeværelser, vedligeholdelse eller kommende vedligeholdelser. Det er en god ide, at du allierer dig med en uvildig rådgiver, der kan gennemgå huset for evt. fejl og mangler og komme med et overslag på, hvad udbedring vil koste.

Du skal være opmærksom på, at din egen begejstring for huset i mange tilfælde kan gøre, at du får en tendens til at nedtone betydningen og ikke mindst omkostningerne og tidshorisonten for udbedring af fejl eller skader. Husk at de fleste kun har weekender og ferier til at arbejde på sommerhuset.

Når du har fundet sommerhuset og overvejet ovenstående, kan din boligadvokat herefter hjælpe dig med at forhandle vilkår og ikke mindst pris på plads, så I er klar til at gennemgå købsaftalen, hvis du endelig beslutter dig for at købe sommerhuset.

Husk i den forbindelse, at ejendomsmægleren er sælgers mand og, at du derfor skal have dine egne professionelle og ansvarsforsikrede rådgivere.

Læs mere her

tags: internet, Advokat, 2016, omkostninger, kaffe,

mandag den 15. august 2016

Kronværkerne samles i X-porten


Kronværkerne, som tidligere har haft galleri og butik på Kronborg – genforenes fra den 16 - 21.august i X-porten i Hundested, hvor de laver POP-UP udstilling med masser af spændende unika kunst, design og kunsthåndværk.Kronværkerne består af: Irene Wiis Stephensen, som designer skønne kåber i uld, Karin Mobro Bartholin –glaskunst, Karen Kjær Bruhn-strik, Gitte Hulstrøm -malerier mm, Helene Højgaard -håndtrykte tekstiler, tørklæder i silke og butterflyes mm, Githa Høgsberg Kristensen - sølvsmykker og finurligheder samt Inger Bennigsen - malerier. Derudover deltager 2 gæster i udstillingen: Gertrud Oxenvad - keramik og Ann Yde – som bager de lækreste småkager m.m

Gruppens medlemmer er alle yderst aktive. Efter Galleri og butik blev lukket på Kronborg - har alle godt gang i nye opgaver og projekter: flere medlemmer udstiller og sælger fra Tisvildelejestuen : Irene og Helene - Karen og Githa, Gitte har eget værksted i Kronborg-gallerierne og Inger har galleri, atelier og kursusaktiviteter i Rørholmsgade i Kbh.

Kronværkerne glæder sig til at mødes igen og til at byde både gamle og nye kunder velkommen i Hundested. Udstillingen har åbent hver dag fra kl 11-18.

Nærmere oplysninger kan findes på Kronværkernes facebook-side.


Læs mere her

tags: kunst, smykker, Højgaard,

søndag den 14. august 2016

FORMLAND - Oplev madentusiaster på Witts stand


Forbered jer på spændende produktnyheder og mød tre madentusiaster på Witts stand. Vi kommer ikke blot med imponerede "eye catchers", men produkter som beriger livet og gør hverdagens sysler lidt nemmere. Du kan bl.a. opleve Sage spille med musklerne, se robotterne rengøre standen og smage vitaminbomber i form af juice og silkebløde smoothies.Witt A/S har opbygget en fantastisk stand på den nærtstående Formland messe. Den 70m2 store stand er spækket med lækre produkter i høj kvalitet. For at sikre et "levende" miljø har vi sammensat et aktivitetsprogram, som byder på ikke mindre end tre madentusiaster. De vil i løbet af messen stå for forskellige produktdemonstrationer, komme med gode råd samt inspirere til en sund og varieret livsstil.

Program

TORSDAG 18. AUGUST
12:00 – 14:00 Produktdemo – NYT 9-i-1 produkt
13:00 – 16:00 Pia Thau – Tryller med juice og smoothies

FREDAG 19. AUGUST
12:00 – 15:00 Mads Bo – Friskpresset juice, energi og selvhelbredelse er nøgleordene.
16:30 – 17:00 Mads Bo – Den store scene

SØNDAG 21. AUGUST
11:00 – 13:00 Gastromand – Leger med de søde sager og sørger for en velduftende stand
11:00 – 13:00 Pia Thau – Tryller med juice og smoothies

Om de danske madentusiaster

Mads Bo, Danmarks Juicekonge, vil fortælle om, hvordan vitaminbomber i fast og især flydende form gavner og styrker din krop. Han med åbenhed og humor gennemgå grundelementerne for et overlegent energioverskud.

Pia Thau, Ernæringsekspert, vil gøre sit ypperste for at indfri dine mål. Hvor sund mad ikke handler om afsavn, kalorietælling eller pointsystemer, men om at lade dine smagsløg forkæle af et væld af lækre friske fødevarer, fyldt med gavnlige næringsstoffer.

Gastromand, Mads Schytte AKA Familiefaren bruger tiden på go' gedigen mad, og ser brødrene Price som de helt store idoler. Derfor byder han ind med lækre opskrifter, der får den søde tand til at løbe i vand, når han demonstrerer Sage maskinernes råstyrke.

Udover de danske madentusiaster vil Witt personalet kontinuerligt køre forskellige demoer i løbet af messedagene, hvor der både vil være sunde smagsprøver, varme drikke samt søde og velduftende snacks. Besøg os på stand L9136 - Tør du lade være…

Læs mere her

tags: Danmark, roman, energi, sprog, miljø, helbred, livsstil,

lørdag den 13. august 2016

Så mange studielejligheder står til salg netop nu


Forældrekøb: Få et overblik over priser og muligheder i København. Realkreditrådet har opgjort antallet og priserne på ejerlejligheder under 75 kvadratmeter, der står til salg i København. Opgørelsen viser, at der er flest små lejligheder til salg i København S og på Østerbro, mens de billigste mindre lejligheder er til salg i Brønshøj og Søborg."Der er små lejligheder til salg i alle bydele i København. På Amager i København S er valgmulighederne imidlertid flest med over 160 mindre ejerlejligheder til salg. Generelt set dækker København S et stort område med mange boliger til salg, så derfor er det ikke så overraskende, at der netop her er flest små lejligheder til salg," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet og uddyber:

"Søborg og Kastrup er derimod områder, hvor de små lejligheder udgør en relativ stor andel af udbuddet. Her er mellem 70-80 pct. af lejlighederne til salg under 75 kvadratmeter. Samtidig ligger priserne her i den lave ende."

Priserne på ejerlejligheder er generelt set lavere i områder længere fra Københavns centrum, herunder i områder som Brønshøj, Søborg og Kastrup. I Brønshøj er de gennemsnitlige udbudspriser lavest med 27.000 kr. pr. kvadratmeter. For en mindre lejlighed på 60 kvadratmeter svarer det til en pris på ca. 1,6 mio. kr.

"Der er stor prisforskel på ejerlejligheder i København. De billigste lejligheder i København koster næsten det halve af en typisk ejerlejlighed i København K, som er Københavns dyreste område," siger Ane Arnth Jensen.

Læs mere her

tags: København, direktør, Kastrup, Amager, Realkreditrådet, Realkredit, Brønshøj, Østerbro,

fredag den 12. august 2016

Ny portal guider boligkøbere sikkert gennem bolighandlen


Det er ofte en stor beslutning at købe ny bolig, og der dukker mange spørgsmål op undervejs. Advodan har netop lanceret en webportal om boligkøb, som hjælper boligkøberen sikkert igennem faserne af bolighandlen.Behøver jeg en boligadvokat Hvad er et advokatforbehold Og er det nødvendigt at tegne en ejerskifteforsikring Det er nogle af de helt typiske spørgsmål, som dukker op, når man står over for et boligkøb. Det er samtidig også nogle af de spørgsmål, man som boligkøber kan få svar på ved at klikke ind på Advodans nye portal om boligkøb.

"Formålet med portalen er at klæde boligkøberne godt på til at styre uden om potentielle faldgruber og tage de rigtige beslutninger undervejs i forløbet – uanset om de skal købe lejlighed, hus, eller om det er et forældrekøb, de står overfor. Viden giver tryghed, og portalen skal netop give boligkøberne den viden, de har brug for", fortæller Morten Arnberg, som er direktør i Advodan.

Klarhed over boligadvokatens opgaver
Ud over at klæde boligkøberne på med nødvendig viden, er formålet med portalen også at skabe en større gennemsigtighed i forhold til, hvad en boligadvokat hjælper med i de forskellige faser af en bolighandel.

"Mange boligkøbere ved ikke, hvilke opgaver boligadvokaten løser, og de er derfor i tvivl om de overhovedet behøver at have en boligadvokat med, når de køber en ny bolig. Vi vil gerne sikre, at boligkøberne i hvert fald ikke vælger boligadvokaten fra, fordi de ikke ved, hvad advokaten laver og skaber af sikkerhed. Hvis boligkøberne vælger boligadvokaten fra, skal det være, fordi køberen kan og ønsker at stå for det hele selv – og fordi de er fuldstændig klar over, hvad det indebærer. Derfor har vi gjort det tydeligt, hvilke konkrete opgaver boligadvokaten løser og på hvilket tidspunkt i bolighandlen", forklarer Morten Arnberg.

Videoguides, e-bog og tjeklister
På portalen kan boligkøbere hente viden gennem en række lettilgængelige tekster, tre korte videoguides og en interaktiv grafik, som giver boligkøbere overblik over egne og boligadvokatens opgaver gennem en bolighandel. Man kan også hente en e-bog, der beskriver bolighandlens faser fra start til slut. E-bogen indeholder samtidig en grafisk oversigt over forløbet i en bolighandel og tjeklister til de forskellige faser i bolighandlen.



Læs mere her

tags: direktør, portal,