torsdag den 13. oktober 2016

Mimse og brunkagemanden


Ny bog om Mimse og hendes børnehaveliv udkommer nu. TV-kokken Anne Hjernøe fortæller om Mimse, og som bonus deler hun ud af sine børnevenlige og lækre opskrifter.Det er snart jul, og Mimse og hendes far og mor er inviteret til julefest i børnehaven. Alle børn skal have et stykke pynt med til juletræet, og Mimse begynder straks at tænke over, hvad hun skal lave. Først går Mimse i gang med at klippe et julehjerte, men det er alt for svært. Så prøver Mimse at lave en guirlande, men hun bruger alt for meget klister, og guirlanden ender som én stor klump. Heldigvis har Mimses mor en god idé: De kan bage nogle lækre og sprøde brunkagemænd og binde flotte sløjfer i. Det er Mimse med på, og snart hygger mor og Mimse sig i køkkenet. Da brunkagemændene kommer ud af ovnen, udvælger Mimse den allerflotteste til børnehavens julefest.

Men nede i børnehaven får Thor og Johan fat i Mimses brunkagemand, og pludselig er den gået i stykker. Mimse er helt ulykkelig, men heldigvis kan Mimses yndlingspædagog Berit et trick med spiseligt klister, og alt ender godt for Mimse, brunkagemanden og børnehavens julefest.

En hyggelig og genkendelig julehistorie om børnehavepigen Mimse.

Forfatter til Mimse og brunkagemanden Anne Hjernøe er kok, journalist og oprindeligt uddannet pædagog. Hun har været vært på over 100 tv-programmer og er forfatter til en lang række kogebøger.

Bøgerne om pigen Mimse tager fat på små og store emner for børn på 3-6 år ¬– og så indeholder de alle en børnevenlig og lækker opskrift!


Bogen udkommer d. 11. oktober 2016

Mimse og brunkagemanden // Anne Hjernøe // illustreret af Anja Gram
TURBINE Forlaget // ISBN: 978-87-406-1245-5 // 32 sider // Vejl. pris 269,95 kr.


Læs mere her

tags: 2016, børnehave, journalist, forfatter, Forlag,

onsdag den 12. oktober 2016

Foreningen Far har indbragt Politiken for pressenævnet


Foreningen Far rejser kritik af Politiken og har indbragt 3 principielle sager hos Politiken for pressenævnet. Politiken har flere gange bragt debatindlæg med usande oplysninger og påstande lavet af personer, som kender / omgås hinanden. Politiken har samtidig ikke ønsket at bringe en kronik fra Foreningen Far, som satte tingene i perspektiv for danske børn og forældre på fornuftig og positiv vis.Politiken har tidligere modtaget kritik fra pressenævnet pga. urigtige oplysninger og manglende check. Det er velkendt at der bruges personlige blogs og debatindlæg til at sprede usande rygter og had på børneområdet af de samme personer og grupper, fordi pressenævnets muligheder herved er begrænsede. Der opleves en blanding mellem forældre, der har tabt sager, social arv, kultur, vold m/k, fejlbehandlinger og ekstreme aktivister, som ikke altid fortæller sandheden eller som nemt falder for falske historier politisk motiveret.

Foreningen Far tager afstand fra en sådan adfærd om det handler om fædre, mødre eller børn. Halvdelen af de frivillige hos Foreningen Far er kvinder og Foreningen Far har siden sin grundlæggelse i 1977 haft fokus på det bedst for barnet. Det er velkendt at Foreningen Far, som Danmarks største fædre og børn organisation og en af de ældste fædre og børn organisationer i verden må stå model til usaglig kritik og påstande.

Ligestillingen er hoppet ud af skabet og den hopper nok ikke tilbage igen. Det er næppe Foreningen Far der er årsag til ligestillingen i Danmark. Faktisk nok nærmere kvindesagen vil de fleste nok mene og danske kvinder – og mænd - har i den forbindelse fuld støtte til lige muligheder fra Foreningen Far baseret på ordentlighed og respekt for mennesker med fokus på barnet. Ligestillingen sker også på familie området for børn og fædre, så hvorfor mon den usaglige debat helt ude af proportioner statistisk for danske børn og forældre som helhed – på Politikens debatredaktion.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, Politiken, organisation,

tirsdag den 11. oktober 2016

Hjemmebagning: Nem genvej til velsmagende kager og creme


3 nye kageblandinger og kagecremer gør det nemt og hurtigt at lave lækre kager og desserter. I bedste Odense Marcipan-ånd kan de færdige kageblandinger og cremer kombineres og varieres med dine egne friske råvarer og krydderier.Med en ny serie kagepulver-mix og kagepulver-creme har Odense Marcipan hævet niveauet for smag, råvarer og bageegenskaber, når den travle familie hurtigt skal blande og hjemmebage velsmagende og saftige kager. Blandingerne er lavet af gode råvarer og naturlige aromaer og krydderier, f.eks. ægte vanilje.

Udvalget omfatter chokoladekage, vaniljekage og krydderkage, og kageblandingerne skal blot blandes med 2 æg, 1 dl vand, lidt olie og bages ved 160° i 45 min. Så er den mest velsmagende kage med sikkerhed klar til servering.

En pakke kageblanding giver en servering til 10-12 personer.

Du kan også give kageblandingerne dit personlige præg og lave krydderkagen til en gulerodskage eller lave vaniljekagen til en frisk jordbærkage. Eller kombinere kagerne med de færdige creme, så du nemt kan servere hjemmebagte og flotte lagkager.

Udvalget af færdige cremer består af jordbærcreme, vaniljecreme og chokoladecreme, der alle tre blot skal blandes med 4 1/2 dl sødmælk og piskes til en fast creme. Det er ikke nødvendig at koge cremen.

En pakke creme-mix passer til en lagkage, og cremerne kan også anvendes som kagecreme i f.eks. jordbærtærter, medaljer, vandbakkelser og fastelavnsboller.

I butikkerne koster en Odense Marcipan kageblanding ca. 39 kr. og creme-mix omkring 20 kr.

Kage- og cremeblandingerne kan også købes i Odense Marcipans webshop på odense-marcipan.dk

------

Fotoserie af kageblandinger og creme
De nye færdige kageblandinger og cremer fra Odense Marcipan gør det nemt og hurtigt at hjemmebage en chokoladekage, en vaniljekage eller en krydderkage.

Fotoopskrift på chokoladebombe
Kageblandingerne fra Odense Marcipan kan varieres med kagecreme eller bruges som grundopskrift til kager med dit personlige præg. Eksempelvis denne chokoladebombe,
som smager fantastisk og præsenterer sig flot.


Læs mere her

tags: chokolade, Odense, råvarer, krydderi,

FORSKNING: Kender mor, far eller begge forældre barnet bedst


Ny forskning fra Aarhus Universitetet viser, at det går ud over mors dømmekraft, hvis hun har psykiske problemer, og at far er lige så god som mor til at vurdere sit barns faglige og sociale evner. Det er vigtigt at tage højde for i bl.a. forældremyndighedssager, mener forskerne bag undersøgelsen.
Når der lyttes mere til moderens end til faderens vurdering af barnets trivsel i sager om forældremyndighed, i skolen eller andre steder, er det muligvis ikke en effektiv praksis. Det viser ny forskning fra TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus BSS, publiceret i Review of Economics of the Household.

Forskerne har sammenkørt resultaterne fra de såkaldte CHIPS-tests (Children's Problem Solving), der tester børnenes sproglige og kognitive niveau samt barnets psykiatriske diagnoser med forældrenes generelle vurderinger af barnets akademiske og adfærdsmæssige præstation (den sidste angivet i et Strengths and Difficulties Questionnaire). Og her viser testresultaterne blandt 6000 danske familier, korrigeret for variabler som køn, forældrenes alder, uddannelsesmæssige baggrund, arbejdssituation, indkomst, psykiske diagnoser m.m., at far bedømmer barnets kognitive og ikke-kognitive evner ligeså godt som mor.

"Det er vigtig viden ikke mindst i fx skilsmissesager, hvor langt de fleste forældremyndighedssager i mange lande afgøres til moderens fordel, blandt andet ud fra forældrenes vidneudsagn om børnenes trivsel og kunnen," siger Nabanita Datta Gupta, som er én af tre personer bag forskningen.

MORS PSYKISKE PROBLEMER GÅR UD OVER DØMMEKRAFTEN

Studiet viser også, at mødre, der har det svært psykisk, ofte vurderer deres børns kunnen som værende dårligere, end den egentlig er. Det kan i værste fald give børnene mindre selvtillid og manglende tro på egne evner, vurderer forskerne bag undersøgelsen. Et andet Aarhus BSS-studie har tidligere vist, at børn af forældre med psykiske sygdomme desuden har større risiko for selvmordsforsøg.

"Mange kvinder med fødselsdepression bliver aldrig diagnosticerede, men deres psykiske tilstand har stadig indflydelse på deres liv og herunder også på, hvor gode de er til at vurdere deres børns evner. Generelt bør forældrene ifølge vores resultater sidestilles i f.eks. kliniske og skolemæssige sammenhænge, hvor lægen og læreren ligeså godt kan høre faderens vurdering af fx symptomer og trivsel som moderens. Særligt i Danmark, hvor fædrene typisk er meget aktivt involveret i pasningen af barnet," siger Nabanita Datta Gupta og tilføjer "Resultaterne er valide, fordi forældrenes subjektive vurderinger holdes op imod de objektive mål i CHIPS-testen og de psykiatriske diagnoser. Der er selvfølgelig en række andre ting, som også spiller ind, men vores forskning er et vigtigt bidrag til den samlede forståelse af forældrenes evne til at vurdere deres børns adfærd og kunnen," siger hun.

FORENINGEN FAR KOMMENTERER

Foreningen Far har ingen holdning til mænd eller kvinder, men ønsker alle børn skal have et godt børneliv. Vi har i årtier oplevet en meget klar relation mellem social arv, sociale ydelser, familie konflikter, beskidte tricks, anbringelser eller risiko for anbringelser samt social arv for næste generation af børn. Social arv kan bestemt skyldes begge forældre eller fædre der ikke tager positivt ansvar, men vi oplever markant, at en af de mest oversete og ignorerede årsager (måske den mest ignorerede) til social arv i Danmark skyldes, at danske fædre bopæl for børn fortsat er på niveau med 1980.

De gode fædre der gerne vil, bør eller skal have bopæl for barnet i henhold til loven har systematisk i årtier fået en 7/7 ordning eller er røget mere eller mindre ud af barnets liv i stedet for bopæl for barnet. Det skyldes ikke bare kulturen, men at kun en forældre har kunne opnå sociale ydelser for barnet og det skyldes et manglende frit valg for alle forældre til fordeling af barnets økonomi og samvær pga. bopæls og samværsbegrebet indført i 2007. Det er nødvendigt, ikke kun for den helt store gruppe af ligeværdige forældre, men bestemt også for de børn der har allermest behov for myndighedernes hjælp, at sikre ligestilling af fædre og mødre i familie lovgivningen og praksis, som vi kender det fra andre dele af samfundet.

Det er her vi finder et af de helt store potentialer for at gøre det rigtigt for alle danske børn fra livets start, sikre en positiv spiral med rollemodeller samt sikre de børn, som har allermest behov for myndighedernes hjælp. Mange ved simpelthen ikke i dag at 7/7 – 9/5 samværsordningerne, som betegnes ligeværdigt samvær, dels for den store gruppe af danske børn skaber kvalitetstid, bedre overskud og samarbejde til glæde for børnene, hvorfor det er den hurtigst voksende samværsform og den mest udbredte samværsform i dag for mange forældre. Mange ved heller ikke at 7/7 ordningen kan være nærmest livsvigtig for en gruppe af børns opvækst pga. den diskrimination som er sket i årtier af børn og fædre i forhold til bopæl. Foreningen Far vurderer at tallet for børns bopæl hos far skal ligge mellem 20-30% i dag. Vi finder i givet fald her 6-16% af børnene i danske skilsmissefamilier, som er social udsatte og en stor gruppe af børn hvor den sociale arv går igen.

Vi kan ikke i Danmark blive ved med at vende den anden kind til og lytte ensidigt til historien om "farlige far" som statistisk set er meget få fædre – og kan være mødre. Historien frembringes og promoveres bevidst hver gang, der skal laves lovændringer og modernisering på familie området af de samme personer, grupper og organisationer. Det er naturligvis den nemmeste måde at undgå eller styrer en fornuftig modernisering i lovgivningen for alle børn, fordi politikerne kommer i tvivl. Man fristes til at sige follow-the-money.

Vi kan skabe verdens bedste familie system for alle børn i Danmark.

Det kræver et opgør med fortiden og lige muligheder i lovgivningen, som udgangspunkt – i stedet for som en undtagelse i dag - samt bedre kvalitet i behandlingen af danske børnesager – i et samlet skilsmissesystem. Foreningen Far støtter Regeringens nye lovforslag om et samlet skilsmissesystem, men der kræves fuld ligestilling af børn og fædre samt moderne familier i Danmark.

Læs mere her

tags: selvmord, Danmark, Aarhus Universitet, politi, økonomi, uddannelse, EM, OB, lovgivning, 2007, psykiske problemer, skilsmisse, organisation, sprog, Forsker, sygdom, depression,

mandag den 10. oktober 2016

Efterår er æbletid på herregården


Efteråret er høstsæson, og på Gam m el Estrup - Herregårdsm useet er æbler i fokus. I efterårsferien kan man møde Husjomfruen i Herregårdskøkkenet og gartneren i parkens Orangerier – alle ansatte på Herregården har æble-travlt.På en Herregård som Gammel Estrup var man før i tiden selvforsynende med råvarer til hele den store husholdning. Efteråret var en travl sæson for alle de mange ansatte, for her skulle alt plukkes og bearbejdes.

"Husjomfruen havde især travlt med at skære og tilberede alle Herregårdens lækre æbler. Det var jo før køleskabets tid, så alt frugt og grønt skulle konserveres, så det kunne holde sig. Herskabet ønskede nemlig også at få serveret frugt om vinteren", forklarer museumsformidler Sofie Bach Hansen og fortæller, at der i efterårsferien især vil blive lavet æblegrød i store mængder på det gamle brændekomfur.

Gartneren havde ansvar for at få samlet alt frugt og grønt ind til Husjomfruen. En af hans sidste opgaver i efteråret var at lave æblemost, og han kan derfor godt bruge en hjælpende hånd i æblemosteriet i efterårsferien fortæller Sofie Bach Hansen.

Æblem osteri
Gammel Estrups æbletræer bugner med alverdens æbler. Efteråret er højsæson for den søde frugt, og æbleskoven er fy ldt med økologiske æbler, der kun venter på at blive plukket og blive mostet. I Æbleskoven er der cirka 250 forskellige slags historiske æblesorter, og der er rig mulighed for en spadseretur i området, og det er tilladt at prøvesmage et æble eller to.

Barokhavens orangeri er i efterårsferien indrettet som æblemosteri, og som gæst kan man hjælpe igennem hele processen fra samling af æbler til presning og konservering af den færdige most. "I det økologiske æblemosteri skal intet gå til spilde, så vi bruger også nedfaldsæbler. Æblerne i æbleskoven adskiller sig meget fra de æbler, man finder i supermarkedet, så resultatet bliver en æblemost, som er frisk og syrlig", fortæller Sofie Bach Hansen.

Grevens æbletærte
Det er knap 100 år siden, der sidst boede en greve på Gammel Estrup. På den tid hed husjomfruen på stedet Ottilie, og hun bestyrede det store herregårdskøkken og skrev sine mad- og bageopskrifter omhyggeligt ned.
Disse opskrifter er bevaret, og der findes flere, hvor æbler indgår.

"I bageværkstedet i efterårsferien kan man selv lave æbletærter sammen med køkkenpigerne. Æblerne er selvfølgelig friskplukkede fra Gammel Estrups æbleskov. Så er spørgsmålet bare, om gæsterne kan fremtrylle en æbletærte, der er en greve værdig", siger Sofie Bach Hansen med et smil.

Skattejagt
I efterårsferien kan man også opleve herregårdens fantastiske sale og gemakker. For børn og barnlige sjæle er der mulighed for at deltage skattejagten "På sporet af den adelige familie". Her kan man lære om livet som adelig, hvordan familielivet har udviklet sig gennem generationer og deltage i konkurrencen om en præmie fra museumsbutikken.

Der er aktiviteter alle dage i skolernes efterårsferie 15.-23. oktober i tidsrummet kl. 10-16. Det er gratis, at hjælpe herregårdsgartneren med at lave æblemost, og der er mulighed for at købe en flaske æblemost med hjem.
I bageværkstedet kan man lave æbletærter med køkkenpigen. Det koster 20 kr at være med.

Læs mere her

tags: råvarer, museum, supermarked, Greve, konkurrence, efterårsferie, økologi, frugt, æble,

søndag den 9. oktober 2016

Børnebortførelser, falske oplysninger og selvtægt


Foreningen Far har gennem flere år orienteret Social og Indenrigsministeriet samt Politiet om mønstre fra uafhængige forældre i bortførelsessager og alvorlige børnesager, herunder navne sammenfald. Vi modtager ofte de samme oplysninger fra forældre m/k, familier, advokater og medierne, som viser mønstre og giver sådanne oplysninger til politiet.Vi har flere gange tilbudt politiet at tale med 10, 100 eller 1.000 fædre og mødre - som uafhængigt – fortæller om de samme oplevelser og metoder i de mest alvorlige børnesager med bortførelser, falske oplysninger og/eller selvtægt i udlandet eller Danmark i forbindelse med forældremyndighed, bopæl og samværssager. Der opleves en blanding mellem forældre, der har tabt sager, social arv, kultur, vold m/k, fejlbehandlinger og ekstreme aktivister, som ikke altid fortæller sandheden eller som nemt falder for falske historier politisk motiveret.

Vi oplever at det er særdeles alvorligt at Statsforvaltningen aldrig har gjort eller gør noget ved de mange mønstre og usandheder, som fædre, mødre og advokater fortæller i børnesager, og f.eks. taler med politiet for en forebyggende og koordineret indsats. Herved er der blevet skabt langt flere alvorlige børnesager i Danmark og det skader helt almindelige børn og forældre. Foreningen Far har gennem 5 år bedt Statsforvaltningens direktion om en indsats, bedre koordination og kvalitet i de mest alvorlige børnesager – om det handler om fædre, mødre eller advokater.

I et svar til Foreningen Far har Social og Indenrigsministeriet samt Statsforvaltningen for nylig bekræftet, at der ikke er en indsats i forhold til velkendte mønstre i danske børnesager. Ligesom vi ofte kan konstatere at politiets indsats er opbygget omkring enkelte politikredse uden central koordination og der ikke er koordination mellem Politi, Statsforvaltningen og Kommunernes sociale enheder for forebyggelse af børnesager.

Foreningen Far finder den manglende koordination samt børnebortførelser, falske oplysninger og selvtægt stærkt bekymrende for alle danske børn. Det er næppe frivillige, der skal modtage sådanne oplysninger og mønstre, ligesom vi naturligvis ikke ønsker at være involveret eller bruge tid på den slags i Foreningen Far, da alvorlige børnesager skal behandles af myndighederne og børnesagkyndige eksperter samt behandles korrekt.

Alvoren ved den manglende koordination, de mange falske oplysninger og selvtægten er samtidig, at det misbruger sparsomme offentlige ressourcer, som gør at de rigtige sager ikke findes og sagerne ikke kan behandle korrekt. Belønner man forkert adfærd, opnår man forkert adfærd. Det ved alle gode forældre, men åbenbart ikke de politikere og ledere som er ansvarlige for danske børn.

Foreningen Far har siden sin grundlæggelse i 1977 taget afstand fra børnebortførelser og anbefalet barnets advokat. Læs mere om Foreningen Fars historie, frivillige indsats og mærkesager her: http://www.foreningenfar.dk/side/historie

Ingen forældre har en ukrænkelig ret til deres børn. Det gælder fædre og mødre – og siger sig selv. Foreningen Far vil ærlig talt hellere bruge tid på gode fædre aktiviteter, barsel, borgertilfredshed og økonomiske samfundsbesparelser ved digital post til begge forældre, hverdags støtte til forældre og bedsteforældre af begge køn ved samlivets i dag naturlige ophør samt lige muligheder for mænd og kvinder med fokus på glade oplevelser og livskvalitet for børn og hele familien – eller for den sags skyld Vild med Dans. Tag jeres ansvar politikere og offentlige ledere – stop selvtægten, de falske historier og hæv kvaliteten og koordinationen for danske børn og forældre!

Læs mere her

tags: Danmark, politi, økonomi, udland, livskvalitet,

lørdag den 8. oktober 2016

CEWE VÆGBILLEDE på træ


Skab en hyggelig stemning i hjemmet året rundtMed det innovative CEWE VÆGBILLEDE på træ kan du skabe en hyggelig stemning i hjemmet året rundt.
Dine egne yndlingsfotos bliver trykt direkte på fyrretræ, som sørger for at sprede varme og sommerstemning i dit hjem året rundt. Træets flotte åreringe giver dine fotos et naturtro look, som gør hvert enkelt CEWE VÆGBILLEDE på træ helt unikt. Det er den perfekte dekoration til alle hygge- og naturelskere!

Hyggestemningen melder sig og roen sænker sig med det samme, du sætter foden inden for i et træbjælkehus. Med det innovative CEWE VÆGBILLEDE på træ kan du skabe den samme rolige stemning i dit eget hjem året rundt. Dine personlige yndlingsfotos bliver trykt direkte på bæredygtigt fyrretræ og i det format, der passer til dit hjem. Fyrretræet har nogle flotte umiskendelige årringe, der sammen med overgangen mellem bjælkerne giver dine fotos en unik struktur. Derfor er CEWE VÆGBILLEDE på træ også særdeles velegnet til maritime fotos. Vil du gerne skabe en hyggelig stemning i hjemmet med et smukt foto på træ, men har du ikke et foto, så fortvivl ikke. CEWE har en fotodatabase med over 21 millioner fotos. Her finder du alt fra flotte landsskabsmotiver til motiver med mennesker og eksotiske dyremotiver.

Du bestemmer selv, hvor stort dit CEWE VÆGBILLEDE på træ skal være. Alt efter den ønskede størrelse, bliver dit foto fordelt over to til fire træbjælker. Den naturlige overgang mellem bjælkerne giver endnu en fin dimension og dybde til dit foto. En skråbjælke bliver monteret på bagsiden, som sørger for at dit CEWE VÆGBILLEDE på træ forbliver stabilt. Dit foto bliver trykt direkte på træet med 5 farve-tryk, der får farverne til at stråle. CEWE VÆGBILLEDE på træ er med andre ord den perfekte måde at præsentere dine fotos helt naturtro og sætte dit personlige præg på hjemmet eller sommerhuset.
Sammen med dit vægbillede får du også et vægophæng, så du nemt kan hænge dit foto op. CEWE VÆGBILLEDE på træ er FSC-mærket, så det er bæredygtigt træ, du kan købe med god samvittighed.

Produktoplysninger
- Fås i ni formater fra 20 x 20 til 80 x 80 cm
- Alt efter formatet bliver 2-4 trælægter monteret
- Materiale: 4 cm dybt FSC-mærket fyrretræ
- Fotoet bliver trykt på træet med 5-farvetryk
- Vægophæng medfølger
- Vejl. pris fra 299,00 kr.

Om CEWE:
CEWE er repræsenteret med 12 højteknologiske produktions-faciliteter og ca. 3.300 medarbejdere fordelt på 24 europæiske lande, hvilket gør CEWE til Europas markedsleder inden for fotofinishing. CEWE leverede i 2015 omkring 2,2 mia. fotos og over 6 mio. CEWE FOTOBØGER samt fotogaver til ca. 30.000 handelspartnere i Europa. CEWE COLOR er "First Mover" inden for udvikling og introduktion af nye digitale teknologier og produkter i fotobranchen. CEWE fejrede i 2011 sit 50 års jubilæum. 
Salgsselskabet i Danmark med ca. 30 fastansatte har ansvaret for hele Norden.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, 2011, Europa, OB, LO, OL, samvittighed, teknologi, database, stemmer,

fredag den 7. oktober 2016

Er dit kæledyr Danmarks Dyrehelt 2016


Agria Dyreforsikring og førende dyreorganisationer går igen i år på jagt efter hele Danmarks Dyrehelt. Alle kæledyr har en chance for at vinde den fine titel, hvis de tilmelder sig konkurrencen på Facebook.De hygger, de trøster, og de får os til at grine. Kæledyr er et fast medlem i mange danske familier, og nu har alle kæledyr mulighed for at være med i konkurrencen om at blive kåret som hele Danmarks Dyrehelt 2016.

Agria Dyreforsikring lancerer i dag hyldestkampagnen Danmarks Dyrehelt 2016, da kæledyrene i Danmark fortjener anerkendelse for deres trofasthed og gode gerninger. I år skal der findes en jysk, fynsk og sjællandsk lokalvinder, der skal dyste om titlen Danmarks Dyrehelt 2016, der kåres i midten af november.

Alle kæledyr kan deltage, det kræver blot, at deres ejer hjælper dem med at uploade et billede til Agria Dyreforsikrings Facebook-side og skrive en lille tekst om, hvorfor kæledyret er en sand dyrehelt.

"Der findes masser af dyrehelte herhjemme, for vi leder ikke kun efter de helt fantastiske historier. Hverdagens helte har bestemt også en chance for at vinde. En dyrehelt er den trofaste familiehund, hyggekatten på et plejehjem eller yndlingskaninen. Kun fantasien sætter grænser, og vi glæder os til at læse alle historierne," siger Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring.

Sidste år vandt servicehunden Mocca titlen som Danmarks Dyrehelt 2015. Den sorte labrador er en uundværlig hjælper for sin ejer Christina Davidsen, der har knogleskørhed og sidder i kørestol.

Christina Davidsen er i år med i det dommerpanel, der skal kåre vinderne. Hun er ikke i tvivl om, hvilke historier, hun vil give toppoint.

"Jeg vil lede efter de historier, der viser et helt særligt bånd mellem dyr og ejer. Dyret behøver ikke kunne noget særligt, det vigtigste er den kontakt og det makkerskab, dyret har med sin ejer. Jeg ved, hvor meget den kontakt betyder, for selvom Mocca er min hjælper, så er hun først og fremmest min ven," siger Christina Davidsen, der også er bestyrelsesmedlem i Servicehunde til Handicappede.

Dommerpanelet består herudover af repræsentanter fra Dyrenes beskyttelse, Dansk Kennel Klub, Jydsk Racekatte Klub, Gråsten Dyrehospital, Dufour Dressage og Agria Dyreforsikring.

Deltag i konkurrencen her: https://agria-dyrehelt.pgtb.me/nRrlkl

De lokale vindere præmieres hver med 5.000 kroner og den samlede vinder med 20.000 kroner. Alle pengepræmier skal doneres til dyrevelgørenhed.

Tidsplan
Jysk vinder kåres i uge 42
Fynsk vinder kåres i uge 43
Vinder fra Sjælland og øerne kåres i uge 44
Danmarks Dyrehelt 2016 kåres i midten af november

Dommerpanel
Christina Davidsen, Moccas ejer og bestyrelsesmedlem i STH Servicehunde til Handicappede
Karina Ryborg, dyrlæge, Gråsten Dyrehospital
Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr, Dyrenes Beskyttelse, Dyrenes Beskyttelse
Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent, Dansk Kennel Klub
Susanne Wehnert, formand, Jydsk Racekatte Klub
Cathrine Dufour, olympisk dressurrytter, Dufour Dressage
Sonja Karaoglan, direktør, Agria Dyreforsikring

Ugepræmier
5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed
Et års sygeforsikring til kæledyret
Agria-præmiepakke til en værdi af 500 kroner

Den store hovedpræmie
20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed
Agria-præmiepakke til en værdi af 1.000 kroner
Fotosession for Danmarks Dyrehelt og ejer med professionel fotograf

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, direktør, Sjælland, Facebook, bestyrelsesmedlem, 2016, velgørenhed, penge, Gråsten, plejehjem, organisation, konkurrence, knogleskørhed,

Populær musikquiz indtager TV


Publikum hjemme i de danske stuer får nu mulighed for at både synge og gætte med på hits fra flere årtier. Det sker når DK4 over de to næste lørdage præsenterer to særudgaver af det populære underholdningsshow "Syng med & Tip et Hit", der de sidste to år har turneret landet rundt med stor succesDer bliver lagt op til to seermagneter, når publikum hjemme i stuerne får mulighed for at gætte med på samme måde som tusindvis af danskere har oplevet det gennem de sidste to år, hvor ægteparret Karin og Klaus Strand-Holm har rejst Danmark tyndt med deres populære musikquiz "Syng med & Tip et Hit".

Klaus Strand-Holm er kendt som frontfigur i det populære dansktop-orkester Klaus & Servants, der har spillet for fulde huse gennem flere årtier. "Syng med & Tip et Hit" bliver nemlig til en TV-udsendelse, som sendes på DK4 de næste to lørdage – første show den 8. og andet show den 15 og begge dage kl. 19.30.

Kendte solister og nye navne spiller op til fællessang
Alle sejl er sat til, når Syng Med & Tip et Hit ruller over TV-skærmene. Både kendte solister og nye navne spiller op til fællessang med liveversioner af hits fra de sidste fem årtier. Hele Danmarks Dario Campeotto er med i begge shows sammen med evigt unge Gry, som i sin tid vandt Melodi Grand Prix med "Kloden Drejer" og "Rejehop".

Publikum kan også glæde sig til et gensyn med Kim Harring fra Kim & Hallo og Anders Tind fra Fenders. Også Lotte Riisholt, som i år tog pokalen hjem for årets Dansktop Hit til det store Aller/DK4 show i Boxen i Herning, er med på scenen.

De nye navne tæller bl.a. Louise Espersen, som har tryllebundet publikum til Dansk Slager Parade med sine egne fortolkninger af Gitte Hænnings største hits. Ulrikke Mie Jørgensen vil sprede godt humør og skønsang fra scenen - og Dansvingerne, Tobias og Kristopher, vil demonstrere hvorfor netop de blev vinderne af DK4's DanskPOPTalent 2016.

Velafprøvet succeskoncept
Nøjagtigt som når de turnerer med konceptet, er det Klaus og Karin Strand-Holm der står i spidsen for de to liveshows på DK4. Klaus Strand-Holm er kapelmester og hans tidløse orkester, Klaus & Servants, leverer musikken til solisterne – og de giver naturligvis også et par af deres egne numre.

At synge med på kendte og elskede evergreens kræver ingen særlige forudsætninger – og det gør deltagelsen i den festlige musikquiz "Tip et Hit" bestemt heller ikke. Karin Strand-Holm er vært på programmet og styrer både quiz, fællessang og de veloplagte musikere med sikker og erfaren hånd.

For hende er det vigtigt, at alle – unge som gamle – kan være med.
- Quizzen består af sjove ja/nej spørgsmål om de sange, som musikerne spiller. Og man behøver slet ikke at være musikprofessor, for at sætte sit kryds i den rigtige rubrik, fortæller Karin Strand-Holm.

Flotte præmier til de rigtige kryds
Publikum hjemme i stuerne quizzer i de to programmer om en række flotte præmier, som inkluderer en musikrejse for 2 til Polen med DT Rejser, en festlig aften for 2 på Texas Ranch, 2 billetter til DanskPOP Talent finale-show i Forum Horsens og 2 billetter til Dansktop Prisen 2017 i Boxen i Herning.

Skøn livemusik, veloplagte musikere, en sjov quiz og fantastiske præmier - der er mange gode grunde til at tænde for TV'et og stille ind på DK4, når Syng med og Tip et Hit får TV-premiere. Som et begejstret medlem af publikum under TV-optagelserne bemærkede:
- Det er bare SÅ dejligt at opleve et show, hvor man bare kan synge med på de fleste af sangene. Det er længe siden vi har hygget os så godt!


Læs mere her

tags: Danmark, billetter, Polen, Texas, Horsens, Herning, 2016, Melodi Grand Prix,

torsdag den 6. oktober 2016

Kattegatcentret byder op til tango-go' efterårsferie


Havets tang vokser hele vejen ind i Kattegatcentret i efterårsferien, når de åbner gabet for et hav af aktiviteter og oplevelser. Tag familien under armen og bliv bidt af havets forunderlige verden.I efterårsferien den 15-23. oktober slår Kattegatcentret dørene op for spændende oplevelser med havets dyr og plan-ter. Man kan både smage på tangchips, lave tangsalt, opleve havets mange sjove og spændende dyr, og selvfølgelig blive klogere på livet under havoverfladen. Oplev de søde sæler i Kattegatcentrets udendørs lagune, og se de dygtige dyrepassere træne og fodre de store og mægtige hajer.

LAV DIT EGET TANGSALT
Som noget særligt får man i efterårsferien, mulighed for at udfordre smagsløgene ved at sætte tænderne i knasende sunde og sprøde tangchips. Man kan også lære om tangs mange anvendelsesmuligheder, og lave sit helt eget tang-salt, som kan tages med hjem og bruges i madlavningen.

DEN BLÅHUMMER
I efterårsferien vil man også kunne opleve den sjældne blå hummer, der indtil nu har opholdt sig i Kattegatcentrets karantæneafdeling. Efter godt en måned i sit midlertidig hjem, er hummeren endelig klar til at blive vist frem for offent-ligheden. Hummeren er desuden i lykkelige omstændigheder og blevet med rogn, men pas på fingrene for hun passer godt på sit kommende afkom!

Hvis man slet ikke kan få nok af fisk og andre havdyr, kan man også overnatte hos hajerne sammen med familien. Det er en rigtig god oplevelse for både børn og voksne, med et hav af uhyggeligt hyggelige aktiviteter. Vil man gerne helt, helt tæt på fiskene kan man også tage et prøvedyk i Kattegat-centrets store Oceanarium.

PROGRAM EFTERÅRSFERIEN 2016 (15-23. OKTOBER):

10:00: JUHUU, KATTEGATCENTRET ÅBNER! VELKOMMEN TIL TANG GO' EFTERÅRSFERIE.
10:40: SHARKY GI'R EN TANG-GO' KRAMMER.
11:00: DE SØDE SÆLER FODRES OG TRÆNES I LAGUNEN
11:30: SÆT DIG GODT TIL RETTE I BIOGRAFEN – SÅ DER ER FILM!
11:30: LAV TANGTASTISKE TANGCHIPS OG DIN EGEN TANGSALT.
13:00: DYKKEREN TAGER MASKEN PÅ OG FODRER I OCEANARIET
14:00: HAPS … TID TIL TRÆNING OG FODRING AF DE STORE TROPISKE HAJER!
15:00: SÆLERNE FODRES OG TRÆNES IGEN – DE FORTJENER EN KLAPSALVE!
15.15: LAV TANGTASTISKE TANGCHIPS OG DIN EGEN TANGSALT.
17:00: DU ER NU BLEVET BIDT AF HAVET I DIN EFTERÅRSFERIE.


Læs mere her

tags: OB, SF, 2016, efterårsferie,

onsdag den 5. oktober 2016

Tut og støvsugermonsteret


Jeg vågner. Der er en lyd. Den kommer nærmere. Det skærer i ørerne. Det hviner i mine tænder. Det kribler ned ad ryggen på mig. De små hår på armene rejser sig. Jeg sveder. Lyden vokser uden for døren. Bag ved døren lurer den. Et monster. Et støvsugermonster.Tut og støvsugermonsteret af Mette Egelund Olsen er en bog om at være angst og føle sig lille - og om at overkomme sin angst og føle sig større.
Tut er bange for støvsugeren. "Den gør ikke noget," siger mor. "Du skal bare se den i øjnene." Men støvsugeren har ingen øjne, så Tut tegner et støvsugermonster. Med store, søde øjne. Pludselig skriger mor. Hun har set en edderkop, og den gør hende rædselsslagen.

Nu er det Tut, der kan trøste mor. "Du skal bare se den i øjnene, så er du ikke bange mere." Men mor er stadig bange, og Tut får en idé. Hun tager støvsugeren. Den er tung. Tut sætter slangen op til edderkoppen. Vupti! Nu er edderkoppen væk. Tut og mor tømmer støvsugeren. "Jeg må vist se i øjnene, Tut, at du slet ikke er så lille mere," siger mor. Og det er rigtigt nok. Tut er blevet større. Eller måske er det mor, der er blevet lidt mindre

Bogen er illustreret af Lea Letén, der i år er nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris, og som har tegnet til en lang række af bøger til børn. Illustrationerne af Tut og monsteret har en fin sødme, der gør det farlige lidt mindre farligt. Bogens tema om angst vil være genkendeligt for mange børn (og voksne), og den vil kunne fungere som et godt udgangspunkt for en snak om, hvordan det føles at være bange, og hvordan man kan overvinde sin frygt.

Forfatter Mette Egelund Olsen er journalist og har skrevet flere bøger for børn, bl.a. Når far putter mig, indtil han sover, Min morfars skattekiste og Hold mig i hånden.

Bogen udkommer d. 4. oktober 2016


Tut og støvsugermonsteret // Mette Egelund Olsen // Illustreret af Lea Letén
TURBINE Forlaget // ISBN: 978-87-406-1218-9 // Vejl. pris 259,95 kr.

Læs mere her

tags: 2016, Nordisk Råd, journalist, Forlag,

tirsdag den 4. oktober 2016

Sådan får du erstatning, hvis du bliver bidt af en hund


Hvis du bliver bidt af en fremmed hund, kan du have krav på erstatning. Få advokatens råd til hvordan du skal forholde dig.I Danmark er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring på sin hund. Ansvarsforsikringen dækker blandt andet, hvis hunden bider andre personer end ejeren, men hvordan er du stillet, hvis du bliver bidt af en løsgående hund eller en hund uden ansvarsforsikring Det kan du få svaret på her.


Hundebid giver henvendelser

ERSTATNINGSGRUPPEN, der er em del af ADVODAN, arbejder udelukkende med personskadesager, og de får mange henvendelser om hundebid.

- Vi får rigtig mange henvendelser fra personer, der er blevet bidt af en fremmed hund. Det kan eksempelvis være på løbeturen, hvor en fremmed, løsgående hund har snappet efter dem, og selvom det formentlig snarere skyldes leg end ond vilje fra hundens side, kan det ikke desto mindre resultere i alvorlige skader, siger advokat Berit Møller Lenschow.

Hvis den fremmede hunds ejer har tegnet den lovpligtige hundeansvarsforsikring, der typisk koster under 500 kroner om året, kan den tilskadekomne løber få erstatning for svie og smerte, varigt mén samt evt. erstatning for tabt arbejdsfortjeneste eller i værste fald også erhvervsevnetab.

Selv hvis den fremmede hunds ejer ikke har tegnet en hundeansvarsforsikring på sin hund, stikker af eller nægter at udlevere sine kontaktinformationer, kan der være hjælp af hente.

- Der er en puljeordning blandt forsikringsselskaberne, som dækker de erstatningskrav, der måtte være for ikke-forsikrede hunde eller hunde, hvis ejer ikke kan identificeres. Man skal dog kunne bevise, at man er blevet bidt af en fremmed hund, forklarer Berit Møller Lenschow, der har disse råd til personer, der bliver bidt af fremmede hunde;

• Hvis muligt få navn og telefonnummer på hundens ejer, samt eventuelt andre vidner
• Tag på skadestuen eller til lægen så skaderne kan blive registreret i din lægejournal
• Meld skaden til hundens ansvarsforsikring samt til din egen ulykkesforsikring, Hvis hundens ejer ikke kan identificeres, eller hunden ikke er forsikret, skal du i stedet rette henvendelse til DFIM, der har en garantifond for uforsikrede og ukendte hunde.
• Hvis der er tale om en fremmed hund, hvis ejer ikke kan identificeres, bør du desuden melde skaden til politiet, så det kan dokumenteres overfor DFIM

Læs mere her

tags: Danmark, politi, forsikringsselskab,

mandag den 3. oktober 2016

BOX QUIZ er klar med leg med bogstaver


Hvis du er til hovedbrud med ord og bogstaver, er BOZ QUIZ ANAGRAM lige din kop te!BOX QUIZ tilføjer endnu et lille spil til den omfattende serie af quizzer i år. Denne gang handler det om hovedbrud mere end paratviden og især ord og bogstaver. Løsningen af anagrammer er en disciplin, som kræver både fantasi og logisk sans. Det minder faktisk lidt om kluddermor. Byt rundt på bogstaverne i anagrammet, til det giver mening. Problemet er bare, at mange anagrammer egentlig giver mening, også dem hos BOX QUIZ, så der er rigeligt at gå i gang med.

BOX QUIZ har puttet 50 anagrammer ned i en lille metalæske. Den er perfekt som mandelgave eller kalendergave.

Pris: 59,95 kr.
Forhandlere: www.nunun.dk

Læs mere her

Stalking eller ikke stalking - det er spørgsmålet!


Foreningen Far kan meddele at hovedkilde i bog om stalking og hadefulde blogindlæg er dømt for bagvaskelse og har erkendt falsk anklage i retten.Foreningen Far skal advare mod falske oplysninger i børnesager, herunder falske oplysninger om sociale organisationer. Alvoren ved de falske oplysninger er, at de misbruger sparsomme offentlige og frivillige ressourcer, hvorved de rigtige sager m/k ikke findes og behandles korrekt. Det er naturligvis heller ikke tilladt at viderebringe falske oplysninger.

Foreningen Far har ingen holdning til mænd eller kvinder, men respekt for mennesker og fokus på barnet. Vi har et ligeværdigt antal mænd og kvinder som frivillige, der ved at de fleste forældre i Danmark er fantastiske og elsker deres børn.

Der findes statistisk set en meget lille gruppe forældre m/k, som ofte enten har tabt personlige sager, har social arv og/eller som tilhører gruppen af ekstreme aktivister, der bruger metoder som misinformering, fabrikation af dokumentation, bagvaskelse, selvtægt og politisk motiveret had. Foreningen Far tager afstand fra sådanne metoder.

Foreningen Far deltager ikke i hadefuld debat eller tillader links. De sociale organisationer i Danmark er naturligvis heller ikke ansvarlige for hvem far og mor vælger at få barn med, selvom det til tider nærmest ser sådan ud. Vi har i Foreningen Far naturligvis hverken manualer, metoder eller had mod kvinder - eller mænd - men bruger vores tid og energi på ordentlighed - og et sandt børneperspektiv.

Foreningen Far oplever at de falske informationer ofte spredes i forbindelse med politiske lovændringer og modernisering, da det er den nemmeste måde at skabe tvivl hos politikerne og undgå lige muligheder for børn og fædre samt moderne familier på familie området. Det har jo virket før!

Læs mere her

tags: Danmark, politi, retten, energi, organisation,

søndag den 2. oktober 2016

Når emhætten bliver et kunstværk


Emhætten er en af køkkenets vigtigste elementer – til opsugning af mados og damp fra madlavning, så det ikke spredes til resten af huset. Men hvem siger, at en emhætte behøver være kedelig og traditionel Tjek lige den nye Precious emhætte fra Witt i farven matsort; et designelement til det moderne køkken – fuldstændig i tråd med klassisk, skandinavisk, minimalistisk stil.

Et fedt designelement i dit køkken

Den nordiske stil er kendetegnet ved rene linjer, rolige farver, naturmaterialer, rustik atmosfære – og med fokus på kvalitet, funktion og æstetik, der tilsammen giver det afstemte udtryk, som vi nordboere elsker så højt! Og som resten af verden nu også har fået øjnene op for.

Precious emhætten fra Witt i matsort rammer den nordiske stil spot-on. Materialet er håndstøbt keramik, som er et nyt materiale til produktion af emhætter. Designet i Danmark og håndlavet i Italien efter en langsommelig og ekstra omhyggelig proces af passionerede håndværkere i den lille italienske landsby Deruta, der har været kendt for keramikhåndværk siden 1290. Emhætten er frithængende og beregnet til ø-køkkenet.

For et lille års tid siden lancerede Witt Precious i farverne kobber, messing, sølv og hvid. Og der er ingen tvivl om, at skandinaverne har taget Precious til sig. Denne matsorte variant forventer Witt sig en del af.

"Denne nye udgave af Precious rammer lige ind den hotteste køkkentrend pt, nemlig matsort. Så vi er slet ikke i tvivl om, at den bliver en kæmpe succes", siger Jonas Nielsen-Grøn, Sales

Læs mere her

tags: Danmark, Italien, skandinavisk, atmosfære, Design,

lørdag den 1. oktober 2016

BOX QUIZ ANAGRAM, her er løsningen


Gættede du anagrammet fra BOX QUIZ Vi fortalte, at NUMSEKARLS ØLKASSER var 'temmeligt Venstreorienteret'. Hvem kan man beskylde for at være det Vores statsminister, Lars Løkke Rasmussen, er svaret på anagrammet. Han er en af flere politikere, som må lægge navn til nogle af de 50 anagrammer i BOX QUIZ ANAGRAM.

Vejl. uds. pris: 59,95 kr.



Læs mere her

tags: Venstre, statsminister, politi, Lars Løkke Rasmussen, Løkke,